Paras perussuklaa

Lindtin Lindoreita voittanutta suklaata ei kyllä ole:kuola: . Ehdottomasti ne punaiset pallot eli maitosuklaat, eikä levynä, vaan konvehteina. Harmi vaan, kun ovat niin pirun kalliita Suomessa.

Tää nyt poikkes aika hyvin aiheesta, toi ei ihan peruspatukkaa ole:D. No mut ihmeen hyvää ja HALPAA suklaata on Rainbown levy. Oli ainakin joskus Prisman halvin suklaalevy ja ostin leivontaan, mutta se olikin ihan järkyttävän hyvää sellaisenaan. Sekään ei nyt kyllä ollut patukka, mut vinkkinä silti;).
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Kuntoplussassa tai vastaavassa testattiin muutama suklaapatukka. Parhaat ravintoarvot oli Snickerssillä, maapähkinöiden ansiosta.
 
Snickersin glykeeminen indeksi on ilmeisesti noista pähkinöistä johtuen yllättävän alhainen. Numeroarvoa en muista, mutta kaukana mistään raketti-insusta.
 
Kuntoplussassa tai vastaavassa testattiin muutama suklaapatukka. Parhaat ravintoarvot oli Snickerssillä, maapähkinöiden ansiosta.

Snickerssejä mäkin vedin joskus 90 luvun puolivälissä treenin jälkeen(tai oikeastaan joka välissä kun massaa piti saada). Kaveri nieleskeli vieressä pahamakuista palkkaria, sanoin että tää snickers on kyllä hyvän makuista, johon kaveri sanoi että tässäpä ei ole rasvaa. Hän oli noviisi kuten minä mutta palkkari oli kuitenkin osannut ostaa. Eli ei osannut vedota heran nopeaan imeytymseen,aminohappoihin yms. vai olisko sillä rasvalla tarkoittanut juuri sitä imeytymisnopuksien eroja snickers vs. palkkari. No Anyway sanoin vain että ei rasva tässä kropassa tunnu, mikä toisaalta piti paikkansa kun 75kg painoin. Voih kunpa pakkis olisi ollut jo silloin, ei olisi tarvinnut uunoilla niin paljon, vaikka kyllä kantapään kauttakin oppi.
Pitää muuten syödä sanansa siitä mitä tässä threadissa tuli aikasemmin sanottua, Dajmeja tuli viime yönä mässätyä, onneksi oli lactrasee niin ei peräpää laula nyt liian pahasti.
 
Marabou-Daimia ostin eilen ja on kyllä yksi parhaista maistamistani suklaista ehdottomasti
 
Ekana tuli mullekin mieleen tuo jo mainittu Snickerssi.Sit suklaarusinat on herkkua.Jos ei suoraan suuhun kaada niin ne on aika riittoisia ja varmaan toi rusina on terveellisempääkin mitä jos olis umpijöötistä valettua tavaraa.
 
Suomessa käytetään erilaista rasvan kovettamis menetelmää

Hölökyn kölökyn.

No joo, itse asiassa pöytämargariinien sopiva kovuusaste toteutetaan niin, että rasva kovetetaan täysin, eli epätäydellisesti muuttuneita kaksoissidoksia ei rasvaan juuri jää. Kovetettuun rasvaan sitten sekoitetaan sopiva määrä juoksevaa, niin että saadaan jääkaappikylmänäkin sopivasti levittämiskelpoista tavaraa.

Mutta teollisuusmargariinit kovetetaan edelleen osittain, suoraan haluttuun "olomuotoon". Ja siinäpä sitä transrasvaa muodostuu.

Eikä ehkä kannata kuvitella, että kaikkien halpistuotantoelintarvikkeiden ja einesten rasva olisi kotimaista...

Margariinitiedotuksen sivuilla oli ennen saatavissa PDF, jossa oli kotimaassa valmistettujen pöytä- ja leivontamargariinien sekä suurtaloustuotteiden transrasva-arvot, ja niitä transseja tosiaankin oli. Ovat vaan muuttaneet sivuston perkeleelliseksi flashkikkareeksi, en jaksa sitä filettä tuolta kaivaa (josko edes löytyy).

Wikipedia: Kovettamisen (osittaisen ja täydellisen) eli hydrogenoinnin kemiaa lyhyesti ja muutakin transseista.
 
Viimeksi muokattu:
Tummaa suklaata kiitos +70% kaakaota. FAZER TUMMA SUKLAA LEVY
 
Ja vielä kommentti alkuperäiseen aiheeseen: tummaa suklaata. Oma suosikki on Lindtin Poire intense (70% suklaata, pieniä päärynänpaloja ja mantelilastuja). Lidlin tummat on myös hyviä ja ihanan halpoja (ainakin verrattuna tuohon Lindtiin, jossa pahaa ei ole kuin hinta).
 
Suomessa käytetään erilaista rasvan kovettamis menetelmää
Eli kuten Caitlynkin jo sanoi, niin ensinnäkään suuri osa noista suklaapatukoista ei ole Suomessa valmistettuja. Ja valmistusmaassa ne valmistetaan ihan samoista rasvoista riippumatta siitä maasta mihin ne toimitetaan.

Suomessa on tuo kovettamismenetelmä muutettu ainoastaan pöytämargariinien osalta. Niissä ei enää ole transrasvoja, ainakaan jos valmistajia ja KTL:ää uskoo. Mistään teollisuusmargariineista, paistoöljyistä tai muistakaan kovetettua kasvirasvaa sisältävistä tuotteista eivät ainakaan valmistajat sano, että prosesseja olisi muutettu tai että transrasvoja ei enää olisi. Esimerkiksi kasvirasvajäätelöissä, kekseissä ja myös suklaapatukoissa voi edelleenkin olla transrasvaa hyvinkin paljon ja sitä ei oikein kukaan muu kuin valmistaja tiedä.

Ja vaikka ei olisi transrasvaakaan, niin siltikään kovetettu kasvirasva ei välttämättä ole kovin terveellinen vaihtoehto. Parempi kun vaan jättää syömättä kaikki kovetetut kasvirasvat.
 

Suositut

Back
Ylös Bottom