- Liittynyt
- 6.8.2004
- Viestejä
- 716
Tomi sanoi:Kanan paistaminen mikrossa -niminen viestiketju sai aikaiseksi paljon keskustelua Hyvän Olon kananmunista ja siitä aasinsiltaa pitkin rasvattomasta raejuustosta. Mitä mieltä te olette näistä ja muista vastaavista tuotteista?
Oma mielipide esim rasvattomasta raejuustosta on se, että koko tuote on täysin turha. Tavallisessa raejuustossa on rasvaa 2 g/100 g, ja hinta on n. 95 snt/prk, toki paikasta ja merkistä riippuen. Ingmannin tavallinen raejuusto maksaa esim tuon verran. Sitten toinen vaihtoehto olisi mielestäni erittäin mauton 0 g rasvaa sisältävä rasvaton raejuusto, hinta 1,20-1,30 e/prk.
Vinkkinä: Prismassa maksaa rasvaton raejuuso saman verran kuin 2%. Kaikenlisäksi vielä halvinta siellä myynnissä olevaa eli ei tuhlausta. Muissa paikoissa voi toki olla kalliimpaa. Rasvaton raejuusto sisältää 2 grammaa enemmän proteiinia ja 1.7 grammaa vähemmän rasvaa kuin normi raejuusto. Samalla hinnalla nuot kun saa ja vaikka olis vähän kalliimpaakin nin ei kyse ole enää marginaalisesta erosta vaan useiden kymmenien prosenttien erosta. Toki jos raejuustoa käyttää vain 50 grammaa päivässä ei eroa vuositasollakaan paljoa synny mutta jos kulutus on 400 grammaa päivässä alkaa eroa syntymään.
Edit: Aikastalailla hidas suorastaan :wanha:
Keltuainenhan se paras osa on jos jättää kolesterolin vähemmäksi. Sisältää kaikki vitamjiinit ja minheraalit.