Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Sama. Enkä jäähdytä kauheen nopeasti. Ehkä 2-3h pöydällä ja sit jääkaappiin, joskus unohtuu pitemmäksikki aikaa. Yli 10v tehny näin, eikä ainakaan vielä ole myrkytystä tullut.Ite kans teen yleensä ma-pe safkat sunnuntaina valmiiks. Yleensä riisiä sisältäen. Pakkaan kyllä ruoat tietysti ilmatiiviisiin rasioihin ja jäähdytän nopeasti.
Hyvältä viel maistuu perjantaina
Pullassa ei ole kuin kaloreita. Mutta mitä haittaa siitä on verrattuna vaikka riisiin jos saa muut puuttuvat ravintoaineet muualta?Juuri näin, sama kalorimäärä menee pienempään tilaan jääkaapissa. Helppo lämmittää ja esim peruna ei parin päivän päästä kyllä ole laisinkaan yhtä hyvää kuin tuoreena. Sitten taas tiukemmalla dieetillä perunaa saa syödä enemmän määrällisesti samaan kaloriin.
Pulla on hyvää, sen takia koitetaan tavalla tai toisella se ujuttaa sinne ruokavalioon. Samoin kyykky on ikävää, joten koitetaan tavalla tai toisella selittää miksi sitä ei tehdä. Ihminen on tommoinen. Pulla on kuraa ravinnollisesti ja kyykky on tehokas liike, tämä on todellisuutta.
Sama. Enkä jäähdytä kauheen nopeasti. Ehkä 2-3h pöydällä ja sit jääkaappiin, joskus unohtuu pitemmäksikki aikaa. Yli 10v tehny näin, eikä ainakaan vielä ole myrkytystä tullut.
Pullassa ei ole kuin kaloreita. Mutta mitä haittaa siitä on verrattuna vaikka riisiin jos saa muut puuttuvat ravintoaineet muualta?
No vaikka pilleristä. Ei sillä ole tässä niin väliä.Hyvä ettei ole tullut mitään mutta yleisohje on säilyttämiseen 2vrk eli lyhyt. Esim ravintoloissa jää paljon kiinni väärin käsiteltyä/säilytettyä riisiä jossa myrkytysriski. Toki terve hyväkuntoinen aikuinen yleensä selviää ongelmitta mutta riskiryhmille vaarallisempaa.
Sokeria? Mistä ne ravintoaineet tulisivat, pillereistä? Ei kai pullassa vikaa ole jos kulutus niin kova että voi osan korvata
Siinä ei ole ravintoaineita. Eikä suurina määrinä hyväksi. Käytännössä ei ole mahdollista verrata pullaa ja riisiä kun ei ole mahdollista saada ravintoaineita samoiksi vaihtamalla kalorit riisistä pullaan.No vaikka pilleristä. Ei sillä ole tässä niin väliä.
Ja vielä, Mikä tekee sokerista epäterveellistä?
Miksi ei ole suurina määrinä hyväksi. Kaloreitten takia? Vai jonkun muun syyn takia?Siinä ei ole ravintoaineita. Eikä suurina määrinä hyväksi. Käytännössä ei ole mahdollista verrata pullaa ja riisiä kun ei ole mahdollista saada ravintoaineita samoiksi vaihtamalla kalorit riisistä pullaan.
Ns. kovat rasvat tukkivat suonet. Suola nostaa verenpainetta. Mitä sokeri tekee?Siinä ei ole ravintoaineita. Eikä suurina määrinä hyväksi. Käytännössä ei ole mahdollista verrata pullaa ja riisiä kun ei ole mahdollista saada ravintoaineita samoiksi vaihtamalla kalorit riisistä pullaan.
Jos ei ihan ravintoaineiden perusteet oo hallussa niin google jeesaa. Luulisi että kaikilla olisi sokerin haitat tiedossa.Ns. kovat rasvat tukkivat suonet. Suola nostaa verenpainetta. Mitä sokeri tekee?
Diabetes, sydän ja verisuonitaudit, hampaiden reikiintyminen, verensokerin pomppiminen ( edesauttaa lihomista), akne, verenpaineen nousu, turvotus jne.. Tuossa joitain haittoja joita runsas sokerisaanti lisää. Korostan sanaa runsas. Sokeri on ihmiselle turha ravintoaine vaikka ei pienissä määrin olisikaan haitaksi.No vaikka pilleristä. Ei sillä ole tässä niin väliä.
Ja vielä, Mikä tekee sokerista epäterveellistä?
Ei olekaan hallussa. Mikään ei estä sinua kertomasta.Jos ei ihan ravintoaineiden perusteet oo hallussa niin google jeesaa. Luulisi että kaikilla olisi sokerin haitat tiedossa.
Siinä ei ole ravintoaineita. Eikä suurina määrinä hyväksi. Käytännössä ei ole mahdollista verrata pullaa ja riisiä kun ei ole mahdollista saada ravintoaineita samoiksi vaihtamalla kalorit riisistä pullaan.
Kiitos vastauksesta.Diabetes, sydän ja verisuonitaudit, hampaiden reikiintyminen, verensokerin pomppiminen ( edesauttaa lihomista), akne, verenpaineen nousu, turvotus jne.. Tuossa joitain haittoja joita runsas sokerisaanti lisää. Korostan sanaa runsas. Sokeri on ihmiselle turha ravintoaine vaikka ei pienissä määrin olisikaan haitaksi.
No varmaan jos jättää sokerin pois ja muut turhat helpompi ehkä syödä joko pullaa tai sitä riisiä. Valintoja.Entäs riisijauhoista tehty pulla
Pulla on siitä huono, että joku korvapuusti, aika tiivistä tavaraa ja yhden kun vetää, niin pelkästään vituttaa ja kaloreita meni just 400. Korvaat jonkun 150kcal pullalla, niin saat tuurilla imeskellä sitä hippasen raakaa korvapuustia reunasta.Eipä siinä valkoisessa riisissäkään merkittävästi ravintoaineita ole, mihin tässä sitä pullaa verrataan. Vehnä tosin nostaa triglyserideja, mikä nyt ei välttämättä ole kovin hyvä asia, jos veren rasva-arvojen kanssa on ongelmia. Muuten en nyt ihan kauheasti näe merkitystä, jos teoriassa kalorit makrot yms. pysyy samassa. Ei siinä pullassa niin merkittävästi ole sokeria, että se pieninä määrinä haittaisi. Toki, jos vaihtaa satoja grammoja riisiä suureen määrään pullaa, niin alkaahan siinä tulla jo merkittävä määrä rasvoja, sokeria, vehnää yms. mikä nyt ei terveydelle välttämättä ole kovin hyvä juttu.
Ite kans teen yleensä ma-pe safkat sunnuntaina valmiiks. Yleensä riisiä sisältäen. Pakkaan kyllä ruoat tietysti ilmatiiviisiin rasioihin ja jäähdytän nopeasti.
Hyvältä viel maistuu perjantaina
Muuttaisin itsekkin jos huomaisin ruoan laadussa eroa tai saisin jotain oireita. Muuten menee kastiin että en jaksa stressata. Voisin muuttaa myös miljoonaa muuta asiaa elämässäni jolla saisin varmaan jonkun prosentin kehitystä paremmin eikä tämä varmasti ole suurin niistä joten turha vaivata päätä sillä.Itse harrastin tuota vielä vuosi pari sitten. Tuohon lisänä se, että annoin jäähtyä tunnin pari pöydällä ennen jääkaappiin siirtämistä. Lisäksi keitin kattilassa ja otin keittämistä varten lämmintä vettä hanasta keitto vedeksi. Ei sitä tajunnut ennenkuin muutti ruoanlaitto tapaansa, että jotain pieniä vatsaoireita tuosta aiheutui. Varmasti jossain määrin turhaa kropan kiusaamista epäpuhtauksilla vaikka ihan ok:lta vielä maistuikin perjantainakin.
Nykyään sunnuntaina teen ma, ti ja ke riisit. Sitten keskiviikkona teen to ja pe riisit työviikon eväitä ajatellen. Hanasta niin kylmää vettä kuin tulee ja riisinkeittimellä valmistus. Heti kun valmista niin kunnon kylmetys ja huuhtominen kylmällä vedellä ja siitä suoraan jääkaappiin. Myös jääkaapin lämpötila-asetusta olen tarkastellut kun oli ennen ehkä hieman turhan korkea.
Mielestäni menee vähän samaan kastiin kuin altistaisi itseensä jatkuvasti homeelle. Kyllähän sitä moni hometalossa asuu vuodesta toiseen ja pärjäilee, mutta ei tuommoinen terveyden rassaaminen hyvää tee pitkässä juoksussa. Tai vaikka hampaiden huono hoito ja jatkuva ien tulehdus kun jättää hammasvälit lankaamatta. Terveyden lisäksi tuommoiset pikkuasiat voivat pitkässä juoksussa syödä jonkun % jopa kehityksestä salitreenejä ajatellen, kun kroppaa kiusataan turhilla kroonisilla rasitteilla jatkuvasti.