Pekoni

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Saapas
  • Aloitettu Aloitettu
Liittynyt
25.9.2003
Viestejä
1 166
Kuinkas pahaa tämä herkullinen rasvainen liha sitten oikein on?
Vaikuttaa hieman huonolta ruualta tosissaan treenaavalle...
Mutta on se hyvääkin :rolleyes:
Ilmeisesti kolesterolia on ainakin vaikka muille jakaa?
Kuinka moni syö? Oma pikku pahe, menee paketti viikossa..
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Ketodieettiä kehiin niin voit vetää pekonia hyvällä omalla tunnolla. :)
Tosta ruoan kolesterolistahan on ollut väittelyä, ilmeisesti kuitenkin sen vaikutus veren kolesterolitasoon on mitätön ellei tälle ole perinnöllisiä edellytyksiä.
Eikös paketissa ole jotain 170g? Vaikea uskoa että ton verran pekonia viikossa vaikuttaisi mihinkään.
 
Kyllähän pekonin tyydyttynyt rasva nostaa kolesteroliarvoja, vaikkei itse pekonin sisältämä kolesteroli sitä tekisikään.
 
Pekonia ja kananmunia. :kuola:

Paketti viikossa tekee about 20 g tyydyttyneitä rasvahappoja. Voisin väittää, että ei vaikuta mitään mihinkään. :piis:
 
jep, normaalisti syön iltasella pekonia kuus siivua, neljä kananmunaa ja 2/3 purkkia raejuustoa. kai tossa on ihan hyvin noi ravintoaineet kohdallaan.. :rolleyes: :D
Eli jatkan pekonin syömistä :kuola:

:offtopic: Kysynpä samalla: Näiden lisäksi "syön" juuri ennen nukkumaan menoa noin 1½ dl tai kanen No:1 proteiinia, ½ l maitoa ja kaks ruokalusikallista rypsiöljyä, meneekö oikein?
 
Ei taida kuitenkaan se yks pekoni paketti viikkoon riittää,jos tuon verran joka ilta syöt:D Ja jos tosissasi syöt vielä ne keltuaisetkin kananmunista ja vähä tietysti sitä suolaa ni ei oikein hyvältä iltapalalta kuulosta.Jos sinun on pakko saada syödä noin,ni vaihda se edes aamupalaksi..vai onko se samanlainen?
 
Hmm, pekonista tuli mieleen että kerran itse kokeilin teflonilla paistaa kalkkunaleikettä ja siitä tuli ihan yhtä hyvää kuin oikee pekoni.
Pitää vaa varoa ettei kärtsähä liikaa (kalkkunaleikkeessä ku ei oikee rasvaa oo ja oikeetakaan ei viitti juurikaan käyttää...) mutta maku oli aika lailla sama! Suosittelen kokeilemaan :thumbs:
 
Originally posted by unreal
100g pekonia sisältää

Proteiini 12g
Rasvaa 37g!


Aika paljon rasvaa sulaa pannulle, jolta pekonit voi lopuksi nostella talouspaperin päälle kuivumaan. Toki kuitenkin maku on ainoa peruste pekonin syönnille.
 
Noh, en mä nyt ihan joka ilta pekonia syö, enää...
En käytä enää muniin suolaa.
Aamulla on ihan normi puuro, banaani, 1½dl heraa ja multivita.
Pitää koittaa tota kalkkunajuttua, kiitti vinkinstä.
 
Kyllähän suola ja rasva on huonosta, jos on yli viiskymppinen, ylipainoinen ja sydänvikainen. Mitä vaaraa niistä on terveelle nuorelle ihmiselle, sitä en ymmärrä.
 
Originally posted by D.Yates
Kyllähän suola ja rasva on huonosta, jos on yli viiskymppinen, ylipainoinen ja sydänvikainen. Mitä vaaraa niistä on terveelle nuorelle ihmiselle, sitä en ymmärrä.

Lyhyesti. Luuletko että "yli viiskymppisenä" vain eräänä aamuna herätessäsi huomaat olevasi esim. sydänvikainen ja ylipainoinen? Älä luule, mm. kyseiset hankitut sairaudet syntyvät vuosien ja vuosikymmenten aikana, eivät viikkojen/kuukausien aikana.
 
Originally posted by Harmony
Lyhyesti. Luuletko että "yli viiskymppisenä" vain eräänä aamuna herätessäsi huomaat olevasi esim. sydänvikainen ja ylipainoinen?

En. Luulen että en koskaan tule olemaan sydänvikainen ja ylipainoinen ;)

Raportoin vaikka parinkymmenen vuoden päästä väliaikatuloksia.
 
Originally posted by D.Yates
En. Luulen että en koskaan tule olemaan sydänvikainen ja ylipainoinen ;)

Raportoin vaikka parinkymmenen vuoden päästä väliaikatuloksia.

Muista myös se, että verisuonet voi olla melkoisen tukossa vaikka paino olisi kohdallaan.. Kyllä siitä pekonin syönnistä on aina 'haittaa' oli ikä mikä tahansa. Kovarasva on kovaa ja suolan liiallinen käyttö on pahasta.

Sen verran pitää ottaa takaisin, että ei se pekonin syönti nyt maailmaa kaada kenenkään kohdalla, kunhan se ei ole jokapäiväistä jne.. Suolaakin pitää syödä, mutta liika on liikaa (kuten vedessä, maidossa, [lisää tähän mikä tahansa ruoka-aine])
 
Originally posted by Jakob
Muista myös se, että verisuonet voi olla melkoisen tukossa vaikka paino olisi kohdallaan.. Kyllä siitä pekonin syönnistä on aina 'haittaa' oli ikä mikä tahansa. Kovarasva on kovaa ja suolan liiallinen käyttö on pahasta.

Vaatisi perusteluja. Ihmiset ovat herkkiä eri asioille. Jotkut reagoivat suolaan nostamalla verenpainetta, toisilla suositusten (5g) selvä ylitys ei näy paineissa. Ravinnon tyydyttyneet rasvat ja kolesteroli nostavat osalla ihmisiä veren kolesterolia, toisilla ei.

Vedin lowcarbilla parin kuukauden ajan ehkä 4-5 päivänä viikossa aamupalaksi pekonia ja/tai kananmunaa, ja veren lipidi/kolesterolitasot ja -suhteet olivat/ovat erittäin hyvät. Täytyy toki muistaa että esim. ketolla ihmisten veriarvot ovat yleensä hyvät tai paranevat, mutta siihenhän voi vaikuttaa miinuskalorit, painon aleneminen sekä matalat hiilarit kaikki osaltaan.

Joku lääketiedettä tunteva voisikin tässä yhteydessä kertoa, että onko tyydyttyneiden rasvojen pahin peikko kohonneet huonot kolesterolit ja rasva-arvot ja sitä myötä tukkeutuvat suonet, vai onko niistä itsestäänkin jotain muuta haittaa jos oletetaan että veriarvot ovat kunnossa?

Pointtina se että otattakaa joskus verenpaineet ja kolesterolitasot niin tiedätte missä mennään. Turha kärvistellä ja pyrkiä täysin kovarasvattomaan, suolattomaan ja mauttomaan ruokaan. Suositukset ovat sitä varten että kun niitä tarpeeksi kauan jankutetaan niin ehkä saadaan se riskiryhmä syömään vähän terveellisemmin. Samalla saadaan muita hassuja sivuvaikutuksia niinkuin ihmiset jotka jättävät rasvan lähes kokonaan pois tai miinustavat suolaa sillä seurauksella että ruoka maistuu aaltopahville, vaikka verenpaine on ihan kunnossa.
 
Originally posted by JSmith
Vaatisi perusteluja. Ihmiset ovat herkkiä eri asioille. Jotkut reagoivat suolaan nostamalla verenpainetta, toisilla suositusten (5g) selvä ylitys ei näy paineissa. Ravinnon tyydyttyneet rasvat ja kolesteroli nostavat osalla ihmisiä veren kolesterolia, toisilla ei.

Ikävä kyllä omat perustelut ovat muutamalta sukulaisella ja tutulta peräisin. Nämä (+-50v) miehet eivät ole merkittävissä määrin ylipainoisia, toki pientä mahaa on tuohon ikään mennessä kasvanut.. Heillä on kyseisiä ongelmia. En sen tarkemmin heidän lääketieteellisiä taustoja tiedä, mutta ravinnon kyllä tiedän ;). Melkoisesti huonoa rasvaa ja järjettömästi suolaa. Raskas työ on pitänyt miehet 'fitissä' kunnossa.

Eipä tuo tosiaan ole mikään tieteellinen tulos. Mutta koitinpa jotain tuoda väitteeni pohjalle.

Ihmiset on tosiaan yksilöitä ja nuo asiat varmasti riippuu hyvinhyvin hyvin paljon yksilöstä.
 
Originally posted by JSmith


Joku lääketiedettä tunteva voisikin tässä yhteydessä kertoa, että onko tyydyttyneiden rasvojen pahin peikko kohonneet huonot kolesterolit ja rasva-arvot ja sitä myötä tukkeutuvat suonet, vai onko niistä itsestäänkin jotain muuta haittaa jos oletetaan että veriarvot ovat kunnossa?


Valtimonkovetustaudin (ja sen hoidon) ongelma piilee siinä, että kolesteroli todella on vain osatekijä taudin synnyssä (toki merkittävä); tällä hetkellä tunnetaan noin 200 erilaista riskitekijää tähän tautiin - tarkoittaa käytännössä sitä, että ihmisellä voi olla näennäisesti kolesteroli ja veren rasva-arvot viitearvoissa ja silti hän voi esim. sepelvaltimotautiin sairastua. Ja tämän hetken hoitosuositus on, että tällöin, olipa veren LDL- ja kokonais-kolesteroli melkein mitä tahansa, se on liian korkea ja vaatii hoitoa (mm. elintapamuutokset, lääkehoito).
 
*lääähhh*
Ei näitä juttuja saa lukea aamusta... hirvee nälkä...
pekonia ja kanamunia.... *kuolaa*
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom