Pois Suomesta thread...maybe forever!!!

Liittynyt
29.10.2015
Viestejä
744
Kaupunki
Soul
Mitäpä sitä masistelemaan, siitä vaan vaihto-ohjelmaan mukaan heti kun koululle meet. Itte menossa ensvuoden syksynä suorittamaan kaksoistutkintoa Tanskaan infrapuolen inssiksi pariksi vuodeksi.
Teet selväksi että tänne päästävä jne jne. Tai sitten tosiaan niin radikaalin ratkasun teet että haet ulkomaille suoraan opiskelemaan. Kyllä se minun luokkalaisilta ainakin onnistui kun kansainvälisessä ryhmässä olen ja jengi hakemalla hakenut Suomeen opiskelemaan, niin eiköhän se onnistuisi toisinkinpäin?
Näinkai se on tehtävä, tuli itse asiassa tuossa lyötyä jo tulille prosessi oppisopimuskoulutuksesta ulkomailla katsotaan nyt toteutuuko, mutta ei tarvitsisi suomessa homehtua kuin jouluun asti :cool:
 
Liittynyt
14.3.2015
Viestejä
290
Nyt vain iskee jo pieni ahdistus päälle koska suurien valintojen edessä tulisi päättää opiskellakko jokin uusi ammatti/koulutus vai ei ja jos koulunpenkille päädyn on suurin ahdistus siinä että se sitoo minut suomeen pitkäksi aikaa. Toki nuori on vielä ja aikaa on kyllä elää koulun jälkeenkin mutta ajatus jumahtamisesta Suomeen tuntuu vaan niin ahdistavalle ettei tiedä mitä tehdä.
Käy niin, että kuluu energiset vuodet pakoillessa etkä saa hoidettua kuntoon Suomen etkä ulkomaiden asioita. Jaksaa aina vaan ihmetyttää, miksi ulkomailla otetaan suomalaisia vastaan. Ehkä ulkomaillakin uskotaan yksittäistapauksiin.
 
Liittynyt
18.8.2003
Viestejä
5 420
Mua taas jaksaa ihmetyttaa suomalainen unelma. Nopeasti opiskelut alta pois, vaimo, 1.4 lasta, koira ja espoon lahioon asumaan velalla. Velkaa maksetaan pois seuraavat 20-30 vuotta ja jouluisin ajetaan perhe lumihankeen. Ihan hyva, etta jengi jaksaa poiketa massasta ja elaa elamansa omalla tavallansa.
 
Liittynyt
20.8.2014
Viestejä
253
Mua taas jaksaa ihmetyttaa suomalainen unelma. Nopeasti opiskelut alta pois, vaimo, 1.4 lasta, koira ja espoon lahioon asumaan velalla. Velkaa maksetaan pois seuraavat 20-30 vuotta ja jouluisin ajetaan perhe lumihankeen. Ihan hyva, etta jengi jaksaa poiketa massasta ja elaa elamansa omalla tavallansa.
Oikeassa olet, mutta ei tämä mitenkään erityisen suomalainen unelma ole. Kaikkialla maailmassa ihmiset arvostavat vakautta. Eikä siinä ole mitään pahaa, jos haluaa elämänsä noin elää. Surkeinta on se, jos tuohon normielämään on ajauduttu vastentahtoisesti ja sitten viiskymppisenä voivotellaan, että olisi pitänyt tehdä näin ja noin. Siinä mielessä olisi hyvä olla oman elämänsä suhteen enemmän "hereillä" eikä mennä aina autopilotilla.
 
Liittynyt
29.10.2015
Viestejä
744
Kaupunki
Soul
Käy niin, että kuluu energiset vuodet pakoillessa etkä saa hoidettua kuntoon Suomen etkä ulkomaiden asioita. Jaksaa aina vaan ihmetyttää, miksi ulkomailla otetaan suomalaisia vastaan. Ehkä ulkomaillakin uskotaan yksittäistapauksiin.
No empä minä erityisesti mitään "pakoile", säätä jos jotakin. Täällä idässä vain tykännyt erityisesti ravintola-alalla jolla hommia tehnyt niin meiningistä paljon enemmän, Suomessa toiminta paljon liukuhihnamaisempaa. En oikein käsitä mitä Suomen asioita minun täytyisi saada kuntoon, siellähän on kaikki niin täydellistä että jos joku lähtee niin se on petturi. No ääneni annan vaaleissa ja toistaiseksi se riittäköön. Ehkäpä joskus 5-10 vuoden sisään palaan pysyvästi Suomeen ja tuon mukanani jotain hyvää muualta, pistämällä vaikka oman pikku raflan pystyyn.

Entäpä miksi ulkomailla otetaan Suomalaisia vastaan? Paikoissa joissa itse olen työskennellyt ei ketään ole otettu mihinkään kansallisuutensa pohjalta, vaan kaikki riippuu siitä millainen tyyppi olet. En ole ainakaan tähän mennessä hakenut mihinkään "Suomalaisena" vaan ihan yksilönä. Monet valittavat kun "maailman parhaasta maasta" jotkut perkeleet kehtaavat lähtä katsomaan meininkiä myös muualle maailmaan ja Suomi jotenkin tilanteesta kärsii. Veikkaan kuitenkin että a) paluumuuttajat tuovat mukanaan aina uusia ajatuksia ja näkökantoja maailmalta kun ovat nähneet että asiat oikeasti voidaan hoitaa myös eri tavalla b) Päätöksentekijöiden harmaat aivosolutkin saattavat nytkähdellä eteenpäin parempaan tahtiin jos huomaavat että porukka alkaa tosissaan kyllästyä menoon siinä määrin että äänestävät jaloillaan. Harvemmin sieltä mitkään syrjäytyneet sossupummit nimittäin häipyvät, vaan yritteliäät ja kunnianhimoiset yksilöt joille olisi varmasti tarvetta Suomessakin.
 
Liittynyt
14.3.2015
Viestejä
290
Ehkäpä joskus 5-10 vuoden sisään palaan pysyvästi Suomeen ja tuon mukanani jotain hyvää muualta, pistämällä vaikka oman pikku raflan pystyyn
Niinhän ne maailman parhaat suomalaiset edelleen lupaavat, vaikka velkaa on jo nyt 100 miljardia ja viime vuonna sama porukka kantoi sisään 32000 ulkomaalaista. Tämä johtuu siitä, että yritys pitää aina rakentaa paikallisista lähtökohdista.

Entäpä miksi ulkomailla otetaan Suomalaisia vastaan? Monet valittavat kun "maailman parhaasta maasta" jotkut perkeleet kehtaavat lähtä katsomaan meininkiä myös muualle maailmaan ja Suomi jotenkin tilanteesta kärsii. Veikkaan kuitenkin että a) paluumuuttajat tuovat mukanaan aina uusia ajatuksia ja näkökantoja maailmalta kun ovat nähneet että asiat oikeasti voidaan hoitaa myös eri tavalla b) Päätöksentekijöiden harmaat aivosolutkin saattavat nytkähdellä eteenpäin parempaan tahtiin jos huomaavat että porukka alkaa tosissaan kyllästyä menoon siinä määrin että äänestävät jaloillaan. Harvemmin sieltä mitkään syrjäytyneet sossupummit nimittäin häipyvät, vaan yritteliäät ja kunnianhimoiset yksilöt joille olisi varmasti tarvetta Suomessakin.
Eihän niiden sossupummien tarvitse mihinkään lähteäkään, kunhan liittyvät kansainvälisen liikkeen riveihin. Mitähän Kataisen Jyrkillä onkaan tuliaisina Suomelle? :)

Hän pitää hallitusta toimintakykyisenä.

Toimintakykyä ei voi kukaan etukäteen päättää, sen tekevät ihmiset”, Katainen totesi.

Katainen toisti haastattelussa halunsa maistaa erilaista elämää kymmenen vuoden kokoomuksen vetovastuun jälkeen. Esimerkiksi komissaarin tehtävässä elämä olisi erilaista pääministerin tehtäviin verrattuna, Katainen uskoi.

”En arvioi vaikeus/helppous-akselia, mutta toisenlaista se olisi”, Katainen totesi.
http://www.kauppalehti.fi/uutiset/katainen-hallitus-on-toimintakykyinen/MazVGScM
 
Liittynyt
14.3.2015
Viestejä
290
Oikeassa olet, mutta ei tämä mitenkään erityisen suomalainen unelma ole. Kaikkialla maailmassa ihmiset arvostavat vakautta.
Eihän tuossa mitään vakautta ole, vaan väheneminen ja siten koko ajan kiihtyvä pahan päivän varalle valmistautuminen.
 

myo

Muskelikonna
Liittynyt
20.10.2013
Viestejä
470
Minne kannattaisi muuttaa jos kriteerinä ovat halpuus, hyvä internet, voimaharjoittelu mahdollisuus ja että englannilla pärjää. (Jos äidinkielenä vielä parempi)

Säästöillä pitäisi siis mahdollisimman pitkään elellä kunnes online bisnekset toivottavasti ottavat tuulta purjeisiinsa.
 

Dopey

Easy like Sunday morning
Liittynyt
8.12.2002
Viestejä
8 326
Ikä
50
Kaupunki
US of A
Nopealla Googletuksella kalustettu yksiö (jostain) irtoaa alle 400€/kk. Vuoden salijäsenyys Challenger Gym Vallettassa 150€. Suosittelisin aina ulkomaan muuttoa suunnittelevalle kuitenkin tutustumiskäyntiä paikan päällä tutkimusretkellä ennen varsinaista muuttoa. Kuittien perusteella on helpompi budjetoida kuin googletuksen, ja samalla selviää vaikka sen mieluisimman salin ympäristön sopivat asuinalueet, ja niiden hintataso. Maltassa asuvilla expateilla on varmaan myös foorumeita tai Facebook-ryhmiä, joista saa kokemusperäistä infoa.
 
Liittynyt
25.5.2006
Viestejä
5 857
Jaa se ois 3 viikon päästä Suomesta sinne pois-maahan.

Onpa tuota ennenkin muutettu, ei tosin tuohon maahan, siellä käynyt about 7 kertaa turistina mutta tuleepahan 3. ulkomaa missä asunut. Jännä nähdä miten vanha sopeutuu..:)
 
Liittynyt
25.5.2006
Viestejä
5 857
^No mikäs tämä maa on? Vai onko mulla mennyt vaan ohi.
Oho tää on menny ihan ohi. Itävallassa nykyisin vaikutan!

Vihreakorttilotto aukeaa taas kuukauden ajaksi. Arpaa voi laittaa vetamaan, jos haluaa poistua suomesta usa:n suuntaan

https://travel.state.gov/content/visas/en/immigrate/diversity-visa/instructions.html
Täytyypä laittaa vireille jos sitä vaikka natsaisi niin F.L.O.R.I.D.A!

Tietyllä tapaa aina halunnut juu es eihin..
Tosin houkuttelisi kovasti myös seuraavaksi muuttaa Sveitsiin.. Pitää se olla optiot avoinna kaikelle tulevaisuudessa:)
 
Liittynyt
27.5.2015
Viestejä
119
Ikä
30
Kiitoksia vinkeistä. Malta rupesi kiinnostamaan eityisesti. Milläköhän tilillä tuolla elelisi ok elintasolla?
Tittis, ootko miettinyt Thaimaata tai Vietnamia? Hyvin länsimaalaisia alueita paljon nykyään, infra toimii turistien vuoksi, ok-tasoisia salejakin alkaa löytyä, aurinko paistaa ja hintataso edullinen.
 
Ylös