Ravinto-osion yleiset kysymykset. Yksinkertaiset nopeat kysymykset tänne

Meta title: 💥 Ravinto-osion yleiset kysymykset – kaikki nopeat ruokapulmat yhteen helppoon ketjuun

Meta description: Keskustelua ravinnon perusasioista, makroista, lisäravinteista ja arjen valinnoista – nopeita vastauksia ilman turhaa selittelyä.


Muistan jonkun puhuneen täällä raejuustopurkkiin jäävässä nesteessä olevan hyvin proteiinia, joten tuolla logiikallahan kärsisivät. Jutun paikkansa pitävyydestä ei mitään hajua enkä muista missä threadissa edes oli.
 
Niin siis kyse oli raejuuston ravintoarvojen muuttumisesta, kun sen lämmittää. Raejuusto menettää aika paljon nestettä lämmityksessä, niin se kiinnostaisi tietää, että häviääkö siitä jotain ravintoaineita (lähinnä proteiinia)? Eli pitääkö se neste kaapia myös talteen?
 
niin se kiinnostaisi tietää, että häviääkö siitä jotain ravintoaineita (lähinnä proteiinia)? Eli pitääkö se neste kaapia myös talteen?
Jos siittä jotain lähtisikin niin on varmaan aivan mitätön määrä, vai?
 
no sitähän tässä just kysytään, että mitä sinne jäljelle jää kuumentamisen jälkeen.... Ja siis RAVINTOARVOISTA....
 
onko anasmurskassa miten paljon ylimääräisiä kaloreita? makealta se maistuu, eikä etiketeissäkään näyttäisi paljon kaloreita olevan.Voiko esim ehrman + murska sekoitusta syödä ihan huoletta vaikka 5 satsia per päivä?
 
onko anasmurskassa miten paljon ylimääräisiä kaloreita? makealta se maistuu, eikä etiketeissäkään näyttäisi paljon kaloreita olevan.Voiko esim ehrman + murska sekoitusta syödä ihan huoletta vaikka 5 satsia per päivä?
Kohtuus kaikessa.
 
onko anasmurskassa miten paljon ylimääräisiä kaloreita?
Se riippuu onko omassa vai sokeriliemessä.

Ananas omassa liemessään /100g: 49 kcal ja hiilareita 11g
 
Aloittelija kysymys;
Meinasin UFS Whey:tä ostaa ainoaksi lisäravinteekseni, koska tuo proteiinin määrä hiukan pelottaa omassa ruokavaliossa. Tuossa on 32 annosta/pussi, Miten&milloin tuota kannattaa kiskoa? monta kertaa päivässä?
Aamuin illoin? Treenin jälkeen? Vähän yritin etsiskellä näihin kysymyksiin vastauksia, mutta monille teistä nää on vissiin päivänselviä asioita.
 
No jos aloittelija olet niin ennemmin palkkari=palautus juoma, niitäkin saa valmiiksi pusseissa ettei tarvi itse alkaa sekottelee, www.p-store.fi (löytyy myös sivun ylä nurkasta) mutta totta tuotakin voisi ottaa itekkin otan pelkkää heraa palkkariksi :) ja otan 30min ennen treenii ja heti treenin jälkee.
 
otan pelkkää heraa palkkariksi :) ja otan 30min ennen treenii ja heti treenin jälkee.
Tosta palkkarista ei oikein ole hyötyä,
kun hyöty haetaa juurikin hiilihydraateista jotka nostaa insuliini tason nopeasti ylös.
 
Tosta palkkarista ei oikein ole hyötyä,
kun hyöty haetaa juurikin hiilihydraateista jotka nostaa insuliini tason nopeasti ylös.
Aivan. Tuota voi ajatella niin, että ei ole mitään hyötyä vaikka rakennustyömaalla olisi 1000 tiiltä (proteiinia) jos ei ole yhtään rakennusmiestä (hiilihydraattia) kantamassa niitä sinne rakennettavaan taloon. Ehdottomasti jotain nopeaa hiilaria palautusjuomaan, jotta sitä voi palautusjuomaksi edes kutsua!
 
Sen lisäksi keho pyrkii täyttämään (mm. lihaksiin syntynyttä) energiavajetta, ja ottaa sen energian mielellään hiilareista. Jos niitä ei ole tarjolla niin se alkaa hajottamaan proteiinia energiaksi, siis sitä jonka sinä olisit mieluummin tarkoittanut lihaskasvuun.
 
Mitä mieltä porukka on sokerittomista limsoista? Itellä menee noin 1 litra päivässä Pepsi maxia. Onko tästä jotain haittaa? Maitoa ja vettä menee kumpaakin yli litra tuon lisäksi.
 
Mitä mieltä porukka on sokerittomista limsoista? Itellä menee noin 1 litra päivässä Pepsi maxia. Onko tästä jotain haittaa? Maitoa ja vettä menee kumpaakin yli litra tuon lisäksi.

ei niissä mitään, kun ei vaan hirveesti juo, toki hapot syö sun hampaita.

Menee kyllä pilkun viilaamiseksi, mutta tuote nimeltä Vaasan Iso Paahto, täysvehnäjauhoista tehty? Eroaako millään tavalla tavallisiin valkoisiin leipiin verrattuna? Tuli vaan mieleen kun tuo täysjyvähän pitäisi olla parempi juttu kuin käsitelty valkoinen vehnäjauho, aye?

Vai onko spin doctorit saanu taas tavallisen tallaajan ulalle ja hukkaan ja hurttuuven teille?

on siinä enemmän kuituja kuin tavallisessa valkoisessa paahtiksessa, eli näin voisi sanoa että on parempi.
 
Menee kyllä pilkun viilaamiseksi, mutta tuote nimeltä Vaasan Iso Paahto, täysvehnäjauhoista tehty? Eroaako millään tavalla tavallisiin valkoisiin leipiin verrattuna? Tuli vaan mieleen kun tuo täysjyvähän pitäisi olla parempi juttu kuin käsitelty valkoinen vehnäjauho, aye?

Vai onko spin doctorit saanu taas tavallisen tallaajan ulalle ja hukkaan ja hurttuuven teille?
 
Menee kyllä pilkun viilaamiseksi, mutta tuote nimeltä Vaasan Iso Paahto, täysvehnäjauhoista tehty? Eroaako millään tavalla tavallisiin valkoisiin leipiin verrattuna? Tuli vaan mieleen kun tuo täysjyvähän pitäisi olla parempi juttu kuin käsitelty valkoinen vehnäjauho, aye?

Vai onko spin doctorit saanu taas tavallisen tallaajan ulalle ja hukkaan ja hurttuuven teille?

Kannattaa katsoa paketista kuinka suuri osa on täysjyvää, koska osassa "täysjyväleivistä" on tapana tunkea sinne tavallistakin. Osassa enemmän, osassa vähemmän.

Kyllä tuo täysjyvä aina pullamössön hakkaa, tietenkin.
 
Kannattaa katsoa paketista kuinka suuri osa on täysjyvää, koska osassa "täysjyväleivistä" on tapana tunkea sinne tavallistakin. Osassa enemmän, osassa vähemmän.

Kyllä tuo täysjyvä aina pullamössön hakkaa, tietenkin.

Tommosia...

Energiaa 950 kJ 230 kcal
Proteiinia 12 g
Hiilihydraatteja 33 g
josta sokereita 3.1 g
josta laktoosia 0 g
Rasvaa 5.3 g
josta tyydyttyneitä rasvahappoja 0.9 g
Ravintokuitua 9.3 g
Natriumia 0.5 g

ja sitte vielä toinen lainaus Vaasan sivuilta...

Ainekset:
täysjyvävehnäjauho, vesi, vehnälese, kasvirasva (osittain kovetettu), sokeri, hiiva, vehnägluteeni, suola (1,1 %), emulgointiaineet (E 471, E 481), ruismallasjauho, säilöntäaine (E 200) ja happamuudensäätöaine (E 330).

Täysjyvävehnää 53 % tuotteen painosta ja 100 % leivontaan käytetyistä jauhoista.

Jees eli näyttäs olevan ettei olis käytetty sitä perinteistä jauhoa ollenkaan. Jotenkin tuntui etten usko että tämä parempaa ku ruisleipä olis (suurimmassa osassa suomalaisista ruisleivistä on vehnäjauho ainekset luettelossa).

Conclusion: hyvä vaihtoehto?
 
Back
Ylös Bottom