Rasvat - mitä pitäisi välttää?

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja yoanna
  • Aloitettu Aloitettu
Liittynyt
4.7.2007
Viestejä
29
Osaisikohan joku vääntää minulle rautalangasta mitkä rasvat (kerta-,moni-,yksittäistyydyttyneet ja tyydyttyneet) ovat niitä "pahoja", ja mitä pitäisi suosia?
Tuoteselosteita lukiessa on niin vaikeaa, kun en ole ollenkaan varma mitä siinä pitäisi katsoa.
Entä transrasvat? Missä niitä on?
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
mitään rasvoja transrasvojen lisäksi ei kannata välttää IMHO
eri asia sit kuinka noiden määrät kannattais suhteuttaa.
ei ole pahoja rasvoja, on pahoja annostuksia...

transrasvoja ei taida nykyään olla missään ainakaan kovin suuria määriä. transrasvoja syntyi aikanaan margariinia tehdessä kun kasvisrasvaa kovetettiin keinotekoisesti, nykyään ei ainakaan käsittääkseni pitäis olla mitään pelkoa noista.

e: transrasvoista jotain juttua
http://www.uta.fi/utain/2004s/16/15488.html

vielä e:

ja tutkimustietoja tyydyttyneistä rasvoista
http://www.ravitsemusjaterveys.fi/rasvamyytit/#4
 
Vältä tyydyttyneitä rasvoja, puhutaan myös kovista rasvoista ja eläinrasvoista

Suosi tyydyttymättömiä rasvoja eli pehmeitä rasvoja. Eli rypsäriä naamaan. Transrasvoja, jotka ovat niinikään tyydyttymättömiä, kannattaa välttää ja näitä saa paljon mm. mäkkisafkasta.

E: Hidas, yhdyn ylempään.
 
Haitallisia trans-rasvoja ei esiinny enää kevytlevitteissä, mutta niitä saattaa olla edelleen mm. teollisissa leivonnaisissa ja mikropopcornissa.

Myös terveyttä edistäviä trans-rasvoja (eräät CLA-isomeerit) on olemassa.

"Hyvistä" rasvoista yksi parhaimmista on kalaöljy.
 
Myös terveyttä edistäviä trans-rasvoja (eräät CLA-isomeerit) on olemassa.

Toki, mutta nämä ovat luonnollisia (maidon) transseja. Keinotekoiset transrasvat ovat ihan eri juttu, ja siis haitallisia. Niitä on tuotteissa, jotka sisältävät kovetettua kasvirasvaa.
 
Kannattaa välttää vain teollisesti kovetettuja kasvirasvoja, kaikki muut rasvat ovat "hyviä" ja ihmiselle tärkeitä. Tyydyttynyt rasva on ihmisen hyvinvoinnille tärkeää, sitä ei missään nimessä pidä välttää. Jos jotain rasvaa pitäisi erityisesti suosia, niin kalan rasvaa.
 
Kannattaa välttää vain teollisesti kovetettuja kasvirasvoja, kaikki muut rasvat ovat "hyviä" ja ihmiselle tärkeitä. Tyydyttynyt rasva on ihmisen hyvinvoinnille tärkeää, sitä ei missään nimessä pidä välttää. Jos jotain rasvaa pitäisi erityisesti suosia, niin kalan rasvaa.

juu. ei se "eläinrasva" nyt niin pahaa ole vaan uusimpien tutkimusten mukaan jopa terveellisempää kuin rypsi/rapsiöljyt sun muut kasvisöljyt! että riippuu keneltä kysytään.
jos hifistellään niin ratkaisevaa on omega 3:sten ja 6:sten suhde tms...
(sori kun en katsonut niitä linkkejä, mutta itseäni linkit usein ärsyttä... kun sieltä löytyy aivan liikaa tietoa kerralla... )

yhdyn muihin siinä, että kovetettuja kasvisrasvoja kannattaa välttää, huomasin juuri, että söin KARKKEJA joissa oli kovetettuja kasvirasvoja.. kyllä meni karkit roskiin. (vaikka aika turhaa karkkien syönti muutenkin on)

ja otsikossa jos pysytään... Itse olen "huono" vastaamaan tänne kun syön rasvaa 100-170g päivässä. :) Eli kannatan rasvan syömistä. :)
 
Minäkin olen transrasvojen välttämisen kannalla. Kaikkia muita rasvoja käytän päivittäin mutta kohtuudella. Transrasvoja on useimmissa teollisesti tuotetuissa elintarvikkeissa, kannattaa tsekata, että jos aineksissa on sana "kovetettu kasirasva", usein sillä tarkoitetaan nimenomaan transrasvoja.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom