Ite väsäsin puolukasta aikoinaan tällaisen pannarin:
5 dl maitoa
3 kananmunaa
purkki maitorahkaa
2 rkl sokeria / hunajaa / tummaa sokeria / uuniin kelpaavaa makeutusainetta
2 tl leivinjauhetta
4 dl hiivaleipäjauhoja
1.5 dl kauramannasuurimoita
0.5 tl suolaa
1 tl kardemummaa
(1 tl vaniljasokeria)
Päälle:
4 dl marjoja
3 dl joitain muita marjoja / omenaviipaleita
0.5 dl tummaa sokeria / hunajaa / makeutusainetta
Kaikki taikinan ainekset sekoitetaan ja taikinan annetaan turvota noin puoli tuntia. Se kaadetaan voidellulla leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Päälle ripotellaan marjat. Paistetaan 200C:ssa keskitasossa n.25 minuuttia kauniin väriseksi. Kypsän pannarin päälle ripotellaan makeutus.
Itse tein marjaseoksen kokonaan puolukoista ja makeuttajana käytin Canderel-jauhetta. Pannari sai paljon kehuja jopa ei-bodyruuan-ystäviltä. Ravintoarvotkin mielestäni ovat ihan jees: jaoin pellillisen 9 palaseen, yhdessä palassa on noin 200 kcal josta semmoinen 25 % proteiinia, 54 % hiilaria ja loput rasvaa.
Niin juu, ja resepti ei siis ole oma keksimäni, vaan löytyy Myllyn Paras Hyvinvointia viljasta -vihkosesta, joka tuli aikoinaan Fitness-lehden mukana.
Puolukat on aivan ihania... Ilman niitä mun aamu ei ala, laitan 2 dl aamupuuroon joka aamu :D