Piti tos joululomalla testata eka osa Harry Potterista, et onko ne niin hyviä ku sanotaan. Noh, kymmenen päivän urakka siitä seurasi. Tosin siinä välissä käytiin kirjastossakin kahteen kertaan et saatiin koko sarja lainattua ja luettua. Eli kyllä se "aika" hyvä oli
Muista millon viimeks olis lukenu jotain kirjaa samalla mielenkiinnolla. Siinä ei edes nälkää muistanu ku pääsi kunnolla vauhtiin.
En yhtään enää ihmettele miten toi "lastenkirjasarja" vetoaa myös aikuisiin. Erittäin hyvin kirjotettu, kaikin puolin upea kertomus. Kyllä mentiin lukiessa koko kirjo läpi: :wtf::curs::evil::itku:
Se on kiva huomata miten positiivisesti voi yllättyä, kun unohtaa aina välillä omat ennakkoluulonsa ja -asenteensa. Niiden vuoksi en noita ennen oo lukenu. Voi tosin olla hyvä, et luin vasta nyt, muuten olis joku onnekas voinu bongata allekirjoittaneen keskiyöllä velhonkaavussa kirjakaupan edessä :D
Astrid Lindgrenin kirjoja tuli luettua nuorena, niistä paras ehkä Melukylän lapset. Ja sitte tietysti Tuntematon Sotilas. Seuraavana lukuvuorossa voisi olla Täällä Pohjantähden alla, se on kauan tuossa hyllyssä notkunut muttei sen enempää.
Luitko englanninkielisenä / ootko lukenu suomeksi? Itse joskus lukennu koko sarjan suomenkielisenä ja melkein tekis mieli kokeilla englanniksi, on vaan niin vaikeaa tekstiä. Todennäköisesti suomentaminen on kyllä tehnyt hallaa noille kirjoille, on ne niin levottomia.
Viimeksi luin Caroline Alexanderin kirjan Endurance (ISBN 951-1-16156-3) joka kertoo Sir Ernest Shackletonin ja hänen ryhmänsä uskomattoman selviytymistarinan etelänavan hyytävässä kylmyydessä 1914-1916. Silloin ei ollut satelliittinavigointia eikä muita extremeretkeilijöiden varusteita. Miehet olivat täysin luonnon armoilla. Kirjassa on paljon Frank Hurleyn ottamia kuvia. Tässä englanninkielisen wikipedian kertomus kyseisesta tutkimusretkestä.
Frank McCourt: Seitsemännen portaan enkeli ja sen jatko-osa Amerikan ihmemaassa. Eka osa kertoo Frankin lapsuudesta köyhässä irlantilaisperheestä ja tokassa kirjassa Frank muuttaa New Yorkiin noin parikymppisenä ja alkaa rakentaa siellä elämäänsä. Erittäin viihdyttävästi kirjoitettuja kirjoja, suosittelen.
Taras Grescoe:n opuksia olen viimeksi lukenut. Selkeästi romaanit eivät kiinnosta pätkääkään vaan enemmän tuollaiset stoorit minua kiinnostavista asioista.
Paulo Coelhon koko tuotanto, etenkin Alkemisti ja Pyhiinvaellus.
Romanttisesta kirjallisuudesta Diana Gabaldonin Clairesta ja Jamiesta kertova kirjasarja!
Juuri luin Jussi Talven ; Ystäviä ja vihollisia , uskomattoman hyvä sotakirja joka aikoinaan jäi Tuntemattoman sotilaan varjoon , Linnan Tuntematon julkaistiin vain pari kuukautta Talven jälkeen .