Itsekin vedän mikroruokia, mutta kiinnitän huomiota suola- ja nitriittipitoisuuksiin.
Nitriittiä (E250) käytetään estämään rasvojen härskiintymistä. Sen maksimiannostus päivässä on 0,1 mg/painokiloa ja vuorokautta kohti. Esim. makkarassa on 4 mg nitriittiä sadassa grammassa, eli 80-kiloisen ei parane pistellä yli 200 grammaa makkaraa päivässä.
Olin muuten kerran mukana pitämässä työhaastattelua kaverille, joka oli töissä broilerin paloittelijana ja oli opiskellut päästäkseen IT-alalle. Tunnelman vapauttamiseksi kaverilta kysäistiin "syötkö vielä kanaa?" Vastaus "kyllä syön" tuli kuin apteekin hyllyltä, mutta sen jälkeen tuli tarkennus "broileripyöryköihin en kyllä koske". Enpä ole niitä laittanut suuhuni tuon jälkeen.