- Liittynyt
- 11.10.2012
- Viestejä
- 2 255
Eipä omiin ostoksiin paljon pari euroa pienemmät välityspalkkiot vaikuta :D
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
. Onko muilla Pakkiksen NN-asiakkailla suunnitelmissa tehdä torstaina tankkailuja?
Kannattaa huomioida, että isoin osa tuosta velkojen lyhennyksestä tuli myymällä yksi aluksista Seadrill Partnersille. Seadrill on edelleen noista isoista poraajista selkeästi velkaisin ja putkesta on tulossa vielä monta uutta alusta ilman sopimusta maksettavaksi. Ei tuota nyt kannata konkurssifirmaksi huutaa, mutta vaikealtahan tilanne näyttää, kun pitää investoida samalla kun tulot laskee ellei saa uusia sopimuksia. Velkojat taitaa kuitenkin olla aika ymmärtäväisiä vielä niin tuskin lähiaikoina tarvitsee mennä omistajien kukkarolle.Seadrillistä osarihan oli ihan jotain muuta mitä on odotettu, pahimmat negailijathan kirjoittelivat ettei tuo firma kestä pystyssä millään jos öljy on tällä tasolla. Silti Sd vähensi velkojaan ja investoi, aika hyvin konkurssi kypsältä firmalta.
Onko porukka miettinyt miten tulee toimimaan tuon ostotarjouksen kanssa?
Itse tuskin myyn lapun lappua.
Lueskelin sijoitusaiheisia kirjoituksia ja törmäsin tähän veroansaan, joka koskee ulkomaisista osakkeista maksettavaa lähdeveroa ja asuntolainan korkovähennysoikeutta. Lyhyesti sanottuna, jos piensijoittajalla, jolla on asuntolaina, on pienet osinkotulot ulkomailta, menettää hän lähdeveron suuruisen summan osinkotuloistaan, koska asuntolainan korkovähennys tehdään ensisijaisesti pääomatuloista ja lähdeveroa ei voi tämän jälkeen enää vähentää mistään.
Asia tuli itselle kiinnostavaksi siinä kohtaa, kun tarkoitus oli hankkia Nordean ja Teliasoneran osakkeita. Näistä osinkotulot maksetaan ruotsista ja lähdeveroprosentti on 15.
Onko tämä asia tällä lailla tosiaan ja onko muut täällä huomioineet tätä mitenkään?
Kiitos vastauksesta. Eli nykylainsäädännön mukaan mitään veroansaa tässä ei ole vaan lähdevero hyvitetään verotuksessa.2.4.3 Lähdeveron hyvittäminen
Kansainvälisen kaksinkertaisen verotuksen poistamisesta annetun lain mukaan ulkomaille maksettu vero hyvitetään koko osinkotulon perusteella. Esimerkiksi luonnollisen henkilön tai kuolinpesän EU-maasta listatusta yhtiöstä saamasta osinkotulosta 85 prosenttia on veronalaista ja 15 prosenttia verovapaata tuloa. Osingosta on kuitenkin peritty ulkomailla veroa koko osinkotulon perusteella ja myös ulkomaisen veron hyvitys lasketaan koko osinkotulon perusteella eikä siten, että 15 prosenttia verosta jäisi hyvittämättä. Yhteisöjen osalta sovelletaan samaa periaatetta.
Jos ulkomaisen yhtiön vapaasta omasta pääomasta saatu varojen jako on rinnastettu ulkomailla osinkotuloon, on siitä yleensä peritty ulkomailla osinkotulonvero. Tällöin ulkomaille maksettu vero voidaan hyvittää samalla tavalla kuin osinkotulosta peritty vero hyvitetään.
Suomella on verosopimus yli 70 valtion kanssa. Verosopimuksissa on sovittu yleensä enimmäisprosentti verolle, jonka osingon lähdevaltio voi periä osingosta. Suomen verosta hyvitetään ulkomaille maksettua veroa enintään verosopimuksen mukaista enimmäisprosenttia vastaava määrä. Ulkomailla liikaa perittyä veroa tulee hakea palautettavaksi ulkomaan veroviranomaiselta.
Hyvitys ei voi ylittää vieraasta valtiosta saadusta tulosta Suomessa suoritettavien verojen yhteismäärää. Jos ulkomaille maksettu vero ylittää Suomessa osinkotulosta maksettavan veron määrän, verovelvollisella ei ole oikeutta saada ylimenevää osaa palautuksena Suomesta. Näissä tilanteissa vähentäminen voidaan tehdä samaan tulolähteeseen ja samaan tulolajiin kuuluvasta tulosta määrättävistä veroista seuraavien 5 vuoden aikana.
Ulkomainen vero vähennetään siinä järjestyksessä kuin käyttämätön ulkomaisen veron hyvitys on syntynyt ja vähennysvuoden ulkomainen vero vasta, kun aikaisempien vuosien käyttämättömät ulkomaiset verot on vähennetty. Maakohtaisuusrajoituksia ei ole.
http://www.vero.fi/fi-FI/Syventavat_veroohjeet/Elinkeinoverotus/Osinkotulojen_verotus(34928)
Kiitos vastauksesta. Eli nykylainsäädännön mukaan mitään veroansaa tässä ei ole vaan lähdevero hyvitetään verotuksessa.
Just tätä tarkoitin. Nordnetin blogissa myös kirjoitus ja esimerkki aiheesta. http://www.nordnetblogi.fi/tulo-ulkomailta-syo-verovahennyksen/03/04/2013/Kyllä käsittääkseni ansa on todellinen. http://www.salkunrakentaja.com/2012/10/verokarhu-yllattaa-ulkomaille-sijoittavan-asuntovelallisen/
Itse olen ajatellut myydä Nordeat ja tellun ennen osinkoja ja ostaa dipistä.
Just tätä tarkoitin. Nordnetin blogissa myös kirjoitus ja esimerkki aiheesta. http://www.nordnetblogi.fi/tulo-ulkomailta-syo-verovahennyksen/03/04/2013/
Ulkomaiset osingot eivät pienennä asuntolainan korkovähennyksen määrää vaan osingoista pidätettävät lähdeverot. Lähdeveroa ei pidätetä, jos kyse on UK tai Irlantilaisesta yhtiöstä -> ei ongelmaa.
Muissa tapauksissa (esim. Ruotsi) ulkomaista veroa ei hyvitetä jos kaikkien pääomatulojen (osingot (myös ulkomaiset), luovutusvoitot, vuokratulot) määrä ei ylitä asuntolainan verotuksessa vähennettävien korkojen määrää. Tänä vuonna asuntolainan koroista saa vähentää 65 % ja ensi vuonna luultavasti vähemmän. Sama asia laskukaavan muodossa, jolla voi tsekata onko sinulla tuota ongelmaa:
( Kaikki pääomatulot - 65 %* asuntolainan korot - muut vähennykset ja kulut pääomatuloista)* 30%
> / =
Ulkomaisista osingoista pidätettävä lähdevero (yleensä ulkomaiset osingot * 15%, mutta % voi vaihdella maittain).
Jos kaavan vasemman puolen tulos on yhtäsuuri tai suurempi kuin oikea puoli, niin sinulla ei ole ongelmaa lähdeverojen kanssa asuntolainasta huolimatta. Jos sinulla on asuntolaina lisäksi tulonhankkimisvelkaa esim. sijoituskämpän ostosta, niin sen korot ovat 100% vähennyskelpoisia 65 % sijasta.
Ulkomaisten verojen hyvittämättä jättäminen aiheuttaa sen, että osingoista maksetaan lähdeveron verran veroa. Nordean ja Telia-Soneran tapauksessa 15 % osingosta eli saat 85 % osingosta käteen kun sijoittamalla suomalaiseen yhtiöön saisit 100 % osingosta.