- Liittynyt
- 16.11.2008
- Viestejä
- 13 139
Tuo vaan vie vähän ideaa koko painoluokkatouhulta ylipäätään , kun matsissa painetaan 10 kiloa enemmän kuin punnituksessa.
Mutta molemmat ovat oikeutettuja siihen joten keneltäkään ei viedä mahiksia sillä.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Tuo vaan vie vähän ideaa koko painoluokkatouhulta ylipäätään , kun matsissa painetaan 10 kiloa enemmän kuin punnituksessa.
Mutta molemmat ovat oikeutettuja siihen joten keneltäkään ei viedä mahiksia sillä.
Totta, totta. Mutta ilman tuota touhuakin tultaisiin hyvin toimeen.
Oma suosikkini on siis se, että punnitus on ottelupäivän aamuna, muutama tunti ennen matseja. Tällöin ei tule mitään ihan älyttömän raskaita vetoja, mutta toisaalta nesteillä voi tasata muuta painonvetoa. Jos pitkäaikainen pudotus on mennyt hyvin, tarvitsee nesteitä vetää vähemmän ja siitä saa etua. Jos taas ei, tilanteen voi vielä pelastaa.
Ilmeisesti kaikki eivät nyt ihan ymmärrä painonvedon käytännön toimintaa, mikä on tietysti vähän hankalaa jos laihdutuskokemukset rajoittuvat kaalisoppadieettiin ja Total Gymin mainosvideoon. Kun nyt on niin että etenkään pitkäaikainen painonpudotus ei ole mikään automaatti, jolla paino vain säädetään tiettyyn lukemaan. Homma ei aina mene niin kuin elokuvissa ja joskus paino "ei vain putoa" vaikka tehtäisiin mitä. Jos viedään mahdollisuus nestellä pelaamiseen, tapahtuu väistämättä paljon painoluokan ylityksiä, kun niitä tapahtuu jo nytkin ihan säännöllisesti. Ja ihan ammattilaisille, kun se kroppa ei tiedä saako matsista rahaa vai ei.
Omasta mielestäni olisi parasta jos painoluokkakikkailua saataisiin vähennettyä. Olen kuitenkin Lewdin ja Andysin kannalla ja uskon, että painoa vedettettäisiin jokatapauksessa. Ongelmanki tulisi myös 205 paunaisten tilanne. Pärjätäkseen hevareina pitäisi monen tässä divarissa ottelevan aloittaa hirveä bulkkaaminen, mikä taas on pois lajiharjoittelusta. Epäkäytännöllinen systeemi voisi olla järjestää kontrollipunnituksia ympäri vuotta ja pakottaa ottelemaan lähellä normipainoa. Tuosta nyt toisin ei tulis hevon helvettiä.
Mutta asiaan. Olisiko tämän tyyppinen jatkuva kontrolli kuitenkaan ihan mahdoton varsinkaan isoissa ja rahakkaissa organisaatioissa? Ottelijat ilmoittautuisivat johonkin painoluokkaan ja samalla sitoutuisivat satunnaistarkastuksiin. Esimerkiksi 205:ssa ottelevien pitäisi painaa vaikkapa maksimissaan 220 ja tämän ylittämisestä tulisi ensimmäisellä kerralla sakko ja toisella siirto ylempään painoluokkaan joksikin aikaa. Alemmissa sarjoissa vastaavasti hieman pienemmät marginaalit.
Onko muuten ainuttakaan ottelijaa joka kritisoi tätä punnitussysteemiä?
Ja mikä oli se saavutettu hyöty?
Niin kolme kaveria kuollut. Ja kuinkahan monta/monta kertaa on painoa pudotettu kamppailulajeihin?
Tuo on aikalailla sama kun 100 metrin juoksussa osa tyypeistä saisi lähteä 10 metriä muita pidemmältä.