- Liittynyt
- 30.5.2003
- Viestejä
- 1 085
Tämä nyt on niin alottelija kysymys kun vain mahdollista, eli ilmeisesti pitkäketjuisia hiilareita ei saa jauheena?
Miksi?
Miksi?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Originally posted by screwdriver
Tämä nyt on niin alottelija kysymys kun vain mahdollista, eli ilmeisesti pitkäketjuisia hiilareita ei saa jauheena?
Miksi?
Ei noissa sakkaroosia ole. Esim kaurahiutaleissa on sakkaroosia 0,9g/100g. Sen sijaan hitaiden hiilarilähteiden hiilarit ovat tyypillisesti tärkkelystä, joita esim kaurahiutaleissa 55,7g/100g. Lähde: FineliOriginally posted by cartman74
Arvelua, ei täyttä faktaa...
Hiilarista tekee pitkäkestoisen sen "rakenne". Eli kaurassa, rukiissa, riisissä sekä muissa paljon sakkaroosia (=sokeria=hiilaria) sisältävissä tuotteissa sakkaroosi on hitaammin käyttöön otettavassa muodossa jolloin sen pillkomiseen sekä hyödyntämiseen menee enemmän aikaa.
Kun sitten esim. maissista tehdään maltoa, niin maissista erotetaan tämä sakkaroosi eli sakkaroosi "pilkotaan" jo valmiiksi.
Näin ollen pussissa on sitten nopeaa eli esipilkottua sakkaroosia.
Vaikeasti selitetty, mutta toivottavasti ymmärsit. Korjatkaa jos olin väärässä tai tarkempaa tietoa joku osaa antaa...
Originally posted by Phat
Ei noissa sakkaroosia ole. Esim kaurahiutaleissa on sakkaroosia 0,9g/100g. Sen sijaan hitaiden hiilarilähteiden hiilarit ovat tyypillisesti tärkkelystä, joita esim kaurahiutaleissa 55,7g/100g. Lähde: Fineli
Originally posted by Phat
Tohon halpaan menee helposti kun vertailee vain GI-arvoja. :(
Originally posted by Phat
:wanha:
Fruktoosilla taas on voimakas vaikutus veren triglyseridiarvoihin, eli se ei sovi hiilihydraattilähteeksi hitaudestaan huolimatta. Lähde