Rahkan maustaminen

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Fabien
  • Aloitettu Aloitettu
Noin vuoden verran olen syönyt erilaisilla marjoilla maustettuna. Vaihtelun vuoksi ajattelin kokeilla jotain kaakao/pähkinä viritystä, saapa nähdä.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Parasta sörssöö tulee kun Ingmanin rahkaan sotkee pihalta just poimittuja vadelmia :rock: Toinen ehdottoman hyvä on kurkkupikkelssi rahkan mausteena (juu-u, kuulostaa kamalalta, mutta hyvää se on!)
 
Vähäkalorista vadelmakeittoa/tädiltä saatua kotitekoista omenahilloa + makeutusainetta + rahkaa = :kuola:
 
koitappa tällaista menyyta:purkki rahkaa,purkki ananasmurskaa,1rkl sitruunamehua,2tl vanilja sokeria ja n2 rkl sokeria.jos et mitää diettiä vedä niin aikasta hyvä tulee
 
rahkaa ja loraus vettä niin ei jää kurkkuun kiinni, toki siihen makuun ollaan totuteltu ensin mehujen kanssa mutta sitten siihen jo tottuu, paitsi aamulla se maistuuu väkevämmälle johtuneeko sitten että makuhermot on hiukan herkkiä yön jälkeen.
 
1kg maitorahkaa + 250g vispautuvaa vaniljakastiketta + min. 500g pakastemarjoja (vadelma, mansikka, tms).

Vaniljakastike vaahdoksi ja sitten kaikki hyvin sekaisin ja ei muuta ku naamariin. Jos haluaa kunnolla mässätä niin laittaa vielä toisenkin purkin vaniljakastiketta :kuola:
Myös kevyttä vispikermaa kannattaa kokeilla maustamiseen.
 
Lieneekö jo mainittu mutta 1prk rahkaa, vajaa purkki valion mustikka jogurttia ja vähän sokeria päälle. Just kokeilin ja hyvältä maistuu.. :)
 
Lieneekö jo mainittu mutta 1prk rahkaa, vajaa purkki valion mustikka jogurttia ja vähän sokeria päälle. Just kokeilin ja hyvältä maistuu..

todellakin,mutta mustikkajogurttina kannatta käyttää pirkka jogurttia,joka on tehty virossa.se on itsessäänkin jo sellaista rahkamaista ja paljon paremman makuista kuin valion tai ingmannin tekeleet. :worship:
 
Ehrmannia sekoitetaan valion vadelmanmakuiseen mehukeittoon. On oikeen hyvää! (Ja olen aina vihannut rahkaa ennen)

ps. Valion rahkaa tulee välttää. Se on aikamoista sementtiä.
 
Yleensä vedän rahkaa (sementtiversiona kiitos, eli Milbonaa, Valiota tai Ingmania) vain iltapalana, ja silloin rahka+rypsäri-kombo uppoaa ihan hyvin. Pakko tunnustaa, että oikeastaan jopa pidän tuon yhdistelmän mausta.

Jos taas rahkaa on luvassa muulloin kuin päivän viimeiseksi mätöksi, niin saatan hieman panostaakin tuohon maustamiseen. Suosikkisetti hoituu näin: 1) kuoritaan omena + pilkotaan se mikronkestävään astiaan, 2) omenanpalojen päälle heitetään makeutusainetta, kanelia ja kardemummaa, 3) mikrotetaan reilun minuutin verran, 4) annetaan jäähtyä ja kipataan rahka joukkoon, 5) lusikoidaan ruuansulatusjärjestelmään.
 
Aika moni tuntuu sekoittavan rahkansa Fun Lightiin, kuinka paljon laitatte tiivistettä esim. 250g Ehrman purkilliseen ja sekoitatteko ihan vaan lusikalla tms.?
 
BFL2002 sanoi:
Aika moni tuntuu sekoittavan rahkansa Fun Lightiin, kuinka paljon laitatte tiivistettä esim. 250g Ehrman purkilliseen ja sekoitatteko ihan vaan lusikalla tms.?

Eipä tuota isoa määrää tarvita, maistamalle sen itelleen sopivan määrän löytää, minulla se on alle puoli desiä. Ja ihan lusikalla se sekaisin menee, ei siihen mitään sauvasekoittimia tarvita.
 
Itse olen sekoittanut 500g rahkaa ja noin puoli desiä mansikanmakuista Fun Lightia. Hyvää tulee, kuin kaupan Mansikkarahkaherkku, paljon halvempi ja proteiinipitoisempi vain.

Ongelma on, että tuota on pirun tahmea ja hidas syödä. Kaveri suositteli 200g rahka + n. 5dl appelsiinimehua -sekoitusta, jonka voi käytännössä juoda muutamassa sekunnissa. Varmaan pätee myös 500g rahkaa + 1l appelsiinimehua. Ei tuo kalliiksikaan tule, kun Lidlissä maksaa rahka 99snt ja litran purkki appelsiinimehua 40snt. Ja proteiiniarvot yli 60g. Jos tuon vielä voi juoda tuosta vaan niin hienoa. Täytyy kokeilla.
 
Appelsiinimehussa on iso määrä suht nopeita hiilareita, eli jos niitä ei halua saada, niin jättäisin nuo appelsiinimehut juomatta. Pistä vähän vettä sen funligtin kanssa ja saat varmasti sopivat juoksevaa rahkastasi.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom