Paino ei tipu

10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Jos aikasemmin oot syöny esim. 3000 kaloria ja ollu urheilematta ja nyt menee 1000 kaloria ja liikut kun hullu, en tiiä kuinka fiksua toi on vaikka tulosta tulisi. Jossain vaiheessa kuitenkin tuut syömään enemmän kun 1000 kaloria(tuskin loppuelämääs haluat dietata) ja siinä vaiheessa kehon metabolismi sun muut on sen verran tottunu 1000 kaloriin, että paino lähtee nousuun. Menee imo turhan säätämiseks.

Eikös rasvat ainakin pala parhaiten Intervalli reenissä. Jos ei juoksu suju niinkuin yllä mainitsit, kokeile vaikka 30min spinningiä pari kertaa viikkoon. Jos aikasemmin on menny 3000 kaloria päivään, jättäisin vaan herkut pois ja pyrkisin syömään jotain 2500 paikkeille + urheilua jonkin verran. Tarpeiden ja tulosten mukaan sitte kuukauden välein miettii voisko/pitäiskö jotain muuttaa.

Tämä vaan oma käsityst. Muut voi korjata jos puhuin paskaa.

e: näin keho menee vain "pienelle säästöliekille" ja jos tulokset tyssää 2500kalorin + 3xviikossa reeniohjelmalla, on tästä helppo pudottaa taas vaikka 200 kaloria ja lisätä 1 reeni /viikko --> Taas tulosta (ainakin jonkin aikaa). Koko säästöliekki käsite on ehkä väärä lähestymistapa tässä konseptissa, toisin kun tuossa 750kalorilla vetämisessä.
 
Voisit käydä tarkastamassa kilpirauhas arvot.. Kilpirauhasen vajaatoiminta voi aiheuttaa että rasva ei pala vaikka söis vähemmän kun kuluttaa.. Se on suomalaisten kansantauti älä huoli useimmiten tapaa noilla ylipainoisilla naisilla..

Tossa viellä: http://fi.wikipedia.org/wiki/Kilpirauhasen_vajaatoiminta

Laitoin ton ihan vaan sen takia etten höpötä ihan puuta heinää. :dance2:
 
Viimeksi muokattu:
joo olinki vähä väärässä oman juoksukunnon suhteen, kävin vetääs yhe intervalli treenin. Kesto noin 40 min ja juoksin tästä ajasta noin 30 min. juoksu oli simmosta noin 60-70% max nopeudesta, sori en osaa kertoo mitää syke arvoa :D
 
joo olinki vähä väärässä oman juoksukunnon suhteen, kävin vetääs yhe intervalli treenin. Kesto noin 40 min ja juoksin tästä ajasta noin 30 min. juoksu oli simmosta noin 60-70% max nopeudesta, sori en osaa kertoo mitää syke arvoa :D


Intervallissa ei sitten tarvitse juosta kokoajan. Voi tehdä monella tapaa, mutta pääidea olisi lähelle max sykettä hetkellisesti.
Voi tehdä lenkin varrella tai miten vain, mutta vaikka 5x 150m spurtti jollain 3min palautumisella hoitaa homman ilman aerobista.

http://www.fit.fi/kayttajat/timo-haikarainen/tehoa-rasvanpolttoon-intervalleista tuosta löyty äkkiseltään muutaman minuutin teksti, joka on huippu trainerin käsialaa. Lukase läpi!
 
Juu tuli luettau toi olen, oli aika mielenkiintoista tekstiä toisiaan. Ja myös vastaus toho sun edelliseen viestiin että ajattelin nyt vetää viela aika alhaisilla kaloreilla jonkun aikaa. Päästyäni lähelle haluttuja mittoja niin ajattelin alkamaan syödä pikku hiljaa enemmän esim 50-100 kcal per päivä enemmän niin menisiköhän silloin kehon metabolit sun muut sekaisin?
 
Juu tuli luettau toi olen, oli aika mielenkiintoista tekstiä toisiaan. Ja myös vastaus toho sun edelliseen viestiin että ajattelin nyt vetää viela aika alhaisilla kaloreilla jonkun aikaa. Päästyäni lähelle haluttuja mittoja niin ajattelin alkamaan syödä pikku hiljaa enemmän esim 50-100 kcal per päivä enemmän niin menisiköhän silloin kehon metabolit sun muut sekaisin?

En ole asian ammattilainen. Kerron oman tietämykseni luetun ja kuullun mukaan.

Jos kroppa tottuu alhasiin kaloreihin ja haluat tämän jälkeen lisätä kaloreita samalla pitäen rasvat alhasina, niin kaloreiden lisäys on erittäin hidas prosessi. Puhutaan jostain 12kk jaksosta 1000--3000kcal käsitykseni mukaan. Tuo ajattelemasi 50-100kcal per päivä on ennemminkin 50kcal/viikko. Tässä nyt mennään melko hifistelyyn ja keho on kuitenkin jokaisella omanlaisensa, joten EI kannata lukea ja ajatella tämän olevan fakta omalla kohdallasi. Varmasti tavalliselle pulliaiselle joku 200kcal/viikko lisäys on ok, samalla ottaen jonkin verran rasvaa lisää.

Jos nyt vedät tuolla tosi alhaisella kalorimäärällä ja saat tuloksia, vaikka 6kk ajan, jolloin päätät lisätä kaloreita, niin minä en lähtisi 100kcal/päivä lisäämään.
 
No juu ajattelin ite kyllä täst 1000 kcal:ista vähän nosta johoki 1,5-1,8 ettei se sitten myöhemmin ole niin suuri nosto, kun kuintekin pyrin harrastamaan liikuntaa väh 7-8 krt vko niin uskoisin että tuolla 1800 kcal:llakin paino tippuu melko nopeaan.
 
Tuli muuten ihan mieleen vaan et kuinka helposti keho menee säästöliekille?

Once again: säästöliekki. Osaako/haluaako/kykeneekö joku kertomaan, mihin ihmeeseen perustuu käsitys ns. säästöliekistä? Että keho menee ns. säästöliekille, jos naamarin ei ahda 2 tunnin välein jotakin ja pidä min 1 mässypäivää viikossa ja muuta vastaavaa? Mikä tämän käsityksen tieteellinen pohja on? Esimerkiksi tutkimuksissa, joita on tehty paastoavilla ihmisillä, perusaineenvaihdunta on kiihtynyt ensimmäisten päivien aikana, ei suinkaan mennyt "säästöliekille".

Keho tarvitsee tietyn määrän energiaa kaikenlaisiin toimintoihinsa homeostaasin ylläpitämiseksi (esim. solukalvojen ionipumppujen toimintaan jne.). Keho ei voi lopettaa tätä toimintaa, muuten se kuolee. Energia tähän toimintaan revitään vaikka rasvavarastoista tai lihaksista, jos apetta ei tule ruokatorven kautta pötsiin.

Voi olla, että on olemassa tämä ns. säästöliekki. En ole kuitenkaan yhdessäkään fysiologian kirjassa (en suomenkielisessä enkä englanninkielisessä) nähnyt puhuttavan asiasta koskaan yhtään mitään.

Ajatus säästöliekeistä on kaiken lisäksi arkijärjenkin vastainen. Kuinka niin? Ajatus on siis se, että jos keho ei saa ruokaa tarpeeksi, se ryhtyy säästöliekkille, ja jos se saa sitä yli tarvitsemansa määrän, se kiihdyttää aineenvaihduntaansa ja näin liekki sitten vissiin roihuaa oikein kunnolla. Mistä tässä yhtälössä sitten tulee niitä lihavia ihmisiä; eikö heillä pitäisi olla aivan perkeleellisen roihuava liekki elimistössä palamassa, jos ruuan sisäänottokin on massiivista ja kääntäen: vähän syövien pitäisi olla aivan järkyttäviä mätisäkkejä, koska SÄÄSTÖLIEKKI!

Otetaan analogia: Kerrot kaverille, että olet ajamassa treenin jälkeen parin sadan kilsan päähän mökille saunomaan ja tankki on puolillaan bensaa eli tokko tarvii tankata ennen reissua. Kaveri katsoo silmiin kuin idioottia ja tokaisee: "Kyllä sun pitää tankata ainakin 50 kilsan välein vaikka tankissa olisikin bensaa tarpeeksi. Jos et tankkaa, tokko pääset tänä iltana perille sillä sun auton moottorihan alkaa säästöliekille." Katsot kaveria takaisin kuin idioottia ja kysyt: "Siis mitä? Tarkoittaako tuo nyt sitä, että jos en tankkaa alvariinsa, alkaa auto yhtäkkiä käydä hitaammilla kierroksilla vaikka bensaa olisi useita litroja...että ajalen moottoritiellä vaikka sataakahtakymppiä ja yhtäkkiä vauhti tippuu kolmeenkymppiin kuin seinään...perässä tulevat törmäävät takapuskuriin ja henki lähtee...ja tämä vain koska säästöliekki ja tankki VAIN puolillaan bensaa?" Kaveri katsoo takaisin ja sanoo: "Kyllä!" :D



Olen siis erittäin epäileväinen tämän säästöliekkihöpötyksen suhteen mutta voinhan olla väärässä. Osaako joku auttaa ymmärtämään, mikä tässä säästöliekkidiskurssissa on todellisuutta ja mikä taas aivan tyhjänpäiväistä liirumlaarumia?
 
Kyllä se aineenvaihdunta vaan on muokkautuva uskot siihen tai et. Säästöliekki on vanhaa perimätietoa mutta ei täysin fiktiota. En nyt jaksa kännykällä etsiä linkkejä mutta kun googletat lihastohtori ja käy lukemassa suht uuden artikkelin joka on muistaakseni nimeltään metabolic damage eli aineenvaihdunnallinen vahinko, saatat ymmärtää jotain.

Itselleni riittää se kokemusperäinen tunne että olen huomannut että bulkilla ollessani on jatkuvasti kuuma sisätiloissa ja hikeä pukkaa, kun taas dietillä ollessa varsinkin kädet tuntuvat olevan kylmiä. Eli ainakin elimistö lämmittää itseään enemmän kaloreita liikaa saadessaan verrattuna vajeeseen ja uskoisin että se ei ole ainoa elimistön reaktio tasata kulutusta suhteessa saantiin.

PS. En ymmärrä miksi ihmiset eivät pysy siinä 500kcal vajeessa jota monet suosittelevat vaikka eivät ymmärtäisikään syytä siihen. Aina tulee näitä idiootteja jotka eivät syö lähes mitään ja kyselevät että miksi lihoavat takaisin heti dieetin päätyttyä tai vaihtoehtoisesti on paska olo tai vaikka on 5000kcal vaje per päivä eivätkä silti laihdu kiloa päivässä.
 
Niin ei se elimistö tuolloin varsinaisesti lämmitä itseään vaan lämpö on sivutuote, jota syntyy mm. ATP:n ja ADP:n fosforisidosten katkeamisessa; tästä energiasta pieni osa menee elimsitön metabolisiin toimintoihin ja suurin osa hukkalämmöksi.

Eli osa syödyn ruoan energiasta menee sen ruoan hajottamiseen. Yksinään tällä lienee pieni merkitys mutta voi olla osa ns. säästöliekkiä, jos sitä ylimalkaan on.
 
Vaaka on muutenkin epävarma laite laihdutuksen mittauksen suhteen. Kehon nesteiden vaihtelu voi antaa vaikutelman säästöliekki ilmiöstä vaikka rasvaa palaisikin. Oma näkemys asiaan on seuraava: Laitetaan ihminen kuukauden täyspaastolle siten että vettä saa juoda rajattomasti ja pakolliset suolat/mineraalit mutta ei yhtään energiaa. Keho menee luonnollisesti sekaisin ja kroppa alkaa paniikissa keräämään nestettä soluihin pahan päivän varalle ja paino ei tipu välttämättä ollenkaan. Kuukauden jälkeen aloitetaan syömään fiksusti ja keho palautuu hätätilasta ja nesteturvotus kaikkoaa. TADAA!!! paino alkoikin tippumaan kun ruokaa lisättiin joten säästöliekkiteoria on valmis. "Oikea" laihtuminen läskistä/lihaksista tapahtui kuitenkin paaston aikana mutta tämän mittaaminen ei onnistunut.
 
Vaaka on muutenkin epävarma laite laihdutuksen mittauksen suhteen. Kehon nesteiden vaihtelu voi antaa vaikutelman säästöliekki ilmiöstä vaikka rasvaa palaisikin. Oma näkemys asiaan on seuraava: Laitetaan ihminen kuukauden täyspaastolle siten että vettä saa juoda rajattomasti ja pakolliset suolat/mineraalit mutta ei yhtään energiaa. Keho menee luonnollisesti sekaisin ja kroppa alkaa paniikissa keräämään nestettä soluihin pahan päivän varalle ja paino ei tipu välttämättä ollenkaan. Kuukauden jälkeen aloitetaan syömään fiksusti ja keho palautuu hätätilasta ja nesteturvotus kaikkoaa. TADAA!!! paino alkoikin tippumaan kun ruokaa lisättiin joten säästöliekkiteoria on valmis. "Oikea" laihtuminen läskistä/lihaksista tapahtui kuitenkin paaston aikana mutta tämän mittaaminen ei onnistunut.

Miksi solut alkaisivat kerätä nestettä? Sehän käytännössä laskisi solunsisäsisen kaliumin konsentraatiota, mikä osaltaan pitää yllä lepopotentiaalia > ioneita pitäisi ionipumppujen avulla saada lisää solun sisään (ja tietyt ionit taas solunulkoisen tilaan) mikä vaatii ATP:ta l. energiaa. Tuossa prosessissa keho ainakin äkkiseltään tuumaten toimisi energeettisesti erittäin typerästi. Käytännössä kuukauden vesipaastossa kortiisoli ja muut hormonit laittaisivat kehon käyttämään ensinnä pääosin ketoaineita ja rasvahappoja ja usemman päivän jälkeen keho siirtyisi käyttämään energialähteenään pääosin rasvahappoja...mukana vielä tietenkin mukava ilmiö . glukoneogeneesi, mikä tässä tarkoittaisi lihasten kataboliaa. Mmaksa olisi koko ajan kovilla ketoaineiden tuoton ja aminohappojen muokkauksen (deaminaatiot ja ennen kaikke transaminaatiot) takia.

Zipalle kiitti vinkistä, perehdyn kun saan oivan hetken asialle.
 
Miksi solut alkaisivat kerätä nestettä? Sehän käytännössä laskisi solunsisäsisen kaliumin konsentraatiota, mikä osaltaan pitää yllä lepopotentiaalia > ioneita pitäisi ionipumppujen avulla saada lisää solun sisään (ja tietyt ionit taas solunulkoisen tilaan) mikä vaatii ATP:ta l. energiaa. Tuossa prosessissa keho ainakin äkkiseltään tuumaten toimisi energeettisesti erittäin typerästi. Käytännössä kuukauden vesipaastossa kortiisoli ja muut hormonit laittaisivat kehon käyttämään ensinnä pääosin ketoaineita ja rasvahappoja ja usemman päivän jälkeen keho siirtyisi käyttämään energialähteenään pääosin rasvahappoja...mukana vielä tietenkin mukava ilmiö . glukoneogeneesi, mikä tässä tarkoittaisi lihasten kataboliaa. Mmaksa olisi koko ajan kovilla ketoaineiden tuoton ja aminohappojen muokkauksen (deaminaatiot ja ennen kaikke transaminaatiot) takia.

Zipalle kiitti vinkistä, perehdyn kun saan oivan hetken asialle.

Itsellä ei koulutus riitä noin yksityiskohtaisiin vastauksiin mutta en myöskään usko ikiliikkujiin. Olen monta aiheeseen liittyvää kirjoitusta asiasta lukenut. Törmään aina samaan ongelmaan. Asioista puhutaan ionitasolla mutta se fakta että mistä kroppa sen energian ottaa jos paino ei tipu miinuskaloreilla. Tämä on se asian ydin ja se yleensä sivuutetaan. Ei tarvita kuin 1 viikko ettei paino putoa ja heti käsketään syömään enemmän koska on menty säästöliekille. Ei tietenkään ole järkevä tapa vetää dieettiä puhtaalla paastolla, otin vaan kantaa asiaan hieman yksinkertaistettuna. Sama asia vielä toisinpäin: Miksi kroppa "tuhlaisi" kaloreita muutenkaan ja pitäisi aineenvaihduntaa ylikierroksilla vaikka söisikin enemmän?
 
Voe mahoton. Nyt tohtori sykeröt tekee diettaamisesta ihan aivokirurgiaa, mutta mutta ketjun aloittajalle pidä miinuksilla kaloris mut älä liikaa. se tekee vaan hallaa kropalles,dieetilles ja elämäntapa muutokselles. Lihastohtorilla hyvää settiä http://lihastohtori.wordpress.com/2013/02/27/kroppa_puhki_borg/
Googlesta löytyy myös juttua mitä kehon liiian kova rääkkääminen ja miinuksilla oleminen aiheuttaa, hakusanalla metabolic damage
 

Suositut

Back
Ylös Bottom