Puolukkaa

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja dave
  • Aloitettu Aloitettu

dave

Vikkelin kilauttaja
Liittynyt
29.4.2004
Viestejä
3 807
Olis tuota puolukkaa tuossa itellä nyt jonkin verran ja en oikein tiedä mitä siitä väsäis.Eli tänne vois heittää hyviä ehdotuksia, mitä maistuvia ruokia puolukasta saa väsättyä.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Ei varmaan sitä mitä haet, mutta erityisesti veri-ruokien (mustamakkara, veriohukaiset) ja porokäristyksen kanssa maistuu. Hyvä ominaisuus vielä on ku säilyy jääkaapissakin vaikka kuinka kauan.
 
Puolukkarahka on aivan ehdoton, parasta rahkaa mitä voi olla. Puolukkasurvos menee melkein minkä tahansa liharuoan kanssa. Hyvää jälkiruokaa saa kun vetää sauvasekottimella mössöksi puolukoita, mansikoita ja banaania, marjat mieluiten vähän jäisenä.

Jos puolukoita on paljon, niin viinihapolla tehtynä tulee puolukasta maailman parasta tuoremehua. :kuola:
 
Mullakin on tossa parvekkeella reteet 20 l puolukoita, pakkaseen menossa. Viime talvena oli sama homma, puolukka tuli jo korvista ulos kun sitä oli niin paljon... Rahkaan ja kaikenlaisiin smoothiehässäköihin sitä aina heitin, en oikein muuta käyttöä ole keksinyt. Puolukkaproteiinimuffinsit ei tosin kuulosta pahalta :)
 
Ite väsäsin puolukasta aikoinaan tällaisen pannarin:

5 dl maitoa
3 kananmunaa
purkki maitorahkaa
2 rkl sokeria / hunajaa / tummaa sokeria / uuniin kelpaavaa makeutusainetta
2 tl leivinjauhetta
4 dl hiivaleipäjauhoja
1.5 dl kauramannasuurimoita
0.5 tl suolaa
1 tl kardemummaa
(1 tl vaniljasokeria)

Päälle:
4 dl marjoja
3 dl joitain muita marjoja / omenaviipaleita
0.5 dl tummaa sokeria / hunajaa / makeutusainetta

Kaikki taikinan ainekset sekoitetaan ja taikinan annetaan turvota noin puoli tuntia. Se kaadetaan voidellulla leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Päälle ripotellaan marjat. Paistetaan 200C:ssa keskitasossa n.25 minuuttia kauniin väriseksi. Kypsän pannarin päälle ripotellaan makeutus.

Itse tein marjaseoksen kokonaan puolukoista ja makeuttajana käytin Canderel-jauhetta. Pannari sai paljon kehuja jopa ei-bodyruuan-ystäviltä. Ravintoarvotkin mielestäni ovat ihan jees: jaoin pellillisen 9 palaseen, yhdessä palassa on noin 200 kcal josta semmoinen 25 % proteiinia, 54 % hiilaria ja loput rasvaa.

Niin juu, ja resepti ei siis ole oma keksimäni, vaan löytyy Myllyn Paras Hyvinvointia viljasta -vihkosesta, joka tuli aikoinaan Fitness-lehden mukana.

Puolukat on aivan ihania... Ilman niitä mun aamu ei ala, laitan 2 dl aamupuuroon joka aamu :D
 
Puolukkahan uppoaa piirakassa parhaiten:kuola:

Sitten tietty survos menee verilettujen kanssa...

Itse en pysty syömään puolukkapuuroa, tulee oikeasti yrjö...mutta kaikille muille se tuntuu olevan suurta herkkua.
 
Puolukkahyytelö ja pinaattiletut! :kuola:
 
huuppaa, elikkä survottuja puolukoita (noita nyt vetelen vaikka paljaaltaan), sitten lappapuuro ja ruismarjapuuro, aivan helkkarin hyvää :kuola::kuola::kuola:

sitten loput keittää vaikka mehuksi...
 
Perusjuttu on pistää puolukkasurvosta aamupuuroon. Sopii mulle hienosti, koska en pidä kovin makeasta puuronmaustajasta.

Toinen perusjuttu on tehdä puolukkaruispuuroa. Sen ainoa miinuspuoli on pitkä ja työläs valmistus. Siinä kattilan ääressä on pakko kytätä se 45-60min ja hämmentää puuroa tasaisesti, muuten se palaa takuulla pohjaan ja heti. Toisaalta plussatkin ovat isoja ja niitä on monta: älyttömän hyvää, riittoisaa, kun tekee kerralla enemmän, terveellistä ja halpaa. Mun suuhun toi normaali ruispuuro on paljon maukkaampaa, kuin vispipuuro. Maistuu sekä kuumana että kylmänä maidon kanssa.

Ja puolukkasurvosta toki syödään kaikkien veri- ja maksaruokien kanssa, sopii hienosti.

Onneksi anoppi toimittaa ensi la 5L sankollisen puolukkasurvosta. :) :kuola:
 
Kaikkeen riistaruokaan puolukka iskee kyllä! Oikeestaan se on pakollinen lisuke hirveen, poroon, lintuihin jne.

Ja kuten edellä jo sanottiinkin, puolukkarahka on rahkojen aatelia. :D
 
Puolukka on hyvää ihan sellaisenaan, vähän nuijaa vain, ja parempaa vielä jos vähän sokeriakin malttaa lisätä.

Seurakseen se ei kaipaa kuin kuollutta elukkaa - kunhan reissulta kotiudun, aion kokeilla paistetun jauhelihan ja puolukkasurvoksen sekoitusta. Kun en muiden nurkissa oikein kehtaa ihan niin pitkälle mennä... sen on pakko olla hyvää :kuola:

Siis lihan, rahkan, puuron tai vaikka raejuuston kanssa, sämpylätaikinaankin voisi jokusen heittää. Ja jos kuivatut karpalot kerran ovat niin hyviä kuin ovat, voisi jokusen kuivatakin, ehkä.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom