Rasvat rypsäristä

astro sanoi:
Rypsiöljy: 60,6g MUFA
Oliiviöljy: 68,4g MUFA

Yksittäistyydyttämättömien rasvahappojen "suurempi" pitoisuus on mielestäni huono peruste valita oliiviöljy rypsiöljyn sijaan, koska ero niin pieni.

Mistä itse otat rasvat? En oikein vieläkään tiedä edes raakasuhteista esim. rypsiöljyn ja oliiviöljyn suhteen. Jos saisi jonkun esimerkin, niin siitä voi sitten hiukan ottaa mallia. Ruokavaliosta saatavat rasvat toki muokkaa, mutta en nyt jaksa siitä stressata.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
foo sanoi:
Mistä itse otat rasvat?

Kylmäpuristettua rypsiöljyä otan rasva"lisänä". Muita merkittäviä yksittäisiä lähteitä ovat kananmunat ja jauheliha. En pidä oliiviöljyn mausta enkä ole vielä keksinyt miksi se olisi parempaa kuin rypsäri (omegoidenkaan suhteen).

Jos syö rypsäriä 50g/vrk (2x30ml minkä monesti päivässä otankin) ja 5 isoa kananmunaa (jotka joka päivä syönkin) ja 500g 15% naudanjauhelihaa (2 ateriaa). Tulos:

Tot: 140g, 1260Kcal
SAFA/MUFA/PUFA: 43/76/21
SAFA/MUFA/PUFA%: 31/54/15

Siis edellisen viestini pointti oli että jotkut suosivat oliivia koska siinä on enemmän MUFAa ja vähemmän PUFAa, mutta kuten todettu, MUFAn ero on pieni ja PUFAa ei saa juuri muualta joten sitäkään ei tule mitenkään liikaa. Omegasuhteita on mietitty monessa muussa ketjussa.
 
astro sanoi:
En pidä oliiviöljyn mausta enkä ole vielä keksinyt miksi se olisi parempaa kuin rypsäri (omegoidenkaan suhteen).
Niin, se kumpi näistä nyt sitten on parempaa, riippuu tietysti muusta ravinnosta. Eli kärjistäen, jos PUFAA: tulee paljon, niin silloin oliiviöljy on parempi vaihtoehto ja toisinpäin.


astro sanoi:
Siis edellisen viestini pointti oli että jotkut suosivat oliivia koska siinä on enemmän MUFAa ja vähemmän PUFAa, mutta kuten todettu, MUFAn ero on pieni.
Mutta kuitenkin ero MUFA määrissä on suurempi kuin kananrasvalla ja possulla tyydyttyneissä. :)
 
astro sanoi:
Kylmäpuristettua rypsiöljyä otan rasva"lisänä". Muita merkittäviä yksittäisiä lähteitä ovat kananmunat ja jauheliha. En pidä oliiviöljyn mausta enkä ole vielä keksinyt miksi se olisi parempaa kuin rypsäri (omegoidenkaan suhteen).

Jos syö rypsäriä 50g/vrk (2x30ml minkä monesti päivässä otankin) ja 5 isoa kananmunaa (jotka joka päivä syönkin) ja 500g 15% naudanjauhelihaa (2 ateriaa). Tulos:

Tot: 140g, 1260Kcal
SAFA/MUFA/PUFA: 43/76/21
SAFA/MUFA/PUFA%: 31/54/15

Siis edellisen viestini pointti oli että jotkut suosivat oliivia koska siinä on enemmän MUFAa ja vähemmän PUFAa, mutta kuten todettu, MUFAn ero on pieni ja PUFAa ei saa juuri muualta joten sitäkään ei tule mitenkään liikaa. Omegasuhteita on mietitty monessa muussa ketjussa.

Kiitos tällä pääsee jo alkuun.
 
Heitän nyt tähän tämän kysymkysen. Vilkaisin tässä taannoin ostamani Rainbow kylmäpuristetun rypsiöljyn ravintoarvoja; siinä oli 910 kcal. Miten tämä on mahdollista?
 
tpt sanoi:
Heitän nyt tähän tämän kysymkysen. Vilkaisin tässä taannoin ostamani Rainbow kylmäpuristetun rypsiöljyn ravintoarvoja; siinä oli 910 kcal. Miten tämä on mahdollista?
Koska rypsiöljy sisältäää tuon verran energiaa. :)
 
Hmmm, jos se on 100% rasvaa, niin eikös sen silloin pitäisi olla 900?
 
tpt sanoi:
Hmmm, jos se on 100% rasvaa, niin eikös sen silloin pitäisi olla 900?
Ei nuo energiasisällöt proteiini 4ckal/g, hiilihydraatti 4kcal/g, alkoholi 7kcal/g ja rasva 9kcal/g ole mitään tarkkoja, vaan pyöristyksiä. Esim alkoholikin on lähempänä 6,5kcal/g kuin 7kcal/g. Myös rasvahapoissa hiiliketjun pituus vaikuttaa ja hiilihydraateissa se, että onko kyseessä mono, oligo vai polysakkaridi
 
Critter sanoi:
Eli kärjistäen, jos PUFAA: tulee paljon, niin silloin oliiviöljy on parempi vaihtoehto ja toisinpäin.

No ei tuossakaan suurta eroa ole, ellei desikaupalla kittaa.


Mutta kuitenkin ero MUFA määrissä on suurempi kuin kananrasvalla ja possulla tyydyttyneissä. :)

Siis mitä? :)



tpt sanoi:
Hmmm, jos se on 100% rasvaa, niin eikös sen silloin pitäisi olla 900?

Kasviöljyille löysin Atwaterin kertoimen 8.84Kcal/g. En tiedä mitä rainbow on löytänyt :)
 
astro sanoi:
No ei tuossakaan suurta eroa ole, ellei desikaupalla kittaa.
No jos nyt ottaa vaikka 15 g, niin rypsillä saa n.5g PUFAA ja oliiviöljyllä n.1,5 g PUFAA

astro sanoi:
Siis mitä? :)
Niin. Kananrasvaa pidetään parempana kuin sianrasvaa, koska siinä on vähemmän tyydyttynyttä rasvaa. Kuitenkin ero on pienempi kuin rypsiöljyllä ja oliiviöljyllä PUFAn osalta. Eli siis, no joo, unohda :)


astro sanoi:
Kasviöljyille löysin Atwaterin kertoimen 8.84Kcal/g. En tiedä mitä rainbow on löytänyt :)
Palailen tähän myöhemmin, jos löydän jotain. Näin ensikädeltä en kyllä usko, mutta en toisaalta tyrmääkään. Jos tuolla erolla nyt mitään merkitystä onkaan :D
 
Omasta mielestäni kyllä niitä rasvoja, ja hyviä, saa ihan stressaamattakin kun syä esim. lohta ja kanaa. Siihen päälle oliiviöljyä ja rypsäriä n. 50/50 suhteella (noin). Vähän kun vielä aamusella sipaisee kevyt lättaa leivälle ja jos oikein motivaatio piikki yllä, niin ottaa kalanmaksaöljyä.

Esim. Kanan koipireisissä n.16 g rasvaa/ 100g = yksi jalka n.300g= n.48g rasvaa/ jalka.

Osoitttaa että kyllä niitä rasvoja saa ilman laskintakin
 
Jos pakki kestää niin voihan sitä rypsäriä vetää vaikka 10 ruokalusikallista päivässä, tosin itsellä on haamuraja 5 ruokalusikallista jos meinaa välttyä vatsavaivoilta.

Kannattaa varmaan syödä pikkuisen rasvaisempaa settiä kuin mihin olet tottunut tähän mennessä. Kokeile laittaa ruokavalioon sellaisia juttuja kuin juusto, kananmunat, rasvainen kala. Jos juot kahvia niin lorauta toisinaan ihan piruuttasi reilusti kermaa kahvin kyytipojaksi. Pienillä muutoksilla saat kyllä helposti +500 kcal päivässä. :)
 
Critter sanoi:
No jos nyt ottaa vaikka 15 g, niin rypsillä saa n.5g PUFAA ja oliiviöljyllä n.1,5 g PUFAA

Hups joo sekoilin rypsin lukujen kanssa, eroa tosiaan on aika selvästi. Silti PUFAa ei saa juuri muualta joten esim. tuossa esimerkkipäivässäni oleva 15% osuus päivän rasvoista on ihan kohtuullinen eikä sitä tarvitse siitä vähentää vai mitä olet mieltä?

Kananrasvaa pidetään parempana kuin sianrasvaa, koska siinä on vähemmän tyydyttynyttä rasvaa.

Kuulostaa joltain väitteeltä "olet mitä syöt"-ohjelmasta :)

Since 1988:

Kanasta lähtee aika paljon rasvaa paistettaessa, en usko että siitä lihamäärästä mitä saan yhdestä koivesta irti sisältää ihan 48g rasvaa.
 
astro sanoi:
Kuulostaa joltain väitteeltä "olet mitä syöt"-ohjelmasta :)

Ihmeellistä väittelyä. Siis onhan kanassa jo ylipäänsä rasvaa vähempi kuin kanassa ja totta sekin, että tyydyttyneitä on vähempi.
Voiko sikaa edes ostaa erikseen? Possusuikaleita kyllä löytyy, mutta eikös siinä ole eroa?
 
yhdessä ruokalusikallisessa rypsäriä näyttäisi olevan 40% päivän E-vitamiini saantisuosituksesta. Eli eikös sitä tule aika reilu "yliannostus" kun vedetään 6-7rkl päivässä? vai onko tästä mitään haittaa?
 
Nistihuora sanoi:
yhdessä ruokalusikallisessa rypsäriä näyttäisi olevan 40% päivän E-vitamiini saantisuosituksesta. Eli eikös sitä tule aika reilu "yliannostus" kun vedetään 6-7rkl päivässä? vai onko tästä mitään haittaa?

100g sisältää 23,8 mg E-vitamiinia.
Suositusta minimissään on 10 mg/vrk.
Yhden lähteen mukaan saanti on turvallista aina 1600 mg:aan asti.
Laske siitä meneekö yli haamurajan:)
 
Since 1988 sanoi:
Omasta mielestäni kyllä niitä rasvoja, ja hyviä, saa ihan stressaamattakin kun syä esim. lohta ja kanaa. Siihen päälle oliiviöljyä ja rypsäriä n. 50/50 suhteella (noin). Vähän kun vielä aamusella sipaisee kevyt lättaa leivälle ja jos oikein motivaatio piikki yllä, niin ottaa kalanmaksaöljyä.

Esim. Kanan koipireisissä n.16 g rasvaa/ 100g = yksi jalka n.300g= n.48g rasvaa/ jalka.

Osoitttaa että kyllä niitä rasvoja saa ilman laskintakin


eikös ne koipireidet ole niin luisia että lihaa saa yhdestä jalasta puolikourallista!
jos hintaa vertaa rintoihin niin rinnoista saa saman verran parempaa lihaa samaan hintaan.

tai siis rintojen syönti on edullisempaa ja helpompaa kuin koipien sorkkiminen..
 
ööö, kanakoivet n. 1.50e/per kilo, kanarinta ym. "paremmat", vähärasvaset palat n. 4e/per kilo. Se on totta että ei siinä yhdessä jalassa lihaa ole 300g
 
niin mutta paljonko on lihaa kilossa kanankoipia ja paljon taas kilossa rintoja??
rinnoissa lähemmäs 800g kun rinta luut pois.
koivista luut ja muut syömäkelvottomat osat pois,jäljellä enintään 400g lihaa...
 
Doggoned sanoi:
Ihmeellistä väittelyä. Siis onhan kanassa jo ylipäänsä rasvaa vähempi kuin kanassa ja totta sekin, että tyydyttyneitä on vähempi.
Voiko sikaa edes ostaa erikseen? Possusuikaleita kyllä löytyy, mutta eikös siinä ole eroa?

Siis mikä on ihmeellistä? Tarkoitit että kanassa vähemmän kuin <b>siassa</b>? Riippuu toki mitä osaa eläimestä syö. Ostaa erikseen? Kyllä possua saa vaikka sisäfileenä eikä siinä juurikaan rasvaa ole.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom