Ovatko kaikki valmis(mikro)ruuat huonoa/epäterveellistä ruokaa?

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Hallo16
  • Aloitettu Aloitettu
Liittynyt
2.5.2006
Viestejä
280
Sori jos on huono threadi, mutta en oikein löydä tähän vastausta mistään...:jahas:

Ovatko kaikki valmismikroruuat epäterveellisiä?
Tiedän, että ainakin useimmat ovat monellakin tapaa. Kuitenkin kiinnostaisi tietää, että onko se vain rankka yleistys vai täysi totuus vai jotain siltä väliltä. Onko esimerkisi tällainen valmisbroileripasta huono ateria, jonka kerran söin laiskuuttani vähän kiireessä:

Ravintosisältö 100g (satsi oli 300g):
Energia 110 kcal
Proteiini 6,3g
HH 12g, joista sokereita 1,5g ja laktoosia 0,2g
Rasva 4,2g, joista tyydyttyneitä rasvahappoja 1,5
Ravintokuitu 1g
Natrium 0,4g

Oliko järkevää? Vetäsin tollasen ja sitten siihen vielä 150g kinkkua sekaan... Onko huono juttu toi valmisruoka?
Jos on johtuuko se huonoista rasvoista/hiilihydraateista/makrojakoumasta/lisä- tai säilytyisaineista vai mistä? Vai kaikista noista? Onko toi epäterveellistä?

En mitenkään yleensä noita syö mutta saattaisin syödä jos eivät ole epäterveellisiä...

Mitä rasvaa loput noista rasvoista on, kun jäljelle jää 2,7g(100 grammassa) tyydyttyneiden jälkeen? Onko ne hyviä rasvoja vai esim. jotain transrasvoja?

En olisi ruokavaliota mitenkään noiden varaan rakentamassa, mutta voisihan aina välillä tollasen helponkin aterian vetästä - jos tietäisi seuraukset...
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
tietääkseni suurin osa mikro ruuista on epäterveellisiä.
mut joku riisi broilerkastikkeela on varmaan suht terveellistä...
 
Miltä kantilta epäterveellisiä???

jos ne terveydelle epäterveellisiä niin ei niitä myytäis.

Ovatko hyvää ruokaa "bodarille"? Itse yritän saada massaa (enimmäkseen lihaksen muodossa). Onko hyvää/terveellistä ruokaa minulle? Vai onko tuo huonoa ravintoa minulle ja suosittelette jotain ihan muuta?

Pahoittalen jos ilmaisin asiani epäselvästi.
 
Tuskimpa nyt mitään kauhean epäterveellistä. Voi olla paljon rasvaa tms., mutta jos tietää mitä syö, ja suhteuttaa muuhun syömiseen, niin ei tuollaisia tarvitse pelätä kuin ruttoa :rolleyes:
 
Ovatko hyvää ruokaa "bodarille"? Itse yritän saada massaa (enimmäkseen lihaksen muodossa). Onko hyvää/terveellistä ruokaa minulle? Vai onko tuo huonoa ravintoa minulle ja suosittelette jotain ihan muuta?

Varmasti löytäisit jotain "puhtaampaakin". Tärkeäähän on saada ainakin riittävästi proteiineja. Tuosta kuvailemastasi satsista ei ihan tarpeeksi tule per ateria, joten tosiaan vielä kinkkua/raejuustoa/sun muuta proteiinipitoista vielä ohelle.

Varmasti terveellisempää on, jos kokkailet itse, mutta ei siitä mitään haittaa ole, jos silloin tällöin kiireessä tuollaisen vetäisee.
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:
Energiaravintoaineiden osalta kun tuohon valmisateria-annokseen lisäät vielä n.10g proteiinia, niin ravintoainejakauma on Zonea...siis ei mikään huono.
Mutta suojaravintoaineiden osalta ko. annoksesta todennäköisesti löytyy aikalailla puutteita.

Tuomio::) Ei kovinkaan huono ateria...joskus kiireateriaksi nautittuna.
 
Suurin syy, miksi eineksiä ja valmisruokia "kannattaisi" välttää, lienevät eineksien sisältämät kovetetut kasvisrasvat, ja siten transrasvat. Lisäaineet on toinen seikka. :rolleyes: Mutta tuskin tilapäisenä kiiresapuskana nautittu mikrovalmis ateria terveyttä ratkaisevasti kaataa.
 
Usein tulee töissä haettua kaupasta valmis safkaa. kariniemen paistettuja broileri fileitä käytännössä tulee syötyä suvisalaatin kera.
 
Tulee aika paljon syötyä tollasta nopeeta ruokaa, mutta ei ainakaan vielä oo mitään vakavia terveysongelmia ollu.

Ja ne valmissafkat mitä syön sisältää ~15-25g prot. /100g eli ei oo siitä puutetta :)
 
Tulee aika paljon syötyä tollasta nopeeta ruokaa, mutta ei ainakaan vielä oo mitään vakavia terveysongelmia ollu.

Ja ne valmissafkat mitä syön sisältää ~15-25g prot. /100g eli ei oo siitä puutetta :)

Mitäs nää kyseiset valmisruuat on mistä löytyy noin runsas proteiinipitoisuus? :)
 
Suurin syy, miksi eineksiä ja valmisruokia "kannattaisi" välttää, lienevät eineksien sisältämät kovetetut kasvisrasvat, ja siten transrasvat. Lisäaineet on toinen seikka. :rolleyes: Mutta tuskin tilapäisenä kiiresapuskana nautittu mikrovalmis ateria terveyttä ratkaisevasti kaataa.

Mitä rasvaa loput noista rasvoista on, kun jäljelle jää 2,7g(100 grammassa) tyydyttyneiden jälkeen? Onko ne hyviä rasvoja vai esim. jotain transrasvoja?

Eli tietääkö joku tuohon vastausta?
 
Maksalaatikko rokkaa. Vitamiineja (mm. A-vitamiinia parin viikon tarpeiksi/400g boxi), sinkkiä, hemirautaa... ja vielä hyvääkin! :hyper: Vähän hiilaripainotteista, mutta itse ratkaisin ongelman niin että 200g maksalaatikko + purkki vaaleaa tonnikalaa = 47,6g p, 47,4g hh, 9,4 r.
Ja Finelin mukaan tossa ei ole transrasvoja.

Ainoa huono puoli on, että kovin tiuhaan tahtiin tota ei saisi vedellä, ettei tule yliannostuksia noista suojaravintoaineista. Tosin olen ymmärtänyt, että paljon proteiinia syövä ihminen kuluttaa johonkin enemmän vitamiinejakin... :rock:
 
niis kanapaloissa oli oli muistaakseni 25 grammaa prodee /100 g ja hiilareita ja rasvaa todella vähän ja maku on hyvä. Ainut miinus on hinta 3.25
 
...

Eli tietääkö joku tuohon vastausta?
Nooh, mitä nyt aikani kuluksi kattelin, niin Finelistä en löytänyt ihan broilerpastaa (mistä taisi kysellä aikaisemmin, vai oliko se kiusaus?!), mutta löytyi suuntaa-antavia ruokia:

http://www.fineli.fi/food.php?foodid=28979&lang=fi

http://www.fineli.fi/food.php?foodid=28978&lang=fi

Finelistä kandee muutenkin hakea kaikkia ruokia, tai vastaavie ruokasettejä, sillä siellä on eriteltynä kaikki hiilarit, prodet ja rasvat, sekä hivenaineet ja vitskut. :thumbs:

Tossa vielä esim. maksalaatikko (nam saatana!!):
http://www.fineli.fi/food.php?foodid=11044&lang=fi
 
Ilmeisesti mun pitäis sitten olla jo kuollut, kun täällä puhutaan valmisruokien epäterveellisyydestä. :D Näin laiskana ja keittiössä peukalo keskellä kämmentä- poikamiehenä tulee syötyä ainoastaan niitä. Päälle tietysti rahkat ja raejuustot, ym. jutut. Töissä sitten joskus ihan ruokalassa parempaakin ruokaa. Hyvin on eteenpäin menty, eikä oo lääkärit edes tullu tutuksi.
 
Minä syöny siitä 5 vuotiaasta lähtien valmisruokia. :D Faija harvemmin jakso tehä ruokaa lounasateruajs, jote raahas kaupasta valmiita lihapulla yms aterioita nokan etee. Niitä sitte popsittii systerin kans ja meininki jatkuu vieläki, mut vähä harvenevissa määrin, ehkä kerran viikkoon vain. ;)
 
Maksalaatikko rokkaa.

Ja Finelin mukaan tossa ei ole transrasvoja.

Menin Saarioisten sivuilla käymään. Siellä oli maksalaatikon valmistusaineet, joukossa kasvismargariini (ei mainintaa oliko kovetettua vai kovettamatonta kasvirasvaa). Rasvaa kokonaisuudessaan 100 grammassa tuotetta on 8,7 grammaa, ja kun lasketaan tyydyttyneet ja tyydyttymättömät yhteen ja vähennetään kokonaismäärästä, niin vielä jää 0,7 grammaa "selittämätöntä" rasvaa. Mun käsitykseni on se, että tuo osuus kokonaisrasvasta, joka ei ole tyydyttynyttä tai tyydyttymätöntä, on transrasvaa.

Korjatkaa jos olen väärässä, mutta tämän tiedon pohjalta einesmaksalaatikossa (Saarioinen) on transrasvaa 0,7 grammaa/100 grammaa eli 2,8 grammaa yhteensä 400 gramman annoksessa. Näitä jos vetelee 2 pakettia päivässä, niin transrasvaa tuleepi jo yli 5 grammaa/vrk. Ja joissakin Saarioisen einesaterioissa tuo "selittämättömän" rasvan osuus on vieläkin suurempi.

Ps. Kalliiksihan tuo tulee, jos ensin ostaa sen parin-kolmen euron valmissafkan, jota täytyy sitten vielä parannella euron tonnikalapurkilla. Se onkin oma argumenttini tähän keskusteluun: einekset tulevat vähintään yhtä kalliiksi kuin kalleimpien kanafileiden kanssa pelaaminen, jos tavoitellaan optimaalisia proteiinimääriä. Lisäksi niihin tungetaan kaikki pahin teurasjäte, ilmeisesti kovetettua kasvisrasvaa ja muuta epämääräistä. Kuidut ja suojaravinteet loistavat useimmiten poissaolollaan. Ei kai niihin kukaan ole vielä kuollut ja jotain on nälkään hankalissakin olosuhteissa syötävä, mutta eivät sovi minun määritelmääni TERVEELLISESTÄ ruuasta.
 

Suositut

Back
Ylös Bottom