Pikaruokaloiden, eineksien ym "liha"

Liittynyt
27.12.2011
Viestejä
5 017
Kaikkihan tietää, että mäkkärin ja eineshyllyn "liha"tuotteet sisältää oikeasti lähinnä teurasjätettä. Luujauhoa, hermokudosta ym. Kaikkia ällöttää, hyi, en syö. Niin muakin. Mutta tuossa yksi kaveri heitti ilmoille että mikä siinä on sitten epäterveellistä, että syö noita? Sanoi, että on vaan hyvä että koko eläin on otettu hyötykäyttöön. Tietenkin kaikki muut paskat, lisäaineet ja transrasvat noista "ruoista" löytyy, mutta jos keskitytään nimenomaan tähän väitettyyn lihaan niin ei tosiaan itselläni heti sytyttänyt, että mikä se huono juttu noissa luujauhoissa ja muissa on JOS (en tiedä siis) ne sisältävät kuitenkin proteiinia täydellisellä aminohappokoostumuksella. Osaisiko joku iskeä vähän tarkempia detaljeja asiaan liittyen?
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Kovastihan tällä hetkellä nuo pikaruokalapaikat mainostaa juurikin sitä että olis pihvissä 100%-naudanlihaa jne? Mäkkäri varsinkin niitä mainoksia pyörittänyt nykyään tv:ssä. Sitä en sitten tiedä että mitä on se 100% naudanliha käytännössä :D Nuo eineshyllyjen tuotteiden (esim. lihapullat) koostumukset ja terveellisyys on kiinnostanut itseäkin.
 
Kaikkihan tietää, että mäkkärin ja eineshyllyn "liha"tuotteet sisältää oikeasti lähinnä teurasjätettä.

* Luulee tietävänsä

Kovastihan tällä hetkellä nuo pikaruokalapaikat mainostaa juurikin sitä että olis pihvissä 100%-naudanlihaa jne? Mäkkäri varsinkin niitä mainoksia pyörittänyt nykyään tv:ssä. Sitä en sitten tiedä että mitä on se 100% naudanliha käytännössä

McDonalds:

Pihvimme sisältävät ainoastaan 100 % jauhettua naudanlihaa ilman mitään lisä- tai säilöntäaineita. Pihvien valmistukseen käytetään luuttomia etuneljännes- ja kylkipaloja, jotka leikataan ja paloitellaan käsin. McDonald'sin tuotteissa ei käytetä kasvuhormoneilla kasvatettua naudanlihaa.


Chicken McNuggets™-kanapalojen sekä Grilled Chicken ja Chicken Premiere –kanapihvien valmistuksessa käytetään vain kanojen rintafileistä saatua valkoista lihaa. Rustot ja pienet luut poistetaan käsin eikä lihaa missään vaiheessa jauheta massaksi. Kaikki kanatuotteet saapuvat ravintoloihimme täysin kypsennettyinä. Kanatuotteet eivät ole halal-sertifioituja.
 
Keskustelu otti heti mielenkiintoisen käänteen, joskin hieman väärän :D En nyt kysynyt mielipidettä siitä, pitääkö pikaruokaloiden väitteet paikkansa, vaikka sekin mielenkiintoinen aihe on, vaan kysymys oli, että miksi tarkalleen nämä sisäelimet ym ovat huonompaa kuin sisäfile.
 
Eipä ne kai olekaan, jos vaan jollekin maistuu.

Jo ennen pikaruokapaikkoja ja einessapuskaa kaikki sellaiset palat, jotka eivät käyneet sellaisenaan kaupaksi, jauhettiin mössöksi ja pakattiin peräsuoleen. Puhun siis tietysti makkarasta. Moni mummo ja vaari rikkoo edelleen luutkin ja syö luuytimen, joka on oikein ravitsevaa.
 
No mitä helvettiä sitten mediassa valitetaan, että "oikeasti makkara on tehty luusta ja sisäelimistä" jos se on oikeasti ihan sama asia kuin sisäfile? :D Ei nyt mene ihan läpi.
 
Eiköhän se ole aika pitkälle kiinni siitä mitä mikäkin osa eläimestä maksaa, toisin sanoen kuinka arvostettua se on. Luut ja sisäelimet eivät sellaisinaan ole kovin haluttua tavaraa, joten niiden hinta on matala --> ne kannattaa jauhaa mössöksi. Jos taas sisäfile olisi "paskaa" jota kukaan ei halua ostaa, olisi sen hinta halpa jolloin siitä jauhettaisiin makkaraa.
 
Moni mummo ja vaari rikkoo edelleen luutkin ja syö luuytimen, joka on oikein ravitsevaa.
Eikä pelkästään mummot vaan minä myös :D Luuthan kerätään luonnollisesti pakkaseen talteen ja sitten kun on tarpeeksi niin keitetään ravitsevaa soppaa.
 
Suomen, kuten monien muiden EU maiden McDonald's liha on ihan hyvää tavaraa.

Amerikassa on löysemmät lainsäädännöt ruokien suhteen, siellä tilanne jossain on toisin.
 
No mitä helvettiä sitten mediassa valitetaan, että "oikeasti makkara on tehty luusta ja sisäelimistä" jos se on oikeasti ihan sama asia kuin sisäfile? :D Ei nyt mene ihan läpi.

Missä mielessä sama asia?
Kyllä tuo makkara näkyy useimmille maittavan.
Maista ja päätä itse. Eikai sitä mediaa tarvitse sinulle kertomaan pidätkö makkarasta.
 
Juu, eihän noissa mitään vikaa ole. Tottakai elintarviketeollisuus pyrkii käyttämään koko elukan, saa paremman tuoton. Jos niissä jotain vikaa oikeasti olisi, niin ei niitä käytettäisi. Yleisestikkin ottaen, mitä ällöttävämpänä ihmiset noita jämäosia pitävät, sen parempi miule. Mie saan ne laatuosat sitten itselle halvalla. Erityisesti voisin suositella possun kieltä. Rasvatonta, halpaa ja sikahyvää (höhöhö).
 
Heikompilaatuinen jauhettu liha sisältää varmastikin enemmän sidekudosproteiineja, jotka taas eivät ole aminohappokoostumukseltaan ilmeisesti kovinkaan optimaalista ravintoa.
 
Leikkeleitä ei ainoastaan jauheta, vaan siitä läskistä tehdään ensin hammastahnan näköistä mössöä, joka sitten kypsytetään. Lisäaineita ja tiesuolaa niin vitusti sekaan.

Ei noita mäkkärinkään pihvejä suoraan elukasta saada. Nehän on kaikki aivan identtisiä. Eli ne ainakin jauhetaan ennen pakastusta. Tosin eihän tuo mäkin oma disclaimer sitä poissuljekkaan.

Ei noi luut, rustot ja sisäelimet eineksestä sen huonompaa tee, vaan lukuisat säilöntä- ja väriaineet.
 
648.gif
 
Heikompilaatuinen jauhettu liha sisältää varmastikin enemmän sidekudosproteiineja, jotka taas eivät ole aminohappokoostumukseltaan ilmeisesti kovinkaan optimaalista ravintoa.

Tämä kommentti on oikeastaan ainoa, joka on siihen suuntaan mitä haen. Tosin on tässä pariin kertaan esitetty, että nuo sisäelimet sun muut olisivat ihan kelpo ravintoa myös. Silti ihmetyttää vielä. Jos sisäfile sekä luusta ja suolista jauhettu ja kasaan puristettu mössö ovat samaa tavaraa niin mikä selittää sisäfileen kalliimman hinnan ja kysynnän? Eikös olisi vain järkevää ostaa halpaa mössölihaa eineshyllystä? Myös makkara ja kalapuikot on oiva esimerkki siitä, kun valitetaan että sisältää vaan kalanruotoja ja nahkaa, mutta kuitenkin sekin on proteiinipitoista ravintoa? Vai onko tuo aminohappokoostumus hyvin kehno kaikessa paitsi siinä aidossa lihassa?
 
Sehän on kulttuurisidonnainen ja makutottumus-kysymys mitä arvostetaan.
Meillä Suomessa ja useimmissa länsimaissa nyt arvostetaan ja pidetään parhaana filee- ja paistipaloja, kun on siihen totuttu. Sitten tietty saatetaan syödä vaikka maksaa, kateenkorvaa tai kieltä omana herkkunaan.
 
Tämä kommentti on oikeastaan ainoa, joka on siihen suuntaan mitä haen. Tosin on tässä pariin kertaan esitetty, että nuo sisäelimet sun muut olisivat ihan kelpo ravintoa myös. Silti ihmetyttää vielä. Jos sisäfile sekä luusta ja suolista jauhettu ja kasaan puristettu mössö ovat samaa tavaraa niin mikä selittää sisäfileen kalliimman hinnan ja kysynnän? Eikös olisi vain järkevää ostaa halpaa mössölihaa eineshyllystä? Myös makkara ja kalapuikot on oiva esimerkki siitä, kun valitetaan että sisältää vaan kalanruotoja ja nahkaa, mutta kuitenkin sekin on proteiinipitoista ravintoa? Vai onko tuo aminohappokoostumus hyvin kehno kaikessa paitsi siinä aidossa lihassa?

En tiedä aminohappokoostumuksesta, mutta ainakin omaan makuhermoon täysi liha on paljon paremman makuista kuin esimerkiksi valmis lihapullat missä on kaikkea ryönää.
 
Tämä kommentti on oikeastaan ainoa, joka on siihen suuntaan mitä haen. Tosin on tässä pariin kertaan esitetty, että nuo sisäelimet sun muut olisivat ihan kelpo ravintoa myös. Silti ihmetyttää vielä. Jos sisäfile sekä luusta ja suolista jauhettu ja kasaan puristettu mössö ovat samaa tavaraa niin mikä selittää sisäfileen kalliimman hinnan ja kysynnän? Eikös olisi vain järkevää ostaa halpaa mössölihaa eineshyllystä? Myös makkara ja kalapuikot on oiva esimerkki siitä, kun valitetaan että sisältää vaan kalanruotoja ja nahkaa, mutta kuitenkin sekin on proteiinipitoista ravintoa? Vai onko tuo aminohappokoostumus hyvin kehno kaikessa paitsi siinä aidossa lihassa?

Sisäfilettä ei kyllä jauheta mihinkään makkaraan tai valmisjauhelihapihviin. Ne lihan palat on yleensä sellaisia jotka ei muuten mene kunnolla kaupaksi, ja vaikka menisi on kilohinta kaukana sisäfileestä kun on ihan eri palaa ruhosta.

Makkaroissa ja kalapuikoissa on paljon muutakin kuin aminohapoja. Yleensä hitosti suolaa, lisäaineita ja rasvaa.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom