Off-topic 24h - Ihmettele maailmaa ja anna keskustelun virrata vapaasti

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Bisley
  • Aloitettu Aloitettu
Meta title: 💥 Off-topic 24h – Kaikki mikä ei sovi mihinkään muualle, mutta on pakko sanoa

Meta description: Keskustelua arjesta, ilmiöistä ja randomeista jutuista ympäri vuorokauden – auki kaikelle mitä mielessä liikkuu.


Tilasin tanskan maalta tavaraa, DHL ilmotti aamulla noutaneen tavaran. Illalla ilmoittivat, että toimitus 22.2. Mistä lähtien DHL on käyttäny fillarilähettejä?
 
Pihveistä tulikin mieleen. Miten te tilaatte piffinne? Itse otan aina medium, ellei oo luottopaikka niin sitten medium-. Välillä medium- tuodaan pöytään käytännössä raakana, pinnat paistettu mutta sisältä kylmä.
 
Varmaan perus mediumina useimmiten. Vähänhän se riippuu paikasta ja miten kunnossa on prosessi, että seisooko pihvi tyyliin jossain lämpölampun alla 5min ennen pöytään viemistä ja kypsyy liian kypsäksi, vai viedäänkö se pöytään suoraan silloin, kun se on sitä mitä pitääkin.

Harvemmin pihviä tilaankaan kuin sellaisissa paikoissa, joista tietää, että liha ja sen valmistus on kunnollista.
 
Suomessa ei juuri piffiä tule ravintelissa syötyä. Hinta mitä lihasta joutuu maksamaan, on niin kammottava. Sama grillata/paistaa itse. Täällä maksaa kaupassa picanja 10€/kg.

Hirven liha on "ilmaista". Tarvii vaan lisenssit, aseen, optiikan, hirvikoiran, tutkapannan, mönkijän, peräkärryn mönkijälle, varastohallin mönkijälle kärryineen etc...
 
Viimeksi muokattu:


Mummolla oli hauskaa kun kesällä yritti naurun seasta saada kerrottua kun oli tuollaista sytyttänyt ja samalla polttanut kulmakarvat ja etutukan 😄 Kaasun oli tietysti vääntänyt auki ja ei ollut syttynyt jostain syystä, niin oli sytkärin hakenut ja sillä tuikannut tulen. Oli tietysti kaasua kerennyt hieman kertyä sisään ennen kuin syttyi.

Rieskoja se sillä vissiin tekee niin ei tarvi leivinuunia aina lämmittää..
 
Suomessa ei juuri piffiä tule ravintelissa syötyä. Hinta mitä lihasta joutuu maksamaan, on niin kammottava. Sama grillata/paistaa itse. Täällä maksaa kaupassa picanja 10€/kg.

Hirven liha on "ilmaista". Tarvii vaan lisenssit, aseen, optiikan, hirvikoiran, tutkapannan, mönkijän, peräkärryn mönkijälle, varastohallin mönkijälle kärryineen etc...

+ Perus hirvimes lisäksi sakon powerhead bladea laatikon 65€/20kpl mistä hirvimerkin ampumiseen menee reilu puolet ja lopuilla yhden hirven nurin, mikä vielä jaetaan 30 ukon kesken ja käteen jää kilo filettä ja muutama paketti jauhelihaa..
 
+ Perus hirvimes lisäksi sakon powerhead bladea laatikon 65€/20kpl mistä hirvimerkin ampumiseen

Minulla taitaa olla Oryx luotia 300kpl jemmassa odottamassa jälleenlatausta. Löytyy myös megaa, ballistic tip yms.
Samoin on 900kpl lapuan hylsyä. Ihan kuin ei vaan olisi päässyt joku hamstrauskärpänen puremaan.
Kuparit on vielä testaamatta laajassa mittakaavassa. Muutama hirvi on tosin niilläkin kellistetty minun lataamana.
 
Viimeksi muokattu:
Meillä oli tekussa lujarin opettajalla kahden käden taktiikka piirtoheittimen kanssa. Kalvo tuli rullalta ja toinen käsi pyöritti rullaa kun toisella laski menemään. Tuplatunnin aikana tuli aina neljättä metriä pitkä kalvo laskuja.
Sama tekniikka oli biokemian proffalla. Ei vaan laskenu vaan jotain, nykykäsitykseni mukaan, lähinnä heprean kielisiä vitsejä kirjotteli sinne.
 
Pihveistä tulikin mieleen. Miten te tilaatte piffinne? Itse otan aina medium, ellei oo luottopaikka niin sitten medium-. Välillä medium- tuodaan pöytään käytännössä raakana, pinnat paistettu mutta sisältä kylmä.
Useinmiten tilaan "keskivertoravintolassa" medium +, jolloin pöytään pääsääntöisesti ilmaantuu medium.

"Lihapaikassa", esim Huber mansessa, sitten se medium tai jos oikein suositellaan medium -, mutta se on yleensä vähän turhan raaka omaan makuun.
 
Hirven liha on "ilmaista".
Heh, ilmainen on kyllä tosiaan suhteellinen käsite. Oisko ollu joku 5 vuotta sitte, kun ajelin Karesuandon ohi ja ostin hirvenlihaa mennessäni. Hirven jauheliha kustansi 10 e/kg. Monesti on tullut mieleen, että järkevintä pyyntiä olisi heittää syksyisin reissu tuonne ja keskittyä jahdissa linnunpyyntiin ja fiilistelyyn. Tietty hirveäkin voisi ihan hyvin pyytää vaarin vanhalla kuuspuolikkaalla ja terävällä puukolla, jolloin kustannus ajassa ja rahassa minimaalinen. Meilläpäin riittäisi luultavasti lihaosuuteen, että ampuu merkin ja leikkoo lihat. Koiramiehet lienee lähinnä tyytyväisiä jos ei lähde metsään pilaamaan tunnelmaa. 😁
 

Liitteet

  • shiba-inu.webp
    shiba-inu.webp
    35,1 KB · Katsottu: 44
Minulla taitaa olla Oryx luotia 300kpl jemmassa odottamassa jälleenlatausta. Löytyy myös megaa, ballistic tip yms.
Samoin on 900kpl lapuan hylsyä. Ihan kuin ei vaan olisi päässyt joku hamstrauskärpänen puremaan.
Kuparit on vielä testaamatta laajassa mittakaavassa. Muutama hirvi on tosin niilläkin kellistetty minun lataamana.
Viimeksi kun laskin niin hyllyissä oli holkit 13 eri kaliberiin, 42 erilaista luotivaihtoehtoa ja ruutia 12 eri sorttia...
 
Back
Ylös Bottom