Off-topic 24h

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Bisley
  • Aloitettu Aloitettu
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO

Liitteet

  • fatman.jpg
    fatman.jpg
    30,2 KB · Katsottu: 60
Ei tarvii kyllä duunissa paljoa laskea. Tai piti tuossa ihmetellä, montako uniikkia IP:tä oli asiakkaalta saaduissa verkkoblokeissa (ja riittääkö ne mihinkään), mutta tuokin tuli katottua suoraan netistä laskurilla..

Vanhassa duunissa saattoi joskus johonkin kertolaskuun törmätä, kun puuhas palkkajärjestelmän kanssa.
 
Sitten kun lyödään töissä eteen joku tarpeeksi kompleksinen asiakokonaisuus, että analysoi tämä, ehdota joku ratkaisu ja kirjoittele asiasta järkevä dokumentaatio niin saattaa alkaa valkenemaan, mitä korkeakoulussa on oppinut jos on oppinut. Tuollaiset hommat ehkä parhaiten kertookin sen, että paljonko keneltäkin löytyy osaamista ja kykyä omaksua ja pureskella asioita.

Tämä. Ja sanoisin vahvasti, että tässä ollaan sellaisten perusasioiden äärellä, joita ei opita koulussa.

Mekaaniset hommat oppii kyllä melkein kuka vaan tekemällä ja ongelma on korkeakoulujen kanssa lähinnä siinä, ettei siellä voida opettaa kaiken maailman softia ja systeemejä, mitä eri paikoissa käytetään.

Jep. Ja niissä mekaanisissakin töissä pitää nykypäivänä osata tuottaa raportteja siitä, mikä oli tilanne edellisen touhuajan jäljitä, mitä tehtiin ja miksi, ja miten pitäs jatkossa toimia ettei tarttis tehä samaa uusiksi. Palaa myös duunariportaassa nykypäivänä tuohon maxin alkuperäiseen...

T: nimim. Aikanaan heittäny inssiopinnot hyvillä arvosanoilla syrjään ja lähteny oikeisiin töihin tekemään sitä missä ite viihtyy, ja kyllä täällä "työkavereina" melekosia hiihtäjiä tulee ja menee. #duunarinaasiantuntijapalkalla
 
Ja sanoisin vahvasti, että tässä ollaan sellaisten perusasioiden äärellä, joita ei opita koulussa.
Heh, joo. Meinasin tuossa ite oikeastaan sitä, ettei laajamittaisempaa ongelmanratkaisua ja analyyttistä ajattelua pääse minusta reenaamaan oikein muualla kuin korkeakouluissa, mutta onhan se toki niinkin, että toisilla on noihin hommiin enemmän paukkuja kuin toisilla.

Mitä tuohon koulun tuomaan kompetenssiin vielä tulee, niin paljonhan se on tietysti itestäkin kiinni, mitä haluaa yliopisto-opinnoista ottaa irti, ja saa ne varmaan kruisattua läpi niinkin, ettei jää oikein mitään käteen, mutta ite ainakin koitin miettiä läpi opintojen, että mitä mistäkin kannattais koittaa omaksua.
 
Viimeksi muokattu:
Voi vitsi että kuumottelisi se pyörä itselle, nyt ei vaan pysty tai siis ei uskalla sellaista alkaa hommaamaan vaikka saahan noita jonkinlaisia päristimiä muutamalla tonnin pahimpaan kuumeeseen.
Sitten ostaa jonkun halvan ja se vituttaa enempi kuin siitä on iloa niin taas tulee hylättyä nurkkaan.
 
Back
Ylös Bottom