Paljonko pitää syödä?

Pro Nutrition Fire Kick, 20 x 25 ml -20%
Liittynyt
25.10.2018
Viestejä
8
Terveppä terve kaikille!

Meikän tarina on sellanen, että 2018 maaliskuuhun asti elin aivan päin helvettiä, söin mitä sattuu, en liikkunut lainaan, käytin pienimpäänkin matkaan linja-autoa ja olin sanalla sanoen helvetin läskikasa.

Maaliskuussa aloitin helvetinmoisen urheilun, aloin syömään paremmin kuin ennen (lue: ei roiskeläppiä, karkkia jne joka päivä) ja kulkemaan pyörällä joka paikkaan. 110 kilosta paino tippui suht nopeasti ja lokakuussa 2018 paino on laskenut aina 79 kiloon asti. Nyt kuitenkin tilanne se, että vähän mieli ottaa kiinni oman kehon kanssa.

Söin ton maaliskuu-elokuu välin aika niukasti, tosi tarkasti ja alijäämäisesti ja sain itteni melko timmiksi. Nyt kuitenkin sitten alotin urheilun enemmänkin lihasten kasvatusmielessä (harrastan potkunyrkkeilyä neljästi viikossa) ja jätin esim. lenkkeilyn pois viikottaisesta urheiluohjelmasta (ei aikaa ja enää motivaatiota).

Se missä leikkaa kiinni on se, että kylkiluut alkaa peittyä ja keho alkaa ns palautua taas ''normaalimpaan'' tilaan tuosta ''tapporääkkidieetin'' jälkeen. Ymmärrän tietyllä tavalla sen, etten tietenkää voi elää jatkuvasti tolleen että kalorit on aina -1000 per päivä, koska muuten lähtee lihakset ja jaksaminen on tosi kortilla. Mutta nyt kaipaisin vinkkejä, että miten saan pääkopan ymmärtämään, että se että syön paljon terveellistä ruokaa ei palauta mua takas 110 kiloseks läskiksi, vaan tekee vaan hyvää.

Yleisin ruokarytmi päivässä on:

Aamulla:
Raejuustomunakas ja kahvi
TAI
Kaurapuuroa 50-60 g voisilmällä/sokerittomalla mehukeitolla.

Välipala: Omena/ tms kevyt hedelmä
Lounas: Kouluruokaa
Välipala: Omena/tms kevyt hedelmä
Päivällinen: Tavallista kotiruokaa, ei mitään huippurasvasta tacopelti paskaa, vaan tyyliin makaronia ja jauhelihakastiketta
Iltapala: yleensä puuroa 50-60 g tai leipää.

Urheilu:
Maanantaina koulumatkat pyörällä, n 5-6 km suuntaansa, + mahdollinen kävely
Tiistaina potkunyrkkeilytreenit, koulumatkat ja matka treeneihin (20km pyörällä)
Keskiviikkona pyöräilyä kouluun ja keskustaan
Torstaina koulumatkat pyörällä, kahdet treenit, eka kuntonyrkkeilyä jonne pyörällä, kotia, ja takas potkunyrkkeilyyn pyöräl (20-30km)
Perjantai olevinaan vapaa, mutta yleensä ajan sen 12km tähänkin
La ei mitään ihmeellistä
Su kuntonyrkkeilyä tunti

Paino pysyny nyt suht samana 1-2 kk, heitelly 78-80 kg välillä. Olen siis 191 cm pitkä.
Se mitä huomaan muutoksia on: lihakset alkanu selvästi kasvaa, kylkiluut lähteny peittymään ja ehkä kaulaan alkanu palata taas rasvaa, ainaki kaulassa paljon ihoa ns löysänä. Vatsaa myös satunnaisesti turvottaa, ei oo sellanen litteä mitä ehkäpä haluaisin...

Voisinko parantaa jossain? Miten alkaa ajatella?
 
SUPER WHEY ISOLATE (3,9 kg) -24%
Ruokavaliossa loistaa kasvikset poissaolollaan. Vähintään puoli kiloa päivässä.
Mietin välillä onko ihmisiä jotka oikeasti jaksaa joka päivä syödä puoli kiloa kasviksia. Ehkä jaksaisi jos olisi aina valmiiksi tehtynä mutta ei jeesus että se on työlästä hommaa vaikka 2-3pv väleinkin tehdä tuoreet kasvikset sen normiruuan lisäksi. pakastevihannekset ym maistuu ihan vehkeelle vaikka miten wokkailee tai uunittaa.

Joskus 3kk päivittäin vedin sen puoli kiloa tuoreita kasviksia kun oli ruokaohjelma käytössä mutta ei siitä tapaa tullut tai tunnu mitenkään inhimilliselle
 
Zone-sarja -42%
Mä laitan pakastimesta porkkanaa, sokerihernettä, hemepappia kattilaan kiehumaan ja sekaan vielä tuoretta kesäkurpitsaa yhteensä n.250g.
Tähän kun länttää sen 150g lihaa niin saa lämpimän aterian joka täyttää ja pitää nälkää hyvin.
Päivällisellä taas kun on makaronia tai riisiä tms. hiilaria niin sitten salaattia tai ihan vaan tomaattia ja kurkkua palasiksi kylkeen, aina yhtä hyvää eikä se 500g/vrk tee edes tiukkaa.
 
Mistä tukusta te nuo kasvikset ostatte jos vähintään puoli kiloa päivässä syötte? Siinähän lähes tuplaa ruokaan menevät rahat. Kuinka paljon tuollaisista määristä saa kaikenlaisia säilöntäaine myrkkyjä ja onko niistä silloin enemmän haittaa? Esimerkiksi suomalaiset kurkut maistuu ihan mullalle tai muulle paskalle. Miten ne niistä edes sellaisia saa kasvatettua?? Joskus kesällä kun saa tutun kasvattamia niin nehän on täysin eri makuisia ja jopa hyviä. Lidlissä joskus samanlaisia.
 
Mistä tukusta te nuo kasvikset ostatte jos vähintään puoli kiloa päivässä syötte? Siinähän lähes tuplaa ruokaan menevät rahat. Kuinka paljon tuollaisista määristä saa kaikenlaisia säilöntäaine myrkkyjä ja onko niistä silloin enemmän haittaa? Esimerkiksi suomalaiset kurkut maistuu ihan mullalle tai muulle paskalle. Miten ne niistä edes sellaisia saa kasvatettua?? Joskus kesällä kun saa tutun kasvattamia niin nehän on täysin eri makuisia ja jopa hyviä. Lidlissä joskus samanlaisia.
500g vihannessekoitus pussi maksaa ehkä max 1euron.
 
Mistä tukusta te nuo kasvikset ostatte jos vähintään puoli kiloa päivässä syötte? Siinähän lähes tuplaa ruokaan menevät rahat. Kuinka paljon tuollaisista määristä saa kaikenlaisia säilöntäaine myrkkyjä ja onko niistä silloin enemmän haittaa? Esimerkiksi suomalaiset kurkut maistuu ihan mullalle tai muulle paskalle. Miten ne niistä edes sellaisia saa kasvatettua?? Joskus kesällä kun saa tutun kasvattamia niin nehän on täysin eri makuisia ja jopa hyviä. Lidlissä joskus samanlaisia.
Tästä tulikin mieleen että mistä hitosta saa makeita/hyviä tomaatteja 100 kertaa sadasta kun olen kaupasta ostanut niin ovat kitkeriä, jossain kebabbilassa ne on aina makeita :D

500g vihannessekoitus pussi maksaa ehkä max 1euron.
Ei se siitä hyvänmakuista tee. Ehkä tottumiskysymys mutta kertaakaan ei ole pakstevihannekset hyvälle maistuneet. Paprika menee vielä broilerin kyljessä pakasteenakin mutta maussa häviää tuoreille 100-0.

Ehkä se sitten on oma ongelma ettei pidä keitettyjä pakastevihanneksia maukkaina
 
Tästä tulikin mieleen että mistä hitosta saa makeita/hyviä tomaatteja 100 kertaa sadasta kun olen kaupasta ostanut niin ovat kitkeriä, jossain kebabbilassa ne on aina makeita :D

Lidlissä on hyviä tomaatteja. Sellaisia vähän pienempiä ja tosi punaisia. Ovat makeita. Ei kait tomaatteja voi edes muualta ostaa kun ovat niin huonoja.
 
Tosiaan joo jäi mainitsematta mutta kouluruoalla aina puolet lautasesta täynnä salaattia ja aina pyrkimys ottaa kasviksia. Välillä ei vaan oo. :D
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Mietin välillä onko ihmisiä jotka oikeasti jaksaa joka päivä syödä puoli kiloa kasviksia. Ehkä jaksaisi jos olisi aina valmiiksi tehtynä mutta ei jeesus että se on työlästä hommaa vaikka 2-3pv väleinkin tehdä tuoreet kasvikset sen normiruuan lisäksi. pakastevihannekset ym maistuu ihan vehkeelle vaikka miten wokkailee tai uunittaa.

Joskus 3kk päivittäin vedin sen puoli kiloa tuoreita kasviksia kun oli ruokaohjelma käytössä mutta ei siitä tapaa tullut tai tunnu mitenkään inhimilliselle
Eihän tuo ole homma eikä mikään, joskus tulee lähemmäs kilokin vedettyä ja menee kuin itsestään. Enkä puhu nyt mistään pakastevihanneksista vaan ihan tuoreista hevi-hyllyn tuotteista. Aika nätisti tuon puoli kiloa saa kasaan jos miettii että yksi tomaatti painaa jo sen 100g. Kylkeen paprika niin tuossa on jo n. 250g kasviksia kasassa.
Oma kasvissettini koostuu lähinnä tomaatista, paprikasta, parsakaalista, pinaatista, avokadosta, marjoista ja välillä jotain erikoisempaa, kuten granaattiomenaa kun sattuu olemaan tarjouksessa. En ole aina itsekään syöynyt vihreitä näin paljon, mutta nyt dietin myötä oppinut syömään ja on kyllä tullut jäädäkseen pysyvästi omaan ruokavaliooni myös jatkossa.
 
Yksi tapa hoitaa päätä ja pitää kondis siedettävänä vois olla syklittely. Vaikka 6vk pienillä plussilla ja 2vk isolla miinuksella.
 
Tarvii. Itse en ainakaan söisi ruokia jotka eivät ole hyviä. Mikä helvetin järki siinä olisi?
Eikö ruoan päätarkoitus ole ravita? Eli syödään mahdollisiman ravitsevia ja tarkoituksenmukaisia aterioita. Maku sitten korkeintaan pieni plussa päälle. Joku herkuttelupäivä sitten erikseen.
 
Eikö ruoan päätarkoitus ole ravita?

On varmasti. Aika monikin ajettelee asian varmasti tuolta kantilta. Vaikka itsekin pääsääntöisesti punnitsen ruokani, syön sitä ns. Bodysafkaa 90% ajasta niin silti teen ruokani niin että aterian jälkeen voin todeta tämän olleen hyvää.
 
Tarvii. Itse en ainakaan söisi ruokia jotka eivät ole hyviä. Mikä helvetin järki siinä olisi?
Tarkoitin "hyvällä" makunautintoja, ihan ok-makuinen riittää ravinnoksi. Kyllä tuo ns. voimasafkan riisi/jauheliha/miniporkkana-kippo sopivasti pintamaustettuna maistuu "ok":lta ja ei mitään ongelmaa syödä samaa tai vastaavaa lähes joka ikinen työpäivä vuosia putkeen, mutta kyllä oikeasti maukkaat ruuat on sitten eri aterioita.
 
Terve.

Olen jo pitemmän aikaa pohtinut, että miten helvetissä pitäisi syödä. Joskus tuntuu, että syön aivan liian vähän, joskus tuntuu että syön liikaa, mutta koskaan ei tunnu että olisin syönyt sopivasti.

Oon 18-vuotias, neljästi viikossa thainyrkkeilyä treenaava jantteri. Ajan pyörällä viikosta riippuen 50-70km, ja treenaan noin 4-5 h viikossa anaerobisesti.

Paino 191, massa 80. Paino tippunu maaliskuusta tähän kuuhun mennessä joku 30 kiloa, kun löysin urheilun ja aktiivisen elämäntavan uudelleen.

Kaikki muu on suht kunnossa nyt paitsi tämä syöminen. Helevetti että on vaikiaa. Pitää hirviä aivotyö työstää ennen syömistä jotta on ite perillä asiasta; lopetanko vasta kun tuntuu että maha on täynnä (mikä on tämän ja ähkyn ero), milloin on hyvä lopettaa, pitäskö vaan kuunnella omaa vatsaa asiassa ja lopettaa sitten ku tulee olo että nyt lopeta?

Tän päivän ruokailut:

Aamul:
2 ruisleipää, viipale juustoa, salaatinlehti, minitomaatteja
Kahvia + vettä

Välipala:
banaani

Päiväruoka:
Koulussa kastiketta ja riisiä, ja puolet lautasesta täyteen salaattia. Söin tämän kahdesti.
Näkkileipä margariinilla.

Välipala:
Jäi välistä tänään

Iltapäivällä:
Nakkikeittoa lautasellinen. Tuntui että oisin voinu syödä vielä vaikka mitä ja jäi nälkäkin, mutta lopetin koska paska olo siitä että söin päivällä niin paljon.

Ilta:
En tiiä vielä, mutta luultavasti puuroa/leipää/omelet/ jotain vastaavaa..

Oon kaloreita laskenu aikanaan, mutta siihenki hommaan kyllästyin ja lopetin. Paino pysyny kuitenk suht samana, jopa tippunukki.

Osaisitteko auttaa vinkkejä että miten pitäis syyä, paljonko, mitä ja mistä tiedän millon lopettaa?

Tuntuu, että voisin vaan jatkaa ja jatkaa ja jatkaa ja jatkaa syömistä aina vaan. Enkä ole mikään läskilyllerö, vaan suht hoikka poika.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom