Ravinteiden vaikutus oloon.

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
Totenkopf sanoi:
Ehdottomasti tarvii. Hyväksikäytttöaste muuten muutaman prosentin luokkaa
-->tulee paskan mukana pihalle.

Oliskos tälle väitteelle perusteluja? Ja tarkaanottaen minkä hyväksikäyttöaste?..Koko porkkananko?
 
JSJ sanoi:
Oliskos tälle väitteelle perusteluja? Ja tarkaanottaen minkä hyväksikäyttöaste?..Koko porkkananko?
Porkkana sulaa raakana todella huonosti. Näin ollen se ei keittämättömänä juurikaan vaikuta esimerkiksi kehon happo/emäs-tasapainoon.
 
JSJ sanoi:
Oliskos tälle väitteelle perusteluja? Ja tarkaanottaen minkä hyväksikäyttöaste?..Koko porkkananko?

Piti ihan alkaa tutkimaan tuota, kun tulee sen verran noita porkkanoita syötyä. Tällaisia löysin tuolta netin syövereistä:

"Beetakaroteeni imeytyy parhaiten suolistossa, kun porkkanat ovat keitettyjä tai ne tarjotaan öljyn kanssa. " (Lähde: Plussa.com)

"Carrots are delicious eaten raw or cooked. Beta-carotene is not destroyed by cooking; in fact, cooking breaks down the fiber, making this nutrient and carrots' sugars more available, thus also making them taste sweeter. Take care not to overcook carrots, however, to ensure that they retain their maximum flavor and nutritional content. " (Lähde: The World's healthiest foods)
 
Noh, kyllä minä ainaskin rouskutan iltaisin porkkanaa, vaikka beetakaroteeni ei sitten imeytyisikään täydellisesti..
 
lampunjalka sanoi:
Noh, kyllä minä ainaskin rouskutan iltaisin porkkanaa, vaikka beetakaroteeni ei sitten imeytyisikään täydellisesti..
Ei imeydy juuri ollenkaan. Eivätkä imeydy kuidutkaan. Eli ainakin täysin hyödytöntä tuo popsiminen on. Mutta tietysti jos mausta tykkää...
 
Nii ja pysyy ruokahalut kurissa..
Ei vaan, hyvä tietää; täytyy keittää vähän useimmin.
Onko paljon muitakin rouskuteltavia, joita täytyisi keittää?? :laiska:
 
lampunjalka sanoi:
Nii ja pysyy ruokahalut kurissa..
Ei vaan, hyvä tietää; täytyy keittää vähän useimmin.
Onko paljon muitakin rouskuteltavia, joita täytyisi keittää?? :laiska:
Kaikki "kovat" vihannekset olisi hyvä keittää (kukkakaali, porkkana jne.)...
 
mää oon aina luullu että keitettäessä noista vihanneksista häviää noi suojaravinto aineet tai ainakin osa niistä. Taidan olla ollut ihan hakoteillä :rolleyes: no marjoja kannattaa syödä niillä on hyvä maustaa rahkat sun muut.
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Halli sanoi:
mää oon aina luullu että keitettäessä noista vihanneksista häviää noi suojaravinto aineet tai ainakin osa niistä. Taidan olla ollut ihan hakoteillä :rolleyes:

Tuota samaa on kyllä toitotettu yhdestä jos toisestakin suunnasta, ainakin joskus ennen vielä. Lienee ajat muuttuneet sitten.. :rolleyes: Hmm..mielenkiintoista, sillä joskus tuli porkkanoita syötyä 0,5 kg - 1 kg pussi päivässä, raakana, ja kyllä se beetakaroteeni näytti ainakin ihon väristä päätellen imeytyvän..Tuli hiukan liikaakin toisinsanoen. Ja mitenkäs sitten porkkanamehun kanssa on..Ei kai niitä porkkanoita keitetä ennen mehuksi valmistamista? Vai keitetäänkö?..Mitenköhät tää homa nyt menee.. :rolleyes:
 
Totenkopf sanoi:
Tosin suurin osa kasviksista kannattaa syödä keitettynä, esimerkiksi porkkanan ja kukkakaalin hyväksikäyttöaste muuten olematon.

Eikös keitetyssä porkkanassa ole aika huonot GI-arvot?
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom