- Liittynyt
- 1.12.2003
- Viestejä
- 7 085
Tällainen tredi on ollut tarkoitus perustaa jo tovin aikaa. Tänne voi postailla ravintola-arvosteluja.
Aloitetaan tampereen paikallisella eli Bodega Saludilla.
1. Rocky mountain oysters 23,50e
-kalliovuorten osterit ovat Lännen valloituksen pioneeriajan kuulu erikoisuus.
Annoksen syöjä saa kunniakirjan. :4:-
2. Gnu-tournedos 30,50e
-pekonisiivulla silavoitu ja pariloitu tummalihainen gnu-antiloopin fileseläke. Seläkkeen päällä siivu kevyesti paistettua, tuoretta hanhenmaksaa ja lisäkkeenä röstiperuna :3:+
3. Pariloitua kengurunfilettä 28,50e
-kokonaisena paahdettua ja siivutettua kengurun filettä. Lisänä pariloitua ananasta, perunasosetta ja sherrykastiketta :4:
Maanantain mättöpaikaksi valikoituu Tampereen ylpeys Salud, lähinnä joissain piireissä varsin maineikkaaksi nostetun kengurusetin vuoksi. Annos ruksitaankin siis oitis listoilta. Seuraavaksi verkkokalvoille vaeltaa niinkin eksoottiselta kuulostava sarvipää kuin gnu, joka valitaan empimättä vertailupihviksi kengurulle. Menua tarkastellessa löytyy vielä yksi miellyttävä yllätys, eli "kalliovuorten osterit" ts. pässinkivekset.
Osterien on ainoana tarjoiltavana optiona on "medium" vaikka ehdotinkin tarjoilijalle hieman brutaalimpaa lähestymistapaa aiheeseen. Kivekset on taiten leikattu viipaleiksi, ja ne on piilotettu vihannesten täyttämään keksikuorrutteeseen. Itse liha on erittäin mureaa, maksamaista, raudalle vivahtavine sivujuonteineen. Annoksen esillepano on varsin kunnianhimoinen, mutta se kärsii kulkusten röstimäisestä tekstuurista ja yleisestä kapakkatunnelmasta. Hieman nuhjuinen annos, joka kuitenkin seksuaalisviritteisessä omaperäisyydessään lienee varsin suositeltava setti etenkin hintatietoiselle kulinaristille.
Gnu-tournedos (medium) osoittautuu omassa eksotiikassaan varsin tavanomaiseksi sisäfileeksi, joskin ryhdikkääksi sellaiseksi. Lihan tekstuuri on pehmeää ja erittäin mureaa, file on aseteltu varsin laadukkaasti, annoksen muotokielen edustaessa vakaita peruselementtejä. Makunyanssit antavat delikantteja viitteitä amok-juoksuiseen karitsaan, välillä ajovaloissa seisovaan saksanhirveen, taipuen lopulta kuitenkin varsin nopeasti täyteläisen kastikkeen ansiosta pelkäksi kangastukseksi savannilla ja haihtuen pois jättäen jälkeensä vain savupilven. Harmoniaan tuo särön kiusallisesti fileen päälle aseteltu hanhenmaksa, joka on tähän yhteyteen kelvotonta, rikkoen savannin rauhan sotaisalla esiintulollaan.
Kengurunfile (medium) esiintyy annoslautasella varsin edustavasti omaan kieroutuneeseen tapaansa. Liha ei tuo ruokapöytään negatiivista yllätystä tälläkään kertaa, se on paistettu täsmälleen oikealla tulella aboriginaalien taputtaessa rytmikkäästi rystysiään taustalla. Pihvin tekstuuri on erittäin moniulotteista, sen luomat makuvivahteet loikkivat makunystyröillä saarivaltion pensaasta toiseen, yli piikkilankojen ja nautojen lantakasojen. Kastike on vahva-aromisia nyansseja varsin täydentävää, mutta sen hieman varovainen lähestymistapa ei nosta annosta kokonaisuudessaan parhaiden kenguruannnosten joukkoon. Mukaan tuleva perunasose on sekin täysin turha ja irrallinen elementti, joka turhaan varastaa huomiota itse annokselta. Kenguru kuitenkin jo perusmaullaan asettaa härän aseman hallitsevana pihvikuninkaana hieman kiistanalaiseen valoon.
Salud paikkana on varsin miellyttävä ja hinnaltaan erittäin edullinen. Ehkä itse annosten esittelyyn voisi tarjoilijat paneutua enemmän, ettei annoksia vain puolihuolimattomasti viskottaisi nälkäisiin suihin. :4:
Kuvassa kulkuset, kenguru ja gnu.
Aloitetaan tampereen paikallisella eli Bodega Saludilla.
1. Rocky mountain oysters 23,50e
-kalliovuorten osterit ovat Lännen valloituksen pioneeriajan kuulu erikoisuus.
Annoksen syöjä saa kunniakirjan. :4:-
2. Gnu-tournedos 30,50e
-pekonisiivulla silavoitu ja pariloitu tummalihainen gnu-antiloopin fileseläke. Seläkkeen päällä siivu kevyesti paistettua, tuoretta hanhenmaksaa ja lisäkkeenä röstiperuna :3:+
3. Pariloitua kengurunfilettä 28,50e
-kokonaisena paahdettua ja siivutettua kengurun filettä. Lisänä pariloitua ananasta, perunasosetta ja sherrykastiketta :4:
Maanantain mättöpaikaksi valikoituu Tampereen ylpeys Salud, lähinnä joissain piireissä varsin maineikkaaksi nostetun kengurusetin vuoksi. Annos ruksitaankin siis oitis listoilta. Seuraavaksi verkkokalvoille vaeltaa niinkin eksoottiselta kuulostava sarvipää kuin gnu, joka valitaan empimättä vertailupihviksi kengurulle. Menua tarkastellessa löytyy vielä yksi miellyttävä yllätys, eli "kalliovuorten osterit" ts. pässinkivekset.
Osterien on ainoana tarjoiltavana optiona on "medium" vaikka ehdotinkin tarjoilijalle hieman brutaalimpaa lähestymistapaa aiheeseen. Kivekset on taiten leikattu viipaleiksi, ja ne on piilotettu vihannesten täyttämään keksikuorrutteeseen. Itse liha on erittäin mureaa, maksamaista, raudalle vivahtavine sivujuonteineen. Annoksen esillepano on varsin kunnianhimoinen, mutta se kärsii kulkusten röstimäisestä tekstuurista ja yleisestä kapakkatunnelmasta. Hieman nuhjuinen annos, joka kuitenkin seksuaalisviritteisessä omaperäisyydessään lienee varsin suositeltava setti etenkin hintatietoiselle kulinaristille.
Gnu-tournedos (medium) osoittautuu omassa eksotiikassaan varsin tavanomaiseksi sisäfileeksi, joskin ryhdikkääksi sellaiseksi. Lihan tekstuuri on pehmeää ja erittäin mureaa, file on aseteltu varsin laadukkaasti, annoksen muotokielen edustaessa vakaita peruselementtejä. Makunyanssit antavat delikantteja viitteitä amok-juoksuiseen karitsaan, välillä ajovaloissa seisovaan saksanhirveen, taipuen lopulta kuitenkin varsin nopeasti täyteläisen kastikkeen ansiosta pelkäksi kangastukseksi savannilla ja haihtuen pois jättäen jälkeensä vain savupilven. Harmoniaan tuo särön kiusallisesti fileen päälle aseteltu hanhenmaksa, joka on tähän yhteyteen kelvotonta, rikkoen savannin rauhan sotaisalla esiintulollaan.
Kengurunfile (medium) esiintyy annoslautasella varsin edustavasti omaan kieroutuneeseen tapaansa. Liha ei tuo ruokapöytään negatiivista yllätystä tälläkään kertaa, se on paistettu täsmälleen oikealla tulella aboriginaalien taputtaessa rytmikkäästi rystysiään taustalla. Pihvin tekstuuri on erittäin moniulotteista, sen luomat makuvivahteet loikkivat makunystyröillä saarivaltion pensaasta toiseen, yli piikkilankojen ja nautojen lantakasojen. Kastike on vahva-aromisia nyansseja varsin täydentävää, mutta sen hieman varovainen lähestymistapa ei nosta annosta kokonaisuudessaan parhaiden kenguruannnosten joukkoon. Mukaan tuleva perunasose on sekin täysin turha ja irrallinen elementti, joka turhaan varastaa huomiota itse annokselta. Kenguru kuitenkin jo perusmaullaan asettaa härän aseman hallitsevana pihvikuninkaana hieman kiistanalaiseen valoon.
Salud paikkana on varsin miellyttävä ja hinnaltaan erittäin edullinen. Ehkä itse annosten esittelyyn voisi tarjoilijat paneutua enemmän, ettei annoksia vain puolihuolimattomasti viskottaisi nälkäisiin suihin. :4:
Kuvassa kulkuset, kenguru ja gnu.