ei mee testot
Markkinoilla on erilaisia vilja-, herne- ja riisiproteiineja, mutta soijaproteiini-isolaatti on ainoa merkittävä kasvikunnasta peräisin oleva proteiininlähde. Sen alhaisesta metioniinipitoisuudesta johtuen biologinen arvo on melko alhainen, kun taas proteiinin hyväksikäyttöarvo on hyvinkin korkea. Soijaproteiinilla on useita funktionaalisia ominaisuuksia. Sen sisältämät isoflavonoidit ja fytokemikaalit näyttävät ehkäisevän estrogeeniriippuvaisten syöpien syntyä ja normalisoivan insuliinin ja sukupuolihormonien eritystä. Tutkimukset ovat osoittaneet, että soijaproteiini sopii erittäin hyvin myös miehille eikä luultua testosteronia alentavaa vaikutusta sillä ole. Dieetillä olevaa henkilöä varmasti kiinnostaa myös soijaproteiinin kyky pitää kilpirauhasen toiminta aktiivisena. Tätä ominaisuutta ei mikään muu proteiini kykene tarjoamaan. Korkeahkosta haaraketjuisten aminohappojen sekä glutamiinin pitoisuuden ansiosta soijaproteiini kykenee säästämään lihaskudosta. Soijaproteiini-isolaatin proteiinipitoisuus on 87-90%, se on laktoositonta ja rasvaa siinä on 3-6%. Perinteiset soijajauhot aiheuttavat useimmille ruoansulatusongelmia, joten isolaatti on siten suositeltavin soijaproteiinin muoto.