Pasta vs Riisi

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja PJR
  • Aloitettu Aloitettu

PJR

Liittynyt
5.10.2004
Viestejä
75
Finelin mukaan pastassa olisi vähemmän hiilihydraatteja/100g. Kumpi oikeasti on parempaa dietillä pasta vai riisi? Puhe on siis tummasta pastasta ja tummasta riisistä. Kcal riisi 341 ja pasta105/100g. Jotenkin olen aina ymmärtänyt että riisi olisi parempi vaihtoehto kun pasta....
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
^ kannattaa katsoa tarkemmin kunkin kyseisen tuotteen kyljessään ilmoittamat ravinto-arvot, finelillähän ei ole tietoja välttämättä juuri siitä pastasta tai riisistä mitä sinulla sattuu oleen lautasella. Erojahan luonnollisesti on vaikkei välttämättä ole isoja.
 
Onko riisin ja pastan hiilareissa sitten eroja? Toinen nopeampaa kuin toinen? Kumpaa porukat yleensa safkaa dietilla? Ite oon pastaa vedelly melkeen joka paiva ja riisiakin pariin kertaan viikkoon, etta eipa vissiin kauhean pahasta oo ollu. Proteiineja ei vissiin kannata noista laskee ku on kasviproteiinia vai mita mielta on pakkiksen vaki?
 
Fergus sanoi:
Onko riisin ja pastan hiilareissa sitten eroja? Toinen nopeampaa kuin toinen?

Pastoissa on ainakin valinnan varaa. Esim. Torinonon kaurassa on lisättyä betaglukaania eli vesiliukoista kuitua, jonka pitäisi hidastaa hiilareiden imeytymistä. Paketin kyljessä puhutaa alhaisesta GI:stä, mutta mitään lukuja en ole kylläkään nähnyt.

Fergus sanoi:
Proteiineja ei vissiin kannata noista laskee ku on kasviproteiinia vai mita mielta on pakkiksen vaki?

Munapastassa on eläinvalkuaista ja ainakin omasta mielestäni siitä tulee selvästi kylläisempi olo kuin riisistä.
 
ihan sama, en jaksa tutkia noin tarkkaan jonkun pastan ja riisin eroja, kummatkin on hiilaria. ja kohtuu hitaita. joten kalorit vaan merkitsee
 
Fergus sanoi:
Onko riisin ja pastan hiilareissa sitten eroja? Toinen nopeampaa kuin toinen? Kumpaa porukat yleensa safkaa dietilla?
Dieetillä syön enimmäkseen pastaa, joskus riisiä tai perunaa. Oma valintani perustuu siihen, että pasta vaan mun suuhun maistuu parhaimmalta ja kun se dieetti kestää sellaset 16 vkoa, mieluiten pupeltaa sellasta, mistä tykkää :) Joku varmaan teilais ton perunankin dieetillä, musta sekin on vaan hyvää vaihtelua.
 
NGV sanoi:
IMO molemmat ihan hyviä hiilarin lähteitä jos molemmat ovat tummia.:rock:
Kyl ehkä kannattaa lähtee kuiteski pastal liikkeeseen ja sit myöhemmin alkaa vaihtaa riisiin, on riisi kuiteski nopeempaa. Ku jos kaloreit haluaa pudottaa ilman et joutuu ruuan määräst ja varsinki protskuis tinkimää, ni alottaa vaik syömäl yhes aterias 100 g keittämätöntö pastaa ja joskus myöhemmin vaihtaa vaan samaan määrään riisiä.
 
Jaaggo sanoi:
Kyl ehkä kannattaa lähtee kuiteski pastal liikkeeseen ja sit myöhemmin alkaa vaihtaa riisiin, on riisi kuiteski nopeempaa. Ku jos kaloreit haluaa pudottaa ilman et joutuu ruuan määräst ja varsinki protskuis tinkimää, ni alottaa vaik syömäl yhes aterias 100 g keittämätöntö pastaa ja joskus myöhemmin vaihtaa vaan samaan määrään riisiä.
Mihin perustui tämä logiikka vaihtamisesta?
 
Kumpihan mahtaa olla nopeemmin sulavaa,onko jotaan merkittävää eroa ?Melkein heti treenin jälkeen tulee normaalisti syötyä ateria (palkkarina pelkkä banaani).
 
Okeido, sittenhan se onkin jo munapastaa jos munaa siihen lisaat :) Voit samalla kaavalla tehda munariisia ja todeta etta on sittenkin elainproteiineja. Nojuu taitaa olla nakojaan aika sama kumpaa syo, ittelle jotenki jaany semmone kasitys et riisi parempaa mutta taalla taas pasta parempaa :) Nomut riisi + pastalinjalla jatketaan. Peruna vissiin olikin sitten jo huomattavasti heikompi hiilarien lahde? Eipa tosin siita ongelmia kun jenkkilassa ainoo mita osaavat perunoista tehda kunnoll on perunakeitto, jota tulee syotya kerran kahessa kuussa jos niinkaan usein...
 
Fergus sanoi:
Okeido, sittenhan se onkin jo munapastaa jos munaa siihen lisaat :) Voit samalla kaavalla tehda munariisia ja todeta etta on sittenkin elainproteiineja.

Tarkoitin munapastalla oikeastaan semmoista pastaa, jossa yhtenä raaka-aineena on kananmuna (esim. Lidl). Se lienee koostumukseltaan aika samanlaista tavaraa kuin munanuudeli (tätä oli kaapissakin, prodea 17%). Mutta todellakin riisistä ja nuudelista voi valmistaa proteiinipitoisen lisukkeen siten, että keittämisen jälkeen heittää pari munaa päälle ja paistaa nopeasti pannulla. Sekaan freesattua sipulia ja soijakastiketta, maun mukaan valkosipulia ja inkivääriä.

Tätä kirjoittaessani muuten lapoin naamaani Torinon proteiinipastaa, jossa prodea muistaaksnei 23 pinnaa. Erittäin täyttävää tavaraa!

Luulisin, että korkeasta hiilarimäärästä huolimatta tämmöiset nostavat verensokeria aika paljon hitaammin kuin matalaproteiiniset riisit/pastat/nuudelit/potaatit.
 
Cassyput sanoi:
Mihin perustui tämä logiikka vaihtamisesta?
No, jos dieetil ei halua pudottaa ruuan määrää tai tehä suuria muutoksia niin alottaa pastal missä ememmän kaloreit ja hitaampaa kuin riisissä, jolloin dieetin eteneminen ei vaadi aluksi muuta kuin raaka aineiden vaihtamista. Tietenkin myöhemmässä vaiheessa joutuu ihan konkreettisesti kaloreitakin pudottaa, mut onhan riisis eri vaihtiehtoja, kuten jasmin ja täysjyvä.
 
Jaaggo sanoi:
Kyl ehkä kannattaa lähtee kuiteski pastal liikkeeseen ja sit myöhemmin alkaa vaihtaa riisiin, on riisi kuiteski nopeempaa. Ku jos kaloreit haluaa pudottaa ilman et joutuu ruuan määräst ja varsinki protskuis tinkimää, ni alottaa vaik syömäl yhes aterias 100 g keittämätöntö pastaa ja joskus myöhemmin vaihtaa vaan samaan määrään riisiä.


Öö, hetkinen :eek: Keittämätöntä pastaa? tarkoitaako tämä että suoraan pussista pasta lapioidaan kohti ääntä?

TERVEISIN OGE
 
Sorry jos menee :offtopic:

Miten sitte ohra? Itse tapaan syödä esirikottuja ohrasuurimoita aika usein riisin sijasta. Pitäis kaiketi olla aika hidasta hiilaria...?
 
Oge sanoi:
Keittämätöntä pastaa? tarkoitaako tämä että suoraan pussista pasta lapioidaan kohti ääntä?

Tarkoittaa varmaan että tuo 100g on punnittu keittämättömänä.
 
Fergus sanoi:
Onko riisin ja pastan hiilareissa sitten eroja? Toinen nopeampaa kuin toinen? Kumpaa porukat yleensa safkaa dietilla? Ite oon pastaa vedelly melkeen joka paiva ja riisiakin pariin kertaan viikkoon, etta eipa vissiin kauhean pahasta oo ollu. Proteiineja ei vissiin kannata noista laskee ku on kasviproteiinia vai mita mielta on pakkiksen vaki?


niin minuakin kiinnostais tuo että kannattaako noissa viljatuotteissa katsoa sitä protsku määrää, pastoissa, hiutaleissa, leivissä tms..?

eilen juuri katseli pastapusseja kaupassa ja niiden tuoteselosteita, niin ainakin kaurapastassa oli enemmän protskuu kuin ruispastassa? Mutta itse oon ymmärtänyt että ruispasta on suositeltavampaa, onko näin?

kannattaisiko siis kiinnittää enemmän huomiota rasvan & sokerin määrään?

Ja tarkennukseksi en ole diettaaja ;).
 
punakylkirastas sanoi:
niin minuakin kiinnostais tuo että kannattaako noissa viljatuotteissa katsoa sitä protsku määrää, pastoissa, hiutaleissa, leivissä tms..?

eilen juuri katseli pastapusseja kaupassa ja niiden tuoteselosteita, niin ainakin kaurapastassa oli enemmän protskuu kuin ruispastassa? Mutta itse oon ymmärtänyt että ruispasta on suositeltavampaa, onko näin?

Proteiini on proteiinia. Mulla on semmoinen käsitys, että eri proteiinilähteiden vaihtelevat aminohappokoostumukset täydentävät toinen toisiaan. Jos siis syö sekä eläin- että kasviproteiineja, niin eivät ne jälkimmäiset mitenkään hukkaan mene.

Kaurapastan kuiduissa on enemmän vesiliukoisia, ruispastan kuiduissa enemmän sulamattomia. Jälkimmäiset pitää suolen paremmassa luistossa (olipa ällöttävästi sanottu) ja ensinmainitut käsittääkseni hidastavat paremmin hiilareiden imeytymistä.
 
Oge sanoi:
Öö, hetkinen :eek: Keittämätöntä pastaa? tarkoitaako tämä että suoraan pussista pasta lapioidaan kohti ääntä?

TERVEISIN OGE
Ei ei suinkaan, tarkoitan että punnitse riisi ennen keittämistä, sillä sen paino muuttuu keittäessä. Ota sata grammaa keittämätöntä riisiä ja sitten keität sen ja sitten syöt. Älä siis keitä riisiä aluksi kattilallista ja sitten kuin se on valmista niin ota sitä 100g, vaan keitä riisiä vaikka 500g ja sitten kun se on valmista niin syöt siitä viidesosan...:)
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom