Omega 3

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja onion
  • Aloitettu Aloitettu
Meta title: 🔥 OMEGA-3 – RASVAHAPPOJEN KULTASTANDARDI 🔥

Meta description: Tukee sydäntä, niveliä, aivoja ja yleistä hyvinvointia tehokkailla EPA- ja DHA-rasvahapoilla.


Toiseksi, on aivan totta, että useat näistä kalaöljyvalmisteista OVAT synteettisesti valmistettuja, tai niitä on, luonnollisesti(en viittaa nyt luontaisuuteen), prosessoitu jollakin tavalla, rikastuksin yms. Sanoohan jo E-EPAn nimikin, että kyseessä on EPA:n etyylikonsentraatti. E-EPA:sta itsestään onkin ollut Pakkiksella jo jonkin verran juttua, myös sitä tukevasta positiivisesta tutkimusdatasta.

Siis, on kyse sitten tuon kemiallisen valmistusprosessin läpi käymästä lopputuotteesta, kuten vaikkapa E-EPA:sta, tai omin käsin merenelävistä uuttamastasi kalaöljyvalmisteesta, on molempien tuotteiden pohjana luontainen kalaöljy, jota vain on toisessa tapauksessa prosessoitu lähinnä EPA-konsentraatiota kasvattaakseen.

Rautalangasta: puhumme kahdesta eri kemiallisen karaktäärin omaavasta kalaöljystä: ”luontaisesta”(aarghh) triglyseridimuodosta, tai etyyli-/metyyliesterikonsentraatista. Triglyseridimuodoissa omega-3-pitoisuus saattaa olla luokkaa 20-30% ja EPA-konsentraatio luokkaa alle 20%. E-EPA-valmisteet taas tuotetaan purifikaatioprosessissa, jossa raakaöljy reagoi etanolin tai metanolin kanssa alipaineessa, muodostaen synteettistä etyyli(tai metyyli-)esteriä. Se, minkälainen lopputuotteen ominaisuuksista tulee, riippuu tietysti pitkälti suodatusprosessista, mutta keskimääräisestä EPA-pitoisuudet nousevat niinkin korkeiksi, kuin luokkaa 50-90%.

Erinäisillä foorumeilla tunnutaan kohisevan tämän suuren luokan paljastuksen suhteen, että osa kalaöljyistä, herranjestas, olisikin, ”luontaisen” sijaan synteettisiä valmisteita.. :D :david: Noh, itse asiassa, erittäin suuri osa (tasokkaista) kalaöljytutkimuksista mm. sydän- ja verisuonitautien suhteen on suoritettu etyyliesterikonsentraateilla…:hyper: :rolleyes:

Aiemmin tuossa spekuloin kyseisten rasvahappojen oksidatiivisen stabiilisuuden perään, siihen aiheeseen kuulisin mielelläni muidenkin mielipiteitä. Näyttäisi kuitenkin siltä, että tuohon lipidien peroksidaation herkkyyteen vaikuttaa moni seikka , myös se, missä muodossa kyseisiä substansseja nautitaan.:)

:end-of-yksinpuhelu:
 
Jason82 sanoi:
Aiemmin tuossa spekuloin kyseisten rasvahappojen oksidatiivisen stabiilisuuden perään, siihen aiheeseen kuulisin mielelläni muidenkin mielipiteitä. Näyttäisi kuitenkin siltä, että tuohon lipidien peroksidaation herkkyyteen vaikuttaa moni seikka , myös se, missä muodossa kyseisiä substansseja nautitaan.:)

:end-of-yksinpuhelu:


Olen käsittänyt, että hyvin pitkäketjuiset tyydyttymättömät rasvahapot (HUFAt) hapettuvat suhteellisen herkästi radikaalimekanismilla ilman antioksidanttien läsnäoloa. Koska radikaalimekanismi etenee ketjureaktiona, öljyä ei kannata säilyttää isossa astiassa.

Em. johtuen kapseloitu kalaöljy säilyy aina nestemäistä valmistetta paremmin. Molemmat ovat herkkiä valolle ja lämmölle, joten ihanteellinen säilytysolosuhde on esim. alumiinifoliolla suojatussa purkissa jääkaappilämpötilassa.

Kaupassa kalaöljypullo kannattaa kaivaa pimeästä hyllyn perältä, eikä pieneen talouteen kannata ostaa sitä "super säästö" -kokoa.

EDIT: Tarkoititkin ilmeisesti ihmiselimistössä tapahtuvaa oksidaatiota, palaan tähän myöhemmin.
 
Yksi hyvä öljy mitä täällä ei ole vielä mainostettu on FINOLA kylmäpuristettu Hampunsiemnöljy. (Ei päihdytä vaikka vetäisit koko pullollisen)
Sisältää:
Linolihappo (Omega-6) 57%
Alfa-linoleenihappo (Omega-3) 21%
Öljyhappo (Omega-9) 6%
Gamma-linoleenihappo (GLA, Omgea-6) 4%
Stearidonihappo (SDA, Omega-3) 2%

Ainoa miinus tossa on sen hinta joka pyörii yli 10eurossa 200ml.
Saatavana ainakin yliopiston apteekeista ja luontaistuotekaupoista.
 
Kuljetusala, itse asiassa, hamppuöljyä ON mainostettu täälläkin, joskin ei vielä toki tarpeeksi.. ;) Tulevaisuuden tuote, kauppapolitiikka tietysti sanelee pitkälti hampun aseman ja hyväksikäytön suhtessa muihin öljyvaihtoehtoihin. :)

http://www.pakkotoisto.com/vbulletin/showthread.php?t=37778&highlight=hamppu%F6ljy

Tikkujalka, joo, tarkoitin ihmiselimistössä tapahtuvia oksidaatiotapahtumia, -mekanismeja niiden syitä. Loppupeleissä jopa melkoisen vaiettu aihe. :salaliittoteoriat:
 
Joku on varmaan ennenkin tätä pohdiskellut. Missä tuotteessa on paras hinta/laatu -suhde? Tuote ei saa sisältää A-vitamiinia! Olen tuota Vitamar kalaöljyä ostanut puolen litran pullossa ja siinä on ainakin runsaasti EPA:a ja DHA:ta, mutta perkele myös sitä A-vitamiinin paskiaista on mukana.

Lähikaupasta löytyisi Triomega® nimistä tuotetta ja hinta taisi olla jotain 13-14€ per 120 kapselia.

Koostumus
Kalaöljy 71 %, hapettumisenestoaineet (tokoferoliseos). Kapselin kuori: gelatiini, glyseroli.

Ravintosisältö
Päiväannos (2 kapselia) sisältää n. 1000 mg kalaöljyä, josta n. 620 mg omega-3-rasvahappoja, joista
* EPA:a 310 mg (50 %),
* DHA:ta 217 mg (35 %) ja
* muita rasvahappoja 93 mg (15 %).

Tuote on laktoositon, maitoproteiiniton, gluteeniton, sokeriton, hiivaton, väriaineeton eikä sisällä aromiaineita eikä keinotekoisia makeutusaineita


Laskeskelin tosin tuossa, että Tri Tolosen E-EPA 500 tulee paljon halvemmaksi per 1g EPA:a.
Triomega: ~0,75€/1g EPA
EPA 500: 0,53€/1g EPA
 
Ite suosin Optimumin kalaöljykapseleita. EPA ja DHA pitoisuudet oli hyvät ainakin, kun viimeksi joskus vuosi sitten niitä vertailin, eikä hintakaan päätä huimaa. Hinta <-> laatu enempi, ku kohillaan.

Halvimmillaan jotain 8e/100 caps. Eikä oo A-vitskua. Pelkkää kalaöljyä
 
Otan aamupalalla 2-kapselia Möllerin Omega-3:a ja päivällisen yhteydessä
ruokalusikallisen kylmäpuristettua Virgino rypsiöljyä. Onko rasvahappojeni saanti riittävä?
 
Angle sanoi:
Otan aamupalalla 2-kapselia Möllerin Omega-3:a ja päivällisen yhteydessä
ruokalusikallisen kylmäpuristettua Virgino rypsiöljyä. Onko rasvahappojeni saanti riittävä?

Etkö saa rasvahappoja mistään muualta? :rolleyes:
 
Uskaltaisin sanoa että rasvahappojen saantisi ei ole riittävä...

Oletko yhtään ajatellut paljonko tulee muista safkoista rasvaa? Ja minkälaista rasvaa?
 
ite saan aina sen 1g dha ja epa, ja sitten loput muista huonoista rasvanlähteistä + massakaudella rypsäristä, päivittäin
 
Tuli semmoinen asia mieleen, että eikös kalaöljykapseleissa ja kalaöljyssä ole rasvaa? Paljonko yhdessä kapselissa tai teelusikallisessa sitten on jos on? Ajattelin vaan että tarviiko sitä rypsiöljyä sitten vetästä jos ne hyvät rasvat tulee jo tosta omega-3 kapeselista/öljystä? Ja varmaan dieetilläkin ois aika hyvä tietää.
 
BoneFish sanoi:
Tuli semmoinen asia mieleen, että eikös kalaöljykapseleissa ja kalaöljyssä ole rasvaa? Paljonko yhdessä kapselissa tai teelusikallisessa sitten on jos on? Ajattelin vaan että tarviiko sitä rypsiöljyä sitten vetästä jos ne hyvät rasvat tulee jo tosta omega-3 kapeselista/öljystä? Ja varmaan dieetilläkin ois aika hyvä tietää.

No eiköhän ne ole ihan täyttä rasvaa ole(korkeintaan se kapselin kuorilo voi olla jotain muuta), mutta eihän niiden tarjoama rasvamäärä riitä mihinkään. Suosittelisin käyttämään sitä rypsäriä tai oliiviöljyä ihan muulloinkin kuin dieetillä. Meinaan, on muuten aika tärkeää kehon toiminnoille.
 
Itse käytän oliivi- ja rypsiöljyä ruuanlaitossa. Molempia laitan esim. pastaan ruokalusikallisen. Rasvoja saan tietysti myös muualta.
 
Voivatko omega-3 vaikuttaa karvojen kasvuun ja myös ikääntymiseen? En tiedä kuvittelenko vaan, mutta tuntuu että mun naaman vähätkin parta ja viiksikarvat on alkaneet kasvaa HIEMAN nopeammin siitä lähtien kun aloin syömään omaga-3 kalaöljyä. Jos näin on, niin sittenhän se jotenkin ajateltuna voisi vaikuttaa nopeampaa ikääntymiseen.

Esimerkki: etelässä asustavat ihmisethän saa omega-3 reilusti enemmän ravinnostaan kun syövät paljon runsaammin rasvaista kalaa kun esim. suoamalaiset. Ja eikös heillä ole ainaki minun käsitykseni mukaan runsaammin karvojakin. Ja tääkin saattaa olla ihan harhaluuloa mutta eikö murrosikä ja karvojen kasvukin ala heillä aikaisemmin? Saatan olla tässä esimerkissäni täysin väärässä joten älkää heti ampuko alas, vaan korjatkaa jos asia ei näin ole.

JOS omegat kuitenkin vaikuttavat noihin asioihin, niin pitäsköhän sitä alkaa harkitteen ainakin annoksen reilua vähentämistä, sillä en mä ainakaan halua että mun karvat kasvaa nopeemmin/enemmän, tai että ikäännyn nopeempaa :D :(
 
Kyllähän rasvahapot nostattavat testotasoja, joten kyllä kai se voi välillisesti myös vaikuttaa hormoonitoiminnan kautta parrankasvuun. Luulisi kuitenkin, että kasvu vilkastuu muutenkin murrosiässä, eikä se ole näiden muutamien rasvagrammojen ansiota.
 
päinvastoin, omega3 rasvat vaikuttaa monella tapaa ikääntymistä hidastavasti. ja matala testosteroni on myös ikääntymisen mukanaan tuoma asia, vaikka testosteroni aiheuttaakin kai karvojen kasvua. matala testosteroni on siis negatiivinen asia ja vaikuttaa sekä kroppaan että aivoihin. omega3 rasvoilla taas on positiivisia vaikutuksia ainakin aivoihin sydämeen ja verisuoniin. esim. verisuonien nopeampi tukkeutuminen ja kovettuminen on nimenomaan yksi kiihtyneen vanhentumisen merkki. käsittääkseni aikuisiän diabetes ja insuliiniresistenssi on juuri tällaista nopeutettua vanhentumista. eli siis lihavat ihmiset ikääntyvät nopeammin. sama pätee tupakan polttajiin. japanilaiset ja norjalaiset syö paljon kalaa ja elää maailman pisimpään. omega3 rasvoja kannattaa syödä paljon ja omega6 rajoittaa, koska sitä yleensä tulee liikaa.
 
Back
Ylös Bottom