Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Pitänee paikkansa. Entinen kestävyysurheilijatyökaverini (juoksu ja pyöräily, ajoittain myös rullistelu ja suunnistaminen olivat lajeina) tosin oli jostakin lukenut, että aamulenkit olisivat hyvästä myös kestävyyslajeissa, koska kroppa oppisi niiden avulla käyttämään läskiä paremmin/tehokkaammin energianlähteenään ja siitä olisi sitten erityisesti pitkissä kilpailusuorituksissa etua (vähintään maratoni tai 50km maastohiihtokisa). Tiedä tuosta sitten.Voitto Kotiin sanoi:Kestävyysurheilijan mielipiteenä: ei ole perää. Energiaa kuluu saman verran, oli kello mitä tahansa.
Dynamite88 sanoi:tuskin on merkitystä, tai ainaki toivoisin niin :D
Mike sanoi:Vaikka tutkimuksia olisi negatiiviseen suuntaan, niin minä luottaisin satojen ja satojen lavalla oikeasti kireänä seisovien kehonrakentajien metodeihin. Sitäpaitsi aamulenkki on kokonaisuudessaan hyvä startti päivälle.
Aamussa on se hyvä puoli, että silloin on insuliini/glukagoni suhde alhainen ja tämä parantaa rasvan käyttöä energiaksi. Sama vaikutus saadaan tietenkin, kun ollaan riittävän kauan syömättä ruuan jälkeen. Ainakin 4 h kunnon aterian jälkeen. Aamulenkki siis helpottaa ainakin ruokailujen syklittämistä pitkin päivää.iivili sanoi:Pitänee paikkansa. Entinen kestävyysurheilijatyökaverini (juoksu ja pyöräily, ajoittain myös rullistelu ja suunnistaminen olivat lajeina) tosin oli jostakin lukenut, että aamulenkit olisivat hyvästä myös kestävyyslajeissa, koska kroppa oppisi niiden avulla käyttämään läskiä paremmin/tehokkaammin energianlähteenään ja siitä olisi sitten erityisesti pitkissä kilpailusuorituksissa etua (vähintään maratoni tai 50km maastohiihtokisa). Tiedä tuosta sitten.
Voitto Kotiin sanoi:Juoksuvalmennuksessa yksi yleisohje on, että kun rasva-aineenvaihduntaa halutaan treenata, harjoituksen pitää kestää yli 1,5 tuntia.
Juoksen 2 - 4 aamuna viikossa. Yleensä 40 min - 60 min, joskus pidempiä lenkkejä. Vaikka juoksen tyhjällä vatsalla, se ei tarkoita että rasvoja polttaisin normaalia enemmän.
Viimeisen lauseen merkitystä en tajunnut? Voisitko hieman selventää mitä yritit tarkoittaa. Eikä tuo ensimmäinenkään lause niin hirveän hyvin ollu perusteltu vaikka samaa mieltä olenkin.Voitto Kotiin sanoi:Kestävyyslajien harrastajana voin vakuuttaa, ettei aamulenkillä rasvaa pala käytännössä yhtään sen enempää kuin muuhunkaan kellon aikaan. Sen huomaa ihan varamasti, kun hiilihydraatit oikeasti on loppu.
Eli oletko sitä mieltä, että jos juoksee yhden tai kolmen tuntin päästä kunnon ruokailusta niin sillä ei ole mitään vaikutusta lenkin tehoon ja energia aineenvaihduntaan?Voitto Kotiin sanoi:Vaikka juoksen tyhjällä vatsalla, se ei tarkoita että rasvoja polttaisin normaalia enemmän.
Paljon merkitystä on myös sillä, että syödään oikein ennen pitkää lenkkiä. Jos insuliini/glukagoni suhde on korkealla on rasvan vapautuminen varastoista ja sen käyttö hidastunut. Tällöin on huono parantaa rasva-aineenvaihdunta, kun se ei toimi edes sen hetkisellä optimitasolla.Voitto Kotiin sanoi:Juoksuvalmennuksessa yksi yleisohje on, että kun rasva-aineenvaihduntaa halutaan treenata, harjoituksen pitää kestää yli 1,5 tuntia.
Tämä kaavahan mainittiin jo aluksi: syödyt kalorit - kulutetut kalorit = kroppaa keräytynyt/kropasta palanut energia. Tärkein pointi rasvan poltossa.HXR sanoi:Ainakin jos minä menen tyhjällä vatsalla lenkille, niin poltan rasvaa PALJON tehokkaammin, kuin jos olisin tankannut hiilareita ennen lenkkiä...
Jollain kroppa ei ottaisi energiaa rasvoisita....