proteiinijauheen annostelu?

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Asser
  • Aloitettu Aloitettu
Liittynyt
6.1.2004
Viestejä
125
Voiko proteiinijauhetta ottaa palautumiseen esim. 40 g vaikka ohjeessa lukee 30 g? Meikäläisellä painoa on kuitenkin yli 100 kg:tä. Päivittäistä ohjeen mukaista annostusta en tietty ylitä. Mitä varten aina kaikissa jauheissa on just toi 30 g /annos? Vastatkaa viisaammat!
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Voiko proteiinijauhetta ottaa palautumiseen esim. 40 g vaikka ohjeessa lukee 30 g? Meikäläisellä painoa on kuitenkin yli 100 kg:tä. Päivittäistä ohjeen mukaista annostusta en tietty ylitä. Mitä varten aina kaikissa jauheissa on just toi 30 g /annos? Vastatkaa viisaammat!

Eikös se niin ollut että noin 40g proteiinia per annos. jotenkin se liitty noihin imeytymis juttuihin, että hirveesti ei enempää kerrallaan imeytyis. Mutta jos sä esim juot ton maidon kanssa niin se 30g riittää ihan hyvin mun mielestä. Ihmiset korjatkaa jos olen väärässä tuon imeytymisen suhteen!
 
Imeytymiseen se liittyy juu. Ite kyllä vedän sen 50g palkkariin prodee ja toiset 50g hiilua, imeyty kaikki tai ei. Palkkariahan ei sitten maitoon sekoiteta, jos tahtoo edes jonkinlaisen hyödyn treenin jälkeen saada! Ei tää rakettitiedettä oo...
 
Imeytymiseen se liittyy juu. Ite kyllä vedän sen 50g palkkariin prodee ja toiset 50g hiilua, imeyty kaikki tai ei. Palkkariahan ei sitten maitoon sekoiteta, jos tahtoo edes jonkinlaisen hyödyn treenin jälkeen saada! Ei tää rakettitiedettä oo...

Mihinkäs tämä perustuu?? Ite sekotan kyllä veteen, mutta tältä samalta foorumilta oon lukenu joskus, että maito ois yhtä hyvä. Tiedä sitten ketä uskois... Vai onko nämä vaan koulukuntakysymyksiä? Ois kiva saada perusteltua faktaa, kun mututietoa on niin paljon ja jokaisella tuntuu olevan oma käsityksensä siitä, mikä on oikeaa treenaamista, miten lisäravinteita kuuluu käyttää jne.
 
"Mihinkäs tämä perustuu??"

Maito sisältää maitoproteiinia eli kaseiinia. Kaseiini on hitaasti imeytyvä proteiini. Tämän johdosta kaseiinin mukana olo hidastaa palkkarin imeytymistä. Eli tapahtuu sama efekti kuin palkkarissa olisi paljon rasvaa ( hidastaa imeytymistä).
 
"Mihinkäs tämä perustuu??"

Maito sisältää maitoproteiinia eli kaseiinia. Kaseiini on hitaasti imeytyvä proteiini. Tämän johdosta kaseiinin mukana olo hidastaa palkkarin imeytymistä. Eli tapahtuu sama efekti kuin palkkarissa olisi paljon rasvaa ( hidastaa imeytymistä).

Lähde?
 
Imeytymiseen se liittyy juu. Ite kyllä vedän sen 50g palkkariin prodee ja toiset 50g hiilua, imeyty kaikki tai ei. Palkkariahan ei sitten maitoon sekoiteta, jos tahtoo edes jonkinlaisen hyödyn treenin jälkeen saada! Ei tää rakettitiedettä oo...

Tää nyt on ihan höpö höpöä. Eri asia saadaanko siitä kovin merkittävää hyötyä, kun osa aminohapoista menee energiantuotantoon, mutta bullshittiä etteikö yli 40g imeytyisi.
 
Sanoisin itse kyllä, ettei tuo kaseiini blokkaa heran nopeampaa imeytymistä mitenkään, jos niitä yhtäaikaa nautitaan...
 
Nythän tää muuttu mielenkiintoseks. Mä kyllä aina vedän palkkarin maidolla kun en mä sitä vedellä saa alas, kun tuo maku tuuppaa olemaan niin hirveä.
Mutta tuskinpa siinä loppupeleissä on hirveesti mitään merkitystä...
 
Maito sisältää maitoproteiinia eli kaseiinia. Kaseiini on hitaasti imeytyvä proteiini. Tämän johdosta kaseiinin mukana olo hidastaa palkkarin imeytymistä. Eli tapahtuu sama efekti kuin palkkarissa olisi paljon rasvaa ( hidastaa imeytymistä).

Eiköhän tuolla maidon pois jättämisellä palkkarista ole kuitenkin enemmän tekemistä maidon kalsiumin kanssa ja sen vaikutuksesta magnesiumin, sinkin ja muiden kivennäisaineiden imeytymiseen.
 
Täällä taas ihmiset raapii päänsä verille pohtiessaan, vetääkkö palkkarissa 30 vai peräti 40g proteiinia... Sitte perjantain koittaessa haetaan lava kaljaa, vedetään vähä HK:n blå:ta. Lauantaina ei syödäkkää mitään, kun on krapula. Illalla aletaan taas ryyppäämään, aamuyöstä käydään vetämässä grillillä makkararanet. Sunnuntai menee oksentaessa, mitään ei tietenkään syödä. Maanantaina palataan isojen kysymysten äärelle:"30 vai 40g heraa palkkariin" ja "maidolla vai vedellä".
 
Täällä taas ihmiset raapii päänsä verille pohtiessaan, vetääkkö palkkarissa 30 vai peräti 40g proteiinia... Sitte perjantain koittaessa haetaan lava kaljaa, vedetään vähä HK:n blå:ta. Lauantaina ei syödäkkää mitään, kun on krapula. Illalla aletaan taas ryyppäämään, aamuyöstä käydään vetämässä grillillä makkararanet. Sunnuntai menee oksentaessa, mitään ei tietenkään syödä. Maanantaina palataan isojen kysymysten äärelle:"30 vai 40g heraa palkkariin" ja "maidolla vai vedellä".

Ei hassummin haasteltu veli hopea. Tässä allekirjottanu ihmetelly näitä kysymyksiä jo pitkään. Kuitenki isot palikat pitäs olla kunnossa ennen ku näillä on paskannokareen väliä. Ja eri juttu on että onko koskaan. Ja jos haluaa elää bodymunkkielämää niin se on sitten oltava täysin sitä eikä jotain että hifistelee jonku d-vitamiinin mikrogrammojen kaa ja joka viikonloppu baariin. Ite ainaki dokaan. En usein, mutta dokaan kyllä vaikka se harrastukseen negatiivisesti vaikuttaa. Dokaus nyt vain yhtenä esimerkkinä, muita on esim. joku pitkä säbäpeli tai roskaruoka. Totta munassa pelaan hyvää matsia hyvässä seurassa vaikka se sitä lihasta kuluttaiski ja totta munassa syön roskaruokaa jos sattuu vaan just joskus tekemään mieli. Eri juttu sit jos on joku bull mentula jonka kroppa on optimoitu aivan täysin just eikä melkein. Silloin jotku 30 vai 40 herat on aika olennaisiakin juttuja.
 
Eikös se niin ollut että noin 40g proteiinia per annos. jotenkin se liitty noihin imeytymis juttuihin, että hirveesti ei enempää kerrallaan imeytyis. Mutta jos sä esim juot ton maidon kanssa niin se 30g riittää ihan hyvin mun mielestä. Ihmiset korjatkaa jos olen väärässä tuon imeytymisen suhteen!

Ei pijä paikkaansa mutta se o ollu perinteinen 'soppeli' määrä noin 30 grammaa. Toki jos haluaa enempi syyä eikä vatsa pistä vastaan ni voi vetää enempi, ei tarvi varoa. Olivatkohan ne perinteiset suositukset että perusmallin saliharrastelijalle joku 1,5g protskua per painokilo per päivä (ruoka + jauhot), kovempaa bodaavat voivat vetää pari grammaa tai ylikin.
 
Ei pijä paikkaansa mutta se o ollu perinteinen 'soppeli' määrä noin 30 grammaa. Toki jos haluaa enempi syyä eikä vatsa pistä vastaan ni voi vetää enempi, ei tarvi varoa. Olivatkohan ne perinteiset suositukset että perusmallin saliharrastelijalle joku 1,5g protskua per painokilo per päivä (ruoka + jauhot), kovempaa bodaavat voivat vetää pari grammaa tai ylikin.

No hyvä että oikea vastaus tuli :) Joskus luin ton 40g jutun jostain ja tais olla sitten ihan puutaheinää koko teksti :D
 
Muistaakseni Layne Norton on selitellyt tuosta maagisesta 40 grammasta, että se olisi sillä määrällä keho ryhtyy varmasti maksimaalisen tehokkaaseen proteiinisynteesiin ja lihaskasvuun. Jos ottaa suuremman määrän, niin loppumäärä ei hyödytä proteiinisynteesiä, joskin senkin keho käyttää energialähteenä. Jotain tällaista. Norton on jonkin sortin biotieteilijä ja pohjaa selittelynsä tutkimuksiin.

Toisaalta esim. sisätautien erikoislääkäri ja voimaharjoittelun harrastaja Jan Sundell toistaa kirjassaan ja artikkeleissaan väitettä, että "Elimistö pystyy hyödyntämään kerralla melko vähän, vain noin 20 g proteiinia". Tämäkin perustuu johonkin tutkimukseen.

Mutta mitä helkkaria tämä "kerralla" tarkoittaa? Missä ajassa elimistö sitten rupeaa "hyödyntämään" proteiinia uudestaan? Pitääkö kehon "käyttää" kaikki edelliset proteiinit loppuun, ennen kuin se voi hyödyntää taas proteiinia? Eikö kerralla isommasta määrästä proteiinia vapaudu kehon käyttöön sitä mukaa kun vanha on "hyödynnetty"?

https://jyx.jyu.fi/dspace/bitstream...88/URN:NBN:fi:jyu-201212173367.pdf?sequence=1

Tämä gradu näyttäisi tuovan nuo väitteet yhteen ja sanoo seuraavaa:

Proteiinien määrän vaikutuksesta harjoituksen jälkeiseen proteiinimetaboliaan on tutkittu, mutta tarkkaa suositusta optimaalisesta määrästä ei vielä pystytä sanomaan. Børsheim ym. (2002) osoitti, että määrällisesti jo kuuden gramman välttämättömien aminohappojen nauttiminen voimaharjoituksen yhteydessä muutti lihaksen proteiinitasapainon positiiviseksi harjoituksen jälkeen. Se selittyi suurelta osin proteiinisynteesin lisääntymisellä, sillä proteiinien hajotus ei tällöin muuttunut. Proteiinien määrän ylärajaa proteiinimetabolian optimoimiseksi ei pystytä tarkasti sanomaan, mutta näyttäisi, että vähintään 20 - 40 g:n annoksella proteiinisynteesi saavuttaa maksimin, sillä tätä korkeammat proteiinin saannit eivät näyttäisi lisäävän proteiinisynteesiä.
 

Suositut

Back
Ylös Bottom