- Liittynyt
- 25.10.2014
- Viestejä
- 4 673
Eikös sushin se varsinainen juttu ole raaka kala?Mikä siinä maustetussa riisissä tökkii?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Eikös sushin se varsinainen juttu ole raaka kala?Mikä siinä maustetussa riisissä tökkii?
Ei, vaan maustettu riisiEikös sushin se varsinainen juttu ole raaka kala?
Melkein noin, mutta ei ihan.Knoppitietona muuten: Alunperin sushirullassa ollutta riisiä ei edes syöty, vaan sen tarkoitus oli antaa kalalle makua.
Mitähän sää selität, lainattu linkistäsi: "Kala on sushin tärkeä ainesosa"
No kyllä se on just näin.Melkein noin, mutta ei ihan.
Sushi sai alkunsa säilykkeenä. Sen perustana ovat Kaakkois-Aasian riisinviljelyä harjoittaneiden vuoristokylien säilömis- ja ruoanvalmistusmenetelmät. Sushi tuotiin Japaniin ilmeisesti ulkomailta, sillä muuallakin Itä- ja Kaakkois-Aasiassa on vastaavia kalaruokalajeja.[8]No kyllä se on just näin.
e. Vaikka tosta: https://en.wikipedia.org/wiki/History_of_sushi
"The history of sushi began with paddy fields in Southeast Asia, where fish was fermented with salt and rice, after which the rice was discarded"
Sushi tai suši (jap. 寿司 tai 鮨 tai 鮓) on japanilainen ruoka, jossa käytetään etikallamaustettua riisiä.Mitähän sää selität, lainattu linkistäsi: "Kala on sushin tärkeä ainesosa"
Lue nyt noi linkkaamani jutut ennen kuin kirjoitat lisää.Sushi tai suši (jap. 寿司 tai 鮨 tai 鮓) on japanilainen ruoka, jossa käytetään etikallamaustettua riisiä.
Lue nyt noi linkkaamani jutut ennen kuin kirjoitat lisää.
Jos enkku ei taivu, voin kääntää.
e. Minä sanoin alunperin, ja alunperi sushi ei suinkaan ole japanilainen ruoka (ks. linkittämäni Wikipedia-artikkeli).

Riisin tarkoitusperästä taitaa sitten olla pari versiota, maku tai säilyvyys. Lukemani mukaan suola/fermentointi lisäsi säilyvyyttä ja riisi antoi makua. Ei kai riisillä mitään säilyvyyttä pidentävää ominaisuutta edes ole (?)kirjoitit: Alunperin sushirullassa ollutta riisiä ei edes syöty, vaan sen tarkoitus oli antaa kalalle makua
Väärin kyse ei ollut että kalaan saataisiin makua, näin toimittiin että kala säilyisi.
ja onhan toi linkki väkevämpää tietoa kun on ihan enkuksi![]()
.Ei kai sushin historiaa paljon asialliemmasta asiasta voi debatoida.vaikka viikonloppu alkaakin jo 28tunnin kuluttua pyrkikää pitämään keskustelu asiallisena
Täysin toinen kalaruoka on se jossa riisin seassa kala raakakypsytetään samaan tapaan kuin hullujen ruottalaisten hapansilakka.
Islantiin vetämään mätää harria, kuuluu samaan ruuanlaittotapaan eli mätää kalaa.Tuota tekisi mieli kokeilla, koska hapansilakka on aika kesy ruoka.
En tiedä mihin viittaat, mutta sushin alkuperä on juuri tällainen. Riisiä ja kalaa suolassa kiven alle tms. Vähän kuin nykyajan graavaus, mutta aika lailla hardcorempaa.Täysin toinen kalaruoka on se jossa riisin seassa kala raakakypsytetään samaan tapaan kuin hullujen ruottalaisten hapansilakka.
?? Sushissa käytettävä kala on mahdollisimman tuoretta, ei sitä kypsytetäEn tiedä mihin viittaat, mutta sushin alkuperä on juuri tällainen. Riisiä ja kalaa suolassa kiven alle tms. Vähän kuin nykyajan graavaus, mutta aika lailla hardcorempaa.
e. Jos en ihan väärin käsitä, nykyään käytetään etikkaa juurikin jäljittelemään tuota fermentoidun kalan makua ilman, että sitä tarttee käyttää pitkiä aikoja.