Pari kiperää kysymystä vol1

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
Liittynyt
18.11.2006
Viestejä
16
Ikä
37
1.
Mietin tossa tänään puntilla että miten palkkari vaikuttaa lihaksistoon/ kehoon ? Käytän tota phase 3:sta ja tossa lueskelin ufs:n sivuilta ja ei paljo antan vastauksii. Minkälainen merkitys esim. insuliinin tuotannon kasvamisella ? Itse kun voin laittaa sitä niin paljon kuin haluan.

2.
Ois tarkotus vähän karistaa noita kiloja ja ku ei syö jatkuvast ni tuntuu et on nälkä koko ajan. Onks mitää vihannest/hedelmää tai jotaa mistä tulis kyllänen olo ja mikä ei sisällä hiilareit. Tai jos sisältää ni pirun vähä. Kokeilin rahkaa mut ei oikee tuottan toivottuu tulost.
 
1. Palkkarissa on proteiinia, hiilaria ja rasvaa. Eli samaa huttua, jota on perusruoassakin ja siten palkkari aiheuttaa samoja aineenvaihdunnallisia ilmiöitä. Esim. haima alkaa tuottaa insuliinia, verenkierrossa glukoosimärät kasvaa, vapaiden ja haaraketjuisten aminohappojen määrä kasvaa verenkierrossa, verenkierto keskittyy paljolti ruansulatuskanavan aktiivisten osien aluelle kuten vatsalaukkuun, maksaan, ohutsuoleen ja muihin, elimistö alkaa tuottaa ravintoaineita pilkkovia entsyymejä esim. pepsiini, peptidaasi, lipaasi, maltaasi jne.

Treenin jälkeen elimistön luurankolihasten lihasproteiinit tarvitsevat proteiineja ja elimistön proteiinisynteesi on tän vuoksi kohonnut noin 24-48 tuntia. Solujen tumassa transkriprtion avulla tuman dna:sta saadaan proteiineja koodaavia koodinpätkiä, jotka ribosomien pinnalla sitten translaation kautta koodaavat tarvittavat proteiinit. Palkkarin avulla elimistön verenkiertoon saadaan tarvittavat vapaat ja ketjuttuneet aminohapot. Ilman tarvittavia aminohappoja proteiinisynteesi ei ole mahdollinen. Jos verenkierrossa ei ole aminohappoja käytössä, elimistö aloittaa proteiinien hajoituksen elimistön omista kudoksista, esim. lihaksista. Koska elimistö ei varastoi proteiineja käyttövalmiiksi (vrt. glukoosin varastoituminen glykogeeniksi), on proteiineja saatava suhkoht tasaisin väliajoin ravinnosta.

Minkälainen merkitys esim. insuliinin tuotannon kasvamisella ? Itse kun voin laittaa sitä niin paljon kuin haluan.

Insuliini on yksi hormoni, joka ohjaa haaraketjuisten aminohappojen kulkeutumista soluun. Eli kasvaneella insutuotannolla on positiivinen vaikutus proteiinisynteesiin. Boldattua kohtaa en okein ymmärrä. Siis tarkoitatko, että voit laittaa kehoos insua mielin määrin? Voithan sä laittaa, mutta ei se terveellistä ole, kun aivot eivät saa glukoosia, koska elimistön muut kudokset varastavat kaiken glukoosin ja tulee hypoglykemia. Tuloksena saattaa olla kouristuksia ja tajunnanmenetys. Taisit tarkoittaa jotain muuta, mut en nyt ymmärrä et mitä.


2. Nälkään ehkä paras ase on tasaiset ruokavälit. Sekään ei tosin auta, jos kylläisyysaste on noussut kovin hurjaksi. Sit siihen auttaa vain totuttelu, jos sekään. Vihanneksista ja hedelmistä nälkä kyllä lähtee hetkeksi, koska mahalaukku reagoi venytykseen, joka puolestaan pienentää nälkää. Mut toi ei kovin kauan kestä, sillä rehuista saatu energia ei ole kovin suuri. Vähän sama juttu kuin veden juonnissa: hetken auttaa mutta kun vesi pääsee suoleen, nälkä palaa taas kovana takaisin. Kuidut hidastaa ruoan imeytymistä suolesta, jolloin energian saanti verenkiertoon on tasaisempaa --> ei suuria heilahteluja esim. verensokerissa. Puuro on yks hyvä ruoka, jossa on vähän kaloreita, mutta paljon kuitua. Tosin hiilariahan siinä on.

Noita salaatteja saat kyllä syödä aika tarmolla, että niistä sais liikaa energiaa. Niiden energiasisältö kun on niin pieni. Finelistä voit vaikka kattoa tarkemmat speksit. Esim. kurkussa hiilaria noin 1,5/100 g ja energiaa 10 kcal.

Toivottavasti nyt vastasin edes toivotulla tavalla. Btw en ikinä opi ymmärtämään, kuinka jollain voi olla koko ajan nälkä. Itellä kylläisyyysaste on tosi pieni, ja plussakaloreilla olo on lähinnä rasittavaa
 
Itsellä ainakin on aina nälkä, ei mene kauaa rullakebabin jälkeen kun taas nälättäis. Syy siihen on tosin nopea aineenvaihdunta, ruuansulatus jne.
 
Back
Ylös Bottom