Rasvaton raejuusto, omega-3-munat & vastaavat tuotteet

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Tomi
  • Aloitettu Aloitettu
Tomi sanoi:
Kanan paistaminen mikrossa -niminen viestiketju sai aikaiseksi paljon keskustelua Hyvän Olon kananmunista ja siitä aasinsiltaa pitkin rasvattomasta raejuustosta. Mitä mieltä te olette näistä ja muista vastaavista tuotteista?

Oma mielipide esim rasvattomasta raejuustosta on se, että koko tuote on täysin turha. Tavallisessa raejuustossa on rasvaa 2 g/100 g, ja hinta on n. 95 snt/prk, toki paikasta ja merkistä riippuen. Ingmannin tavallinen raejuusto maksaa esim tuon verran. Sitten toinen vaihtoehto olisi mielestäni erittäin mauton 0 g rasvaa sisältävä rasvaton raejuusto, hinta 1,20-1,30 e/prk.

Vinkkinä: Prismassa maksaa rasvaton raejuuso saman verran kuin 2%. Kaikenlisäksi vielä halvinta siellä myynnissä olevaa eli ei tuhlausta. Muissa paikoissa voi toki olla kalliimpaa. Rasvaton raejuusto sisältää 2 grammaa enemmän proteiinia ja 1.7 grammaa vähemmän rasvaa kuin normi raejuusto. Samalla hinnalla nuot kun saa ja vaikka olis vähän kalliimpaakin nin ei kyse ole enää marginaalisesta erosta vaan useiden kymmenien prosenttien erosta. Toki jos raejuustoa käyttää vain 50 grammaa päivässä ei eroa vuositasollakaan paljoa synny mutta jos kulutus on 400 grammaa päivässä alkaa eroa syntymään.

Edit: Aikastalailla hidas suorastaan :wanha:


Keltuainenhan se paras osa on jos jättää kolesterolin vähemmäksi. Sisältää kaikki vitamjiinit ja minheraalit.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Tomi sanoi:
Littölin Milbona myös meidän perheessä käytössä. Sekä rahka että raejuusto. :kuola:

edit: hoho, pakko oli ottaa jääkaapista kuva. Milbona poikineen :D

milbonasta - enkä ´meidän´ perheestä - (näin juuri äskettäin bänksänneenä) sinkkuna mitään tiedä, mutta kumman samanlaiselta tuo minunkin fridgeni sisältö näyttää.

ettei vaan joku ninjamaisenolemuksenomaavasalavalokuvaajaolekäynytottamassakuviatäältä?
 
TheLORD sanoi:
Vinkkinä: Prismassa maksaa rasvaton raejuuso saman verran kuin 2%. Kaikenlisäksi vielä halvinta siellä myynnissä olevaa eli ei tuhlausta.
En omista autoa, eikä Prismaa ole lähelläkään. Teen ostokseni Pasilan Lidlissä ja Ruoholahden S-Marketissa.
 
Timba79 sanoi:
Näytti siellä pari Kanian salsakastikepulloakin löytyvän, suorastaan täydellisen makuista salsakastiketta. :kuola:

Pirkan: Aasia thai sweet chili saucea kannattee kokeilla :kuola:

Käytän milloin mitäkin raejuustoa, kun hinnoissa ei ole kuin n.5 senttiä eroa.
Päivästä riippuen menee 200-400 g paketti.
Joskus ruokalassa ihmiset kattoo, kun lappaan 400grammaa raejuustoa sapuskan sekaan :)
 
Ingmannin rasvatonta 400gramma bokseissa tulee vedettyä, hinta 1,70. Kaikki ne hyviltä maistuu, Euroshopperin oli tosin selkeesti huonolaatusinta = pahvinen koostumus.
 
Ollessani viikonloppureissulla Porin suunnalla ostin kaupasta poutapäivä merkkistä raejuustoa. Aivan sairaanhyvää. Siinä on sellainen mieto leipäjuustomainen maku ja muistaakseni oli noi pp/hh/r arvot ihan kohdillaan. Kokeilkaa jos jostakin löydätte.
 
Itsekin olen pysytellyt 'rasvaisessa' raejuustossa. Rasvattomien versioiden ontohko maku voi selittyä sillä että tuppaavat olemaan myös hylaa - sillä tuotemerkillä ei muuta hyvänmakuista ole tullut vastaan kuin ne 1% viilit.

Tässä ollaan kuitenkin vielä sen verran huolettomasti liikkeellä, että koen tärkeämmäksi karsia roskaruoan mutustelua pois kuin hifistellä kottaasitsiissien kanssa...

Kananmunia ostan vapaan kanan versiona - kiinnostuneempi kanojen hyvinvoinnista kuin itseni (joopajoo) Ja todellakin omega3:n edut menisivät suoraan biojätteeseen keltuaisten mukana
 
JPK sanoi:
Ollessani viikonloppureissulla Porin suunnalla ostin kaupasta poutapäivä merkkistä raejuustoa. Aivan sairaanhyvää. Siinä on sellainen mieto leipäjuustomainen maku ja muistaakseni oli noi pp/hh/r arvot ihan kohdillaan. Kokeilkaa jos jostakin löydätte.

Se on satamaidon oma raejuusto, että ei taida löytyä kovin pitkältä jos lähdetään Satakunnasta ulos. Ei ainakaan Jyväskylässä ole sitä näkynyt, tai no ehkä jostian Mestarinherkusta voisi sikahintaa löytyä, muutta ei se sentään niin hyvää ole vaikka hyvää onkin.

Ja noista salsakastikkeista vielä, jos on tiedossa näitä thai-kauppoja, niin hakekaa sieltä pullo sukiyaki-kastiketta, maku on sitten hieman tujumpi mitä noissa salsakastikkeissa. Mutta se käykin sitten todella hyvin esim. dieetille kun ei siitä käytännössä hiilareita saa, kun sitä ei pysty yksinkertaisesti laittamaan niin paljon.
 
Munakuutoset väittävät, että :

"Yhdestä Sydänystävä kananmunasta saa jopa puolet Omega-3 rasvahappojen päivittäisestä tarpeesta!"

Tämä koska omega-kanoille syötetään pellavansiemenrouhetta. Mitään numerotietoja en pikasesti löytänyt.

Itse ostan vapaiden kanojen munia, koska häkkikanalat ovat tarpeetonta rääkkäystä. Luomu olisi vielä parempi, mutta hinta jo tosi suolanen näillä määrillä (munakas päivässä). Ainakin luomulihoissa mm. omega-3 ja -6 suhteet ovat huomattavasti edullisemmat kuin konekasvattamoissa, ja tykkään muutenkin tietää mitä syön, siksi tällanen luomu :arvi: olen.

Varmaan nuo Omega-munat on tähdätty erityisesti korkean kolesterolin omaaville munanystäville. Lisävalkuaiset voi sitten ottaa halvemmista munista.
 
OMEGA-muna
Sydänystäväksi Omega munat

• Rehu: Täysrehu jossa lisänä n. 5% kotimaista kylmäpuristettua pellavaöljyä.
• Kana kasvaa häkissä

Yhdestä Sydänystävä Kananmunasta saa jopa puolet Omega-3 rasvahappojen päivittäisestä tarpeesta.

Lähde: http://www.maurisalooy.fi/
 
Tuo jääkaappi näyttää ihan kopiolta meikäläisen jääkaapista. Joskus tuntuu, että pitäis ostaa isompi kun ei aina kaikki meinaa mahtua. Yleensä otan yhden laatikon rahkaa ja yhden ananasta mukaan lidlistä. Sitten noita kalkkunaleikkeitä. Eikä maksa paljon.
 
Halvin kauraryyni täällä Oulussa päin löytyy Kaakkurin Citymarketista, eli ovat täyttä huiputusta, halvinta on ostaa leseet ja muut purut erikseen. Itse en käytä vehnää lainkaan, eli en myöskään vehnäleseitä tai -alkioita. Kaurapuuron joukkoon menee usein pellavarouhetta sekä Myllyn Paras tattarihiutaleita.

Ruisleipää on myös vaikea löytää ilman vehnää. Real on liikaa minun vatsalleni, mutta Vaasan Täysruis on ahkerassa käytössä. Tuote on kaiken lisäksi leivinhiivaton.

Vatsa ei myöskään tykkää laktoosista, joten raejuuston ja rahkan ostan Ingmanin laktoosittomana. Aivan hirveitä ovat kyllä. Maidoista käytän Pirkka tai Valio Hyla rasvatonta, mutta puurossa ja paljaaltaan menee Valion rasvaton luomumaito. Hinta kyllä on normimaitoon nähde melkein kaksinkertainen.

Omega-munia olen joskus ostanut, mutta nykyään syön niin harvoin kokonaisia munia, joten Prismasta ostan halvimpia 15 kpl:een paketteja. Mies ja lapset syövät hirveitä keltuaispommeja kun piilottelen ylijääneet keltuaiset perunamuusiin, laatikkoruokiin, pulliin, pannareihin, munakkaisiin... no ei sentään joka päivä.

Omegan lähteenä mainostan edelleen Raision Beneviva-margariinia. Ei sikahintainen, jotain 1,49 € Prismassa, ja mielestäni järkevä valinta leivän päälle. Itse käytän leivällä myös Ingmanin 9%-sulatejuustoa, Hovi 2%:sta tuorejuustoa...

Olisipa digikamera niin saisitte kuolata meidän jääkaappia... Eilen tehty keikka Kaakkuriin... :kuola:
 
LohiLinja sanoi:
Yleensä otan yhden laatikon rahkaa ja yhden ananasta mukaan lidlistä.
Viimeksi kun Lidlissä katsoin, oli kaikki ananakset jotain sokeriliemishittejä. Ei ainakaan tyttöystävän kanssa löydetty sieltä ananasta, joka olisi ollut omassa liemessään.
 
Rasvatomassa raejuustossa ja normaali raejuustossahan on suhteellinen rasva ero suurempi kuin paistijauhelihassa ja sika naudassa. ELi varmaan sama syödä sika-nautaa kun se on parempaakin. Varsinkin jos käyttää lihan siivilöinti tekniikkaa. Jotain 40 grammaa varmaan saa sika-naudasta(20%) 400 gramman puketista pois kun siivilöi sen. Paistista(10%) ei poistu juuri yhtään rasvaa. Eli loppu ero rasvassa on olematon näin tehtynä. Sika-nauta on myös paremman makuista ja ennen kaikkea noin 4 kertaa halvempaa!!
 
TheLORD sanoi:
Paistista(10%) ei poistu juuri yhtään rasvaa. Eli loppu ero rasvassa on olematon näin tehtynä. Sika-nauta on myös paremman makuista ja ennen kaikkea noin 4 kertaa halvempaa!!
Pitää muistaa, että kudosnesteet ja rasva on kuitenkin eri asia, ja moni luulee jauhelihasta tulevaa kudosnestettä rasvaksi. Jos lihan (tai jauhelihan) paistaa oikein, ei sieltä pitäisi edes lähteä mitään järjetöntä määrää kudosnesteitä kävelemään. Kudosnesteet saa kyllä ulos jos a) ei laita lihaa tarpeeksi kuumalle pannulle b) ei laita suolaa ajoissa, jolloin saat käytännössä vettä ja jauhelihaa, kunnes vesi höyrystyy. Tämän jälkeen sinulla onkin kuivaa jauhOlihaa. :D
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom