Riisi-jauheliha maustaminen

Liittynyt
14.10.2013
Viestejä
5
Eli,

Millä tavoin maustatte perus riisin ja jauhelihan "yhdistelmää" ?

Itse käyttänyt vain suolaa ja makeaa soijakastiketta tai makeaa thaichili-kastiketta. Kiinnostaisi kokeilla jotain muutakin.

Kokeilemalla tietysti oppii, mutta jos joku on jo jonkin hyväksi havainnut, olisi kiva kokeilla.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Sipuli valkosipuli suola chili paprikamauste ja valmiiseen pöperöön chili ketsuppia sillointällöin
 
sriracha.jpg tuolla maustuu kaikki nykyään :D
 
Kannattaa kokeilla näinkin hullua systeemiä, että valmistaa riisin ja jauhelihan samaan aikaan pannulla, ja laittaa vettä sen verran että kaikki peittyy. Sinne sitten vaikka yrttejä ja tuoreita chilejä + tomaattikastiketta, tai vaikka pelekkä lihaliemikuutio. Siivilän kautta lautaselle ja ääntä kohti. :)
 
Suolaa vähän riisiin sitä keittäessä.

Jauhelihaan jauhelihamaustetta, grillausmaustetta, paprikaa (jauhetta), sitruunapippuria ja välillä yllärinä vähän pizzamaustetta :5:
 
katso liitettä 111656 tuolla maustuu kaikki nykyään :D

Tätä todellakin, sit siihen soijakastiketta kaveriks ni avot. Yleensä menee myös perus lihaliemikuutio, jauheliha, grillimaustetta ja paprikamaustetta.
Kanaruokiin vastaavasti kanaliemikuutio, broilerimaustetta, currya.

Santamarialta löytyy hyviä sekotuksia esim chili explosion ja sit sellanen pippurisekoitus mis on valkosipulia jne.

Noilla saa kaikesta ruoasta todella hyvää :D
 
Mulla on riisin osalta aina tämä sama maustaminen: Knorr lihaliemi kuutio + merisuolaa ehkä 1 teelusikka.

Jauhelihaan menee aika normi setti: merisuolaa, pippuria reilusti, sipulijauhetta (jos ei jaksa sipuli leikellä), yleensä sweet chili soosia.
Ehkä vois vähän monipuolistaa tuota maustamista, mutta ainaki vielä menee. Tai no joskus hyvin ja joskus tosi huonosti :D
 
Kermaa. Paljon.
 
Keitinveteen lihaliemikuutio, lihaan texas pete, suola, pippuri, kookosöljy, basilika, sambal olek, paprikaa, jalapenoa, kerralla tai erikseen. Vähän fiiliksen mukaan, kuhan on tulista.
 
Jauhelihaan: mustapippuria, ruususuolaa, timjamia, sipulia, Mutti Polpa- tomaattimurskaa. Sekoitetaan keitetyn riisin kanssa sekaisin. Lautasella annokseen sekoitetaan Aiolia tai muuta majoneesia. Valmis!
 
valkosipulia murskattuna ja tavan sipulia joko kuutio tai suikaleina, pippuria ja hitusen suolaa. Keittämisen jälkeen riisit pannulle ja paistetaan pienessä määrässä öljyä. Ketsuppia päälle kun valmista ja on hyvää.
 
Kannetaas oma risu tähänkin kasaan.

-Keitä 1 litra vettä ja heitä mukaan liemikuutio. Laita uuni lämpiämään 225C ja ritilä alatasolle.
-Pilko 2 sipulia, 3 porkkanaa, 5 kynttä valkosipuli, 1 paprika palat max 1x1cm.Kasviksiin kannattaa heittää mitä sattuu kesäkurpitsaa, parsakaalia jne. näin saa hyvin muuteltua makua.
-jliha 700-800g tyhjään KUUMAAN pannuun. Levitä tasaiseksi ja anna paistua 1min käännä ja anna paistua 1min.
-Kasvikset messiin pannulle pyörittele tasasesti et kaikki saa vähän väriä.
-Lisää pannulle tilkka vettä jotta mausteet leviä helpommin.
-Makuina worchester kastike(tää on ihan ehdoton), soija, tabasco tms, suola, pippuri, hunajaa. Mukaan voi ympätä mitä vaan mikä itelle hyvin passaa.
Mausta vähän yli eli tee liian suolaista, tulista, makeaa jne. koska riisi imee makuja itseensä.
-Heitä setti uunivuokaan ja sekoita huolella 4dl kuivaa riisiä mukaan.
-kaada valmis liemi seoksen päälle ja heitä setti uuniin 45min
-Ota uunista ja anna levätä 30 min

Bon Appétit!

n. 3500-4000 Kcal riippuen jlihasta, kasviksista ja mausteista.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom