Pelien väkivalta ja sen seuraukset

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja takomo
  • Aloitettu Aloitettu
Teini ampui videopelin takavarikoineen äitinsä

Amerikkalaisteini Daniel Petric on tuomittu äitinsä murhasta ja isänsä vakavasta haavoittamisesta Ohion Elyriassa vuonna 2007. Poika oli vihainen vanhemmilleen, koska nämä olivat kieltäneet häntä pelaamasta videopeliä.

Syyttäjän mukaan tekohetkellä 15-vuotias poika oli pelannut hurjia määriä Halo 3 -videopeliä, jossa ammutaan maata valloittavia monstereita. Kun vanhemmat takavarikoivat pelin, poika ampui heitä kumpaakin käsiaseella päähän.

Äiti Susan Petric, 43, kuoli heti. Isä Mark Petric toipui pahasta päävammastaan. Kumpaakin ammuttiin yhdeksänmillisellä perheen omistamalla aseella.

Puolustus yritti esittää, että poika oli järjiltään tekohetkellä. Tuomari ei uskonut tätä, mutta totesi.

- Uskon, että hänellä ei ollut aavistustakaan, että jos hän ampuu vanhempiaan, he ovat pysyvästi kuolleita, tuomari sanoi.

Poikaa odottaa elinkautinen vankeus.

Isä on myöhemmin antanut anteeksi pojalleen.

Lähde Iltasanomat


Että semmosta.. Millonhan Suomessa?
 
Ja mitä tekemistä peleillä on tuon kanssa? Ei mitään. Jos olisi, niin näitä tapauksia olisi koko ajan lööpit pullollaan. Nimittäin aika monet vanhemmat luultavasti takavarikoivat pelejä lapsiltaan.
 
Jos 15 vuotias ei tajua, että kuolleet pysyvät kuolleina niin vika on jossain ihan muualla kuin peleissä.
 
Ihan oikein, mitäs anastivat toisen omaisuutta. Eikös tuo ole jenkeille muutenkin ihan ok, jos rosvot tulee sun tontille pöllimään kamoja niin ihan huoletta voi ampua päähän...Tosin imo noi halo pelit on niin paskoja ettei niitten kannata ketään ampua.

:)

Mutta tuo jonkun tavaran ottaminen pois ei oikeastikkaan ole se paras tapa "rangaista" itse ainakin keksisin kakaroille jotain muuta kurinpalautusta...
 
Itse olen pelannut n. 20-vuotta tietokone ja videopelejä enkä koe niiden tuottavan minulle murhanhimoa. Vastapainoksi tunnen useita henkilöitä, jotka ovat masentuneita ja käyttävät lähes kaiken aikansa pelaamiseen. Masennus ei kylläkään ole pelaamisen aiheuttamaa, vaan jonkin muun ulkoisen ärsykkeen aikaansaamaa. Esim. vanhaa perhetuttuani kiusattiin koulussa niin paljon, että hän joutui vaihtamaan koulua. Se ei kiusaamista kuitenkaan lopettanut ja hän masentui ja keskeytti koulunkäynnin kokonaan. Nykyään hän asuu vanhempiensa luona ja pelaa kaiket päivät tietokonepelejä. Jos hän nyt sekoaisi, ottaisi aseen ja lähtisi vanhaan kouluunsa räiskimään, niin veikkaan että pelit nostettaisiin lööppeihin, vaikka perimmäinen syy hänen masennukseensa ei ole pelit.

Tähän liittyen artikkeli aiheesta peliaddiktio:
Mikrobitti 1/2009 s. 10 "Peliaddiktio ei olekaan riippuvuus"
"Pakonoimaisesta konsoli-tai tietokonepelaamisesta on puhuttu paljon viime vuosina. Addiktioksi kuvattua ongelmaa hoitamaan on Yhdysvalloissa perustettu lukuisia klinikoita, Euroopan ainoa peliriippuvuushoitola on Amsterdamissa sijaitseva Smith & Jones Centre. Smith & Jones on kuitenkin muuttamassa hoitoaan toisentyyppiseksi, sillä laitoksen johdon mukaan ylivoimaisesti suurin osa potilaista ei ole psykologisessa mielessä addiktoitunut pelaamiseen.

Perinteiset riippuvuushoidot, kuten pidättäytyminen, ovat tehonneet hyvin potilaisiin, joiden pelaamiseen liittyy esimerkiksi liiallista alkoholin- tai huumeidenkäyttöä. Sen sijaan 90 prosentilla potilaista oireet muistuttavat riippusuuvoireita, mutta käytöksen takana onkin sosiaalisia ongelmia kuten syrjäytyminen yhteiskunnasta ja vanhempien tuen väheisyys. Smith & Jones -keskuksen mukaan pelaaminen on tässä tapauksessa oire eikä syy, joten hoidon keskittäminen pelkästään siihen ei auta pakonomaisest pelaavia."
 
Pelien vikahan se tietenkin on. Ja elokuvien. Ja elokuvissa on sitä kaameaa jokaisen vanhemman pelkäämää seksiä. Jos joku ihminen käy huorissa se on yksinomaan television vika.


Rhiplz göök.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom