Rasvakudoksen tiheys?

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Monster
  • Aloitettu Aloitettu
Liittynyt
4.8.2004
Viestejä
22
Paljon siis litra fläsää noin suurinpiirtein painaa?

Haluasin siis arvioida kuinka iso osa läskistä lähtee kun laihduttaa vaikka kilon.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Paljon siis litra fläsää noin suurinpiirtein painaa?

Haluasin siis arvioida kuinka iso osa läskistä lähtee kun laihduttaa vaikka kilon.

Siis jos laihdutat dietin alussa esim. 10 kiloa ensimmäisen kuukauden aikana, se EI tarkoita että se olisi 10 kiloa rasvaa.
Eli jos laihdutat pari kiloa tuosta noin vaan (viikossa) niin se ei ole rasvaa.

Nesteet lähtee todella helposti kropasta, ja kun laihduttaa niin nesteet lähtee aina ensimmäisenä, joka ilmenee radikaalisena painon pudotuksena.
Tätä käytetään usein propagandana kaikissa laihdutuskerhoissa, esim. "Leena laihtui 12 kiloa kolmessa viikossa!!".
Tämä voi hyvinkin pitää paikkansa, mutta kyse ei ole tällöin rasvasta!

Dietillä ihmiskeho pystyy polttaa 100-150 grammaa rasvaa viikossa (suuntaa antava luku normaalille henkilölle), jopa hiukan enemmänkin jos dietti ja liikunnan määrä on tarkoin laskettu ja ajoitettu.
Nämä määräthän ovat täysin yksilöllisiä ja riippuu myös dietin laadusta, liikunnan määrästä sekä kropan kokonaispainosta.
Jos sinä laihdut 5 kiloa seuraavana kahden viikon aikana, on periaatteessa mahdoton sanoa paljonko siitä on nestettä, lihasmassaa tai rasvaa. Nämä asiat ovat täysin yksilöllisiä koska dietit/laihdutukset vaikuttavat ihmisiin täysin eri tavalla.

Rasvan määrän mittaukset suoritetaan yleensä alan ammattilaisilla (salin henkilökunta, fysioterapöytit, henk.koht valmentajat, jne..). Tehokkain ja tarkin tapa on kehon pihtimittaukset.
Laihdutuksen tehokkuus (rasvaprosentin alentuminen) määritellään mittaamalla esim. kuukauden tai parin etappeina. Dietillä useimmin (esim. kuukauden välein), normi laihdutuksen yhteydessä harvemmin (esim. 3 kuukauden välein).

Muista vain ettei ne karsitut kilot ole pelkkää rasvaa..
Rasvan poistoon tarvitaan kärsivällisyyttä, itsekuria ja aikaa; nopeita ratkaisuja ei ole!
 
Vähän sekavasti selitin tossa lopussa ja tietty pudotetut kilot ei meinaa sitä että rasvakudosta olisi lähtenyt saman verran.

Mutta siis mikä suurinpiirtein rasvakudoksen massa per litra?
 
oisko ollut jotain 800-900kg/m3 eli 0,8-0,9kg/l
 
Lainaus Yliopiston Apteekin sivuilta, huomatkaa kumminkin että tuossa puhutaan laihtumisesta (eli ei pelkkä rasva):

Yhden kilon laihtumiseen tarvitaan 7000 kcal (28 000kJ) energiavajaus ruokavaliossa. Näin ollen 1000 kcal (4000 kJ) energiavajaus päivässä johtaa 1 kilon laihtumiseen viikossa.
Pitkäaikaislaihdutukseen suositellaan ruokavaliota, joka sisältää 500 - 1000 kcal (n.2100 - 4200 kJ) todellista energiankulutusta vähemmän energiaa päivässä. Tällöin ihminen laihtuu 0,5 - 1 kg viikossa. Ajan mittaan laihtuminen kuitenkin hidastuu, koska energiankulutus pienenee laihtumisen myötä.


Rasvakudoksen tilavuudesta en valitettavasti tiedä..
 
Dietillä ihmiskeho pystyy polttaa 100-150 grammaa rasvaa viikossa (suuntaa antava luku normaalille henkilölle), jopa hiukan enemmänkin jos dietti ja liikunnan määrä on tarkoin laskettu ja ajoitettu.
Nämä määräthän ovat täysin yksilöllisiä ja riippuu myös dietin laadusta, liikunnan määrästä sekä kropan kokonaispainosta.
Jos sinä laihdut 5 kiloa seuraavana kahden viikon aikana, on periaatteessa mahdoton sanoa paljonko siitä on nestettä, lihasmassaa tai rasvaa. Nämä asiat ovat täysin yksilöllisiä koska dietit/laihdutukset vaikuttavat ihmisiin täysin eri tavalla.
Mistä olet tuon 100-150g vetäissyt?
 
Aika pihalla on Sampsa kun seuraavassa postissa kertoo sopivan laihdutustahdin olevan kilon viikossa. Riippuen rasvan määrästä se rasvakudos on se ensisijainen energialähde kataboliassa eikä ne proteiinit. Sillon sitä rasvaa palaa juurikin sen verran kun energiavaje on vai meinaako sampsa että henki lähtee ja ihminen kuolee energianpuutteeseen kun vyötäröllä on 10kiloa ihraa.

Se että perus salibodarilta "lihat lähti" kun laihdutti on se vanha tarina kun bulkataan 20kiloa ja ihmetellään kunnei mitään jäänytkään. Niin ja rasvan tiheys noin 0,9, lihaskudoksen 1,05 riippuen lähteestä
 
Mistä olet tuon 100-150g vetäissyt?

Entisellä sallilla yksi ohjaaja kertoi näin (eli ei 100 prosenttinen tieto).
Toki kyseessä oli silloin ihan normi henkilö (keskiverto paino, rasvat, lihasmassa, jne.), jolla ei ollut sen enempää ammattimaista otetta treeneihin, vaan tarkkaillen syöntiä ja liikkuen/urheillen säännöllisesti ja normaalisti enemmän.
Kunnon tekijät ja painavammat yksilöt pystyvät tottakai paljon parempaan tulokseen, mutta on ihan mahdotonta antaa nyrkkisääntöä miten paljon jokin tietty kroppa/yksilö/treeni/dietti polttaa rasvaa TAI miten paljon rasvan osuus verrattuna painon pudotukseen.

Eli toi oli heitto mihin normisti pitäis pystyä ilman UFO-kikkailuja, jne.. Ja tulisi muistaa ettei se sama poltto osuus voi loputtomiin jatkua, vaan mitä pidemmälle etenee sitä vaikeammaksi rasvanpoltto menee.

Otetaan esimerkki:
-Kehopaino alussa 70kg (viikolla 1)
-Rasvat alussa 20% = 14 kg (viikolla 1)
-Säännölliset kuntoilutreenit (sis. "korjatut ruokatottumukset") yhteensä 30, eli 210 päivää
-Rasvan pudotus keskimäärin 150g viikossa, eli 30 viikossa 4,5kg
-Rasvan osuus kehossa 30 viikon jälkeen 9,5kg, eli rasvaprosentti tällöin = 15,8% (jos lasketaan että kehon kokonaispaino putonut 60 kiloon)

Kuullostaako kohtuulliselta?

Toivottavasti joku korjaa jos on eri tietoa asiasta. :worship:
 
Aika pihalla on Sampsa kun seuraavassa postissa kertoo sopivan laihdutustahdin olevan kilon viikossa. Riippuen rasvan määrästä se rasvakudos on se ensisijainen energialähde kataboliassa eikä ne proteiinit. Sillon sitä rasvaa palaa juurikin sen verran kun energiavaje on vai meinaako sampsa että henki lähtee ja ihminen kuolee energianpuutteeseen kun vyötäröllä on 10kiloa ihraa.

Se että perus salibodarilta "lihat lähti" kun laihdutti on se vanha tarina kun bulkataan 20kiloa ja ihmetellään kunnei mitään jäänytkään. Niin ja rasvan tiheys noin 0,9, lihaskudoksen 1,05 riippuen lähteestä

Kirjoitinko mä mitään sopivasta laihdutustahdista?? :anssi:
Se oli lainaus Yliopisto Apteekin sivuilta, eikä omia puheita tai suosituksia!
Toivottavasti toi edellinen kirjoitus tarkensi mitä tarkoitin..
 
Aina menee vähän muutakin kuin pelkkää rasvaa (poislaskien nesteet), ja tämä on hiukan lihasta. Suhteestahan en sanonut mitään, vaan huomautin että "ei pelkkä rasva".

Jos Ruma-Jussi tietää yksikään henkilö joka on laihtunut huomattavasti ilman että hiukan lihastakin on lähtenyt, niin kerro ihmeessä kuka!! Haluan tietää tasan tarkkaan miten se onnistui! :hyper:
 
Eli toi oli heitto mihin normisti pitäis pystyä ilman UFO-kikkailuja, jne.. Ja tulisi muistaa ettei se sama poltto osuus voi loputtomiin jatkua, vaan mitä pidemmälle etenee sitä vaikeammaksi rasvanpoltto menee.

Otetaan esimerkki:
-Kehopaino alussa 70kg (viikolla 1)
-Rasvat alussa 20% = 14 kg (viikolla 1)
-Säännölliset kuntoilutreenit (sis. "korjatut ruokatottumukset") yhteensä 30, eli 210 päivää
-Rasvan pudotus keskimäärin 150g viikossa, eli 30 viikossa 4,5kg
-Rasvan osuus kehossa 30 viikon jälkeen 9,5kg, eli rasvaprosentti tällöin = 15,8% (jos lasketaan että kehon kokonaispaino putonut 60 kiloon)

Kuullostaako kohtuulliselta?
En nyt ymmärrä tuota "normisti pitäis pystyä?" Pudottamaan 150g viikossa painoa pois? Noin vähäisellä tahdilla on Pekka Perustreenarilla nimenomaan vaikeuksia saada painoa lähtemään koska "kikkaillaan" niin lähellä ylläpitokaloreita. Ja 30 viikkoa laardin poistoa? 150g viikossa? Ei ei ei...

Eiköhän se perustreenarille käypä yleissääntö -500kcal läskinkarsintaan ole edelleen toimiva.
 
jos pysyttäis aiheessa joka on rasvan tiheys? [kg/m³]

e: ja kyllä ton voi ainakin arvioida...
ottaa aamupainon ja rasvaprosentin. paino x rasvaprosentti = rasvan määrä kiloina. sen kun jakaa tiheydellä niin saa rasvan tilavuuden.


ei sinäänsä mitään lisäarvoa tuolla tilavuudella, tieten jos rasvan tilavuuden muutoksen tahtoo ite tietää. prosentteina jos laskee niin samat luvut tulee paino vs tilavuus
 
Kirjoitinko mä mitään sopivasta laihdutustahdista?? :anssi:
Se oli lainaus Yliopisto Apteekin sivuilta, eikä omia puheita tai suosituksia!
Toivottavasti toi edellinen kirjoitus tarkensi mitä tarkoitin..

Jaa ymmärsin että lainaamallasi tekstillä oli joku tarkoituskin. Kyllä sitä lihastakin lähtee mutta ei niin paljon kun normaali 100+ boudari ajattelee kun ne nesteet ja rasvat lähtee siitä päältä ja alta paljastuu kovin laiha kaveri, mitä alemmas mennään niin sitä enemmän sitä lihaakin tietenkin lähtee.

Toi 100-150 grammaa vaan tökkii aika pahasti eikä tuollaisille lukemille ole mitään perusteita. Itse en ainakaan näe mitään järkevää syytä miksei elimistö pystyisi käyttämään esimerkiksi kiloa rasvavarastoistaan energiaksi viikossa.

Eli vaikka pudottaisit sen 8 kiloa painoa (nesteet+ toi sun mainitsema 4,5 kiloa rasvaa) vaikkapa kahdeksassa viikossa jää 22 viikkoa aikaa kehittyä tosta mainitsemastasi 30 viikosta. Eikö kuulostakkin järkevämmältä?

kerran jo sanottu rasvan tiheys oli sen 0,9kg/dm^3
 
Viimeksi muokattu:
...vaikka pudottaisit sen 8 kiloa painoa (nesteet+ toi sun mainitsema 4,5 kiloa rasvaa) vaikkapa kahdeksassa viikossa jää 22 viikkoa aikaa kehittyä tosta mainitsemastasi 30 viikosta. Eikö kuulostakkin järkevämmältä?

Tottakai voi pudottaa, mutta minusta pienempi määrä kuulostaa minun mielestäni järkevämmältä suositukselta, joka sopii myös hieman kokeneimmattomille, ilman "kikkailuja".
Jos aloittaa "aloittelijana" todella tiukan diettikuurin, syö se kuuri ja todella kovat rajoitukset puhdin jo normaaliltakin jannulta...jopa parin viikon jälkeen.

Miksi moni, jo hieman kokeneemmat kundit (jolla rasvat aika alhaalla) aloittaa kesäkiristelyn ja dietit jo tammi-/helmikuussa, jos se noin helppoa on??

..eli moni asia on mahdollista, mutta ei läheskään kaikille suositeltavaa. Mitä enemmän taustaa, sitä enemmän voi itseltään vaatia.
 
ei sinäänsä mitään lisäarvoa tuolla tilavuudella, tieten jos rasvan tilavuuden muutoksen tahtoo ite tietää. prosentteina jos laskee niin samat luvut tulee paino vs tilavuus

Kiinnostaa vaan tietää paljon yksi kilo rasvakudosta vaikuttaa ulkonäköön... Eli sen kilon laardia tilavuus kertoo kuinka iso pala se on tossa kehossa noin fyysisesti. Maitotölkkin koko siis vastaa suurinpiirtein kokoa, jonka kilo läskiä vie, jos läksin tiheys on tosiaan niin alhainen kuin täällä väitetään. Eli jos mun rasvaprosentti on noin 16% mulla on 14 maitotölkin verran läskiä! Tietty se on tassaisesti jakautunut mutta aika helvetin paljon kummikin!

Mutta uskon että rasvakudos on kumminkin painavampaa kuin vesi ja tuo alle 1 tiheys ei pidä paikkaansa. Läskipala siis uppoaa veteen... testatkaa vaikka!
 
No kyllä se rasvakudoksen tiheys on sen ~0,9kg/l eli kilo/maitopurkki on ihan riittävän lähellä. Googleta vaikka Adipose tissue density jollet muuten voi uskoa. Se että sun sianlihapala uppoaa veteen johtuu varmaan siitä ettei se ole pelkkää rasvaa vai mitä?
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom