- Liittynyt
- 28.5.2010
- Viestejä
- 343
Tässäpä onkin hyvä ohje, jos etsii terveellistä naposteltavaa. Pähkinöitä kun ei rasvan takia viitsi kovin usein syödä. Kokeilin viikonloppuna ja oli muuten hyviä! Täytyy tehdä uudestaankin.
Soijapähkinät
kuivattuja soijapapapuja
oliiviöljyä
suolaa
(muita mausteita)
Liota soijapapuja vedessä kolme tuntia. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Valuta ja kuivaa pavut astiapyyhkeellä tms. Aseta leivinpaperi pellille ja levitä sille ohut kerros oliiviöljyä samalla lailla kuin voitelisit vuoan. Kaada pavut pellille tasaiseksi kerroksiksi ja kääntele niitä, jotta öljy leviää tasaisesti. Ripottele päälle suolaa ja halutessasi muita mausteita (valkosipuli, chili..). Valmistuvat uunissa 30-40 minuutissa, välillä kannattaa käännellä. Tämä on herkullista ja terveellistä naposteltavaa. Jos haluaa, tämän voi valmistaa myös ilman rasvaa, mutta silloin lopputulos ei ole aivan yhtä maukas.
Ravintosisältö 100g (noin):
energia 109 kcal
proteiini 11,2
hiilihydraatti 4
rasva 5,3
Soijapähkinät
kuivattuja soijapapapuja
oliiviöljyä
suolaa
(muita mausteita)
Liota soijapapuja vedessä kolme tuntia. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Valuta ja kuivaa pavut astiapyyhkeellä tms. Aseta leivinpaperi pellille ja levitä sille ohut kerros oliiviöljyä samalla lailla kuin voitelisit vuoan. Kaada pavut pellille tasaiseksi kerroksiksi ja kääntele niitä, jotta öljy leviää tasaisesti. Ripottele päälle suolaa ja halutessasi muita mausteita (valkosipuli, chili..). Valmistuvat uunissa 30-40 minuutissa, välillä kannattaa käännellä. Tämä on herkullista ja terveellistä naposteltavaa. Jos haluaa, tämän voi valmistaa myös ilman rasvaa, mutta silloin lopputulos ei ole aivan yhtä maukas.
Ravintosisältö 100g (noin):
energia 109 kcal
proteiini 11,2
hiilihydraatti 4
rasva 5,3