- Liittynyt
- 8.11.2006
- Viestejä
- 1 118
Toimivatko kalliimmat riisikeittimet siis myös paineen avulla vai perustuuko niiden lopputulos ainoastaan suljettuun rakenteeseen ja lämpötilan automaattiseen säätöön?
Kyllä kattilassa saa hyvän lopputuloksen. Keittimen (siis omassakin tapauksessa sellainen OBH-säästöpönttö) peruste on oikeastaan vain prosessin äärimmäinen helppous, joka korostuu silloin kun riisi on tärkeä tai pääasiallinen hiilarilähde ruokavaliossa. Itse mittaan sekä riisit, että vedet grammoina suoraan astiaan (teen yleensä mitä vain basmatia 1:2,5 -suhteella) ja nappi pohjaan. Sen jälkeen voi preppailla vaikka jotain muuta sapuskaa rauhassa ja riisit hoitavat itsensä. En siis edes huuhtele. Pukkaa vaahtoa reilusti, mutta en ole keksinyt mitä se haittaa. Lopputulos on riittävän hyvä* tähän tarkoitukseen. Sushiriisit kyllä huuhtelen tarkkaan ja saatan myös tehdä ne kattilassa lämpötilan kanssa itse pelaten. Mutta siinä onkin maku ja kokkaaminen itsessään prioriteettien kärkipäässä.
Miten tuo air fryerissa tekeminen periaatteessa toimisi? Kaverin puolesta kyselen.
*Eihän se tietysti haittaa, jos samalla tai lähes samalla vaivalla saisi parempaakin. Pitää kokeilla huuhtaista.
Isossa kattilassa kannen alla höyryttämällä tulee kyllä 5/5 riisiä kun tajuaa huudella riisit (30 sekunnin operaatio) ja oppii annostelemaan oikean määrän vettä ja lämpöä. Ravintoloissa riisit tehdään useimmiten uunissa höyryttämällä isossa metallivuoassa. Syynä ei ole maku vaan se että on yksinkertaisin ja käytännöllisin tapa valmistaa isoja määriä riisiä. Josta tulikin mieleen että pitää kokeilla joskus tehdä sama juttu air fryerissä, voisi jopa toimia.
T: entinen ravintolakokki
Kyllä kattilassa saa hyvän lopputuloksen. Keittimen (siis omassakin tapauksessa sellainen OBH-säästöpönttö) peruste on oikeastaan vain prosessin äärimmäinen helppous, joka korostuu silloin kun riisi on tärkeä tai pääasiallinen hiilarilähde ruokavaliossa. Itse mittaan sekä riisit, että vedet grammoina suoraan astiaan (teen yleensä mitä vain basmatia 1:2,5 -suhteella) ja nappi pohjaan. Sen jälkeen voi preppailla vaikka jotain muuta sapuskaa rauhassa ja riisit hoitavat itsensä. En siis edes huuhtele. Pukkaa vaahtoa reilusti, mutta en ole keksinyt mitä se haittaa. Lopputulos on riittävän hyvä* tähän tarkoitukseen. Sushiriisit kyllä huuhtelen tarkkaan ja saatan myös tehdä ne kattilassa lämpötilan kanssa itse pelaten. Mutta siinä onkin maku ja kokkaaminen itsessään prioriteettien kärkipäässä.
Miten tuo air fryerissa tekeminen periaatteessa toimisi? Kaverin puolesta kyselen.
*Eihän se tietysti haittaa, jos samalla tai lähes samalla vaivalla saisi parempaakin. Pitää kokeilla huuhtaista.