Oliiviöljy - Nestemäinen kulta

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja arnold
  • Aloitettu Aloitettu
Meta title: 🫒🔥 OLIIVIÖLJY – NESTEMÄINEN KULTA JOKA NOSTAA RUOAN JA TERVEYDEN TASOA 🔥🫒

Meta description: Laadukas öljy parempaan makuun, palautumiseen ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin.


Jos pitää valita jompi kumpi(Rypsi/Oliivi), valitatkaa rypsiöljy.

Kuten Strike tuolla kirjoitti omega-6/omega-3-suhde on rypsiöljyssä kohdallaan, oliivioljyssä päin persettä.

Ja väitän vielä, että kylmäpuristus = turha hintalisä.

Maku: jos pistän salaattiin kurkkua, tomaattia, varhaiskaalia, tonnikalaa, mustapippuria, balsamiviinietikkaa, curryä, soijakastiketta ja rypsiöljyä, niin rypsioljyn maku on OK.

Rypsi voittaa ainaski 7-0.
 
No saako tästä keskustelusta mitään johtopäätöstä aikaseksi, vai tehdäänkö kompromissi ja lisätään molempia öljyjä sopivasti ruokavalioon?
 
Originally posted by buugi2
No saako tästä keskustelusta mitään johtopäätöstä aikaseksi, vai tehdäänkö kompromissi ja lisätään molempia öljyjä sopivasti ruokavalioon?
Juu, mä otan kp rypsäriä vain sellaisenaan ja käytän tavallista oliiviöljyä sitten muuten ruoanlaitossa.
 
Jossain luki ettei samalla aterialla saisi olla sekä hiilihydraatteja että rasvoja. Otanko siis rasvat erikseen, vai voinko laittaa esim. aamupalalla leivän päälle osan noista päivän rypsäristä / olvarista ?
 
Originally posted by gnut
Jossain luki ettei samalla aterialla saisi olla sekä hiilihydraatteja että rasvoja. Otanko siis rasvat erikseen, vai voinko laittaa esim. aamupalalla leivän päälle osan noista päivän rypsäristä / olvarista ?

Berardin perusoppeja :)
Ideana taisi olla se että hiilareiden aiheuttaessa insun eritystä, olisi hyvä olla mahdollisimman vähän rasvaa kierrossa ettei se insun takia varastoidu. Toki protskukin aiheuttaa jotain insun eritystä mutta ei niin paljon kuin hiilarit. Tämän yhdistelmän välttämistä Berardi suosittelee ainakin Lean Eatin' sekä Massive Eating artikkeleissa, löytyvät <a href="http://www.johnberardi.com/articles/nutrition/index.htm" TARGET=_BLANK>täältä</a>. Asia on mainittu myös ohimennen Berardin sivuilta löytyvillä Q&A-palstoilla (Appetite for Construction).
 
paljos oliivi- ja rypsiöljyssä on kaloreita ruokalusikallisessa, tai paljon ruokalusikallinen kumpaakin painaa? Tiedän ja muistan, että tästä on ollut juttua, mutten jaksanut kahlata kaikkia threadeja läpi, joissa oliiviöljystä on puhuttu.
 
Jeh, älä nyt rasita turhaan itseäsi, kyllä täältä joku ystävällinen sielu aina tietoa jakaa ja punnitsee rasvaa puolestasi.
:curs:

1g oljya = 9 kcal
 
kiitoksia vaan I Drink Alone, tuon olisin kyllä itsekin voinut laskea vaikka oliiviöljypurkin kyljestä :) Paljonkos ruokalusikallinen öljyä sitten painaa? :)
 
Originally posted by gotto
noniin, olisikos aika laittaa taas "ruokalusikka vs. ruokalusikkamitta" - löylyttely käyntiin? :D :lol2:

:itku:

eiiiiiiiiiiiiiiiii..............
 
Katselin mitä täällä on jauhettu pellavansiemenöljystä ja huomasin tämän threadin. Sattui silmään, että monityydyttymättömät rasvahapot ovatkin huonoja. Mitäs niitä öjyjä nyt sitten kannattaa vedellä, kun oliiviöljyssä on vähän monityydyttymättömiä, mutta omegat huonosti. Kylmäpuristetussa rypsärissä taas näyttää olevan paljon monityydyttymättömiä, mutta omegat ilmeisesti paremmin kohdallaan?
 
Originally posted by Force
Katselin mitä täällä on jauhettu pellavansiemenöljystä ja huomasin tämän threadin. Sattui silmään, että monityydyttymättömät rasvahapot ovatkin huonoja. Mitäs niitä öjyjä nyt sitten kannattaa vedellä, kun oliiviöljyssä on vähän monityydyttymättömiä, mutta omegat huonosti. Kylmäpuristetussa rypsärissä taas näyttää olevan paljon monityydyttymättömiä, mutta omegat ilmeisesti paremmin kohdallaan?

Mä käytän tavallista rypsiöljyä. Siinä on käsittääkseni omega-suhteet kohdallaan, eikä siinä noita monityydyttymättömiä ole niin tavattoman paljon suhteessa yksittäistyydyttymättömiin.
 
ongelma(ko) ?

Elikkä kun otan ruoan jälkeen ruokalusikallisen oliiviöljyä pitää katella että wc löytyy puolen tunnin päästä öljyn ottamisesta.
Pa***a tulee ihan vetenä ulos,tämä toistuu pari kertaa ja sit on pakki taas normaali.
Eli onko kyse ongelmasta vai onko tuo hyvä merkki?:confused:
 
Pitää varmaan tehdä kompromissi. Joka toisella aterialla 2rkl kp oliiviöljyä ja joka toisella 2rkl kp rypsiöljyä. Sitten vielä jotain kalaöljyä naamariin jossain välissä. Paljonko sitä pitäisi ottaa?
 
Originally posted by buugi2
No saako tästä keskustelusta mitään johtopäätöstä aikaseksi, vai tehdäänkö kompromissi ja lisätään molempia öljyjä sopivasti ruokavalioon?

Saa, rypsiä. Oliivia voit "vetää", jos käytät paljon rasvaa ja , olet homo:)
 
icon9.gif


"The Italians would use olive oil as a lubricant, but even with this, the diletto (dildo) was still harsh and uncomfortable."
http://www.annsummerspartyplan.co.uk/about/toyhistory.php


Eli mitä tästä opimme, oliiviöljy ei ole hyvästä!!!

Käyttäkää rypsiä.
 
Originally posted by Force
Pitää varmaan tehdä kompromissi. Joka toisella aterialla 2rkl kp oliiviöljyä ja joka toisella 2rkl kp rypsiöljyä. Sitten vielä jotain kalaöljyä naamariin jossain välissä. Paljonko sitä pitäisi ottaa?

Otat siis jokaisella aterialla 2rkl öljyä ? Siitä tulee aika suuret määrät rasvaa jos syöt 5-6 ateria päivässä.. vai sotkeeko tässä taas tämä ruokalusikka vs ruokalusikkamitta -hässäkkä ?

Mulla on muuten jokseenkin samat suunnitelmat, eli aion tästä lähin ottaa päivässä 2rkl rypsäriä, 1rkl oliiviöljyä ja 1rkl kalaöljyä. En enää muista mistä olen nämä määrät keksinyt, mutta kyllä niitä joskus tuli mietittyä vähän enemmänkin :)
 
Back
Ylös Bottom