- Liittynyt
- 20.12.2003
- Viestejä
- 1 053
:jahas: Vaalit lähestyy ja on loppukirin aika, joten otetaas tää väittely nyt oikeen omaan threadiinsä. Tonne pressanvaalithrediin(Kokoomus-jugendin muurahaispesä) ei kuulemma Halosen kannattajat uskalla tulla, niin kömpikääs viimestään nyt esiin niitten kivienne alta.
Mua on väitetty "pikkasen" fanaattiseks tässä presidentinvaaliasiassa. Aiheellisesti, myönnetään, että oon kansan valtavirtaa vastaan kohtuullisen(kohtuuttoman) voimakkaasti. Pakkiksella suuri osa kannattaa Niinistöä alunperinkin, joten täälä on vaalien kannalta sinänsä turha Saulin puolesta mekkaloida.
Mutta täällä luulis kuitenkin saavan hyviä PERUSTELUITA Halosen puolesta tai ainakin lyhyitä (hyvin perusteltuja)kuittailuja, minkä takia Halonen. Tai miksei Sauli. Erityisesti, koska porukka on nuorta ja ajattelee myös tulevaisuutta eikä ole pilaantunut vanhojen kommunistien kahvitauoilla.
Vaikka täällä kuinka yleinen ilmapiiri olis Sauli-myönteinen, niin LUULIS niitä vastarannankiiskejä olevan. Ja varjogallupin mukaan onkin suurinpiirtein 20% pakkiksesta ja varmasti pitäis löytyä ainakin 187 Tarjan kannattajaa.
Tähän mennessä mä en ole kuullut yhtään hyvää syytä äänestää Halosta. Yleisesti hyvää tai, että olis kukaan perustellut hyvin omalta kannaltaan minkä takia häntä äänestää.
Pari perustelua mitkä EIVÄT ole hyviä SYITÄ äänestää Halosta:
1) Nainen (Ei siksi, että olisi mikään haittakaan)
2) No kun se on hoitanu hommansa niin hyvin (ilman HYVIÄ perusteluita)
3) No kun se on..öö..niin kansanläheinen ja tavanomainen (Tarkotuksena on valita tämän tasavallan arvovaltaisin henkilö, joka hoitaa Suomen suhteita ulkovaltoihin. Ei sun henkilökohtasta kalakaveria.)
4) "Halonen, eikä tarvitse edes miettiä."
5) Halonen = demari
Mun mielipiteeni, minkä takia Sauli Niinistö on näistä kahdesta selkeästi se parempi vaihtoehto. Nää ei oo mitenkään kattavia listoja, eikä asiat missään tärkeysjärjestyksessä, mutta pientä yhteenvetoa mitä mielessä on pyörinyt:
Niinistö(Pelimies!)
+ karismaattinen ja edustava
+ realisti
+ talousasiantuntija
+ vaaliteesit
+ Halosta parempi arvosana johtajuustestissä
+ kielitaito
+ ainoa ehdokas, jolla myös duunaritausta (Ymmärtää myös sitä puolta. Realismi.)
+ julkistaisi Stasi-listat (Avoimuus historiasta.)
+ korostaa presidentin ns. unilukkarin roolia
Halonen(Muumimamma vai telaketjufeministi SETAlainen?)
- ulkonäkö (Jopa Conan pilkkaa tätä. Ei, se ei todellakaan ole imartelevaa eikä Suomen etu.)
- populisti
- havittelee YK virkaa -> Suomen etujen ajaminen vs. oman edun / kehitysmaiden suosiminen
- ei konkreettista strategiaa/visioita hyvinvointiyhteiskunnan säilyttämiseksi
- edellisestä huolimatta kuitenkin vahva hyvinvointiyhteiskunnan puolustaja -> populismi
- liikkeellä samalla paketilla kuin 6 vuotta sitten
- ei juurikaan duunarihommia(korostaa silti työväentaustaansa)
- salailee STASI-listoja
- salailee mitä tapahtui Koiviston konklaaveissa
- salailee mm. SSP-sopimusta, Aktiv-Hansa-kauppaa
- huono johtaja(kuuluu alimpaan 10%:iin)
- äkkipikäinen, kiukuttelee
- maamiinojen kielto
- näkyvä EEC-vapaakauppasopimuksen vastustaminen
- rajottaa yritysten mukaanpääsyä vienninedistämismatkoille.(Vanhat aatteet painaa)
- aktiivinen rooli DDR:n tunnustamiskomiteassa
- edelliset presidentit Ahtisaari(SDP) ja Koivisto(SDP) EIVÄT tue kamppanjaa(LOL)
- vanhan valtaus 1968. Sillonhan vasemmistoradikaalit, joihin Halonen kuului koitti avata Suomessa tietä vallankumoukselle. LOL.
- edusti joitain vuosia sitten Suomea Chilessä pidettyssä toverijuhlassa. Samalla loistaen poissaolollaan Suomessa pidetyssä suuressa sotaveteraanien tapahtumassa. (Isänmaallisuus? Suomi-kuva?)
- sanonut mm. että miehet eivät kykene lastenhoitoon yhtä hyvin kuin naiset(tasa-arvo?)
- 1) "Koko kansan presidentti" - millä eväillä? (Populismi ja Kansan tietämättömyys ei tässä kohtaa riitä)
- 1) Vasemmiston ehdokas(Heillä ei siis omaa ehdokasta, Halonen hoitaa heidän asiansa niin hyvin)
- > 1 + 1 = Halonen ei oikein mitään mieltä mistään
- kertoo paljon kun vasemmistoliitto sanoo äänestävänsä Halosta henkilönä, ei niinkään tue SDP:tä.
- muumimammaimago vs. todellisuus (Halosen peräänkuuluttama kuluttajansuoja presidentinvaaleissa!)
- ei osannut sanoa merkittävintä ulkopoliittista saavutustaan 6 vuoden presidenttikauden aikana YLE:n haastattelussa. Eikä tosiaan johtunu siitä, että olis niin monta hyvää josta valita..
- nimitykset ja niiden perustelut (Sinikka Salo Suomen pankin johtokuntaan, Erkki Liikanen Suomen pankin pääjohtajaksi ja Pauliine Koskelo korkeimman oikeuden presidentiksi)
- Yhdysvaltojen kritisoiminen Irakin sodasta, mutta ei kuitenkaan julkista lausuntoa Venäjän ihmisoikeusloukkauksista Tshetsheniassa(johdonmukaisuus?)
- 85% yritysten edustajista ei ole tyytyväisiä vienninedistäjä Halosen vienninedistämiseen (lähde Taloussanomat)
- vastusti varallisuusveronpoistoa (jälkikäteen(kun oli sen itse allekirjoittanut -> populismi(välttämätön toimi niin Hallituksen kuin eduskunnankin mielestä, kuitenkin tietämätön kansa vastustaa ja Halonen kalastelee pisteitä. Mielipidejohtajuus?)
- ylipäällikkyyden korostaminen(EI käynyt armeijaa. EI tunne edes natsoja. Tempperamentti!)
Koska kyse on virassa olevasta presidentistä, jolla on 6 vuotta takanaan, tulisi Halosen pystyä perustelemaan saavutuksensa toimensa tämän kauden aikana. Itse hän ei siihen ole pystynyt vaan vetoaa galluppeihin. Tähän on yksinkertainen selitys. Ei tee paljon mitään. Ei mokaa paljon mitään. Ei sano mitään. Ei loukkaa ketään. Ja kuitenkin vaaliohjelma on sama.
Gallupit tukee myös tätä. Suosio ei johdu hyvästä viranhoitamisesta(vain 10% arvelee suosion johtuvan hyvästä ulkopolitiikasta! (vain presidentin TÄRKEIN tehtävä!) ) Joten naurettavaa vedota kansansuosioon, miten on hommansa hoitanut. Ja edelleen linjanvedot jatkuu samalla hyväksi todetulla linjalla. Ei uudistuksia kampanjan aikana.
Toinen juttu Suomen kuvasta maailmalla. Puoluetoveri presidentti Martti Ahtisaari on kulissien takana sanonut Halosen kansansuosiosta näin: "Se ei kerro tipan tippaa miten asianomaisen aikana Suomi nähdään maailmalla." Ja vaikka tämä tuli julkisuuteen, Ahtisaari ei suostu asiaa kommentoimaan, joten pitää varmasti myös paikkansa. Ainakaan ei hirveästi haittaa, että tällainen lausunto hänen oletetaan antaneen. Joten se siitä Halosen Suomen imagon kohottamisesta.
Tosta kansansuosiosta vielä, että a) Useimmat eivät seuraa politiikkaa kovin tarkasti. b) Unohtavat presidentin valtaoikeudet/tehtävät. Se, että sanoo puolustavansa köyhiä ja hyvinvointivaltiota uppoaa moniin, vaikka ei muuta teekään kun toistaa tätä samaa jokapaikassa. Jopa politiikkaan perehtynyt kuljetusala perusteli Halosen valintaa lyhyesti ja ytimekkäästi näin: Halonen=Demari. :thumbs:
Käytännön toimista ja puheista suurin osa menee kehitysmaiden suuntaan / ihmisoikeuksien puolustamiseen maailmalla. Tässä maailmassa riittää tulevaisuudessa kehitysmaita ja selkkauksia mitä kommentoida. Se on eri asia miten kannattavaa se on tällaisen pienen maan edustalta.
Kun kuuntelee Halosen puheenvuoroja niin siellä tulee AINA sellasta ympäripyöreetä puppua, että oikein naurattaa. Joku kummastelee Niinistön NATO-kantojen sekavuutta, niin ne on kristallinkirkaat Halosen vastauksiin verrattuna. Kattelin tässä huvikseni vanhoja vaalitenttejä netissä ja ei siltä Haloselta saa suoraa vastausta sitten yhtään mihinkään.
Mielistelee joka suuntaan. Kysytään vaikka hyvinvointivaltion turvaamisesta niin tulee litaniat miten vähäosasia, opiskelijoita ym. tulee auttaa. Huolehdittava sosiaalisesta oikeudenmukaisuudesta. Tarvitaan lisää yrityksiä. On vastattava globaalisaation haasteisiin. Diipadaapaa. Kaikille jotakin. -> Ei kenellekään mitään.
Ihan pari esimerkkiä tästä:
Kun kysyttiin ketä Suomen presidenteistä erityisesti kunnioittaa, niin siihenkin piti luetella pitkä lista ja lopuks lisätä, että kyllä mä ottaisin kaikista parhaat puolet. "Vähän vaikee päättää". Niin tuntuu kyllä olevan, ettei vaan loukkaa ketään. On siinä meillä mielipidevaikuttaja. Jumalauta.
Verotusta on laskettu jo 3 hallituksen aikana ja kokonaisverotulot ovat samalla kasvaneet. Tänä vuonna ne on ennätyssuuret. Halonen kommentoi tähän kysymykseen, että onko hyvä linja, pitäiskö veroja nostaa, suurinpiirtein niin, että ensin määritteli mihin veroja yleensä tarvitaan ja sitten jatko, että hyvä niitä kuitenkin olis olla(niinkö tosiaan?), ja kyllä käyttökohteita vielä riittäis. Painotti tasapainoa, että köyhillä hyvä olla ja, että rahaa riittäis investointeihin...
Tässä punasille esimerkki "aatetovereilta" ketä presidentinvaaleissa tulisi äänestää:
lähde Sauli Niinistön blogi http://www.niinisto.net/index.php?option=com_content&task=view&id=111&Itemid=26
(Tapaaminen linnanjuhlissa.)
Loppujen lopuks tää kiteytyy kahteen asiaan. Presidentin tärkeimpiin tehtäviin: Ulko- ja turvallisuuspolitiikan hoitamiseen sekä kansan mielipidevaikuttajana toimimiseen.
Ensimmäiseen Niinistön kanta on selvä. Jopa Nato kantakin on jo kohtuu selvä. Se on optiona sellaiseen Natoon, jossa Eurooppa ottaa suurempaa roolia. Ja tähän ollaan asiantuntijoiden mukaan menossa, koska Yhdysvallat vähentää vaikutustaan Euroopassa ja keskittyy häslään muualla. Ulkopolitiikassa Niinistön number one priority on Suomen etu. Yksinkertasesti niin kun pitää ollakin. Etujen ajaminen sopimuksissa sekä toimiminen vienninedistäjänä. Yrittää parhaansa, jotta Suomi vaikuttaisi kiinnostavana investointikohteena maailmalla. Jo pelkästään Niinistön oma imago on suuri plussa tässä.
Mielipidevaikuttamisessa Niinistö korostaa kansan herättelyä. Kansakunnan kokonaisstrategian pitämistä mielessä ja katsomista pitkälle tulevaisuuteen. Eduskuntavaalikausien yli. Niistä kansallekin vaikeista asioista on puhuttava ja pyrittävä vaikuttaan yleiseen ilmapiiriin niin, että tulevaisuuden haasteet ymmärretään paremmin.
Halosen vastaavat meriitit ulko- ja turvallisuuspolitiikan kohdalta on vähintään yhtä epäselvä Nato-kanta. Suomen etuja Halonen on ajanut aina sillon kun on kehitysmaiden asioilta kerinnyt. 85% yrityksistä EI ole tyytyväisiä. Itse Tarja ei kuitenkaan osaa määrittää merkittävintä saavutustaan. Monet kuitenkin pitää sellasena välien tulehduttamista Yhdysvaltojen(erittäin tärkeä tekijä globaalissa taloudessa, ainoa supervalta)kanssa, maailmanparannusinnossaan.
Mielipidevaikuttamisessa Halonen on lähinnä loistanut populistisilla kommenteillaan. Populisti presidenttinä on huonoin mahdollinen vaihtoehto. Presidentti ei päätä verotuksesta eikä sisäpolitiikasta, joten siinä virassa ainakin pitäisi olla joku joka uskaltaa sanoa niin kun asiat on. Piti kansa siitä tai ei.
Joten, "Kai tiedätte ketä äänestetään?"...
Mua on väitetty "pikkasen" fanaattiseks tässä presidentinvaaliasiassa. Aiheellisesti, myönnetään, että oon kansan valtavirtaa vastaan kohtuullisen(kohtuuttoman) voimakkaasti. Pakkiksella suuri osa kannattaa Niinistöä alunperinkin, joten täälä on vaalien kannalta sinänsä turha Saulin puolesta mekkaloida.
Mutta täällä luulis kuitenkin saavan hyviä PERUSTELUITA Halosen puolesta tai ainakin lyhyitä (hyvin perusteltuja)kuittailuja, minkä takia Halonen. Tai miksei Sauli. Erityisesti, koska porukka on nuorta ja ajattelee myös tulevaisuutta eikä ole pilaantunut vanhojen kommunistien kahvitauoilla.
Vaikka täällä kuinka yleinen ilmapiiri olis Sauli-myönteinen, niin LUULIS niitä vastarannankiiskejä olevan. Ja varjogallupin mukaan onkin suurinpiirtein 20% pakkiksesta ja varmasti pitäis löytyä ainakin 187 Tarjan kannattajaa.
Tähän mennessä mä en ole kuullut yhtään hyvää syytä äänestää Halosta. Yleisesti hyvää tai, että olis kukaan perustellut hyvin omalta kannaltaan minkä takia häntä äänestää.
Pari perustelua mitkä EIVÄT ole hyviä SYITÄ äänestää Halosta:
1) Nainen (Ei siksi, että olisi mikään haittakaan)
2) No kun se on hoitanu hommansa niin hyvin (ilman HYVIÄ perusteluita)
3) No kun se on..öö..niin kansanläheinen ja tavanomainen (Tarkotuksena on valita tämän tasavallan arvovaltaisin henkilö, joka hoitaa Suomen suhteita ulkovaltoihin. Ei sun henkilökohtasta kalakaveria.)
4) "Halonen, eikä tarvitse edes miettiä."
5) Halonen = demari
Mun mielipiteeni, minkä takia Sauli Niinistö on näistä kahdesta selkeästi se parempi vaihtoehto. Nää ei oo mitenkään kattavia listoja, eikä asiat missään tärkeysjärjestyksessä, mutta pientä yhteenvetoa mitä mielessä on pyörinyt:
Niinistö(Pelimies!)
+ karismaattinen ja edustava
+ realisti
+ talousasiantuntija
- yritysten markkinointi muualla
- investointien hankinta Suomeen
+ vaaliteesit
- Suomi on keksittävä uudestaan (Tästä on keskusteltava, ympäristö muuttuu.)
- Uutta työtä Suomeen (Avainasemassa menestykseen myös tulevaisuudessa.)
- Vastakkain asettelun aika on ohi (Toimittava yhdessä Suomen hyväksi.)
- Viisas katsoo myös kauemmas (Presidentin tärkeä omaisuus huolehtia suurista linjoista, tulevaisuuden strategia, herätellä tuleviin ongelmiin.)
- Hyvinvointi asuu lähellä (Niinistö kunnioittaa myös pehmeitä arvoja.)
+ Halosta parempi arvosana johtajuustestissä
+ kielitaito
+ ainoa ehdokas, jolla myös duunaritausta (Ymmärtää myös sitä puolta. Realismi.)
+ julkistaisi Stasi-listat (Avoimuus historiasta.)
+ korostaa presidentin ns. unilukkarin roolia
Halonen(Muumimamma vai telaketjufeministi SETAlainen?)
- ulkonäkö (Jopa Conan pilkkaa tätä. Ei, se ei todellakaan ole imartelevaa eikä Suomen etu.)
- populisti
- havittelee YK virkaa -> Suomen etujen ajaminen vs. oman edun / kehitysmaiden suosiminen
- ei konkreettista strategiaa/visioita hyvinvointiyhteiskunnan säilyttämiseksi
- edellisestä huolimatta kuitenkin vahva hyvinvointiyhteiskunnan puolustaja -> populismi
- liikkeellä samalla paketilla kuin 6 vuotta sitten
- ei juurikaan duunarihommia(korostaa silti työväentaustaansa)
- salailee STASI-listoja
- salailee mitä tapahtui Koiviston konklaaveissa
- salailee mm. SSP-sopimusta, Aktiv-Hansa-kauppaa
- huono johtaja(kuuluu alimpaan 10%:iin)
- äkkipikäinen, kiukuttelee
- maamiinojen kielto
- näkyvä EEC-vapaakauppasopimuksen vastustaminen
- rajottaa yritysten mukaanpääsyä vienninedistämismatkoille.(Vanhat aatteet painaa)
- aktiivinen rooli DDR:n tunnustamiskomiteassa
- edelliset presidentit Ahtisaari(SDP) ja Koivisto(SDP) EIVÄT tue kamppanjaa(LOL)
- vanhan valtaus 1968. Sillonhan vasemmistoradikaalit, joihin Halonen kuului koitti avata Suomessa tietä vallankumoukselle. LOL.
- edusti joitain vuosia sitten Suomea Chilessä pidettyssä toverijuhlassa. Samalla loistaen poissaolollaan Suomessa pidetyssä suuressa sotaveteraanien tapahtumassa. (Isänmaallisuus? Suomi-kuva?)
- sanonut mm. että miehet eivät kykene lastenhoitoon yhtä hyvin kuin naiset(tasa-arvo?)
- 1) "Koko kansan presidentti" - millä eväillä? (Populismi ja Kansan tietämättömyys ei tässä kohtaa riitä)
- 1) Vasemmiston ehdokas(Heillä ei siis omaa ehdokasta, Halonen hoitaa heidän asiansa niin hyvin)
- > 1 + 1 = Halonen ei oikein mitään mieltä mistään
- kertoo paljon kun vasemmistoliitto sanoo äänestävänsä Halosta henkilönä, ei niinkään tue SDP:tä.
- muumimammaimago vs. todellisuus (Halosen peräänkuuluttama kuluttajansuoja presidentinvaaleissa!)
- ei osannut sanoa merkittävintä ulkopoliittista saavutustaan 6 vuoden presidenttikauden aikana YLE:n haastattelussa. Eikä tosiaan johtunu siitä, että olis niin monta hyvää josta valita..
- nimitykset ja niiden perustelut (Sinikka Salo Suomen pankin johtokuntaan, Erkki Liikanen Suomen pankin pääjohtajaksi ja Pauliine Koskelo korkeimman oikeuden presidentiksi)
- Yhdysvaltojen kritisoiminen Irakin sodasta, mutta ei kuitenkaan julkista lausuntoa Venäjän ihmisoikeusloukkauksista Tshetsheniassa(johdonmukaisuus?)
- 85% yritysten edustajista ei ole tyytyväisiä vienninedistäjä Halosen vienninedistämiseen (lähde Taloussanomat)
- vastusti varallisuusveronpoistoa (jälkikäteen(kun oli sen itse allekirjoittanut -> populismi(välttämätön toimi niin Hallituksen kuin eduskunnankin mielestä, kuitenkin tietämätön kansa vastustaa ja Halonen kalastelee pisteitä. Mielipidejohtajuus?)
- ylipäällikkyyden korostaminen(EI käynyt armeijaa. EI tunne edes natsoja. Tempperamentti!)
Koska kyse on virassa olevasta presidentistä, jolla on 6 vuotta takanaan, tulisi Halosen pystyä perustelemaan saavutuksensa toimensa tämän kauden aikana. Itse hän ei siihen ole pystynyt vaan vetoaa galluppeihin. Tähän on yksinkertainen selitys. Ei tee paljon mitään. Ei mokaa paljon mitään. Ei sano mitään. Ei loukkaa ketään. Ja kuitenkin vaaliohjelma on sama.
Gallupit tukee myös tätä. Suosio ei johdu hyvästä viranhoitamisesta(vain 10% arvelee suosion johtuvan hyvästä ulkopolitiikasta! (vain presidentin TÄRKEIN tehtävä!) ) Joten naurettavaa vedota kansansuosioon, miten on hommansa hoitanut. Ja edelleen linjanvedot jatkuu samalla hyväksi todetulla linjalla. Ei uudistuksia kampanjan aikana.
Toinen juttu Suomen kuvasta maailmalla. Puoluetoveri presidentti Martti Ahtisaari on kulissien takana sanonut Halosen kansansuosiosta näin: "Se ei kerro tipan tippaa miten asianomaisen aikana Suomi nähdään maailmalla." Ja vaikka tämä tuli julkisuuteen, Ahtisaari ei suostu asiaa kommentoimaan, joten pitää varmasti myös paikkansa. Ainakaan ei hirveästi haittaa, että tällainen lausunto hänen oletetaan antaneen. Joten se siitä Halosen Suomen imagon kohottamisesta.
Tosta kansansuosiosta vielä, että a) Useimmat eivät seuraa politiikkaa kovin tarkasti. b) Unohtavat presidentin valtaoikeudet/tehtävät. Se, että sanoo puolustavansa köyhiä ja hyvinvointivaltiota uppoaa moniin, vaikka ei muuta teekään kun toistaa tätä samaa jokapaikassa. Jopa politiikkaan perehtynyt kuljetusala perusteli Halosen valintaa lyhyesti ja ytimekkäästi näin: Halonen=Demari. :thumbs:
Käytännön toimista ja puheista suurin osa menee kehitysmaiden suuntaan / ihmisoikeuksien puolustamiseen maailmalla. Tässä maailmassa riittää tulevaisuudessa kehitysmaita ja selkkauksia mitä kommentoida. Se on eri asia miten kannattavaa se on tällaisen pienen maan edustalta.
Kun kuuntelee Halosen puheenvuoroja niin siellä tulee AINA sellasta ympäripyöreetä puppua, että oikein naurattaa. Joku kummastelee Niinistön NATO-kantojen sekavuutta, niin ne on kristallinkirkaat Halosen vastauksiin verrattuna. Kattelin tässä huvikseni vanhoja vaalitenttejä netissä ja ei siltä Haloselta saa suoraa vastausta sitten yhtään mihinkään.
Mielistelee joka suuntaan. Kysytään vaikka hyvinvointivaltion turvaamisesta niin tulee litaniat miten vähäosasia, opiskelijoita ym. tulee auttaa. Huolehdittava sosiaalisesta oikeudenmukaisuudesta. Tarvitaan lisää yrityksiä. On vastattava globaalisaation haasteisiin. Diipadaapaa. Kaikille jotakin. -> Ei kenellekään mitään.
Ihan pari esimerkkiä tästä:
Kun kysyttiin ketä Suomen presidenteistä erityisesti kunnioittaa, niin siihenkin piti luetella pitkä lista ja lopuks lisätä, että kyllä mä ottaisin kaikista parhaat puolet. "Vähän vaikee päättää". Niin tuntuu kyllä olevan, ettei vaan loukkaa ketään. On siinä meillä mielipidevaikuttaja. Jumalauta.
Verotusta on laskettu jo 3 hallituksen aikana ja kokonaisverotulot ovat samalla kasvaneet. Tänä vuonna ne on ennätyssuuret. Halonen kommentoi tähän kysymykseen, että onko hyvä linja, pitäiskö veroja nostaa, suurinpiirtein niin, että ensin määritteli mihin veroja yleensä tarvitaan ja sitten jatko, että hyvä niitä kuitenkin olis olla(niinkö tosiaan?), ja kyllä käyttökohteita vielä riittäis. Painotti tasapainoa, että köyhillä hyvä olla ja, että rahaa riittäis investointeihin...
Tässä punasille esimerkki "aatetovereilta" ketä presidentinvaaleissa tulisi äänestää:
lähde Sauli Niinistön blogi http://www.niinisto.net/index.php?option=com_content&task=view&id=111&Itemid=26
(Tapaaminen linnanjuhlissa.)
Keskusteluja käytiin. Jännin minun osaltani erään tervehtimään tulleen vakaan mieshenkilön kanssa.
- Hyvää iltaa, olen kommunisti, hän aloitti, - oikein aito kommunisti olenkin.
Tapailin jo jotain selaista, että sehän on hyvä, että sitten tiedetään molemmat mitä ollaan ja että kommunistin kanssa onkin mielenkiintoista jutella, kun hän saman tien jatkoi.
- Mutta äänestän Sinua.
En ennättänyt edes sanoa ulos naamastani näkynyttä kysymysmerkkiä, kun hän jo selvitti.
- Juuri siksi, että tiedän mikä olet, vaikken juurikaan ole kanssasi samaa mieltä asioista.
Totesimme yhdessä, noin yleisellä tasolla, että niin se on. On helpompi luottaa ihmiseen, jonka kanssa on samaa mieltä vain kolmasosasta asioista mutta josta näkyy, että tosissaan se on, kuin ihmiseen, joka on kaikesta samaa mieltä, muttei vakuuttavasti mitään mieltä.
Täytyy kyllä myöntää, että jälkeen mieleen vilahti, että luurasiko piilokamera jossakin.
Loppujen lopuks tää kiteytyy kahteen asiaan. Presidentin tärkeimpiin tehtäviin: Ulko- ja turvallisuuspolitiikan hoitamiseen sekä kansan mielipidevaikuttajana toimimiseen.
Ensimmäiseen Niinistön kanta on selvä. Jopa Nato kantakin on jo kohtuu selvä. Se on optiona sellaiseen Natoon, jossa Eurooppa ottaa suurempaa roolia. Ja tähän ollaan asiantuntijoiden mukaan menossa, koska Yhdysvallat vähentää vaikutustaan Euroopassa ja keskittyy häslään muualla. Ulkopolitiikassa Niinistön number one priority on Suomen etu. Yksinkertasesti niin kun pitää ollakin. Etujen ajaminen sopimuksissa sekä toimiminen vienninedistäjänä. Yrittää parhaansa, jotta Suomi vaikuttaisi kiinnostavana investointikohteena maailmalla. Jo pelkästään Niinistön oma imago on suuri plussa tässä.
Mielipidevaikuttamisessa Niinistö korostaa kansan herättelyä. Kansakunnan kokonaisstrategian pitämistä mielessä ja katsomista pitkälle tulevaisuuteen. Eduskuntavaalikausien yli. Niistä kansallekin vaikeista asioista on puhuttava ja pyrittävä vaikuttaan yleiseen ilmapiiriin niin, että tulevaisuuden haasteet ymmärretään paremmin.
Halosen vastaavat meriitit ulko- ja turvallisuuspolitiikan kohdalta on vähintään yhtä epäselvä Nato-kanta. Suomen etuja Halonen on ajanut aina sillon kun on kehitysmaiden asioilta kerinnyt. 85% yrityksistä EI ole tyytyväisiä. Itse Tarja ei kuitenkaan osaa määrittää merkittävintä saavutustaan. Monet kuitenkin pitää sellasena välien tulehduttamista Yhdysvaltojen(erittäin tärkeä tekijä globaalissa taloudessa, ainoa supervalta)kanssa, maailmanparannusinnossaan.
Mielipidevaikuttamisessa Halonen on lähinnä loistanut populistisilla kommenteillaan. Populisti presidenttinä on huonoin mahdollinen vaihtoehto. Presidentti ei päätä verotuksesta eikä sisäpolitiikasta, joten siinä virassa ainakin pitäisi olla joku joka uskaltaa sanoa niin kun asiat on. Piti kansa siitä tai ei.
Joten, "Kai tiedätte ketä äänestetään?"...