FITNESS Piia Pajunen

M-Nutrition EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/KPL
Painonnosto varsinkin on erityisen herkkä laji mitä tulee kaikenlaisiin jumituksiin, vaikka lajiliikkeitä keho kestääkin tehdä enemmän kuin voimanostossa. Tekniikka kuitenkin hajoaa jos jossain päin kehoa takkuaa. Kehonhuolto ja liikkuvuuden sekä räjähtävyyden säilyttäminen on perusedellytys.
 
Noi treenit on täysin mahdottomia tehdä domsseissa, se tekee niin kipeää, että kohta joku paikka repeää. Kipu on aina indikaattori jostain ja sitä pitää kuunnella. Mä noudatan aina domssien mukaista palautumista ja kun ne katoaa, oletan lihaksen olevan jo palautunut kokonaisuudessaan. Silloin myös treenaamisen voi suorittaa täysitehoisena ilman tolkuttomia kipuja. Mä itse tein tammikuussa 48 treeniä ilman välipäiviä, enkä huomannut mitään sen kummempaa, toki siinä sitten otti pari päivää lepoa kunnolla, mutta että jengi pitää kokoajan lepoviikkoja neuroottisesti peläten jotain ylikuntoa, voin sanoa, sitä ei punttitreenillä saa edes yrittämällä aikaan. Ja näsäviisaille, olin tauolla.

Ymmärrän kyllä tuon tunteen että jokin repeää, käytetyt kuormat ovat sulla sen verran isot. Mutta domsseistahan ei vieläkään tiedetä että mitä ne tarkalleen ovat, hyvä veikkaus on että keho ei vaan halua vastaavaa ärsykettä uudestaan ja pyrkii sitä estämään. Mutta eipä se halua kasvaakaan, tässä hommassa se pitää pakottaa siihen :) Jos jalat treenaa vaikka kerran kuukauteen niin voin ristus että ne ovat kipeät. Mutta jos niitä pikkuhiljaa totuttaa tiheämpään treenitahtiin, se kipuilu vähenee kyllä. Adaptoitumista..

JOS nyt lähtisit treenaamaan selkää muutaman päivän välein, kannattaisi muutenkin tehdä se kahdella hyvin erilaisella treenillä. Jos lihas on vielä domsseissa, se eksentrinen vaihehan se tuntuu vittumaisimmalta. Siinä vaiheessa lyhyillä palautuksilla pitkillä sarjoilla pumppaamiseen keskittyvä treeni voi olla se minkä hyvin voi tehdä..ja kohta huomaa etteivät ne lihat niin kipeiksi enää tulekaan. Ehkä :D Kun sinne kipeällä alueelle tunkee verta, se tuppaa niitä domsseja helpottamaan muutenkin.

Tuosta ylikunnosta..lihasta ei normaalilla punttitreenillä varmaan ylikuntoon ajeta, mutta hermostollinen ylirasitustila on todella saavutettavissa. Ja sitä se ylirasitus tässä lajissa lähes poikkeuksetta onkin.

EDIT: Pro-Body 5/2016 sisälsi Markku Tikan artikkelin domsseista, hyvää luettavaa.
 
Viimeksi muokattu:
Niin eihän siinä mitään väärää siis ole, jokainen tavallaan, mutta että ilmoitetaan 4 treenin olevan tarpeeksi ja jos teet enemmän, et tee kunnolla. Se on jo melkoista höpöä. Se pelko liikaa treenaamisesta rajoittaa liian montaa. Aika paljon saa veivata että alkaa olemaan liikaa ihmiselle.

Tässä keskustelussa on nyt monta tasoa. Ensinnäkin Piia puhui varmaan voimaharjoittelusta, jonka päälle tulee sitten aerobiset, lajitreenit, palauttavat yms. Eli joka toinen päivä on saliharjoittelua. Tämä vaikuttaa yllä käydyn keskustelun perusteella riittävän monille. Jopa Miken kehitys voisi olla kovempaa jos osa punttireeneistä korvattaisiinkin yllä mainituilla.

Sitten on tuo kovan reenin määritelmä. Sehän on täysin yksilöllinen käsite. Yleensähän ohjelmoinnissa pyritään siihen että reenit kovenevat: kevyt --> keskikova --> kova --> keskikova --> tosi kova --> lepo. Ja tällä pyritään siihen että suurimmasta osasta reenejä palaudutaan kohtalaisesti, kunnes ennen lepoa tehtävä reeni vedetään vähän ylikovaa. Tämän voi tehdä suunnitelmallisesti tai kuten Mike haluaa asian tehdä fiiliksen mukaan. Jälkikäteen katsoen tulosta tuottava reeni seurailee kuitenkin aina jollain tasolla älykästä periodisaatiota. Mutta kyllä tähän voisi todeta, että ehkä ne rintalihakset jäisivät repeytymättä jos lepääminen olisi laadukkaampaa ja suunitelmallisempaa.

Kolmanneksi. Salilla kävijöissä on kolme kastia. Ne, jotka matkii Miken reenejä ja tekee aivan liian kovaa. Ne, jotka matkii Piian reenejä ja tekee aivan liian löysästi. Sitten on jengi joka tekee suunnitelman omien tavoitteiden tueksi, kuuntelee fiilistään, korjaa suunnitelmaa ja vähitellen kehittyvät paremmiksi sekä reenissä, suunnittelussa että palautumisen ajoittamisessa.

Tuo on aivan tarpeeton juupas-eipäs-keskustelu, että onko hyödyllisempää reenata liian kovaa ja vammautua vai liian hiljaa kehittymättä.
 
Mutta kyllä tähän voisi todeta, että ehkä ne rintalihakset jäisivät repeytymättä jos lepääminen olisi laadukkaampaa ja suunitelmallisempaa.
Ai että huonosti palauteena otan naurettavan kevyen 205. Tämähän tarkottaisi sitä, että kannattaa ajaa lihas tavalla tai toisella aivan loppuun ja sitten voimat on maksimissa. Kyllä se repesi yksinkertaisesti mekaanisen kuorman alla, ei palaumattomuudesta, plus toki se sitten petti samasta kohtaa, jossa oli pieni repeämä ajalta jolloin treenasin KEVYEMMIN.
 
Piian ammattilaiskisakiertueen ensimmäinen etappi Torontossa. Suoraa ensimmäisen vertailun kautta finaaliin.

18698145_1340876595961683_4362998365173118605_n.jpg
 

OUTLET PWO -40%

Grapefruit Lemonade

14,90€
Mahtavaa!
 
Tuosta vaparista huokui kyllä energia! Tuli kylmät väreet.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom