Rasvan poistaminen jauhelihasta

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja hgw
  • Aloitettu Aloitettu
Jättää tyhjän paketin pöydälle ja paistaa lihaa hetken niin että rasvat tirisee ulos ja laittaa leveän lastan siihen pannun reunalle ja kippaa ylimääräiset siihen tyhjään pakkaukseen. Ei oo kyllä ikinä tullu mieleenkään uittaa tai puristella jauhelihaa.=D
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Mitä hittoa sitä taas tulee nähtyä täällä... :D Mitäpä jos ostais vain sitten sitä vähärasvaisempaa jauhelihaa ja jättäis ne "muikeat" rasvalukemat sinne? Jauheliha ei edes ole suhteessa proteiini sisältöönsä mitenkään erikoisen halpaa, että ostaa sitten lähes samaan hintaan suoraan kuivaa kanaa, jos kerran todella vähärasvaista lihaa haluaa.

Mua on muutenkin jo pitkään ihmetyttänyt se, että väki tuntuu pitävän jauhelihaa erikoisen edullisena lihatuotteena. Koittakaapa huviksenne vaikka laskea proteiinigramman hinta jauhelihassa, niin että myös miinustatte sidekudosproteiinin määrän ennen laskemista. Äkkiä huomaa, että ei se kuitenkaan niin edullista ole miltä aluksi vaikuttaa. Kyllä sitä monikäyttöisyyden ja näennäisen edullisuuden nimissä toki mielellään vetelee naamariin, ei siinä mitään.
 
Jättää tyhjän paketin pöydälle ja paistaa lihaa hetken niin että rasvat tirisee ulos ja laittaa leveän lastan siihen pannun reunalle ja kippaa ylimääräiset siihen tyhjään pakkaukseen. Ei oo kyllä ikinä tullu mieleenkään uittaa tai puristella jauhelihaa.=D
Tälleen teen aina minäkin. Aika pirusti rasvaa lähtee 10% laihisjauhelihastakin. Inhottaisi syödä sitä lammikoina lilluvaa rasvaa mitä ruokaan jäisi jos ei ylimääräisiä rasvoja kaataisi paistamisen jälkeen pois.
 
Sikanautaproteiini maksaa halvimmillaan 27e/kg, s-mafian 10% nautajauheprode 46e/kg, erikoisrasvaton paistijauheprode 66e/kg. Halvimmat herajauheet ovat sellaista 14-16e/kg, rahka 21e/kg, kanankoipi 14e/kg, soijarouhe 13e/kg(bv-arvo huomioiden 18e/kg). Lisäsin excel-laskuriini annoshinnoittelun lisäksi myös proteiinin kilohintalaskurin. :D Jauhelihaprode ei siis ole kovin edullista, mutta siedettävän hintaista halvimmissa tuotteissa.
 
Jopa vähärasvaisesta jauhelihasta lähtee sen verran rasvaa, että sen voi paistaa huoletta pannussa omassa rasvassaan eli mitään öljyjä ei tarvita. Hifistelyjä voi harjoittaa sitten kaatamalla paistetun jauhelihan siivilään ja rasvat tippuvat läpi. Ja vielä jos tekee jotain bolognese-kastiketta niin sehän hautuu sen verran kauan, että ei tarvitse erikseen hyppiä minkään lautasen päälle tai ajaa traktorilla jauhelihan yli, jotta rasvaa lähtisi pois :D
 
Mitä pahaa rasvassa on? Jos jottee ultrakireää tavoittelee, eikö se ole helpompaa syyä kanaa, tonnaria, ja munia, kuin pelleillä jauhiksen kanssa.

Tuolla vuosia sitten vilahtaneen tekstin seassa jotain puhuttiin lihan laadusta. Kyllä se niin on, että kun elukka paistiksi vedetää, niin paistit, lavat, kasslerit, fileet jne erotellaan. Kylki/mahalihoista on perinteisesti jauhis tehty. Elukassa ei sellaista osaa ole, mitä ei vois syyä. Hiton ihmeellistä touhua, jos jauhiksenki pitäis paistia olla, mutta paistia ei viittitä ostaa. Kunnon 1st world problems.
 
Lihasneste liukenee veteen, rasva ei.

Ajattelinkin, että asia saattaa herättää mielipiteitä. :D Itse priorisoin ruoan hinnan korkeimmalle sijalle heti sen jälkeen, että päivässä kertyy se parisataa grammaa prodea. Jos hinnalla ei ole niin nuukaa, näitä lienee turha pohtia.

Rasvanpoiston idea on kasvattaa proteiini-kalori-suhdetta, koska cutti. Cutilla oleminen on, yllätys yllätys, sitä vähemmän puisevaa, mitä suurempi variaatio ruoissa on. Jos joka päivä vetää kanankoipia ja rahkaa, siihen kyllästyy aika äkkiä.
 
Mitä pahaa rasvassa on? Jos jottee ultrakireää tavoittelee, eikö se ole helpompaa syyä kanaa, tonnaria, ja munia, kuin pelleillä jauhiksen kanssa.

Mulla alkaa ainakin kana ja tonnimonni tökkii tosi nopeasti joten siihen nähden että 10% jauhelihasta saan turhat mönjät pois yhdellä ranneliikkeellä on aika pieni vaiva verrattuna siihen että väkisin yrittäs jauhaa jotain lintua.:) Mut niinku aikaisemmin sanoin niin en kanssa ymmärrä mitään sen kummempia kevätjuhlaliikkeitä ja taikatemppuja.
 
Tonnikala sitä paitsi maksaa nykyään aivan törkeästi. Kympin paikkeilla kilo halvimmatkin tölkkihiutaleet.

Testasin defattausta tänään. Oliiviöljyä(kaapissa pari litraa vanhaa jota en koskaan muutenkaan käytä niin sinne vaan) pannulle, lihat perään, reipasta paistelua ja sitten sihdin alle kuppi, rojut sinne, sihti lavuaariin ja tulikuumaa vettä päälle. Kuivalta maistui kuin kengänpohja. :D

Suodatin vielä prosessiöljyn filtterin läpi purkkiin ja pistin pakastimeen, niin moskaa voi käyttää uudestaan useamman kerran. :D Jos tuota lihaa söisi oikein paljon ajan mittaan, tuota samaa rasvaa itsessään voisi käyttää prosessiliuottimena, jolloin sitä voisi käyttää johonkin muuhun, esim. leivontaan, kastikkeisiin, yms. :D

Jos oikein tarkkaan haluaisi määrittää rasvapitoisuuden tuosta moskasta vielä niin pitäisi esim. asetonilla liuottaa, suodattaa ja tislata ja mitata erotus.

Toinen tapa on myös tämä:

https://www.youtube.com/watch?v=CuFNj4EuCwY
 
parhaiten lähtee rasvat pois kun paistat j lihaa niin kauan kuin nestettä on tirisemässä mielestäsi eninten. sitten paistin pannu kylmän veden alle hieman sekoitusta
ja kaikki keltainen rasva paska hyytyy veden pinnalle. toista tämä pari kertaa ja jatka lihan paistamista

kerran kun teet niin teet sen jälkeen aina
 
Nopea lämpötilanvaihtelu pitkällä aikavälillä vahingoittaa pannun pintaa , koska lämpölaajeneminen. Yleisin matsku kumminki noissakin pannuissa on alumiini ja teflon pinnoite siinä päällä.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom