Pakasteruoat

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Jani1
  • Aloitettu Aloitettu
Liittynyt
22.6.2010
Viestejä
119
Varmasti löytyy ihmisiä jotka jostain syystä joutuvat pakasteruokia syömään kiireiden ym. takia. Kysynkin nyt onko ne pakasteruoat oikeasti niin pahoja? Löytyykö joitain pakasteruokia jotka voisivat pakkotoistolaisellekin kelvata? Tänne listauksia ja ravintoarvotkin olisi hyvä kuulla. Ihan siis laidasta laitaan, yksittäisistä pakastevihannespusseista kokonaisiin aterioihin.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Kitchen Joy thai cubelle lähtee kyllä multa ääni.. On prodea ja on hiilaria kun sellasen kanariisi setin vetää.. Ihan kamalasti ei ole energiaa eli vaan joku 500 kcal yhessä setissä mutta kyllä toi on ihan jees välipala.. Toki pyrin itsekin paistamaan kanat ja riisit valmiiksi esim duuniin tollasen sijaan mutta välillä noita utlee käytettyä.
 
Lidlistä saa ihan maistuvia sellasia pakastekalkkunafileitä. Protskua muistaakseen 20g/100g ja rasvaa tosi vähän, olikohan edes grammaa. Hinnasta en oo varma mutta olisko sellanen 400-500g paketti ollu 5-6e, ei paha. Uuniin parikytminsaa ja valmista tulloo
 
Lidlistä saa ihan maistuvia sellasia pakastekalkkunafileitä. Protskua muistaakseen 20g/100g ja rasvaa tosi vähän, olikohan edes grammaa. Hinnasta en oo varma mutta olisko sellanen 400-500g paketti ollu 5-6e, ei paha. Uuniin parikytminsaa ja valmista tulloo

Kalkkunoiden vierestä pakastealtaasta löytyy myös broilerfileitä. 500g taitaa maksaa 4 tai 5 euroa. Melkoisen puhdasta kamaa myös nämä.
 
Tuli mieleen kun selailin tapoja säästää korkeaproteiinisessa ruokavaliossa, ja jossain jenkkifoorumissa peräänkuulutettiin pakastekamppeiden ostoa. Esim pakastettu kanan rintapala saattaa olla 30% halvempi kuin tuore. Suomessa ei taida olla ihan näin?

Ja yleisesti muutenkin, onko pakasteruoat kalliimpia kuin tuoreet? Enpä ole kauheasti vilkuillut kun en pakasteita syö, mutta jos siellä on jotain varteenotettavaa joka ei ihan pelkkää jauhoa ja lisäaineita (esmes kebupakasteet) ole, niin olis mahtava tietää.
 
Ihan vinkkinä vaan että silloin kun on aikaa niin kannattaa tehdä ruokaa jota voi itse pakastaa. On varmasti terveellisempää ja paremman makuistakin.
 
Riippuu ihan sisällöstä. Kasvikset ovat ainakin ihan hyviä ja terveellisiä. Hintakin on ihan kohillaan. Mutta tuoreena toki maullisesti parempaa. =)
 
Otin nyt kokeiluun ainakin lidlin broilerit pakasteena ja S-marketista löytyi Rainbow lohipakastetta. Ei siis mitään paneroitua kuraa. Tämä lohi oli 400g, 3,6e. Ravintoarvot 100g: 18g proteiinia ja 160kcal, vaikuttaa hyvältä.
 
Maku asioista, mutta mun mielestä kaikki liha/kala pakasteet maistuu ihan shaisselle. Enkä tajua miksi kiireen takia pitää pakasteisiin turvautua?

Se että paistaa lihaa pannulla ei kamalasti kauempaa vie kun mikrossa käristäminen. Toki jos maistuu pakasteet ja se on siitä parista minuutista kiinni niin mikäs siinä.
 
Otin nyt kokeiluun ainakin lidlin broilerit pakasteena ja S-marketista löytyi Rainbow lohipakastetta. Ei siis mitään paneroitua kuraa. Tämä lohi oli 400g, 3,6e. Ravintoarvot 100g: 18g proteiinia ja 160kcal, vaikuttaa hyvältä.


Tuo lohi kiinnostaa kyllä minuakin! Onko millasta? Ihan palanako?
 
Pakasteet on nopeesti saatavilla ja säilyy pitempään. Ja juu lohi on 100g palasina 4kpl paketissa. En ole ehtinyt vielä maistamaan, mutta ravintoarvojen puolesta kelpo kamaa.
 
Itse vihaan kaikkea ruuanlaittoon liittyvää yli kaiken joten eineksiä tulee kotona vedeltyä. Välillä kanaa ja riisiä tekee ite mut harvemmin sitäkään. Hirveen makusiahan noi einekset on pääsääntöisesti ja pieniä aterioita ja kalliita mut plussalle jää silti kun ei tarvi nähä sitä ruuanlaittamisen/tiskaamisen vaivaa. Töissä saa sitten ruokalassa hyvää oikeeta ruokaa kerran päivässä niin tuo saa luvan riittää.
 
Tuo lohi kiinnostaa kyllä minuakin! Onko millasta? Ihan palanako?

Paneroidut lohifileet ja jotkut lohikalapuikot ovat ainakin aivan loistavia esim perunamuusin kanssa..
Osa näistä ovat vielä ihan aitoa lohta, okei dieetille ei varmaan mene ton kuorensa takia :)
 
Noniin nyt löyty jotain varteenotettavaa.

Halpahallista pakastettu kokonainen broileri, ilmeisesti suolaamaton täysin naturell. Reilu kilo.

Kilohinta 4,90e. Halvimmat kokonaiset proikut on olleet marinoituja ties missä, ja 5,99/kg.

Sulattelen sen yön yli ja huomena uuniin. Voisin hakea sille kaverin uuniin ettei tuu aika pitkäksi, kuitenkin pari tuntia pitää paistaa.

Ruususuolat vaan päälle, tai jonkinnäkösen omatekosen tsilikastikkeen kans ni ei tarvi marinoida.

Tiedän että kuivaa suurin osa pois, mutta luulenpa että jää silti reippaasti voitolle tuosta valmiskanasta. Ainakin jos tuossa ei mitään stabilointihärpäkkeitä ole.
 
Noniin nyt löyty jotain varteenotettavaa.

Halpahallista pakastettu kokonainen broileri, ilmeisesti suolaamaton täysin naturell. Reilu kilo.

Kilohinta 4,90e. Halvimmat kokonaiset proikut on olleet marinoituja ties missä, ja 5,99/kg.

Sulattelen sen yön yli ja huomena uuniin. Voisin hakea sille kaverin uuniin ettei tuu aika pitkäksi, kuitenkin pari tuntia pitää paistaa.

Ruususuolat vaan päälle, tai jonkinnäkösen omatekosen tsilikastikkeen kans ni ei tarvi marinoida.

Tiedän että kuivaa suurin osa pois, mutta luulenpa että jää silti reippaasti voitolle tuosta valmiskanasta. Ainakin jos tuossa ei mitään stabilointihärpäkkeitä ole.

Noniin ja teinkin toisin tän kans. Sulatin vedessä (pussissa) ja pesin sitten lopuksi, sieltähän paljastui ihan 100% normaali kana! Ei iso, ei pieni, ei oudonmuotoinen eikä marinoitu/suolattu.

Kokkasin sen keittämällä. Eli kana kattilaan, vettä niin paljon että kana peittyy, pilkoin puolivillaisesti kolme sipulia sekaan (oisin myös pistänyt purjoa jos ois ollu), ruususuolaa "reilusti" ja kanelia ja paprikaa reilusti.

Keitin satsia noin 3h miedolla lämmöllä, välillä kävin kääntämässä kanan ympäri.

Lopuksi kun liha irtos luista ja kana hajos atomeiksi nostin sen lautaselle, irrotin nahat ja luut, laitoin lihat takasin keittoon ja vedin huuleen. Aivan uskomattoman hyvää. Kahdesti sai syötyä siitä, ja voisin kuvitella että vaikka bataattisosetta lisäksi tohon satsiin, tai vaikka raejuustoa tohon keittoon, niin ois ollu ihan overkill-hyvää.

Huomena kolme tsipaletta pakastekanoja ja kaikki kerralla kiehumaan neljäksi tunniksi, sitten koko paska prosessorin läpi mahdollisimman ohueksi ja pakasteeseen annosrasioihin.
 
Pitää käydä kattoon kans HH:n tarjonta. Oliko suomalaista broitskua?

Jeps!

Huomena pitää käydä räjäyttämäsä pankki.
 
Äskeinen ateria koostui pakastevihanneksista (papuja, porkkanaa, herneitä), täysjyvä keitinpussiriisistä ja lidlin pakastekanoista. Siihen nähden että kaikki ruoan osat olivat helppoja toteuttaa, eikä hintakaan ole kova niin ateria oli todella hyvä. Ne kanat sai oikeasti hyvänmakuisiksi ripauksella grillimaustetta, eikä ollut ollenkaan nugettien tapaista mössöä. Tällainen yhdistelmä siis kiireeseen toimii hyvin. Myöhemmin kokeilen saman yhdistelmän, mutta pakastelohella.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom