Ravinto-osion yleiset kysymykset. Yksinkertaiset nopeat kysymykset tänne

Meta title: 💥 Ravinto-osion yleiset kysymykset – kaikki nopeat ruokapulmat yhteen helppoon ketjuun

Meta description: Keskustelua ravinnon perusasioista, makroista, lisäravinteista ja arjen valinnoista – nopeita vastauksia ilman turhaa selittelyä.


Jotkut vaasan ruispalat ei todellakaan ole ruisleipää, vaan ruissekaleipää. Hyviä vaihtoehtoja oikealle ruisleivälle on Real, Ruis100 sekä Tempo täysruis.

Tuo sisältö kuitenkin vaikuttaa hyvältä, mutta tuo osittain kovetettu kasvirasva pistää silmään. Transrasvat kun eivät ole kovin terveellisiä.

Summa summarum: Uskoisin tuon olevan kuitenkin huomattavasti parempi vaihtoehto kuin ranskanleipä/vehnäleipä, mutta ehkä aavistuksen huonompi kuin nuo muutamat yllämainitut leivät.
 
Ananasmurska omassa liemessä.Silti tuntuu, että jotain sokerilientä söisi.On se sen verran makiaa.Missä menee kohtuuden raja?
Ananas on muutenkin makeaa ihan pelkästään,
kun rahkaa syöt niin laita osa ananas purkista sinne, eikä kaikkia kerrallaan.
 
Jotkut vaasan ruispalat ei todellakaan ole ruisleipää, vaan ruissekaleipää. Hyviä vaihtoehtoja oikealle ruisleivälle on Real, Ruis100 sekä Tempo täysruis.

Tuo sisältö kuitenkin vaikuttaa hyvältä, mutta tuo osittain kovetettu kasvirasva pistää silmään. Transrasvat kun eivät ole kovin terveellisiä.

Summa summarum: Uskoisin tuon olevan kuitenkin huomattavasti parempi vaihtoehto kuin ranskanleipä/vehnäleipä, mutta ehkä aavistuksen huonompi kuin nuo muutamat yllämainitut leivät.

Jeps, jotain tuon suuntaista oli itselläkin mielessä, jotain tässä nyt mättää. Kovetettu kasvirasva siis equal transrasva? Eikö transrasva ollut myös teollisesti valmistettua vai siis onko tuo kovetettu kasvirasva juuri tuota teollisesti valmistettua rasvaa, transrasvaa?

Muuten ihan hyvänmakusia leipiä, mutta täytyy sitte pitäytyä sitte ihan ruisleivissä (ei siis niissä sekaversioissa).
 
Ananas on muutenkin makeaa ihan pelkästään,
kun rahkaa syöt niin laita osa ananas purkista sinne, eikä kaikkia kerrallaan.


Jos kerta tämä murska on noin vähäkalorista, kuin mitä aiemmin kerroit, niin mitä haittaa siitä on, jos koko purkin sekoittaa rahkaan?
 
Jos kerta tämä murska on noin vähäkalorista, kuin mitä aiemmin kerroit, niin mitä haittaa siitä on, jos koko purkin sekoittaa rahkaan?
Tuohan on aivan omassa päätettävissä paljon laitat.

Missä menee kohtuuden raja?
Tuota kysyit ja vastasin ,ettei ole pakko sitä koko purkkia sinne laittaa.
 
Juu kyylä se taitaa olla että kun tämä paketti loppuu (kun kerran ostettu), jätän tuon iso paahdon syömättä ja siirrryn noihin kokoruis tuotteisiin ihan kokonaan. Mikä ihme siinä on, että pitää laittaa ruokiin aineita, jotka on todettu ehkä terveydelle ongelmallisiksi?

"Onko tämä oikein?"

- Hannu Karpo -
 
Mikäs se optimaalisin ravintoainesuhde mahtokaan olla?
En ole koskaan jaksanut pyöritellä mitään prosentteja päässä, enkä pahemmin laskenut kaloreitakaan. Siitä olen vain pitänyt huolen, että syön tarpeeksi ja näin on jo hyvin edetty kahden vuoden aikana. Mutta olishan se hyvä tietää vähän enemmän tästä ravintopuolestakin, onhan se nyt suuri osa treeniä myös.
 
30% prot 30% rasvaa 40% hiilareita. Proteiinien ja rasvojen määrää voi vaihdella ylös alas ,mutta hiilihydraattien määrä olisi hyvä olla suurin osa energia tarpeista.
 
Hei kellään kokemuksia tosta skipin promaxista? Miten ton saa alas? Ei sekoitu maitoon, tulee vaan piimää, vettä en viitti ees kokeilla. Jauhot suuhun ja nesteellä alas?
 
Pieni kysymys lisäravinteista.

Tällä hetkellä palkkarina normi hera + malto yhdistelmä ja ajattelin ottaa tuohon vielä kyytipojaks Evolutionin Phase1:en ja creatiinin. Toimiiko nuo myös palautusjuoman seassa vai pitääkö tuo annos phase1:stä vetästä enne treeniä?

Semmonen vielä että tällä hetkellä harjoituskertoja tulee viikkoon n.5 (salibandy- ja punttisalitreenit yhteensä).

ps. mitä käytännön eroa noissa pakkisstoren creatiineissa on(evolutionin creatinen punainen paketti 20e ja sininen 8.70e, ufs creatine 7.90e)?
 
Kauan säilyy avattu kanapaketti jääkaapissa? Ajattelin että syön vaihteeksi vain puoli pakettia, ja huomenna loput. Jos jätän tänään puolet jääkaappiin niin voiko ne hyvillä mielin paistella huomenna.
 
Kauan säilyy avattu kanapaketti jääkaapissa? Ajattelin että syön vaihteeksi vain puoli pakettia, ja huomenna loput. Jos jätän tänään puolet jääkaappiin niin voiko ne hyvillä mielin paistella huomenna.
Eiköhän se vielä huomenna mene jos siinä on päiväystä jäljellä vaikka olisikin avattu. Varmuuden vuoksi voit huomenna sitten vielä tarkastella näyttääkö se mitenkään epäilyttävän väriseltä ja haistaa sitä.
 
Eiköhän se vielä huomenna mene jos siinä on päiväystä jäljellä vaikka olisikin avattu. Varmuuden vuoksi voit huomenna sitten vielä tarkastella näyttääkö se mitenkään epäilyttävän väriseltä ja haistaa sitä.

Jeah, päiväystä on viikon lopulle asti joten eiköhän tuo mene:)
 
^ Itse en kyllä kanaa alkaisi raakana avatussa paketissa säilyttelemään (olen sen verran skitso noiden suhteen :D), vaan paistaisin koko satsin ja lämmittäisin puolet seuraavana päivänä.
 
minkähänlaisia ravintoarvoja mahtaa nenän räkäpalloissa olla? Onkohan pelkkiä huonoja ja nopeasti imeytyviä hiilareitä täynnä?

ps. putosin nii pahasti ku eilen illal kattelin telkkarii ja ajattelin tätä, pakko oli kirjottaa ja kysyy jahka joko olis ottanu selville :DDD
 
minkähänlaisia ravintoarvoja mahtaa nenän räkäpalloissa olla? Onkohan pelkkiä huonoja ja nopeasti imeytyviä hiilareitä täynnä?

ps. putosin nii pahasti ku eilen illal kattelin telkkarii ja ajattelin tätä, pakko oli kirjottaa ja kysyy jahka joko olis ottanu selville :DDD
Eiköhän se sisällä kuolleita bakteereita ja pölyä :D
 
30% prot 30% rasvaa 40% hiilareita. Proteiinien ja rasvojen määrää voi vaihdella ylös alas ,mutta hiilihydraattien määrä olisi hyvä olla suurin osa energia tarpeista.

Toi suhde on tosiaan hyvä, toisaalta 20 % prot, 20 % rasva 60 % hiilarit voi tuoda ihan yhtä hyvän tuloksen. Kannattaa koittaa mikä itselle sopii. Mulla on varmaan jotain 25/25/50 ja sopii itselleni niin hyvin etten oo vaihtamassa ihan heti.

Tosiaan juuri niin kuin niko3 sanoi, hiilareista suurin osa ja sitten rasvaa ja protskua riittävästi.
 
Back
Ylös Bottom