- Liittynyt
- 12.7.2004
- Viestejä
- 10 030
Tämä onkin mielestäni monelle syömään opettelevalle hyvä tavoite. Ensin on ymmärrettävä, paljonko on tarpeeksi proteiinia, rasvaa, kuitua ja muita hiilareita. Tämä ei onnistu mitenkään muuten kuin huomiota kiinnittämällä. Sitten kun aikansa on asiaan huomiota kiinnittänyt, alkaa olla ymmärrystä siitä, missä on minkäkin verran mitäkin ja osaa muodostaa ilman laskemista tai ravintoainesisällön tuijottamista monipuolisia ateriakokonaisuuksia. Se, että sinä olet jo oppinut jonkinlaisen näppituntuman eri ruoka-aineille ja osaat tehdä tämän laskematta ja huomiota kiinnittämättä, ei tarkoita että kaikki osaavat tai edes haluavat.Kalori on turhake. Yhtään en ole lihonut sen jälkeen, kun lakkasin miettimästä niitä ja aloin kiinnittää huomiota vain siihen, että suunnilleen joka aterialla on rasvaa ja proteiinia.
Huomaan myös ruokahalun pienentyneen huomattavasti sen jälkeen, kun lakkasin suhtautumasta syömiseen rajoitettavana asiana. Taisin sanoa jo eilen sen. #rikkinäinenlevy
En itsekään katsele tuntemieni ruoka-aineiden makrojakaumia, koska tiedän ne suunnilleen ja tiedän, missä on kuitua, missä hyvää rasvaa yms. Eikä minun tarvitse tietää grammalleen, mitä syön, sinne päin riittää. Toiset haluavat tietää tarkemmin ja toiset taas vasta opettelevat ja käyttävät näitä "apuvälineitä".

