Riisi vs. pulla

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Misa78
  • Aloitettu Aloitettu
Liittynyt
24.5.2022
Viestejä
64
On ruvennut askarruttamaan tällainen asia..
Eli oletetaan vaikka tilanne missä henkilö x on kiristellyt itsensä rantakondikseen. Rasvaa on palanut, on syöty ns. puhtaasti...riisiä, kanaa, hyviä rasvoja, vihanneksia, on pysytty miinuskaloreilla.
Miten tämä tilanne olisi muuttunut jos henkilö x olisi korvannut riisit vaikka pullalla, tai vaikka ranskanleivällä. Kalorimäärä täysin sama. Makrot täysin samat. Kuidut ym ravintoaineet mitä pullasta puuttuu, sovitaan että ne olisi saatu sitten muualta.
Mitä eroa näillä kahdella ruokavaliolla olisi?
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Hassu kysymys sinänsä, kun on kuitenkin loppuviimein mahdotonta, että makrot, mikrot, entsyymit, vitamiinit ym. olisivat täysin samat jos 100% hiilarista tulee valkoisesta riisistä ja toisessa (vehnä?)pullasta. Olettaen siis kuitenkin, että kaikki myös edellämainitut aina ravinnon ajoittamisesta/syklityksestä ja kulutuksesta lähtien olisivat samat vakiot, niin vastaus on, että rasvan palamisen kannalta ei ole mitään eroa. Ei ole rasvan polton kannalta teoriassa mitään väliä tuleeko kaikki hiilarit perunasta, riisistä tai vaikka pöytäsokerista, jos kaikki muut muuttujat tosiaan olisivat prikulleen identtiset. Kalori on aina kalori.

Tämä ei toki kohtaa käytännössä johtuen about miljardista eri muttujasta, lähtien aina ravintoaineen termogeenisestä vasteesta yksilöllisen tason muuttujiin, kuten mm. stressi, vatsahappojen toiminta tai vaikka suoliston bakteerien toiminta.
 
Hassu kysymys sinänsä, kun on kuitenkin loppuviimein mahdotonta, että makrot, mikrot, entsyymit, vitamiinit ym. olisivat täysin samat jos 100% hiilarista tulee valkoisesta riisistä ja toisessa (vehnä?)pullasta. Olettaen siis kuitenkin, että kaikki myös edellämainitut aina ravinnon ajoittamisesta/syklityksestä ja kulutuksesta lähtien olisivat samat vakiot, niin vastaus on, että rasvan palamisen kannalta ei ole mitään eroa. Ei ole rasvan polton kannalta teoriassa mitään väliä tuleeko kaikki hiilarit perunasta, riisistä tai vaikka pöytäsokerista, jos kaikki muut muuttujat tosiaan olisivat prikulleen identtiset. Kalori on aina kalori.

Tämä ei toki kohtaa käytännössä johtuen about miljardista eri muttujasta, lähtien aina ravintoaineen termogeenisestä vasteesta yksilöllisen tason muuttujiin, kuten mm. stressi, vatsahappojen toiminta tai vaikka suoliston bakteerien toiminta.
Kiitoksia vastauksesta. Nimenomaan juuri tarkoitinkin, että, jos kaikki muut ravintoaineet ovat samat.
Miksi sitten monesti bodarit syövät aina sitä riisiä eivätkä vaihtelisi vaikka perunan, pastan ym käyttöä?
 
Kalori on aina kalori.
Väitätkö muka, että on sama syökö 2000 kcal kanasalaattia ja mustikoita tai 2000 kcal perunalastuja ja moottoriöljyä?

Kalori ei todellakaan ole vain kalori.

Kokeile vaikka kuukausi edellä mainittuja kahta 2000kcal ruovaliota,kaks viikkoa kumpaaki mallia ja raportoi kuukauden päästä kehonkoostumusta tarkkailellen,sekä olotilaa,että onko kalori tosiaan vain aina kalori,ihan sama mistä sen syö.

Epäilen että putkinäkö mielipiteesi muuttuu ekan päivän jälkeen aloittaessasi toisen vaiheen.
 
Viimeksi muokattu:
Väitätkö muka, että on sama syökö 2000 kcal kanasalaattia ja mustikoita tai 2000 kcal perunalastuja ja moottoriöljyä?

Kalori ei todellakaan ole vain kalori.

Kokeile vaikka kuukausi edellä mainittuja kahta 2000kcal ruovaliota,kaks viikkoa kumpaaki mallia ja raportoi kuukauden päästä kehonkoostumusta tarkkailellen,sekä olotilaa,että onko kalori tosiaan vain aina kalori,ihan sama mistä sen syö.

Epäilen että putkinäkö mielipiteesi muuttuu ekan päivän jälkeen aloittaessasi toisen vaiheen.
Ensiksi, rauhoitu hyvä mies.
Toiseksi, en ole väittänyt mitään.
Kolmanneksi, kannattaa lukea mitä olen kirjoittanut...
Väännän sinulle nyt rautalangasta. Eli mitä eroa on jos syö ns. puhtaasti riisiä, kanaa, vihanneksia, oliiviöljyä, verrattuna, että söisi pullaa, kanaa, vihanneksia, oliiviöljyä??
 
Väitätkö muka, että on sama syökö 2000 kcal kanasalaattia ja mustikoita tai 2000 kcal perunalastuja ja moottoriöljyä?

Kalori ei todellakaan ole vain kalori.

Kokeile vaikka kuukausi edellä mainittuja kahta 2000kcal ruovaliota,kaks viikkoa kumpaaki mallia ja raportoi kuukauden päästä kehonkoostumusta tarkkailellen,sekä olotilaa,että onko kalori tosiaan vain aina kalori,ihan sama mistä sen syö.

Epäilen että putkinäkö mielipiteesi muuttuu ekan päivän jälkeen aloittaessasi toisen vaiheen.
"Väitätkö muka, että on sama syökö 2000 kcal kanasalaattia ja mustikoita tai 2000 kcal perunalastuja ja moottoriöljyä?"😁😁😁
Oikeasti.... Et siis lukenut edes mitä kysyin.....
 
Kiitoksia vastauksesta. Nimenomaan juuri tarkoitinkin, että, jos kaikki muut ravintoaineet ovat samat.
Miksi sitten monesti bodarit syövät aina sitä riisiä eivätkä vaihtelisi vaikka perunan, pastan ym käyttöä?
Koska monesti jumittavat samoissa ruoissa. Kyllä osa vaihteleekin hiilarien lähdettä, mutta riisi ilmeisesti on melko hyvin sulavaa, edullista ja sitä ei tarvitse syödä niin paljon kuin vaikka perunaa. Helpohko valmistaa ja pysyy hyvänä muutaman päivän eikä maku juuri muutu lämmitettynä.
 
Kaloriteknisesti ihan sama, se on toinen asia miten kellekkin vehnä sopii. Harvalla sulaa yhtä nätisti ja tehokkaasti ja toisekseen pitänee nälkää heikommin, kun verensokerit nousee ja laskee nopeammin
 
Syy esimerkiksi itsellä on pelkästään se että kun kaikki on vakioitua niin helpompi tehdä muutoksia tarvittaessa. Jos taas joka päivä eri ruoka-aineet jne ja tulee vaikka maha ongelmia niin vaikeampi pysyä perässä mistä voi johtua. Jos tämmönen on ihan sama niin painonpudotuksen kannalta yhden tekevää.
 
Sama kummasta ottaa hiilarit puhdas riisi tai vehnä lähes samat kalorit, Jos vatsa kestää vehnän

Riisi Ravintosisältö​

100 g
energia1471 kJ
energia352 kcal

Jauho, vehnäjauho, puolikarkea​

1 541 kJ (368 kcal) /
Annoskoko 100 g
 
Sama kummasta ottaa hiilarit puhdas riisi tai vehnä lähes samat kalorit, Jos vatsa kestää vehnän

Riisi Ravintosisältö​

100 g
energia1471 kJ
energia352 kcal

Jauho, vehnäjauho, puolikarkea​

1 541 kJ (368 kcal) /
Annoskoko 100 g
Vehnäjauhoa vaan kurja syödä.
 
Tää on tätä säkrifais-elämää.
Kuten Ronnie Coleman muistettavasti tokaisi: 'Everybody wants to be a bodybuilder, but nobody wants to eat no flour.'
Suosittelen silti mieluummin esim just ranskanleipää, helpommin syötävän muodon ja koostumuksen vuoksi. Kalorit noin 245kcal/100g 😄
 
Väitätkö muka, että on sama syökö 2000 kcal kanasalaattia ja mustikoita tai 2000 kcal perunalastuja ja moottoriöljyä?

Kalori ei todellakaan ole vain kalori.

Kokeile vaikka kuukausi edellä mainittuja kahta 2000kcal ruovaliota,kaks viikkoa kumpaaki mallia ja raportoi kuukauden päästä kehonkoostumusta tarkkailellen,sekä olotilaa,että onko kalori tosiaan vain aina kalori,ihan sama mistä sen syö.

Epäilen että putkinäkö mielipiteesi muuttuu ekan päivän jälkeen aloittaessasi toisen vaiheen.
Slaikalla on huomattavasti keskimääräistä vaikeampi lukihäiriö, jos tuossa on kaikki mitä vastauksestani sait sisäistettyä.

Noh, tämä kaveri on kiistatta osoittanut ylivertaisen älykkyytensä jo niin monessa ketjussa, että lienee paras jättää tämä äidin pikku tissiposki ihan omaan arvoonsa. 😊
 
Koska monesti jumittavat samoissa ruoissa. Kyllä osa vaihteleekin hiilarien lähdettä, mutta riisi ilmeisesti on melko hyvin sulavaa, edullista ja sitä ei tarvitse syödä niin paljon kuin vaikka perunaa. Helpohko valmistaa ja pysyy hyvänä muutaman päivän eikä maku juuri muutu lämmitettynä.
Juuri näin, sama kalorimäärä menee pienempään tilaan jääkaapissa. Helppo lämmittää ja esim peruna ei parin päivän päästä kyllä ole laisinkaan yhtä hyvää kuin tuoreena. Sitten taas tiukemmalla dieetillä perunaa saa syödä enemmän määrällisesti samaan kaloriin.

Pulla on hyvää, sen takia koitetaan tavalla tai toisella se ujuttaa sinne ruokavalioon. Samoin kyykky on ikävää, joten koitetaan tavalla tai toisella selittää miksi sitä ei tehdä. Ihminen on tommoinen. Pulla on kuraa ravinnollisesti ja kyykky on tehokas liike, tämä on todellisuutta.
 
Hyvähän se on oman pään kannalta jos ruokavaliossa on vaihtuvuutta. Kunhan ne ruuat eivät ole ihan roskaa. Esim täysjyvä pasta on varsin hyvää vaihtelua riisille ja perunalle. Ruisleipä, hapankorput, myslit jne. jne. Hiilarilähteitä on vaikka kuinka paljon josta voi kasata itselle parhaiten sopivat. Kaikkea vähän niin on vaihtelua. Joillekin taas sopii aina samojen sapuskojen syönti. Ei sekään ole väärin.
 
Jos esim hintoja miettii niin edullisin riisi reilun euron kilo, makarooni vajaan euron kilo, peruna ehkä halvimmillaan nykyään 0,7€/kg.

Perunaa menee 4-5 kertainen määrä jos laskee kaloreita tai hiilareita. Eli myös kustannuskysymys. Itse tosin valitsen silti perunan koska itsellä määrät pieniä, mieluummin syön siis enemmän, peruna + porkkana kombolla, mutta jos pitäisi syödä PALJON, valinta olisi helppo eli riisi. Makaronit tökkii uudelleen lämmitettynä eniten.

Riisin kanssa vaan varottava ruokamyrkytystä, eli nopeasti keittämisen jälkeen viileään eikä mielellään valmiiksi keitettyä söisi montaa päivää. Ainakaan jos herkkä vatsa.
 
Riisin kanssa vaan varottava ruokamyrkytystä, eli nopeasti keittämisen jälkeen viileään eikä mielellään valmiiksi keitettyä söisi montaa päivää.
Mulla jäi kerran yöksi pöydälle ja vetelin ihan normaalisti kaiken parissa päivässä.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom