Ravintola-arvostelut

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja MHK
  • Aloitettu Aloitettu

MHK

Allapito
VIP
Liittynyt
1.12.2003
Viestejä
7 085
Tällainen tredi on ollut tarkoitus perustaa jo tovin aikaa. Tänne voi postailla ravintola-arvosteluja.

Aloitetaan tampereen paikallisella eli Bodega Saludilla.

1. Rocky mountain oysters 23,50e
-kalliovuorten osterit ovat Lännen valloituksen pioneeriajan kuulu erikoisuus.
Annoksen syöjä saa kunniakirjan. :4:-

2. Gnu-tournedos 30,50e
-pekonisiivulla silavoitu ja pariloitu tummalihainen gnu-antiloopin fileseläke. Seläkkeen päällä siivu kevyesti paistettua, tuoretta hanhenmaksaa ja lisäkkeenä röstiperuna :3:+

3. Pariloitua kengurunfilettä 28,50e
-kokonaisena paahdettua ja siivutettua kengurun filettä. Lisänä pariloitua ananasta, perunasosetta ja sherrykastiketta
:4:


Maanantain mättöpaikaksi valikoituu Tampereen ylpeys Salud, lähinnä joissain piireissä varsin maineikkaaksi nostetun kengurusetin vuoksi. Annos ruksitaankin siis oitis listoilta. Seuraavaksi verkkokalvoille vaeltaa niinkin eksoottiselta kuulostava sarvipää kuin gnu, joka valitaan empimättä vertailupihviksi kengurulle. Menua tarkastellessa löytyy vielä yksi miellyttävä yllätys, eli "kalliovuorten osterit" ts. pässinkivekset.

Osterien on ainoana tarjoiltavana optiona on "medium" vaikka ehdotinkin tarjoilijalle hieman brutaalimpaa lähestymistapaa aiheeseen. Kivekset on taiten leikattu viipaleiksi, ja ne on piilotettu vihannesten täyttämään keksikuorrutteeseen. Itse liha on erittäin mureaa, maksamaista, raudalle vivahtavine sivujuonteineen. Annoksen esillepano on varsin kunnianhimoinen, mutta se kärsii kulkusten röstimäisestä tekstuurista ja yleisestä kapakkatunnelmasta. Hieman nuhjuinen annos, joka kuitenkin seksuaalisviritteisessä omaperäisyydessään lienee varsin suositeltava setti etenkin hintatietoiselle kulinaristille.

Gnu-tournedos (medium) osoittautuu omassa eksotiikassaan varsin tavanomaiseksi sisäfileeksi, joskin ryhdikkääksi sellaiseksi. Lihan tekstuuri on pehmeää ja erittäin mureaa, file on aseteltu varsin laadukkaasti, annoksen muotokielen edustaessa vakaita peruselementtejä. Makunyanssit antavat delikantteja viitteitä amok-juoksuiseen karitsaan, välillä ajovaloissa seisovaan saksanhirveen, taipuen lopulta kuitenkin varsin nopeasti täyteläisen kastikkeen ansiosta pelkäksi kangastukseksi savannilla ja haihtuen pois jättäen jälkeensä vain savupilven. Harmoniaan tuo särön kiusallisesti fileen päälle aseteltu hanhenmaksa, joka on tähän yhteyteen kelvotonta, rikkoen savannin rauhan sotaisalla esiintulollaan.

Kengurunfile (medium) esiintyy annoslautasella varsin edustavasti omaan kieroutuneeseen tapaansa. Liha ei tuo ruokapöytään negatiivista yllätystä tälläkään kertaa, se on paistettu täsmälleen oikealla tulella aboriginaalien taputtaessa rytmikkäästi rystysiään taustalla. Pihvin tekstuuri on erittäin moniulotteista, sen luomat makuvivahteet loikkivat makunystyröillä saarivaltion pensaasta toiseen, yli piikkilankojen ja nautojen lantakasojen. Kastike on vahva-aromisia nyansseja varsin täydentävää, mutta sen hieman varovainen lähestymistapa ei nosta annosta kokonaisuudessaan parhaiden kenguruannnosten joukkoon. Mukaan tuleva perunasose on sekin täysin turha ja irrallinen elementti, joka turhaan varastaa huomiota itse annokselta. Kenguru kuitenkin jo perusmaullaan asettaa härän aseman hallitsevana pihvikuninkaana hieman kiistanalaiseen valoon.

Salud paikkana on varsin miellyttävä ja hinnaltaan erittäin edullinen. Ehkä itse annosten esittelyyn voisi tarjoilijat paneutua enemmän, ettei annoksia vain puolihuolimattomasti viskottaisi nälkäisiin suihin. :4:

Kuvassa kulkuset, kenguru ja gnu.
saludsetti.jpg
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Vein mutsin viime viikolla Lahdessa syömään ja jostain kumman syystä se halusi mennä Manhattan Steak Houseen pihviruoan perässä, vaikka yritin tarjota sille laadukkaampiakin vaihtoehtoja.

Mä söin itse päivän kalaa, joka oli kampelaa - leivitettyä ja upporasvassa paistettua p**kaa. Ensinnäkin se leivitysjauhoseos oli täysin mautonta ja toiseksi se kala oli paistettu liian kylmässä öjyssä ja siksi se koko kala oli imenyt itseensä kaiken öljyn. Lisukkeena ollut perunamuhennos oli mautonta ja lautasella ollut salaatti nahistunutta. Ei mikään ihme, sillä näin kuinka keitiössä oli annosteltu valmiiksi salaattia lautasille sarjatuotantotyyliin.

Mutsi väitti, että sen ulkofilee oli ihan hyvänmakuista, vaikkakin kuulemma sitkeää. Mutsi ei ollut tajunnut pyytää pihviä mediumina eikä sitä myöskään sellaisena tuotu, mikä kuuluu yleensä tapoihin, ellei toisin pyydetä. Mielenkiintoista oli myös se, että pihviravintolassa tarjoilija ei kysynyt, minkälaisena pihvi halutaan. Pihvin kanssa ollut pippurikastike oli kuulemma ihan hyvää, mutta veikkaanpa, että sekin tuli jostain purkista.

Jäliruuaksi söin N.Y. cheesecakea, joka oli valmiskakkua (tiesin tämän jo etukäteen). Valitettavasti se tarkoiltiin mikrosulatuksen jäljiltä lämpöisenä, mikä ei liene se paras tarjoilutapa.

Annoin kyllä palautettakin tästä ruuasta, vaikka mutsi kielsi. Ei saanut kuulemma pahoittaa kokin mieltä... :D Tarjoilija kyllä pahoitteli, mutta se ei näkynyt laskussa eikä muuten minkäänlaisena hyvityksenä.
 
Tuli tehtyä visiitti toissa viikonloppuna Tampereelle, jossa tuli testattua ravintola Tempo sekä Knossos.

Tempo :3:

Ravintola yrittää ainakin olla jonkinlainen nuevo latino -koulukunnan edustaja, mutta sisustus on hämmentävä sekametelisoppa esineitä maailman jokaiselta kolkalta. Naamiot seinällä tuo mieleen pääsiäissaaren patsaat, lyhdyt Marokon ja Bacardi-mainostaulut Kuuban. Kai se sitten keskiarvolla menee sinne lattarimaihin päin :).

Meidät ohjattiin ovensuuhun istumaan, vaikka mielestäni salissa olisi ollut paljon mukavamman näköisiä pöytiä vapaana eikä niihin kukaan meitä myöhemminkään tullut. En jaksanut asiasta kitistä kun ensimmäistä kertaa paikassa olin, ajattelin että henkilökunta tietää paremmin mikä on hyvä paikka istua. Pääruoaksi valitsin maissikanaa pistaasikastikkeella. Kana oli juuri sopivan mureaa, mutta kastiketta, joka sinänsä oli hyvää, oli auttamattoman vähän. Loppuannos olikin aika kuivaa puruskeltavaa. Plussaa ruokabanaanilastuista lisäkkeenä. Seuralaiseni otti lampaankyljyksiä punaviinikastikkeella. Autuas ilme kertoi, että annos maistui, mutta lihaa siinä oli säälittävän vähän.

Jälkkäriksi otettiin suklaafondant chilikastikkeella sekä rommijäätelöä kookosvaahdolla. Suklaafondantissa oli sama ongelma kuin pääruoassani, aivan liian kuivaa yksikseen. Lisäksi itse suklaafondant vaikutti lähinnä Pågenin suklaamuffinssilta joka on käväissyt mikrossa. Annos parani huomattavasti kun varastin puolet seuralaisen jäätelöstä ja vaahdosta muffinssin seuraksi.

Summa summarum: Yritys on hyvä ja paljon plussaa erikoisempien ruoka-aineiden käytöstä (mm. ruokabanaania, kassavaa), mutta toteutus on vaan vähän sinne päin. Lasku kahdelta hengeltä pää- ja jälkiruoan sekä viinipullollisen (erinomainen Pares Baltan luomu-punkku Mas Petit) kanssa 92 €.

Knossos :2:

Koskikeskuksen yläkerrassa oleva Knossos on varmaan kiva paikka aurinkoisella säällä, koska iso terassi on kosken puolelle. Käyntiaikanamme oli vaan koiranilma ja oli istuttava sisällä "ihailemassa" sisustusta, joka on osastoa wannabe-kreikkalainen taverna meets ruotsinlaiva. Varsinkaan kamalat 80-luvun oksennusverhoillut tuolit eivät istu paikkaan sitten ollenkaan.

Alkupaloiksi otettiin neljä annosta pieniä alkupaloja jaettavaksi, kaikki olivat ihan ok, mutta eivät mitään erityisiä. Pääruoat tuotiinkin pöytään jo ennen kuin olimme ehtineet lopettaa alkupalojen syöntiä ("sori, keittiössä ollaan tänään vähän hätäisiä"). Tämä oli aika pitkä miinus, sillä rauhalliseksi aiotusta lauantai-illallisesta tulikin nyt kiireinen hotkimisnäytös. Pääruoaksi otin päivän kalaa, joka oli puna-ahventa, jonka kanssa tuli tiikerirapuja ja kasviksia. Kalaa oli paistettu aivan liian kauan ja koko annos oli öljyn peitossa. Lisäksi siinä oli oikeastaan aivan turhaan hillitön kasa lohkoperunoita, kun pelkät lisukekasviksetkin olisi hyvin riittäneet. Seuralaisella oli taas lammasta, nyt vartaan muodossa, enkä kuullut siitä juuta enkä jaata, eli varsin mitäänsanomaton esitys.

Alkupaloihin ja pääruokiin taisi yhteensä mennä tunnin verran aikaa ja niiden jälkeen oli niin täynnä ettei jälkiruokaa olisi uponnut. Puolen litran retsinan kanssa setti oli jotain 75 €. En ole pahemmin kreikkalaisissa ravintoloissa käynyt, mutta uskon, että parempaakin on tarjolla. Täysin intohimoton esitys.
 
Pitää laittaa joskus kunnon arvostelu. Nyt kuitenkin lyhyt listaus omasta mielestä hyvistä lounaspaikoista hki ytimessä:

Arvokkaammat:
-Postres ja Carma. Ensimmäisessä parhaat jälkiruoat.

n. kympin mestas:
-Juuri, Trocadero, Bar 9 ja Helsinki Bistro <3
 
Grilli TORO tapiolassa, oikeastaan pohjiksessa (Louhentie 16, 02130 Espoo) [pihviravintola]

kartta.gif


Käynyt todennäköisesti yli 50 kertaa syömässä (20 vuoden aikana), kun saa pihvin pöytään, tietää / muistaa miksi.

Oma lempparini on tuo nro. 51. Grilli pihvi.

Paikkana ehkä hieman luotaan työntävä, ei ole kovin prameat pytingit.

Silitettyjen liinojen sijasta Toro on keskittynyt olennaiseen, ruokaan.

Annokset ovat, sanotaanko riittävän kokoisia, ei jää nälkä edes isommalle herrasmiehelle.

Voittanut muutaman kerran Suomen paras pihvi-ravintola "pystin".


Suosittelen lämpimästi.

Käyt kerran, käyt lopun elämäsi, suosittelet vielä ystävällekin.
 
Tällainen tredi on ollut tarkoitus perustaa jo tovin aikaa. Tänne voi postailla ravintola-arvosteluja.

Aloitetaan tampereen paikallisella eli Bodega Saludilla.

1. Rocky mountain oysters 23,50e
-kalliovuorten osterit ovat Lännen valloituksen pioneeriajan kuulu erikoisuus.
Annoksen syöjä saa kunniakirjan. :4:-



Kuvassa kulkuset, kenguru ja gnu.
http://www.mattikataja.com/saludsetti.jpg[/IM G][/QUOTE]

Suhtaudun hyvin skeptisesti pussien syömiseen, oliko hyvää?
 
Oli muuten harkinnassa Tampereella käydä tuolla Saludissa, mutta kyllä olisi paikan päällä vituttanut, että nää "osterit" onkin kiveksiä. Nettisivujen ruokalistassa kun ei ole halaistua sanaa siitä, että ne ei olekaan ostereita. Pitäskö se niinkun tietää jostain vaikka ei sanota?:wtf:
 
Oli muuten harkinnassa Tampereella käydä tuolla Saludissa, mutta kyllä olisi paikan päällä vituttanut, että nää "osterit" onkin kiveksiä. Nettisivujen ruokalistassa kun ei ole halaistua sanaa siitä, että ne ei olekaan ostereita. Pitäskö se niinkun tietää jostain vaikka ei sanota?:wtf:

emt, sivistys? Rocky Mountain oysters
 
Nin joo tällaisenkin tuosta kilkuttimien syönnistä saa.
 

Liitteet

  • saluddiplomi.jpg
    saluddiplomi.jpg
    108,3 KB · Katsottu: 4 324
Grilli TORO tapiolassa, oikeastaan pohjiksessa (Louhentie 16, 02130 Espoo) [pihviravintola]
.

Asuin Espoossa pari vuotta vuosia sitten ja vielä muistan lämmöllä tätä paikkaa. Oli ainakin silloin erittäin edullinen ja toooosi isot annokset! :thumbs:
Eli näköjään kannattaa vieläkin mennä syömään jos on Espoossa liikkeellä. :)
 
Asuin Espoossa pari vuotta vuosia sitten ja vielä muistan lämmöllä tätä paikkaa. Oli ainakin silloin erittäin edullinen ja toooosi isot annokset! :thumbs:
Eli näköjään kannattaa vieläkin mennä syömään jos on Espoossa liikkeellä. :)

todellakin!!!

kestää ns. isältä pojalle, ainakin allekirjoittaneella.
 
emt, sivistys? Rocky Mountain oysters

:offtopic: Jos ei ole koskaan Ameriikassa käynyt eikä myöskään lihaa (punaista) syönyt 15 vuoteen, on aika mahdottomuus tietää mitä ne ovat. Sivistynyttä olisi mielestäni laittaa nettiin ruokalistaan alle kuvaus eli Rocky Mountain oysters - pässinkiveksiä Saludin tapaan. No, onneksi ei sitten tullut mentyä sinne ostereiden perässä.
 
Helsinki Malmi Thamrab Thai ravintola. Monien mielestä suomen paras thairavinteli tällä hetkellä. Annoksia menusta mukaankin, seisovasta pöydästä about 6 ruokalajin+kahvit+riisit+salaatit lounas klo 11-15 8,50€ jolla saa syödä niin paljon kun jaksaa.

Arvosteluja täällä
 
Kirjoittelin muualle aikoinaan ravintola-arvosteluja, joita nyt liitän tänne...

Hesarin Nyt -liitteessä oli aikoinaan juttua Helsingissä, osoitteessa Kustaankatu 7 sijaitsevasta venäläisestä Pelmenit -ravintolasta ja sen johdosta kävin testaamassa tuon pienen, arkisen oloisen ravintolan. Sieltä löytyy mäntyistä tavisruokapöytää, ryijyjä, pikkutauluja, jukeboxi ja kirjoja. Tiskin takana ei ollut varsinaista ravintolakeittiötä, vaan ennemminkin sitä voisi kutsua tavalliseksi kerrostalokeittiöksi sähköliesineen. Vähän sotkuista oli, mutta ei niin paljoa että olisin kääntynyt kannoillani, sillä en ole turhan herkkä moiselle.

Ravintolanpitäjä kertoi, että heillä on yleensä päivittäin tarjolla mm. pelmeneitä, blinejä, borssikeittoa, seljankaa, täytettyjä ohukaisia sekä suomalaisia ruokavaihtoehtoja. Tällä kertaa siellä oli ainoastaan pelmenejä, joista olin haaveillut koko päivän. Ja kyllä ne olivat hyviä. Ne tarjoiltiin smetanan, voin ja puolukoiden kera. Annos maksoi viisi euroa (nykyään taitaa olla 7 euroa) ja siitä olisi tullut varmaan sopivasti täyteen, mutta minäpä ahnehdin niitä kaksi annosta mukaan. Nyt on vatsa ihan ähky enkä ole jaksanut syödä kaikkia. Myös esim. borssikeitto maksaa vitosen (en tiedä nykyisiä hintoja) ja Nyt -liitteen mukaan seljanka maksaa euron enemmän. Mukavaa vaihtelua tämän alueen pitserioiden ja kebap -paikkojen joukossa. Eli ei todellakaan mikään sisustussuunnittelijan luoma gourmet -paikka, johon haluaisin iltaa istumaan, mutta hyvä take away -vaihtoehto.

Avoinna ti-pe klo 9-22, la ja su klo 11-22 (ei käsittääkseni maanantaisin auki, vaikka Nyt -liite niin väittääkin). Osoite: Kustaankatu 7. Puh. 050-5582647.

Jos verrataan pikaruokapaikkojen ja pitserioiden tyylisiin paikkoihin, niin annan pelmenien maun perusteella arvioksi 3½ tähteä viidestä.
 
Weeruska (Porvoonkatu 18) on yksi Helsingin parhaimmista ruokapaikoista :worship:

Erityisesti suosittelen arkipäivien lounaita (johon sisältyy salaattipöytä, itsetehty leipä ja levite, keitto, itse valittu pääruoka sekä kahvi) sekä viikonlopun suositusmenuita ja varsinkin kalaa. Lounailla on tosin vähän ruuhkaa. Todella maukasta ja kotiruoan makuista safkaa. Lisäksi on vielä se ala carte, josta saa erittäin hyvää ja vähemmän arkista ruokaa, jossa ei kikkailla liikoja. Isot annokset. Eräs TV:sssä esiintynyt kokki, jonka kokkauskurssilla olin aikoinaan, tulee kertomansa mukaan kerran viikossa Porvoosta saakka Weeruskaan syömään. Ihan huipiu paikka, jossa en ole kertaakaan pettynyt ruokaan ja jota kaikki ovat kehuneet. Henkilökuntakin on sopivan rentoa samoin kuin ravintola.

www.weeruska.com


*****

Löysin yllättävän hyvän ja suht' tasokkaan italialaisen Pitaco -ravintolan j a aivan kotikulmilta (Kurvi, Helsinki). Ravintola oli siisti ja ihan viihtyisä. Ruokalistan ruoat vaikuttivat kokeilemisen arvoisilta. Söin itse pelkän pizzan, mutta se oli ihan kunnon ravintoloiden tasoa ja maukkaan makuinen tuoreine yrtteineen:

http://www.pitaco.fi/


*****

Muita hyviä ruokapaikkoja Itäisessä kantakaupungissa ovat:

- Cella Flemarilla (isot ja maukkaat annokset, hauska kokki)
- Bullman Flemarilla (isot ja maukkaat annokset)
- Soul Kitchen (ihan ok ruokaa)
 
Rakastan thai-ruokaa, mutta ihmettelen suuresti, miten jotkut jaksavat kehua Helsingin Annankadulla sijaitsevan Ravintola Maithain ruokia. Kävin siellä taannoin syömässä tokaa kertaa ja kuten ensimmäiselläkin kerralla, oli taas tänään tuo ruoka mauttoman makuista verrattuna joidenkin parempien thai-ravintoloiden ruokaan.

Söin masamancurrya ja mauttomuuden lisäksi kastikkeen seassa oleva peruna oli aavistuksen liian raakaa. Lisäksi siellä on aika kalliit hinnat. Tuo kastike maksoi tuolloin 15 euroa ja riisi siihen päälle 2 euroa. Mun mielestä tollaisen annoksen hinta pitäisi olla max 13 euroa kokonaisuudessaan siitä, mitä sain. Palvelu oli ihan ystävällistä ja paikka oli siisti.


Nää on hyviä thaimaalaisia Helsingissä mun mielestä:

Thai Manohra (Hki): http://omakaupunki.hs.fi/mesta/114648/Thai+Manohra

Ryan Thai (Hki): http://omakaupunki.hs.fi/mesta/115356/Ryan+Thai

Kok Thai (Hki): http://omakaupunki.hs.fi/mesta/117244/Kok+Thai

Sawat Dee (Hki): http://omakaupunki.hs.fi/mesta/121349/Sawat+Dee+Thai+Food

Malai Thai (Hki): http://omakaupunki.hs.fi/mesta/119672/Malai+Thai

Thai Palace (Vantaa): http://omakaupunki.hs.fi/mesta/116703/Thai+Palace

Jonel Thai (Lahti): http://www.jonelthai.com/



Ei niin hyviä thaimaalaisia:

Villa Thai (Hki, kaunis paikka, mutta yhden kokemuksen perusteella ei niin ihme ruoka): http://omakaupunki.hs.fi/mesta/115347/Villa+Thai

Maithai (Hki, kahden kokemuksen perusteella ei mikään ihme ruoka): http://omakaupunki.hs.fi/mesta/121640/Maithai
 
Rakastan thai-ruokaa, mutta ihmettelen suuresti, miten jotkut jaksavat kehua Helsingin Annankadulla sijaitsevan Ravintola Maithain ruokia.
Samaa mieltä. Aivan täyttä kuraa. Mieluummin menee (tai meni ainakin 3 vuotta sitten) ruoholahden ostarilla siihen isoon thai-kiina buffettiin.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom