Ravinto-arvot?

Liittynyt
17.4.2002
Viestejä
317
Ikä
48
Kaupunki
Finland
Sellainen..todennäköisesti tyhmä kysymys..mutta miten ruokien ravinto-arvot ilmoitetaan pakkauksissa ja tuolla kalorilaskurin sivuilla? Onko esim. jauhelihan 20g prodea 100 grammassa raakana vaiko kypsennettynä?
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
jos ekaks on 100g raakaa, siinä on esim 20g prot ja vaikka 10g rasvaa. Niin punnitte se kypsennetty ja kun tiiät jo et siin on 20g prot ja 10g rasvaa niin aika helppo on ratkasta.
Toki saattaa siitä rasvaa haihtua ei voi tietää.
 
jos ekaks on 100g raakaa, siinä on esim 20g prot ja vaikka 10g rasvaa. Niin punnitte se kypsennetty ja kun tiiät jo et siin on 20g prot ja 10g rasvaa niin aika helppo on ratkasta.
Toki saattaa siitä rasvaa haihtua ei voi tietää.

Eihän se voi mennä yks yhteen ainkaan tosiaan rasvan suhteen, täytyyhän paistaessa haihtua sidekudosta, nestettä ja rasvaa?
 
Joo niinhän siinä taitaa haihtua, joten kannattaa vaan pysyä niissä raakaliha arvoissa kuin siinä, että alettas paistettua tarkastella. Varmasti sekin jo vaikuttaa kauan sitä jauhelihaa poosaat siinä ja valutatko ne rasvat pois pannulta.
 
Tuntuu että melkolailla pienistä eroista puhutaan eikä noista kannata oikeasti murehtia. Joskus jaksoin kuukausikaupalla merkkailla kalorilaskuriin syömiset ja laihtuminen teoriassa ja käytännössä erosivat jotain 50kcal päivässä vaikka merkkasin ne ruuat "päin vittua" eli mittasin kypsän ruuan painon enkä raakana.
 
Ite pohdin joskus samaa, että paljonkohan rasvaa tossa mun 10% paistijauhelihapihvissä on jonka laitan uuniin, ja josta raapasen/puristan päältä jonku desin rasvaa/nestettä pois.

Prodea siitä ei nyt aivan varmasti lähde kuin häviävä määrä, mutta rasvaa siitä lähtee takuulla.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom