Palautusjuoma – Sekoitus joka ratkaisee treenin jälkeisen tuloksen

Meta title: ⚡🥤 PALAUTUSJUOMA – NOPEUTA TREENIPALAUTUSTA JA MAKSIMOI TULOKSET 🥤⚡

Meta description: Tehokas sekoitus heti treenin jälkeen nopeuttamaan palautumista ja varmistamaan lihaskasvun edellytykset.


pakkomielle.com sanoi:
Aamulla(ennen aamiaista) ja treenin jälkeen rasvanpoltto on tehokkainta, koska elimistö on "tyhjä", jolloin rasvanpoltto alkaa nopeammin


Perusasiaa rasvanpoltosta: Rasvanpolttoa tapahtuu myös muuloinkin, kuin juuri sillä hetkellä kun vedät lenkkiä. Rasvan palamista pitää tarkastella pidemmällä aika välillä, kuin 1h-3h mielummin 24h. Jos vedät palkkarin puntin jälkeen ja ennen lenkkiä niin elimistö käyttää niitä hiilareita sen lenkin aikana, mutta rasvat palaa myöhemmässä vaiheessa päivää. Kunhan kokonaiskulutus on miinuksella 24h aikana niin rasvaa palaa vaikka kuinka paljon on insuliinia kehossa. Tästä voi vetää sen johtopäätöksen, että aerobisen ajankohdalla ei ole merkitystä vrt. ammu/päivälenkki.
Thin outside of the box! ;)

Jos et usko kysy Hulkilta.

Ps. Sano pikkuserkulta terrrrrrrkkuja;)
 
Itelläni sama ongelma.
Treeni ei todellakaan ole kevyttä ja palkkarina menee 2 - 2.5dl Mass Blastia + 5g kreatiinia.

Joskus tulee parituntia treenin jälkeen tungettua sitä ruokaa sisään niinkuin neutraali mainitsi.
Tämä ei toistu aina. Monesti voi normaalisti / paljon ruokaa syödä vaikka heti perään.

Sellasta olen huomannu että pitkän aerobisen (koripallo) jälkeen pystyy syömään enemmän ja suuremmalla ruokahalulla kuin salitreenin jälkeen vaikka joisi palkkarin. (Koriksen jälkeen palkkarissa 2dl maltoa + 1.5dl heraa.)
 
Palkkari 10 min treenin jälkeen, ja safka alkaa maistua oikeastaan heti. Tunnin päästä palkkarista syönkin yleensä kunnon lämpimän ateria :)
 
Nälkä lähtee näin bulkilla palkkarin kans täysin (dieetillä on koko ajan nälkä vaikka jois palkkarin ja söisi ruokaa). Alan kuitenkin tehdä noin puolen tunnin sisällä treenistä ruokaa, jonka syön tunnin treenin jälkeen.
Tulee nälkä siinä ruokaa laittaessa.
 
Hulmi laittoi tuonne mimmien puolelle infon. Laitetaan se tännekin.

En ole punttimimmi, mutta avitan assis-neitiä hieman koska olen syyllinen siihen, että hän sai tämän tutkimustuloksen käsiinsä Syy tuohon kysymykseesi on, että 50-50 % mixillä heraa + kaseiinia saatiin aikaan n. saman verran synteesiä pelkkään heraan verrattuna, mutta huomattavasti pienempi proteiinien hajotus ja toisaalta myös hapetus = nettona synteesi - hajotus oli paremmuusjärjestyksessä: hera+kaseiini > hera > kaseiini. Näille tuloksille on ollut teoreettiset perusteet jo kauan, oikeastaan vuodesta 1997 asti kun löydettiin vastaavanlaisia tuloksia. Jostain syystä vain proteiinin imeytymisen nopeuden urbaanilegenda vain elää...

Tuota tutkimusta ei ole vielä julkaistu, mutta se esitettiin kansainvälisessä herakongressissa syyskuussa 2005 PhD Phillipsin toimesta.

http://www.iwc-2005.org/presentations/phillips.pdf
 
Eli se Mass Blast onkin sitten heralla höystettynä ihan hiton hyvä vaihtoehto palautusjuomaan. No enpä ainakaan ole huomannut mitään huonompaa palautumisen suhteen kun aloin tuota palkkarina käyttään. Lisään siis hera80:stä senverran että pp:h on 50:50.
 
Timba79 sanoi:
Eli se Mass Blast onkin sitten heralla höystettynä ihan hiton hyvä vaihtoehto palautusjuomaan. No enpä ainakaan ole huomannut mitään huonompaa palautumisen suhteen kun aloin tuota palkkarina käyttään. Lisään siis hera80:stä senverran että pp:h on 50:50.

Hieman offtopic, lisäätkö nimenomaan maustamatonta Hera80:ä siihen vai? Mikä sulla on makuna Mass Blastista (mielipide siitä)?
 
Bottom Line
SYNTHESIS: WHY = MIX > CAS
BREAKDOWN: CAS = MIX > WHY
OXIDATION: WHY > MIX > CAS
<b>BALANCE: MIX > WHY = CAS</b>

Hassua että sekoituksessa saadaan kummankin edut (lähes) täysimääräisinä, eikä niiden keskiarvoa tms. Siis korkea synteesi ilman korkeaa oksidaatiota, vaikka ensimmäisen pitäisi lisätä jälkimmäistä (millä mekanismilla?). Oliko kyseessä joku paastotutkimus?
 
Bongasin tuon esityksen toiselta foorumilta. Kuten sanoin tuossa toisessa keskustelussa, ero ei ole ryhmien välillä tilastollisesti merkitsevä, vaikka siltä vaikuttaakin. Tämä siis toisen käden kautta saatua tietoa:).

Lisäksi koe on tehty ilman hiilihydraatteja. Hiilarit nimittäin voivat vähentää myös sitä proteiinin hajotusta, joten tuo hera+kaseiinisekoituksen tuoma hyöty on vielä hieman auki. Mutta tuskimpa se kaseiinin lisääminen siihen palkkariin pahaakaan tekee. Jos nyt sattuu olemaan joku imettävä rouva tai vuohi lähettyvillä niin tissiä vaan suuhun;).
 
Itse oon käyttänyt Mass Blastia jo pari sangollista palautumisjuomana ja en ole huomennut mitään eroa palautumisen kannalta, jos verrataan kalliimpiin (ja "nopeampiin") tuotteisiin. Vippaan siis sekaan vielä jotain puoli-ilmaista, maustamatonta heraa ja kreatiinia. Hyvän makuista, toimivaa ja halpaa. Olen vielä sen verran herkkup*rse, etten kyllä mitään yrjön makuista litkua suostu juomaan...hmm.
 
Paastotutkimus on tuo ollut juu aika varmasti. Luulisi, että muutaman kuukauden sisällä siitä tulee full-text.

Se on totta, että hiilarit vähentää lihasproteiinien hajotusta (lähinnä insuliinin kautta). Jos proteiinijuomassa (tai kehossa onkin runsaasti hiilareita), niin erot proteiinin hajotuksessa heran ja kaseiinin välillä ovat paljon pienemmät:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/...d&dopt=Abstract&list_uids=12665610&query_hl=7

Jokatapauksessa on jo aiemmin ollut viitteitä siitä, että hitaammat proteiinit olisivat edullisia lihasmassan kannalta: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/...&dopt=Abstract&list_uids=11158939&query_hl=11
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/...&dopt=Abstract&list_uids=10838463&query_hl=15

Lisäksi samainen Phllips kuin tuossa Miken linkin jutussa (Ja josta JAMR varmaankin ensimmäisenä täällä Pakkotoistolla mainitsi) näytti tässä julkaisussaan, että "nopeampi proteiini" ei tarkoita parempaa lihaskasvua:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/...&dopt=Abstract&list_uids=15798080&query_hl=13

On turha väitellä kumpi on universaalisti parempi nopea vai hidas. Lähinnä olisi hyvä kumota nyt viimeistään se urbaanilegenda, että mitä nopeampi, sitä parempi.
 
Marauder sanoi:
Hieman offtopic, lisäätkö nimenomaan maustamatonta Hera80:ä siihen vai? Mikä sulla on makuna Mass Blastista (mielipide siitä)?

Toki maustamatonta. Ja Mass Blastissa makuina ollut mansikka ja vadelma, molemmat todella hyvän makuisia, eli mausta ei ainakaan jää kiinni. Tuo hera80 tasoittaa vielä hyvin sitä makua, joka on mun makuuni ihan pelkästä Blastista jo aika imelä.
 
jhulmi sanoi:
Paastotutkimus on tuo ollut juu aika varmasti. Luulisi, että muutaman kuukauden sisällä siitä tulee full-text.

Eikö koeolosuhteet ole siten aika erilaiset kuin bodarilla joka mättää ruokaa hulluna treenin jälkeisinä tunteina (ja usein ennenkin)?

Se on totta, että hiilarit vähentää lihasproteiinien hajotusta (lähinnä insuliinin kautta). Jos proteiinijuomassa (tai kehossa onkin runsaasti hiilareita), niin erot proteiinin hajotuksessa heran ja kaseiinin välillä ovat paljon pienemmät:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/...d&dopt=Abstract&list_uids=12665610&query_hl=7
Mixed meal, eli hiilaria mukana?

-Proteolysis was inhibited <b>similarly</b> whatever the meal and age groups
-Protein synthesis was higher with WP-iN than with CAS or WP-iL
-Leucine balance was higher with CAS than with WP-iL (P < 0.01) in young men, but not in elderly subjects.
-In isonitrogenous conditions, leucine balance was higher with WP-iN than with CAS (P < 0.001) in both age groups

Ekasta pointista päätellen hajotuksessa ei ole eroa, joten jäljelle jää valinta maksimaalisesta synteesistä. Tämän saavuttaa WP:llä toisen pointin mukaan. Kolmannessa pointissa Leu-tasapaino on parempi CAS:lla mutta määrätkin ovat suurempia verrattuna WP-iL:ään koska WP:ssä huomattavasti enemmän Leu:ta kuin samassa massassa CAS:a. Neljännen pointin mukaan samoilla määrillä (typellisesti) saavutetaan WP:llä parempi Leu-tasapaino.

Hera voitti?

Jokatapauksessa on jo aiemmin ollut viitteitä siitä, että hitaammat proteiinit olisivat edullisia lihasmassan kannalta: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/...&dopt=Abstract&list_uids=11158939&query_hl=11

Postprandial leucine balance over 7 h was higher after the slow than after the fast meals:
CAS: 38 +/- 13 vs. AA: -12 +/- 11
RPT-WP: 87 +/- 25 vs. WP: 6 +/- 19 micromol/kg

Nyt tossa abstarctissa ei lukenut määristä mitään muuta kuin että CAS ja AA ovat samoja sekä RPT-WP ja WP ovat samoja. Mutta jos CAS ja RPT-WP olivat yhtä isoja annoksia niin RPT-WP on parempi.

Hera voittaa? (tiheään nautittuna :) ) Toisaalta tossa ei ollut hiilaria mukana.


CAS on parempi hypokalorisella ruokavaliolla. Tärkeä tieto, mutta entäs bulkilla?
Lisäksi samainen Phllips kuin tuossa Miken linkin jutussa (Ja josta JAMR varmaankin ensimmäisenä täällä Pakkotoistolla mainitsi) näytti tässä julkaisussaan, että "nopeampi proteiini" ei tarkoita parempaa lihaskasvua:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/...&dopt=Abstract&list_uids=15798080&query_hl=13

Maito voitti soijan. Tärkeä tieto sekin, mutta entäs heran?

Tuo vaikuttaa tosiaan vähän ongelmalliselta verrata WP:tä ja CAS:a kun Leu-pitoisuudet ovat eri. Toisaalta tuossa ekassa linkissä oli:
-Proteolysis was inhibited <b>similarly</b> whatever the meal and age groups
-Protein synthesis was <b>higher with WP-iN than with CAS</b> or WP-iL
 
astro sanoi:
Eikö koeolosuhteet ole siten aika erilaiset kuin bodarilla joka mättää ruokaa hulluna treenin jälkeisinä tunteina (ja usein ennenkin)?


Mixed meal, eli hiilaria mukana?

-Proteolysis was inhibited <b>similarly</b> whatever the meal and age groups
-Protein synthesis was higher with WP-iN than with CAS or WP-iL
-Leucine balance was higher with CAS than with WP-iL (P < 0.01) in young men, but not in elderly subjects.
-In isonitrogenous conditions, leucine balance was higher with WP-iN than with CAS (P < 0.001) in both age groups

Ekasta pointista päätellen hajotuksessa ei ole eroa, joten jäljelle jää valinta maksimaalisesta synteesistä. Tämän saavuttaa WP:llä toisen pointin mukaan. Kolmannessa pointissa Leu-tasapaino on parempi CAS:lla mutta määrätkin ovat suurempia verrattuna WP-iL:ään koska WP:ssä huomattavasti enemmän Leu:ta kuin samassa massassa CAS:a. Neljännen pointin mukaan samoilla määrillä (typellisesti) saavutetaan WP:llä parempi Leu-tasapaino.

Hera voitti?



Postprandial leucine balance over 7 h was higher after the slow than after the fast meals:
CAS: 38 +/- 13 vs. AA: -12 +/- 11
RPT-WP: 87 +/- 25 vs. WP: 6 +/- 19 micromol/kg

Nyt tossa abstarctissa ei lukenut määristä mitään muuta kuin että CAS ja AA ovat samoja sekä RPT-WP ja WP ovat samoja. Mutta jos CAS ja RPT-WP olivat yhtä isoja annoksia niin RPT-WP on parempi.

Hera voittaa? (tiheään nautittuna :) ) Toisaalta tossa ei ollut hiilaria mukana.



CAS on parempi hypokalorisella ruokavaliolla. Tärkeä tieto, mutta entäs bulkilla?


Maito voitti soijan. Tärkeä tieto sekin, mutta entäs heran?

Tuo vaikuttaa tosiaan vähän ongelmalliselta verrata WP:tä ja CAS:a kun Leu-pitoisuudet ovat eri. Toisaalta tuossa ekassa linkissä oli:
-Proteolysis was inhibited <b>similarly</b> whatever the meal and age groups
-Protein synthesis was <b>higher with WP-iN than with CAS</b> or WP-iL


Hyviä huomioita. Heran ja kaseiinin vertailutuloksia ei voi yleistää kaikkiin tilanteisiin.

Proteiinitutkimuksissa tuo paastotilan vaatimus yleensä on ongelma, tottakai. Tutkimuksia ei saisi lukea kritiikittömästi.

Ja leusiinin määrä vaikuttaa, se on ongelmallinen pointti:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/...&dopt=Abstract&list_uids=15562251&query_hl=19
 
astro sanoi:
Harmi ettei tuossa lukenut mikä oli PROT-lähde, paljonko sitä ja CHO:ta annettiin ja paljonko Leu:ta. Leusiini vaikuttaisi tuon perusteella aika lupaavalta, hinta muodostunee suurilla annoksilla (jos niitä tarvitaan) ongelmaksi jatkuvassa käytössä.

Subjects received a beverage volume of 3 ml/kg every 30 min to ensure a given dose of 0.3 g carbohydrate/kg (50% as glucose and 50% as maltodextrin) and 0.2 g/kg of a protein hydrolysate every hour, with or without the addition of 0.1 g·kg–1·h–1 leucine. The total amount of protein (0.2 g·kg–1·h–1) provided in both the CHO+PRO and CHO+PRO+Leu trials by far exceeded the calculated amount of protein that was estimated to provide sufficient precursor substrate to sustain maximal protein synthesis rates for 6 h. Repeated boluses were administered to enable a continuous ample supply of amino acids in the circulation, preventing perturbations in L-[ring-13C6]phenylalanine enrichments. The whey protein hydrolysate used in the present study contained 9.95% leucine; consequently, the total amount of leucine administered in the CHO+PRO and CHO+PRO+Leu trial was 0.02 vs. 0.12 g·kg–1·h–1, respectively.

Arvot g/litra, sodium saccharinate, citric acid ja cream vanilla lisätty sokkouttamisen takia.


Test Drink CHO CHO+PRO CHO+PRO+Leu

Whey protein 0 33.3 33.3
Leucine 0 0 16.6
Glucose 25 25 25
Maltodextrin 25 25 25
Sodium saccharinate 0.2 0.2 0.2
Citric acid 1.8 1.8 1.8
Cream vanilla 5 5 5
Water 1.00 liter
 
"In the CHO+PRO+Leu trial, whole body net protein balance was significantly greater compared with values observed in the CHO+PRO and CHO trials (P < 0.05)."

Toi leusiininilisän aiheuttama ero kehon proteiinin nettotasapainoon on kyllä mitättömän pieni verrattuna CHO+proteiiniin (vaikkakin on tilastollisesti merkitsevä ero), joten en usko että kannattaa lisätä.
 
Back
Ylös Bottom