Oliiviöljy - Nestemäinen kulta

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja arnold
  • Aloitettu Aloitettu
Meta title: 🫒🔥 OLIIVIÖLJY – NESTEMÄINEN KULTA JOKA NOSTAA RUOAN JA TERVEYDEN TASOA 🔥🫒

Meta description: Laadukas öljy parempaan makuun, palautumiseen ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin.


Tyhmä kysymys, viisas vastaus (toivottavasti..)
paljos tota rypsärii pitäs päivässä nauttia? mulla menee joka päivä ruokalusikallinen. :urjo:
 
Sustanooli sanoi:
Kylmäpuristettua rypsiöljyä aamu ja iltapalaan reilu ruokalusikallinen.

Aamupuuroon 2 ruokalusikallista rypsäriä ja iltasella oliiviöljyä.
Eli molempia tulee otettua. Oliiviöljy tuntuu tekevän hyvää iholle + sillä pitäisi
kai olla jonkinlaista vaikutusta elimistön rasvanpolttoon? jostain täältä senkin luin.
 
Kylmäpuristettua rypsäriä 2rkl illan kahdella viimeisellä "aterialla".
 
Kylmäpuristettua rypsiöljyä 3-4 ruokalusikallista päivässä. Lisäksi kalaa mahdollisimman paljon.
 
SeriouS sanoi:
Tyhmä kysymys, viisas vastaus (toivottavasti..)
paljos tota rypsärii pitäs päivässä nauttia? mulla menee joka päivä ruokalusikallinen. :urjo:

Riippuu aika paljon siitä, minkälainen ruokavalio sulla on, missä suhteessa proteiinia, hiilareita ja rasvaa otat, siis kuinka paljon täytyy lisätä rasvan saantia että oikea suhde täyttyy, tai kuinka paljon haluat saada kaloreita yli kulutuksesi.

1-2 rkl riittänee jos haluaa lisätä hyvien rasvahappojen saantia.
 
Rypsiöljyä hörpin. Laitan illalla n. 6rkl tonnikalaan :nolo: Ei muuten. No ehkä välillä vielä vähän riisin joukkoon, niin ei ainakaan ole riisi liian kuivaa.
 
Oliiviöljyä. Nykyään en rypsäriä käytä enää ollenkaan.

Käsittääkseni ainoat tällä hetkellä täysin "turvallisiksi" todetut rasvat on monotyydyttymättömät ja niitä oliiviöljy on pullollaan. Ja antioksidantteja. Seuraavalla painonpudotuskaudella ajattelin kyllä kokeilla korvata osan rasvasta kookosrasvalla...
 
Miuku sanoi:
Oliiviöljyä. Nykyään en rypsäriä käytä enää ollenkaan.

Käsittääkseni ainoat tällä hetkellä täysin "turvallisiksi" todetut rasvat on monotyydyttymättömät ja niitä oliiviöljy on pullollaan. Ja antioksidantteja. Seuraavalla painonpudotuskaudella ajattelin kyllä kokeilla korvata osan rasvasta kookosrasvalla...

Samat syyt mullakin osittain. Lisäksi rypsiöljyssä on liikaa omega 6-sarjan rasvahappoja, joita ei tartte saada tuollaisia määriä. Nuo kasviöljyistä saatavat omega-3 rasvahapot ei muutenkaan vastaa kalaöljyjä. Niistä kyllä elimistö syntetisoi EPA:a ja DHA:ta, mutta prosessi on hieman konstikkaampi. Syön pelkästään kalaöljyä ja pellavansiemenöljyä (ei niin paljon omega kutosia) oliiviöljyn lisäksi. Oliiviöljyn makuun tottuu. Ja ei tietty kannata kaikista halvinta paskaa mennä ostamaan. Mustia oliiveja tulee muutenkin paiskottua salaatteihin ym.
 
Just noin kuin Counani sanoi.

Niistä kyllä elimistö syntetisoi EPA:a ja DHA:ta, mutta prosessi on hieman konstikkaampi

Käsittääkseni tämä prosessi on lisäksi vielä niin tehoton, että muusta kuin kalaöljystä saatua kolmosta ei kannata edes tosissaan laskea mukaan saantiin. Itsekin otan kolmoseni kalaöljystä. Pellavansiemenöljyn sijaan olen ottanut niitä siemeniä itsejään. Puristi kun olen...
 
Oliivi- ja auringonkukkaöljyä sekä kalaöljyä kapseleina. Auringonkukkaöljy on jopa ihan hyvän makuista...hieman pähkinäistä ja muuten neutraalia. Arvotkin taitaa olla tikissä.
 
Back
Ylös Bottom