Ravinto-osion yleiset kysymykset. Yksinkertaiset nopeat kysymykset tänne

Meta title: 💥 Ravinto-osion yleiset kysymykset – kaikki nopeat ruokapulmat yhteen helppoon ketjuun

Meta description: Keskustelua ravinnon perusasioista, makroista, lisäravinteista ja arjen valinnoista – nopeita vastauksia ilman turhaa selittelyä.


Naudan sydän ainakin taitaa olla rasvattomampaa kuin normiliha. Enemmän siinä ainakin on rautaa kuin tavallisessa lihassa ja muitakin vitamiineja ihan kivasti. Syö pois!

Minkähintasta se on?? Rupes itteäki himottaan syyä sydäntä. :evil:


sekotat vaikka mehuun?


Muutamist euroist puhutaan. Halpaa on, kai juuri sen takia ku porukka ei syö sitä kovi paljoo :D Meikäläisen mielestä helvetin hyvän makusta, et terve tuloa vampyyrien kerhoon.
 
Muutamist euroist puhutaan. Halpaa on, kai juuri sen takia ku porukka ei syö sitä kovi paljoo :D Meikäläisen mielestä helvetin hyvän makusta, et terve tuloa vampyyrien kerhoon.

Sian sydän makso lähikaupassa, joka on varmaan paikkakunnan kallein, ~ 1,30 €/kpl. Olisko se pari kolssattaa grammaa ollu kooltaan.

Naudan sydämeen en oo törmänny, mutta se on luultavasti jonkin verran laadukkaampaa ravintoa, sekä samalla jonkin verran kalliimpaa.
 
Onko se ihan tosi mitä kaikki naisten lehdet väittää että kasvisten pilkkomiseen kehossa menee enemmän energiaa kuin mitä niistä saa? Vähän epäilyttää mutta on tullut niin monessa paikassa esille että pakko kysyä.
 
ei oo totta.

edit:
telkkarist joskus tuli joku dokumentti tai joku, joka kerto jotain tollasii juttui, nii siin sanottii, että sellast puhetta on mutta ei oo totta.

(helvetin selkeesti taas sanoin :D)
 
Mitäs perusproteiiniks porukka suosittelee ottamaan? Siis tarkoitan että esim. täyttämään päivän proteiinin saantia esim. ruuan yhteydessä tai vaikka pelkkänä välipalana?
 
Herahan on se yleinen ja helppo, mut kiva vaikka vaihella maitorahkaan, tonnikalaan tai kananmunanvalkuaisiin. Kananmunanvalkuaisii menee itellä tosi paljon, helppoa ja nopeeta :).
 
Postasin tämän kysymyksen jo tuonne, mutta kun ei vastauksia tullut, niin postaampa sen vielä tänne:
Luin eilen Seiskasta (olin parturissa ja tylsistynyt!) että rasvakudos lisää myostatiinin määrää kehossa, eli käytännössä, mitä enemmän rasvaa, sitä enemmän lihasta hajoittavaa myostatiinia. Onko tämä luotettavaa tietoa, ja voiko tästä vetää sellaisen johtopäätöksen että kauhealla sikabulkilla on jopa (ainakin marginaalisesti) vaikeampaa kasvattaa lihasta kuin jos syö tasan sen minkä kuluttaa eikä kaloriakaan enempää?

EDIT: Voisiko tämä ilmiö jopa selittää miksi jotkut kykenevät kasvattamaan lihasta miinuskaloreilla?
Niille ketkä eivät jaksa lukea, kysymys kuuluu että onko totta että mitä enemmän rasvaa --> sitä enemmän myostatiinia --> sitä vaikeampaa kasvataa musselia?
 
Tyhmä kymysys: Mistä johtuu että joskus tulisesta ruuasta tulee pakki ihan älyttömän kipeäksi ja joskus ei.

Nimim. Söin aamulla purkillisen chili-tonnikalaa ja muutamaa tuntia myöhemmin luulin että synnytän hiiliä perseestä.
 
Tyhmä kymysys: Mistä johtuu että joskus tulisesta ruuasta tulee pakki ihan älyttömän kipeäksi ja joskus ei.

Nimim. Söin aamulla purkillisen chili-tonnikalaa ja muutamaa tuntia myöhemmin luulin että synnytän hiiliä perseestä.
Voimakkaat mausteet ärsyttää mahaa :whip:
 
Miten beta-alaniinia kuuluu ottaa? Ennen treeniä, treenin jälkeen, aamulla, ennen nukkumaanmenoa vai miten? Monestikko päivässä?
 
Sanotaan, että aamupala on päivän tärkein ateria. Millanen olis hyvä aamupala? Pari ruisleipää+jugurtti? Puuro?

No ei ainakaan tuollainen pelkästään. Puuro on hyvä lähtökohta, mutta siihen sitten lisäksi jotain proteiinia vaikka rahkasta, raejuustosta tai vastaavasta. Joka aterialla pitää sitä proteiinia saada, ja totta kai myös aamulla kun kroppa on pitkän aikaa ollut ilman ravinteita ja näin mahdollisesti katabolisessa eli lihasta hajoittavassa tilassa.

Itsellä monesti iso lautasellinen kaurapuuroa, ehkä ruisleipää pala, purkki ehrmannia, lasi tuoremehua ja vitamiinit päälle ja mahdollisesti kalaöljyä.
 
Tarttis hieman kiristellä, siis hieman. Miten ja mistä tässä kandee ekana tiputella kaloreita:

Nyt: Treenipäivän Kcal 4100Kcal
Hiilareita 335g
protskua 345g
rasvaa 147g

HH 33%
PR 34%
R 32%

Aika reilusti tossa näyttää olevan ainakin prodea, varmaan liikaakin, tolla kalorimäärällä ei paino nouse eikä laske nyt.

Painoa siis nyt 93,5kg. muutaman kilon vois poistaa..ajattelin vaan annoskokoja pienentää?
 
Jos kiristellä haluat niin vähennä hiilareita, rajoita niiden saanti ainoastaan treenin yhteyteen.

No ei tuolla R. Lehtisen ravintoaineprofiililla kannata ensimmäisenä hiilihydraateista vähentää ja nuo "rajoita treenin yhteyteen" -knopitkin voi (vielä ja lähes aina) unohtaa. Suosittelen jättämään hiilarit ennalleen energiaksi, koska rasvaa ja proteiinia on sen verran, että niistä voi kaloreita nipistää (ei vaikuta negatiivisesti lihasmassaan ym.). Otat päivässä vakiomäärän rasvaa (esim. 80g) ja proteiinia (n. 200g riittää). Sitten kun paino tippuu ja jos haluat kiristellä lisää, alat vähentämään hiilihydraateista (pitäen siis rasvat ja prot. vakiona).

Ammattimies kuittaa.
 
Mites tätä aamupalaa pitäisi muokata järkevämpään muotoon eli : Puuroa kunnon lautanen, Heraproteiinia 30grammaa+vesi ruokajuomana , vitamiinit, oliiviöljy/kalanmaksaoili? Kun on kunnon bulkki menossa niin pitäskö tohon vielä lisätä esim. hiilaria?
 
Back
Ylös Bottom