Onko pakko kyykätä? Miten parantaa olkapäiden liikkuvuutta? + muita epätoivoisen aloittelijan ongelmia

Pro Nutrition Fire Kick, 20 x 25 ml -20%
Liittynyt
23.8.2020
Viestejä
15
Heippa ihanat ja avuliaat salikörmyt! <3

Poistailin tänne muutama kuukausi ekaa kertaa, kun aloittelin saliharrastuksen parissa. Nyt eteen on tulleet ensimmäiset ongelmat, joihin tarvitsisin kokeneempien neuvoa. PT olisi varmaan paras ratkaisu, mutta näin köyhänä opiskelijana mahdoton, kun salikorttikin vie kuukausibudjetista todella ison osan. Eikun vaan suoraan kysymyksiin:

Onko kehittyäkseen "pakko" kyykätä? Joo mitään muuta ei ole pakko kuin kuolla, mutta tajuatte kyllä. Kyykkäisin muuten oikein mielelläni, mutta en pääse mitenkään ns. butt wink -ilmiöstä eroon! Olen kuvannut omaa tekemistäni ja yrittänyt sen perusteella muuttaa, mutta ei vaan ota onnistuakseen... Nilkan liikkuvuus on hyvä, joten siitä ei ole kiinni. Kokeilin myös etukyykkyä muutamaan otteeseen, kun kuulemma siinä olisi helpompi pitää selkä neutraalissa asennossa. No, eipä onnistunut meikäläiseltä. Kyykkääminen siis kipeyttää alaselkää. Onko nyt fiksumpaa tehdä jotain muuta kyykyn tilalla? Jalkaprässi, polven ojennus laitteessa...? Takareisiä ja persusta tulee treenattua mavella, kun se puolestaan tuntuu onnistuvan hyvin - vaikkakin on kait yleisesti vaikeana pidetty liike.

Pystypunnerruksessa (tangolla) olen huomannut, etten saa käsiä aivan suoraksi ylös, eli olkapäiden liikkuvuus on ilmeisesti vähän huono. Mikä olisi paras tapa tätä parantaa? Jostain luin, että roikkuminen olisi paras liike, mutta ei se ainakaan minulla ole suuremmin auttanut. Roikkunut olen ovitangossa säännöllisen epäsäännöllisesti jo ennen saliharrastusta. Voiko olla niin, että olkanivelen rakenne on vaan liikkuvuudeltaan yksilöllinen? Kannattaako vajaalla liikkkuvuudella tehdä pystypunnerruksia vai jotain muita liikkeitä olkapäille?

Leuanvedossa sain alkuun todella nopeasti tuloksia! Teen avustettuja leukoja kuminauhalla. Reilussa kuukaudessa maksimitulos parani kolmesta toistosta kahdeksaan. Nyt on siinä kahdeksassa jumitettu jo aika kauan. Kannattaako hinkata näin, ostaa kevyempi kuminauha (sellainen, jolla saisi taas n. 3 toistoa) vai ottaa jotain apuliikkeitä mukaan? Ilman kuminauhaa en saa vieläkään yhtään leukaa...

En saa oikein mitään liikettä tuntumaan rintalihaksessa, koska heikot olkapääni väsähtävät ensin. Onko ehdottaa jotain rintaliikettä, joka ei rasita olkapäitä? Vai odotanko suosiolla olkapäiden kehittymistä, jolloin penkkipunnerrus alkaa ottaa myös rintalihakseen?

SUURI KIITOS kaikille, jotka viitsivät auttaa! :) Vastaa vaikka vain yhteen kysymykseen, jos et jaksa kaikkiin tai tiedä kaikkea.
 
SUPER WHEY ISOLATE (3,9 kg) -24%
kyykyn buttwinkkiin auttaa persuksen ja takareisien venyttely/avaaminen. Ota reenin alkuun aina dynaamisia venyttelyjä ja avaa liikeratoja. Minulla ollut samaa ongelmaa, älä helvetissä ainakaan jatka sitä kyykkyä buttwinkillä, jos et halua alaselkää paskaks.

Kyykkyä ei ole pakko tehdä jos haluaa kehittyä, mutta ehdottomasti parhaita liikkeitä jalkojen ja keskikropan kehittämiseen. Kyseessä kuitenkin todella kokonaisvaltainen moninivelliike.

Pyri tekemisessä aina siihen, että korjaat ongelman, mutta jatkat silti hyvää ja laadukasta tekemistä jollain toisella tapaa. Saliharjoittelu on ainaista oppimista reenistä reeniin :)
 
Onko kehittyäkseen "pakko" kyykätä?
Dorian Yates ei juuri kyykännyt ja ihan hyvät reidet hänellä oli. Pieni alaselän winkki ei haittaa ja ensimmäinen ratkaisu on vaan olla kyykkäämättä niin syvälle. Lantion ja polven nivelet vaakatasossa on ihan riittävä. Eikä selän tarvii vetäessäkään olla luotisuora, kunhan pysyy suunnilleen se sama asento koko noston ajan. Joku asento-/tekniikkajuttu se varmaan vaan on jos veto kuitenkin onnistuu. Alaselän kipu johtuu todennäköisesti ihan vaan heikkoudesta tai pienestä jumista. Riippuu vähän millainen se kipu on. Jokatapauksessa en ole fyssari tai lääkäri enkä pätevä neuvomaan sen enempää.
Pystypunnerruksessa (tangolla) olen huomannut, etten saa käsiä aivan suoraksi ylös, eli olkapäiden liikkuvuus on ilmeisesti vähän huono.
Ei tarviikaan, olkapäitä siinä treenataan eikä ojentajia. Ei tarvii myöskään väkisin ihan alas asti laskea tankoa.
Leuanvedossa sain alkuun todella nopeasti tuloksia!...
Kevyempi kuminauha tai tee lopuksi vaikka pelkkiä laskuja ilman kuminauhaa. Joku leukamestari osaa varmaan vastata paremmin.
En saa oikein mitään liikettä tuntumaan rintalihaksessa, koska heikot olkapääni väsähtävät ensin. Onko ehdottaa jotain rintaliikettä, joka ei rasita olkapäitä? Vai odotanko suosiolla olkapäiden kehittymistä, jolloin penkkipunnerrus alkaa ottaa myös rintalihakseen?
Kirii ne olkapäät kiinni ajallaan. Rinnalle(tai mille tahansa lihakselle) voi myös tehdä esiväsytystä tai muuta aktivointia ennen varsinaista raskaampaa nostelua. Ensimmäisenä liikkeenä vaikka pec dec niin että rinta vähän väsyy ja sitten punnerruksia perään. Kun tähdätään rintaa tai olkapäitä niin on myös turha käyttää energiaa siihen että punnertaessa ojentaa kädet ihan suoraksi, väsyy helposti ojentajat ensin. Pätee myös siihen pystäriin. Yleensä riittää sellanen 3/4 liikeradasta, viimeinen neljännes on vaan lukita kyynärpäät. Ojentajia treenatessa sitten tietysti kädet suoraksi asti.

Ja toki jokaisella on kaikille lihasryhmille eri suosikkiliikkeet, eli kokeile kaikkea. Tavallinen penkki ei esimerkiksi kaikille toimi rinnan pumppaamiseen ollenkaan, minullakin se tuntuu enemmän latseissa kuin rinnassa. Käsipainot jo toimii sitten paremmin.
 
Buttwinkin aiheuttaa tiukka adductor magnus, ei takareidet tai pakarat. Lisäksi vaikuttaa heikot lonkankoukistajat. Kyykkyä ei bodari ehdottomasti tarvi.

Pystiksen ongelma voi olla liian kapee käsien asento.

Leukoihin kevyempi kummari. Lisäksi negoja omalla painolla.

Rinnalle kunnon kaari penkissä ja lavat pitää pysyä kiinni eli takahartia ei saa irrota penkistä. Laske tanko rinnan alle, ei ylärintaan. Käsipainopenkit ok myös, mutta pidä ranne koko ajan ulompana kuin kyynärpää ja laske tankolinja muutaman sentin rintakehän alapuolelle.
 
Zone-sarja -42%
Kyllä mäkin olen vähän sitä mieltä, että pieni buttwink ei ole ihan niin vaarallista kuin sanotaan, mutta ei se tietenkään sitä tarkoita etteikö sille kannattaisi yrittää mitään tehdä. Selät on tietysti erilaisia ja joillakin paukkuu jo kauppakassin nostamisesta. Kun taas muuan Ray Williams kyykkää melkein 500 kg pienen buttwinkin kera.

Ihan ensimmäisenä kokeilisin takareisien ja pakaroiden venyttelemistä sekä istumista syväkyykkyasennossa ilman painoja. Nojaat vielä vähän taaksepäin niin, että perse tulee mahdollisimman alas. Pidä kiinni jostain jos et pysy pystyssä. Myös ihan lonkan rakenne voi aiheuttaa sen, että lonkan kulma ei voi mennä kovin pieneksi ilman buttwinkiä. Siitähän se buttwink nimittäin johtuu, että jos lonkasta loppuu liikkumavara kesken, niin lisää otetaan selästä. Sekin on apu, että pyrit pitämään lonkan kulman mahdollisimman suurena. Se taas on sama asia kuin selän pitäminen mahdollisimman pystyssä. Selkä taas pysyy mahdollisimman pystyssä kun työnnät polvia mahdollisimman paljon eteen ja rajoitat vielä vähän kyykyn syvyyttä jos on tarvis. Ihan ass to grass ei ole missään nimessä pakko kyykätä.

Ja mikään pakko ei ole tietysti kyykätä ollenkaan. Mutta on se mun mielestä sellainen asia mikä on kiva osata ja suosittelen kyllä ihan kaikille tervejalkaisille. En luovuttaisi ihan vielä. Vuoden päästä naurat itsellesi, että olipa lähellä etten lopettanut koko kyykkämistä, vaikka eihän tässä ole mitään vaikeaa.
 
Pystypunnerruksessa (tangolla) olen huomannut, etten saa käsiä aivan suoraksi ylös, eli olkapäiden liikkuvuus on ilmeisesti vähän huono.
Ongelma voi johtua myös yläselän huonosta liikkuvuudesta. Kyllähän tuolle kannattaa tehdä jotain. Tulee ongelmia lihasjumien muodossa kun liikkuvuus noin huono. Valakyykky ja kaikki sen osamuodot ovat täsmäliike kaikkiin liikkuvuus ongelmiin. Myös siihen kyykkyyn. Toinen ihan perusjuttu on kepin nosto seisten polvista suorin käsin pään ylle. Tee vaikka joka ilta kotona. Tuolla liikkeellä huomaat hyvin miten tukkonen yläselkä jarruttaa loppunostoa.
En saa oikein mitään liikettä tuntumaan rintalihaksessa, koska heikot olkapääni väsähtävät ensin. Onko ehdottaa jotain rintaliikettä, joka ei rasita olkapäitä? Vai odotanko suosiolla olkapäiden kehittymistä, jolloin penkkipunnerrus alkaa ottaa myös rintalihakseen?
Penkki menee helposti etuolkapäille, jos runttaa voimalla miettimättä miten rinta toimii. Jalat ilmassa saa paremmin käymään rintaan. Myös kyynärpäiden pitäminen sivulla tangon alla lisää rinnan työtä huomattavasti. Ja joo tiedän että voimanostajat huutelee tähän ettei noin penkata. Nyt vain ei olla reenaamassa voimanostokisoihin, vaan bodaamassa rintaa. Parhaimpana rintaliikkeenä pidän vinopenkkiä 30 asteen kulmassa levytangolla. Itse saan sen käymään rintaan parhaiten. Ei jyrkempää kulmaa! Eli jos penkki ei mene perille on parempiakin liikkeitä. Muista aina että body treenissä keskitytään lihaksen rasittamiseen. Ei romujen liikutteluun keinolla millä hyvänsä. Penkkikin on ihan eri liike jos sen tekee rintalihaksia jännittäen keskittyneesti, kuin runttaamalla voimalla miettimättä.
 
Kyllä voimanostopenkissä kyynärpäät on tangon alla myös, eikä tekeminen kovin paljoa eroa bodypenkistä muutenkaan.
 
Onko peck-deckissä jotain vikaa, vai ei ole vaan poliittisesti korrektia eli tarpeeksi machoa? Itse olen tehnyt penkin päälle 1-2 sarjaa, kun aika kapealta penkkaan ja jotenkin mukamas olen huolissani tissilihaksista, että jotain ekstraa pitäs. Ottaahan se tosi hyvin rintaan eikä juuri ollenkaan muualle ja vielä jos supiselee vajailla toistoilla loppuun, niin ihan hullun pumpin ja lihassupistuksen tuskan saa rintaan. Joskus kun kokeilin tehdä pari ihan vaan suoraa sarjaa peck-deckiä penkkiä ennen, niin penkki meni ihan blörinäks.
 
Poliittinen korrektius ei kyllä liity machouteen mitenkään. En oo koskaan oikein tajunnut treenaamista jonkin machouden tai egon takia. En oo koskaan sitä ite tehnyt ja ei oo tutuissa tai valmennettavissakaan tullut oikeestaan koskaan vastaan semmosta asennetta. Melkein mitä enemmän ns. keskitason ohi mennään, sitä nöyremmin tekemiseen suhtautuvat.

Eli bodarille jos pec deck tuntuu osuvan, sit hyvä hyvä. Voimanoston apuliikkeenä ei kuitenkaan niin tarpeellinen. Tai sanotaanko, että parempia vaihtoehtoja on ja ne on käytännössä pääliikkeen variaatioita. Ajatuksena stressata liikkeen eri osia tai lihasryhmiä.
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Myös kyynärpäiden pitäminen sivulla tangon alla lisää rinnan työtä huomattavasti. Ja joo tiedän että voimanostajat huutelee tähän ettei noin penkata.
Niin tulee koska kenenkään ei pidä viedä kyynärpäitä suoraan sivuille, paska asento kaikin puolin. Turhan leveä otekin on yleensä huono idea. Jos vaakapenkki ei tee rinnalle mitään niin sitten pitää vaihtaa liikettä. Jos on olemassa sellainen asia kuin bodaripenkki niin se on vaan vähemmän dramaattinen kuin voimapenkki, samat tekniset periaatteet pätee molempiin tavotteisiin.
 
Ongelma voi johtua myös yläselän huonosta liikkuvuudesta. Kyllähän tuolle kannattaa tehdä jotain. Tulee ongelmia lihasjumien muodossa kun liikkuvuus noin huono. Valakyykky ja kaikki sen osamuodot ovat täsmäliike kaikkiin liikkuvuus ongelmiin. Myös siihen kyykkyyn. Toinen ihan perusjuttu on kepin nosto seisten polvista suorin käsin pään ylle. Tee vaikka joka ilta kotona. Tuolla liikkeellä huomaat hyvin miten tukkonen yläselkä jarruttaa loppunostoa.
Penkki menee helposti etuolkapäille, jos runttaa voimalla miettimättä miten rinta toimii. Jalat ilmassa saa paremmin käymään rintaan. Myös kyynärpäiden pitäminen sivulla tangon alla lisää rinnan työtä huomattavasti. Ja joo tiedän että voimanostajat huutelee tähän ettei noin penkata. Nyt vain ei olla reenaamassa voimanostokisoihin, vaan bodaamassa rintaa. Parhaimpana rintaliikkeenä pidän vinopenkkiä 30 asteen kulmassa levytangolla. Itse saan sen käymään rintaan parhaiten. Ei jyrkempää kulmaa! Eli jos penkki ei mene perille on parempiakin liikkeitä. Muista aina että body treenissä keskitytään lihaksen rasittamiseen. Ei romujen liikutteluun keinolla millä hyvänsä. Penkkikin on ihan eri liike jos sen tekee rintalihaksia jännittäen keskittyneesti, kuin runttaamalla voimalla miettimättä.
Varsinkin jos lapojen liikkuvuus on huono/ovat jumissa, tulee olkapääongelmia punnerrusliikkeissä. Itsellä ainakin. Kannattaa kiinnittää siihenkin huomiota
 
Varsinkin jos lapojen liikkuvuus on huono/ovat jumissa, tulee olkapääongelmia punnerrusliikkeissä. Itsellä ainakin. Kannattaa kiinnittää siihenkin huomiota
Kyllä. Tarkoitin juurikin lapojen välin aluetta. Hirveä vaikutus pään ylle työntöihin. Vaatii liikkuvuus treeniä. Pelkkä venyttely ei välttämättä auta. Ihan terveydenkin kannalta tärkeä asia.
 
Kyllä voimanostopenkissä kyynärpäät on tangon alla myös, eikä tekeminen kovin paljoa eroa bodypenkistä muutenkaan.
Tästä ei ota erkkikään selvää😀 On ollut aiemminkin puhe. Nero Rennelo tuossa kirjottaa että kenenkään ei pidä viedä kyynärpäitä tangon alle. Sinä sanot että kaikilla ovat🙄 Mun mielestä yhdelläkään voimanostajalla ei ole kyynärpäät sivuilla eli tangon alla. Varsinkin alaslaskussa. Kyllä ne kylkiin vedetään. Juuri se vie kuorman etuolkapäille ja ojentajille. Auki pidettynä rinta tekee työn. Mutta tässä oli joku väärin ymmärrys viimeksikin. Samaa tarkotettiin. Vaikea vain kirjottamallla kuvailla.
 
Tästä ei ota erkkikään selvää😀 On ollut aiemminkin puhe. Nero Rennelo tuossa kirjottaa että kenenkään ei pidä viedä kyynärpäitä tangon alle. Sinä sanot että kaikilla ovat🙄 Mun mielestä yhdelläkään voimanostajalla ei ole kyynärpäät sivuilla eli tangon alla. Varsinkin alaslaskussa. Kyllä ne kylkiin vedetään. Juuri se vie kuorman etuolkapäille ja ojentajille. Auki pidettynä rinta tekee työn. Mutta tässä oli joku väärin ymmärrys viimeksikin. Samaa tarkotettiin. Vaikea vain kirjottamallla kuvailla.
Jos viet kyynärpäät kylkiin niin tanko laskeutuu alemmas, lähemmäs palleaa. Jos viet kyynärpäät kauemmas "auki" niin tanko laskeutuu ylemmäs, lähemmäs kaulaa. Molemmissa tapauksissa kyynärpää on tangon alla, tai jos ei ole niin liike alkaa kääntymään ranskalaisen punnerruksen suuntaan tai sitten tanko pyrkii tippumaan mahan päälle.
 
Jos viet kyynärpäät kylkiin niin tanko laskeutuu alemmas, lähemmäs palleaa. Jos viet kyynärpäät kauemmas "auki" niin tanko laskeutuu ylemmäs, lähemmäs kaulaa. Molemmissa tapauksissa kyynärpää on tangon alla, tai jos ei ole niin liike alkaa kääntymään ranskalaisen punnerruksen suuntaan tai sitten tanko pyrkii tippumaan mahan päälle.
Tuokin on merkittävä ero voimanosto ja bodari penkissä. En allekirjoita yhtään väitettä että ovat teknisesti samanlaiset. Ylemmäs laskettuna et saa niin isoja kiloja, mutta rinta aktivoituu enemmän.
 
IVa tiivisti hyvin.

Mekaaninen tehokkuus nostamiseen saadaan pitämällä kyynärpäät tangon alla oli kyse lihasta tai woimasta. Tangon laskupaikka määrittelee sitten sen fokuksen lihastasolla. Bodarit saattaa laskee hieman ylemmäs, ku voimanostajat, mutta tämäkin on kiinni kaaren mallista.

Missään nimessä rintalihasta ei voimailijat pois pyri sulkemaan tai tekeen nostoa hartioilla/ojentajilla. Katoin ihan tämä mielessä läjän kovan tason ja keskikastin penkkivideoita maailmalta ja Suomesta ja yhtäkään kyynärpäät kylkiin -penkkiä en löytäny. Ihan Smulterista ja muista isoista mörköistä pienimpiin naisiin.

Jotku tekee kapeeta penkkiä olkavarret kohti jalkoja -tyylillä ja siinä kyllä oikeesti kyynärpäät sitten koskee kylkiinkin. Sekään ei penkillä ideaali apuversio ole, ellei halua stressata etuolkapäitä.

En tiedä, mikä väärinkäsitys tässä sitten ajatuksellisesti on, mutta pirun pitkään oon penkkaajiakin koutsaillu ja kovin on muhevat rinnat voimanostomiehilläkin. Avokki penkkaa 85kg 60-kilosena ja kuittaa tuosta vierestä, että törkeen pumpin saa rintalihaksiin kisatyylillä, vaikka kaari on komee ja ote levee. Laskee tangon rintalihaksen alaosalle.

Ehkä se "kyynärpäät kylkiin" tarkoittaa predatorin kielellä "kyynärpäitä alemmas kohti jalkoja". Ei niitä leveellä penkatessa kylkiin koskemaan saa mitenkään. Laskupaikka harvoin voimanostajillakaan kauheen alas vatsalle menee, koska se mekaniikka alkaa sotimaan vastaan. Hyvällä kaarella nostavat laskee selkeesti rinnalle kuitenkin.

Se miten mikäkin lihas aktivoituu, on pitkälti kiinni rakenteesta myös. Millanen kaari, käsien pituus, oteleveys jne. Toisen bodypenkki on toisen kisatyyli. Ainoa, mitä bodareille erityisemmin ohjeistan, on negojen selkeempi korostaminen. Kaikki muu pitää katella sit erikseen rakenteen mukaan. Kaikille en peruspenkkiä ees teetä.

Rintalihasta voi stressata erikseen eri osistaan, vaikka on vain yksi lihas. Tästä hieman joskus kiistellään. Sen viuhkamainen muoto mahdollistaa tän. Lievä alavinopenkki itseasiassa aktivoi koko lihasta eniten eli myös voimanoston kaari joillakin edesauttaa tätä. Lahnapenkki ei.
 
Viimeksi muokattu:
Tästä ei ota erkkikään selvää😀 On ollut aiemminkin puhe. Nero Rennelo tuossa kirjottaa että kenenkään ei pidä viedä kyynärpäitä tangon alle. Sinä sanot että kaikilla ovat🙄 Mun mielestä yhdelläkään voimanostajalla ei ole kyynärpäät sivuilla eli tangon alla. Varsinkin alaslaskussa. Kyllä ne kylkiin vedetään. Juuri se vie kuorman etuolkapäille ja ojentajille. Auki pidettynä rinta tekee työn. Mutta tässä oli joku väärin ymmärrys viimeksikin. Samaa tarkotettiin. Vaikea vain kirjottamallla kuvailla.
Kyynärpäät tangon alla =/= kyynärpäät sivuilla. Ylhäältä katsottuna kropan ei siis kuulu näyttää T-kirjaimelta, olin kirjoittamassa romaania mutta IVa tuossa tiivistikin asian. Tangon suuntaisestikin valtaosan kannattaa pitää kyynärvarsi suht pystysuorassa, jolloin tanko, ranne ja kyynärnivel on aina päällekkäin kolmiulotteisesti. Penkin voi tehdä parilla eri tyylillä, mutta kyynärpäät liian sivuilla eli kaukana kyljistä on vaan väärin. Jos haluaa vaan kasvattaa rintaa eikä se penkillä kasva niin ei pidä penkata ollenkaan. Jos kyynärpäiten pitäminen suoraan sivuilla auttaa niin sitä varten on dekki ja flyes-variaatiot jotka on paljon kevyempiä ja hallitumpia eikä rasita olkapäitä samalla tavalla.

Samasta asiasta varmaan puhutaan mutta tossa 6min jälkeen kumminki mitä meinaan. Bodaajan ei ehkä tarvii harrastaa noin paljon akrobatiaa setupissa, mutta periaate on aina sama. Tässä on toinen hyvä video miten penkataan.
 
Missään nimessä rintalihasta ei voimailijat pois pyri sulkemaan tai tekeen nostoa hartioilla/ojentajilla.
Jonkin verran myös yksilöllinen juttu. Minä oon esim. niitä jotka punnertaa melko kapeella apinaotteella ja ojentajat ottaa hyvin kiinni latseihin alhaalla. Enemmänkin ojennuis kuin penkkipunnerrus. Samalla nimenomaan jää rinnan työ vähemmälle vaikka ei sitä täysin pois saa pelistä mitenkään, myös pienentää rinnan repeämisen riskiä. Kai kun on käypäset välitykset niin onnistuu näinkin ilman että olkapäät ottaa ylimääräistä osumaa, jollain koripalloilijallahan osuisi kyynärpäät lattiaan ja tanko napaan. Kaiken muun lisäksi ajan ja kehonpainon/-koostumuksen muutoksen myötä tekniikka saattaa kaikilla jonkun verran muuttua. Vahvat kädet on oltava jokatapauksessa.

Suomalaiset tuntuu tosiaan käyttävän koko merkkien leveyden hyväkseen, mutta yllämainittuun tyyliinkin sopii ainakin Kenny Patterson, Eric Spoto ja Julius Maddox. Yhtäläisyytenä se että kaikki on melko tanakkaa poikaa, ehkä siinä on joku korrelaatio että kehonpainon myötä ote kapenee.
 
Näinpä. Aikalailla älyttömästi vaihtelua on. Se tässä eniten ratkaisee kaiken. Yksilöllisyydestä oon muistaakseni pari kertaa täällä maininnut. Heh. Myös vamma-alttiudessa. Aika monta pystyn osoittaan, kellä otteen kaventaminen tuo ongelmia lähes samantien. Eli se levee ote --> hartiat hajalle ei päde ollenkaan aina. Joillakin semmonen keskilevee on sit just ainoa tapa yleensä penkata, ettei hajoa.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom