Rahkan maustaminen

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Fabien
  • Aloitettu Aloitettu
Ehrmanni raakana. Alussa oli tapana syödä ananaksen kera, mut nykyään vaan reilun kokonen lusikka ja kolmella kauhasulla naamaan.

Lidlin 4% rahkat menee myös ilman mausteita, mut noi rasvattomat sementit melkeen tarvii sen Fun Lightin.

Valion rahkojen jauhosuudesta en tykkää.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Vois postailla fun lightille,että kehittelisivät lisää uusia makuja, kun vanhat ollu jo vuosia käytössä :)
Juurikin tuota samaa mietin viimeks kun siinä kaupan mehuhyllyllä seisoin. Jos mansikasta ei välitä, niin vähiin jää vaihtoehdot ja ne stevia-versiot nyt on ihan kakkaa kun makua saadakseen pitää laittaa vähintään tuplamäärä. Ei ole vadelman voittanutta ja onneks sitä saa isommassa pullossa :)
 
Valion, Ehrmannin ja xtran rahkat menee yleensä alas ihan semmosenaan.

Yleensä kun alan kikkailemaan maustamisen kanssa, niin laitan 250g rahkaa, banaanin, reippaan kourallisen jäisiä marjoja ja rasvatonta maitoa ("sopivasti", niin että rakenne miellyttää).

Sitten vaan sauvasekottimella pirtelöksi ja nauttimaan. Maku on loistava, pitää näläntunteen hetken poissa ja jäiset marjat pitää mössön mukavan kylmänä.
 
250 g rahkaa, isolla mitalla kaurahiutaleita, maitoo ja ehkä ananasta vielä.
Hyvä aamupala tai välipala.
Iltasella jos otan niin saatan lorauttaa vaan öljyä sekaan, ei oo pakko sekottaa.

Oon joskus kuullut että joku laittaa raejuustoa rahkan sekaan. Jos makuaisti on heikentynyt niin kannattaa koittaa.
 
Tuli nähtyä vahingossa vaivaa välipalan eteen ja tuli aika maukas drinkki.
Eli sheikkerissä koko höskä.

5 pakastemansikkaa
1 banaani
Kourallinen viinirypäleitä
1dl kaurahiutaleita
250g rahka
Loraus mustaherukka vadelma keittoa(stevia)
Loraus maitoa
 
Rahka rahkana!!! Mausteet kuuluu kepappiin. :D

Ei vaan, hyviä vinkkejä täällä, täytyy testata, kun vaan jaksais/viittis/ehtis. Toisaalta, mennyt aika tovin jo paljaana, ja maku vaan paranee.
 
Ensimmäiset arviolta 50 kiloa söin paljaaltaan tai oliiviöljyn kanssa mutta aikansa kutakin, sanoi mummo kun pääsiäisen pyhät katiskassa istu.

Funlight -ratkaisutkaan eivät enää iske tämän kehiteltyäni:

-Milbonan rasvaton
-Vanilja-aromi
-Makeutusaine
(-sitruuna- tai limemehutiiviste)
(-Macadamia- tai saksanpähkinäöljy)
 
Ensimmäiset arviolta 50 kiloa söin paljaaltaan tai oliiviöljyn kanssa mutta aikansa kutakin, sanoi mummo kun pääsiäisen pyhät katiskassa istu.

Funlight -ratkaisutkaan eivät enää iske tämän kehiteltyäni:

-Milbonan rasvaton
-Vanilja-aromi
-Makeutusaine
(-sitruuna- tai limemehutiiviste)
(-Macadamia- tai saksanpähkinäöljy)

Ensimmäiset 50 kiloa ja aika monta 50 kila sen jälkeenkin on syöty ja edelleen maistuu (tai oikeastaan ei maistu juuri miltään, mutta alas menee iloisesti). Maku on makuasia.
 
Oma smoothieni:

Purkki rahkaa (250g)
maitoa 200g
kaurahiutaleita 50g
banaani
mustikoita 70-100g
Oliiviöljyä/rypsiöljyä/avokado

Kaikki blenderiin ja nam.
 
Minun smoothie

Purkki rahkaa
vitamiinijuoma poretabletti isoon lasilliseen vettä (appelssiinin makuinen)
mustikoita
makeutusjauhetta

blenderissä sekaisin :)

Tänään ostin rahkan makeuttamiseen vanilja-aromia, saa nähdä miltä maistuu. Fun light oli ihan uus tuttavuus rahkan kanssa :) Täytyykin kokeilla
 
Mun:

Purkki rahkaa
starnutritionin whey80 sitruuna-jogurtti makua 2 rkl
kaurahiutaleita 50g
maitoa loraus ja lusikalla sekaisin.

sopivan paksuhkoa aamupalaksi, ja ihan PIKKASEN hyvää!
 
Oma lempparini on viime aikoina ollut:

- 250 g rahkaa
- ruokalusikalla kaivettu köntsä mascarpone-juustoa
- vapaavalintainen sekoitus pakastemarjoja (pensasmustikka + vadelma oma suosikki)
- pieni tujaus makeutusainetta.

Ei todellakaan mitään bodiruokaa, mutta jumalaisen hyvää.
 
Tässä on nyt pari viimeaikaista rahkatekelettä:

http://i8.aijaa.com/b/00991/12178111.jpg -> Jäähdytetty vanilja-kanelirahka (kuvassa myös pakkotoistosta poimitun reseptin mukaan tehty uuniomena): Rahkaa, loraus maitoa, kanelia, vanilja-aromia ja makeutusainetta.

http://i1.aijaa.com/b/00777/12178109.jpg -> Maitorahkaa, pakastemarjoja, makeutusainetta, vanilja-aromia. Pakastetut vadelmat ovat oma suosikkini.

Päärynä-vanilja -rahka on myös mainitsemisen arvoinen, vaikka siitä ei kuvaa löydykkään.

Tuota vanilja-aromia on viimeaikoina tullut käytettyä aika paljon. Näin kevätmielellä myös rahkan jäähdyttäminen pakastimessa on osoittautunut mukavaksi vaihteluksi. :)
 
Aika vakio resepti: pari desiä pakastemarjoja, yleensä mustikkaa eniten, lisäksi mansikkaa tai herukoita, kohmeisina sauvasekoittimella mössöksi, hiukkasen steviaa ja valion pehmeän rahkan (:haart:) kans sekasi. Välillä myös avokadoa pieninä palasina sekaan, toimii!
 
Ehrmann menee kyllä ihan hyvin sellaisenaan alas, mutta viime aikoina on usein tullut tehtyä seuraavanlainen setti;

250g rahkaa
n. 15g protskujauhoa (mm. minttusuklaa, suklaa ja tänään tuli testattua Massin paketin tultua mansikka-kiiwi)
tilkka maitoa
Nämä blenderiin ja sekasin kunnolla. Tulee mukavan kuohkeaa!
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom