Ravintoarvoista

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Primo
  • Aloitettu Aloitettu
Liittynyt
17.4.2002
Viestejä
1 000
Mulla on vielä jääny toistaseksi sellanen asia hiukan epäselväksi, et kun teette vaikkapa lounaalle 75g riisiä ja 150 g kanaa, niin mittaatteko kanan painon raakana vai kypsänä?150grammaa raakaa kanaa ei todellakaan ole kypsänä paljoa!!! Sama koskee kalaa ja jauhelihaa, molemmista häviää lähes puolet painosta pois kypsennettäessä...
Tähän varmaan löytys söötsilläki vastaus, mutta onx rypsi ja oliiviöljyllä käytännössä miten paljon eroja?
Oiskos jollain muuten jotain hyviä ideoita kanan valmistukseen...?
Itte ostan yleensä maustamatonta kananrintaa(Kariniemen kananpoika on kyl kuningasta), heitän kanan säälimättä pannulle käristyy ja paistan sitä siinä sellasen varttitunnin...Paistamiseen käytän rypsiöljyä, ja mausteeksi laitan vaikkapa broilerimaustetta, valkosipulijauhetta ja chiliä...:thumbs:

Tulee muuten aika bueno eväs...:worship:
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Kisa dietillä mittaan aina ruan mitä syön ruuan raaka painosta! Siis kana,kala punnitaan raakana ja riisi,peruna ennen kuin keitetään. :)
 
Helppoo broikkua:

Tarvitaan:

- pari pakkausta irtsikoita eli broikkua eli broilerin rintaa (EI koipia! mä en jaksa niitä luita yms. ylimäärästä sälää) valmiissa marinaadissa (eli yhteensä esim. neljä rintaa tai tarpeen mukaan enempi)
- 5l täysteräskattila tai vastaava ISO uunipata, mahdollisesti iso uunivuokakin käy, mutta kannettomassa voi kuivahtaa irtsikat
- ruokaöljyä

Ladotaan irtsikat kattilaan esim. haarukkaa apuna käyttäen. Kaadetaan pakkauksesta ylim. marinaadi (yök! liikaa suolaa ja pirusti e-puunhedelmää) viemäriin, paitsi jos tykkää siitä, niin broikun päälle. Loiruutetaan sopiva määrä (pari rkl) ruokaöljyä irtsikoiden päälle (etteivät kuiva/kärtsähdä niin helposti), jonka jälkeen kansi päälle ja koko hoito ensin 225 asteiseen uuniin ("säikäytetään" niitä alkuun :D) n. 15min, jonka jälkeen annetaan kypsyä 200 asteessa n.45-60min, riippuen broikun kokonaismäärästä. Tod. helppoa ja aika hyvää!
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom